Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ

Εισαγωη


ΑΡΧΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ ΜΑΣ

Πριν κάνουμε την πρώτη μας βουτιά, πρέπει να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε. Πρέπει να καταλάβουμε με κάποια βασικά πράγματα. Για παράδειγμα, η λέξη “skimmer” περιγράφει 2 διαφορετικά είδη προϊόντων της πισίνας και είναι ζωτικής σημασίας να ξέρουμε τις διαφορές τους!



Όταν πηγαίνετε στον μηχανικό του αυτοκινήτου θα σας ρωτήσει “τι μάρκα είναι το αυτοκίνητο και ποιο μοντέλο;”. Πιθανότατα να ξέρετε την απάντηση. Τότε γιατί μερικοί μόνο άνθρωποι ξέρουν τι είδος πισίνας έχουν;
Αυτό γίνεται κυρίως επειδή δεν ρωτάνε το είδος, μα εάν ξέρατε, να παίρνατε τα σωστά κομμάτια και θα λύνατε μεγάλα προβλήματα χωρίς το κόστος του συντηρητή!

1.Ανακυκλοφορία

Υπάρχουν 3 βασικές αρχές για την συντήρηση της πισίνας: ανακυκλοφορία, καθαρισμός και χημικά – με αυτή τη σειρά! Η ανακυκλοφορία συνήθως παραβλέπεται, αλλά είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της ομαλής λειτουργίας της πισίνα μας. Μια πισίνα που έχει αρκετές ώρες την ημέρα ανακυκλοφορία είναι πιο σπάνιο να πιάσει άλγη και να θολώσει το νερό.
Μια από τις σημαντικότερες ερωτήσεις που πρέπει να γίνονται είναι το πόση ώρα θα πρέπει να λειτουργεί η αντλία και το φίλτρο. Η σωστή απάντηση είναι 5 με 6 ώρες την ημέρα με συχνές διακοπές για να μην καεί η αντλία μας.


2.Καθαρισμός
Τεχνικός μιλώντας, η ανακυκλοφορία είναι καθαρισμός. Είναι ο αυτόματος τρόπος να παραμείνει η πισίνα καθαρή. Παρ' όλα αυτά η πισίνα σας χρειάζεται και κάποια άλλα πράγματα από εσάς όπως σκούπισμα, βούρτσισμα και περισυλλογή σκουπιδιών από την επιφάνεια της σε εβδομαδιαία βάση.


3.Χημικά
Τελευταίο αλλά σημαντικό είναι η σωστή διατήρηση των επιπέδων των χημικών ουσιών στην πισίνα μας. Αυτό είναι το κομμάτι της πισίνα που πολλοί το μπερδεύουν. Πριν αρχίσουμε να αγοράζουμε και να ρίχνουμε χημικά επειδή μας τα είπε ο συντηρητής μας πρέπει να μετρήσουμε τα επίπεδα του Ph, του χλωρίου και της αλκαλικότητας του νερού της πισίνας.

(πατήστε στο παρακάτω εικονίδιο για να δείτε το αντίστοιχο βίντεο)

Τώρα που μάθατε τα επίπεδα Ph, χλωρίου και αλκαλικότητας του νερού μπορείτε να ρίξετε τις ανάλογές ποσότητες που χρειάζεται η πισίνα σας.
Προσοχή όμως, δεν πρέπει να ρίξετε τις ταμπλέτες ή τους κόκκους χωρίς να ξέρετε. Οι ταμπλέτες θα πρέπει να μπαίνουν στο καλαθάκι της αντλίας (προφίλτρο) ή στο καλαθάκι του skimmer και οι κόκκοι ή η σκόνη θα πρέπει να ρίχνεται περιμετρικά της πισίνας.
Για τη δοσολογία των χημικών πατήστε τα παρακάτω εικονίδιο και έπειτα στο χημικό που σας ενδιαφέρει. 


ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ 


1. ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Α. ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ
Το μηχανοστάσιο της πισίνας πολλές φορές παίζει τον ρόλο της αποθήκης μικρών αντικειμένων της πισίνας του κήπου και συνήθως χημικών υγρών , αυτό θα πρέπει να αποφευχθεί.
Πρέπει να είναι πάντα καθαρό, σε αρίστη κατάσταση, να είναι προσβάσιμο και τυχών προβλήματα π.χ. διαρροών να είναι ορατά.
Σε περίπτωση που εντοπιστεί εξάρτημα το οποίο παρουσιάζει πρόβλημα ως προς την λειτουργία του θα πρέπει να αντικαταστείτε από αρμόδιο τεχνικό άμεσα αποφεύγοντας μεγαλύτερες βλάβες.


Β. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΠΙΣΙΝΑΣ (ΧΕΙΜΩΝΑ)
Ένα μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών εγκαταλείπουν την πισίνα τους την χειμερινή περίοδο και καλούνται κατά την εκκίνηση στα μέσα της άνοιξης να την θέσουν σε λειτουργία έρχοντας αντιμέτωποι με μεγάλα και σοβαρά προβλήματα,. Η λύση για την αποφυγή των προβλημάτων αυτών είναι:

Απαραίτητo είναι το κάλυμμα πισίνας.
Μικρή δόση χλωρίου (ταμπλέτα τρίχλωρο) στο Skimmer (αποφυγή εκκόλαψης βακτηρίων και μικροβίων) ή χρίση υγρού χειμερινής συντήρησης.
Ρύθμιση της πολυβάνας στην θέση ανακυκλοφορίας Bay–Bas του χαλαζιακού φίλτρου.
Καθημερινή λειτουργία της ανακυκλοφορίας με χρονοδιακόπτη (χρόνος λειτουργίας 1 ½ - 2 ώρες).
Απαραίτητη αντικατάσταση νερού και καθαρισμό τοιχωμάτων της (*).

* Σε περίπτωση που δεν έχουμε την δυνατότητα τής συχνής αλλαγής του νερού(μια φορά το χρόνο) θα πρέπει να λειτουργούμε κανονικά την πισίνα σε χαμηλότερους κατά 1/4 ρυθμούς του καλοκαιριού λόγω χαμηλότερων θερμοκρασιών, όσο αναφορά την ανακυκλοφορία την χρήση των χημικών και το σκούπισμά της.


2. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ (ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)

Με την μη σωστή χρήση των χημικών το νερό σαν βασικό στοιχείο ζωής, εκκολάπτει ανεπιθύμητους μικροοργανισμούς και βακτηρία που μπορεί να δημιουργήσουν υγειολογικά προβλήματα στους λουόμενους.
Το νερό της πισίνας θα πρέπει να ελέγχετε σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον υπεύθυνο συντήρησης(έλεγχος επιπέδου ΡΗ και χλωρίου).
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε νερό για την πλήρωση της δεξαμενής από πηγές αμφιβόλου ποιότητας για την αποφυγή μυκητιάσεων.
Νερό με μεταλλικά στοιχεία μπορεί να καταστρέψει το liner (π.χ. ο σίδηρος μπορεί να προκαλέσει καφέ λεκέδες).
Μην υποτιμάτε την έκθεση της σε:
ανέμους που μεταφέρουν σκόνες, άμμο, φύλλα
υψηλές θερμοκρασίες
ατμοσφαιρική ρύπανση
χρήση αντηλιακών


ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ PH
Το ΡΗ είναι ένας δείκτης που μας δείχνει κατά πόσο το νερό είναι όξινο ή αλκαλικό. Πρακτικά είναι ένας απόλυτος αριθμός που κυμαίνεται από 0 - 14 και που για ουδέτερο νερό έχει την τιμή 7.
Αν η τιμή του ΡΗ είναι μικρότερη από 7 το νερό είναι όξινο, δηλαδή περιέχει οξύ (επηρεάζει τα μάτια και το δέρμα καθώς και διάβρωση των μεταλλικών αντικειμένων), ενώ αν η τιμή του ΡΗ είναι μεγαλύτερη από 7 το νερό περιέχει βάση ή αλκάλι δηλαδή είναι βασικό. Το καθαρό νερό έχει PH 7 (νερό που πίνουμε από το υδραγωγείο). Τα δάκρυα έχουν περίπου PH 7.4.
Το επίπεδο του δείκτη PH θα πρέπει να κυμαίνετε από 7,2 – 7,6 ιδανικό για τους κολυμβητές.

δοσολογία
Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε το επίπεδο και να δράσουμε αναλογικά σε περίπτωση αύξησης (PH+) η μείωσης του (PH-) και δοσολογικά ανάλογα την εταιρία παρασκευής των χημικών (συνήθης δοσολογία 10gr/m³ νερού PH+ η αντίστοιχα PH- για την μεταβολή ±0,1 βαθμούς της κλίμακας του PH για κάθε κυβικό μέτρο νερού)
Ο έλεγχος γίνετε συνήθως με χρωματόμετρα που αντιστοιχούν σε βαθμούς PH (ποικίλουν ανάλογα τον κατασκευαστή)
Το επίπεδο PH επηρεάζει άμεσα την αποτελεσματικότητα της χλωρίωσης.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΛΩΡΙΟΥ
Οι πισίνες περιέχουν ελεύθερο χλώριο και συνδυασμένο χλώριο .
Μόνο το ελεύθερο χλώριο είναι αποτελεσματικό, γιατί απολυμαίνει το νερό (ενεργό χλώριο), η φυσιολογική τιμή του πρέπει να είναι ανάμεσα σε 1 και 3mg/l.

Το συνδυασμένο χλώριο είναι το χλώριο που έχει χάσει τις απολυμαντικές του ιδιότητες. Πολύ υψηλό ποσοστό συνδυασμένου χλωρίου στο νερό οδηγεί σε τσούξιμο στα μάτια. Υπερβολική ποσότητα συνδυασμένου χλωρίου μπορεί να βρεθεί σε νερό με πολλά οργανικά απόβλητα (δέρμα, ούρα, ιδρώτας κλπ.) και σημαίνει έλλειψη ενεργού χλωρίου. Υψηλό ποσοστό συνδυασμένου χλωρίου παρατηρείτε σε πισίνες που χρησιμοποιούν χρόνια το ίδιο νερό.
Αν το τεστ δείξει ότι το συνολικό χλώριο είναι υψηλότερο από το ενεργό χλώριο πάνω από 0.5mg/l, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα συνδυασμένου χλωρίου στο νερό.
Για την απολύμανση (χλωρίωση) του νερού χρησιμοποιούμε κυρίως στέρεο χλώριο σε κόκκους και ταμπλέτες, τα οποία είναι κατάλληλα για την απολύμανση κάθε ποιότητας νερού.
Τύποι χλωρίου
Σκόνη Δίχλωρο με περιεκτικότητα σε ενεργό χλώριο 60% ή 56% για γρήγορη διάλυση και δράση.
Ταμπλέτα τρίχλωρο με περιεκτικότητα σε ενεργό χλώριο 90% για αργή διάλυση.
Ταμπλέτα τρίχλωρο πολυταμπλέτα 200gr απολυμαίνει 25 m3 νερού περίπου. Αποδεσμεύει χλώριο για 5-6 μέρες. Περιέχει στοιχεία αλγεοκτόνου και κροκκιδωτικού. Σε περιόδους υψηλών θερμοκρασιών η διάσπαση του χλωρίου είναι ταχύτερη.

δοσολογία
Δίχλωρο (σκόνη) απαιτείται στην αρχική λειτουργία 10 gr/m³ νερού (θερινή εκκίνηση) και 5 gr/m³ νερού ως δόση συντήρησης κάθε 2 εβδομάδες. Η διαδικασία αυτή ονομάζετε Shock και γίνετε με ανοιχτή την αντλία της ανακυκλοφορίας για 15 ώρες την νύχτα. Απαγορεύετε η χρήση της πισίνας. Σε περίπτωση ατυχήματος πλυθείτε με άφθονο νερό.
Τρίχλωρο (ταμπλέτα) απαιτείται στην αρχική λειτουργία 6 gr/m³ νερού και 3 gr/m³ νερού ως δόση συνεχής συντήρησης(λιώνει η ταμπλέτα και προσθέτουμε άλλη κ.ο.κ). Η δόση της αρχικής λειτουργίας είναι καλό να επαναλαμβάνεται μία φορά το μήνα (υπερχλωρίωση).
Τα χλώρια (δίχλωρο σε κόκκους και τρίχλωρο σε ταμπλέτες των 200 gr), τοποθετούνται στο καλάθι των skimmer. Ποτέ απευθείας μέσα στο νερό της πισίνας.

ΑΛΓΕΟΚΤΟΝΟ – ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ
Χρησιμοποιούμε αλγεοκτόνο για την αποφυγή δημιουργίας αλγεών.
Για να αποφύγουμε τα άλγεα πρέπει να έχουμε πάντα το σωστό επίπεδο χλωρίου μέσα στην πισίνα. Αν όμως μας ξεφύγει το χλώριο για λίγο τότε πρέπει να πάρουμε μέτρα για να εξαφανίσουμε τα άλγεα που έχουν δημιουργηθεί από την πισίνα, πράγμα που δεν είναι και πάρα πολύ εύκολο.
Η αντιμετώπιση του θέματος είναι να χρησιμοποιούμε ένα ειδικό υγρό (αλγεοκτόνο ή φυκοκτόνο) στις σωστές αναλογίες μέσα στην πισίνα.
Το αλγεοκτόνο πρέπει να μπαίνει στην πισίνα όταν δεν τη χρησιμοποιεί κανείς και μετά 2 - 3 ώρες από την τοποθέτησή του πρέπει να καθαρίζονται τα σημεία όπου υπάρχουν λεκέδες.

δοσολογία
Αρχικά: 8ml για κάθε 1 m3 νερού (εκκίνηση περιόδου).
Συντήρηση: 2,5 ml για κάθε 1m3 νερού κάθε εβδομάδα.
Η δόση αυτή μπορεί να αυξηθεί σε για κάθε ένα κυβικό νερού μετά από δυνατή βροχή ή υψηλή θερμοκρασία νερού. Περιλούστε μέσα στην δεξαμενή η μέσα στο skimmer με ενεργοποιημένη την αντλία ανακυκλοφορίας.
ΠΡΟΣΟΧΗ λερώνει τα επιχείλια. Καθαρίστε γρήγορα με άφθονο νερό και τρίψατε με σκληρή βούρτσα

3. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΙΣΙΝΑΣ - ΦΙΛΤΡΩΝ

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες πρόωρης γήρανσης της κολυμβητική σας δεξαμενή είναι ο μη σωστός και συστηματικός καθαρισμός της τόσο περισσότερο όταν και ο περιβάλλον χώρος της είναι εξίσου ατημέλητος.

Η κατασκευή σας συνοδεύετε και από ένα σετ εργαλείων καθαρισμού τα οποία είναι:
· Τηλεσκοπικό κοντάρι
· Τριγωνική απορροφητική σκούπα πυθμένα
· Βούρτσα καθαρισμού κάθετων τοιχίων
· Σωλήνας επιπλέοντας Φ50 με τα ακροφύσια
· Αποχή καθαρισμού επιπλεόντων σωματιδίων.
· Χρωματομετρικό τεστ ελέγχου ποιότητας νερού

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΙΣΙΝΑΣ(σκούπισμα δεξαμενής)
1. Αφαιρούμε το καλαθάκι από το skimmer.
2. Θέτουμε σε λειτουργία την αντλία κυκλοφορίας με το διακόπτη στο χειροκίνητο (2) από τον πίνακα.
3. Κλείνουμε τον υδραυλικό διακόπτη ή στραγγαλίζουμε της αναρρόφησης του φρεατίου πυθμένα.
4. Συναρμολογούμε το τηλεσκοπικό κοντάρι με την τριγωνική σκούπα και με τον επιπλέοντα σωλήνα.
5. Βυθίζουμε την σκούπα στην πισίνα κρατώντας το κοντάρι με το δεξί χέρι και με το αριστερό το άλλο άκρο του επιπλέοντος σωλήνα τοποθετώντας το μπροστά στο στόμιο της κατάθλιψης μέχρι να γεμίσει ο σωλήνας νερό, μετακινούμαστε στο skimmer χωρίς να πάρει ο σωλήνας αέρα και το κουμπώνουμε μέσα στο skimmer αφού πρώτα το περάσουμε από το τετράγωνο στόμιο(εσωτερικά της πισίνας).
6. Πλέον είμαστε έτοιμη να καθαρίσουμε την πισίνα μας μετακινώντας την σκούπα εφαπτόμενη στον πυθμένα.

Τέλος βγάζουμε το σωλήνα από το στόμιο του skimmer και από την πισίνα. Ανοίγουμε τους διακόπτες αναρρόφησης που έχουμε κλείσει και γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη στην αυτόματη λειτουργία (1).


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΦΙΛΤΡΟΥ ΑΝΤΛΙΑΣ ΚΑΙ SKIMMER
Κλείνουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη βάζοντας τον στην θέση (0) από τον πίνακα
Κλείνουμε τους υδραυλικούς διακόπτες αναρρόφησης της αντλίας και βάζουμε την πολυβάνα περιστρέφοντας την στην θέση CLOSE.
Αφαιρούμε το καπάκι της αντλίας του προφίλτρου και το καλαθάκι, πλένοντας το καλά.
Ανοίγουμε λίγο τον υδραυλικό διακόπτη να γεμίσει ο χορός του προφίλτρου με νερό της πισίνας ξεπλένοντάς το από τυχών ακαθαρσίες και αφού το καθαρίσουμε κλείνουμε ξανά τον υδραυλικό διακόπτη.
Τοποθετούμε το καλαθάκι όπως το έχουμε βγάλει, κλείνουμε το καπάκι (όχι με πολύ δύναμη).
Ανοίγουμε τους υδραυλικούς διακόπτες αναρρόφησης της αντλίας και περιστρέφουμε την πολυβάνα στην θέση FILTER.
Ανοίγουμε το καπάκι του προφίλτρου λίγο μέχρι να τρέξει νερό (εξαέρωση) και το ξανακλείνουμε.
Εξαερώνουμε και το χαλαζιακό φίλτρο από την βαλβίδα στο ανώτερο μέρος του υδραυλικού μας κυκλώματος.
Γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη στην αυτόματη λειτουργία (1).
· Ελέγχουμε για τυχών διαρροές


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΥΡΙΟΣ ΦΙΛΤΡΟΥ (ΧΑΛΑΖΙΑΚΟΥ)
1. Κλείνουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (Χ) γυρίζοντας τον στην θέση (0).
2. Περιστρέφουμε την πολυβάνα (Β) στην θέση BACKWASH.
3. Ανοίγουμε τον υδραυλικό διακόπτη (C) της αποχέτευσης.
4. Γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (X) στο χειροκίνητο (2) για 30 sec.
5. Γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (X) στο (0).
6. Περιστρέφουμε την πολυβάνα (B) στην RINSE.
7. Γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (X) στο χειροκίνητο (2) για 15 sec.
8. Γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (X) στο (0).
9. Περιστρέφουμε την πολυβάνα (B) στην θέση FILTER.
10. Κλείνουμε τον υδραυλικό διακόπτη (C)της αποχέτευσης.
11. Γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (X) στην αυτόματη λειτουργία (1).


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΣΗΣ ΑΛΑΤΟΣ
Κλείνουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (Χ) γυρίζοντας τον στη θέση (0).
Κλείνουμε τους υδραυλικούς διακόπτες αναρρόφησης (Α) και κατάθλιψης της αντλίας.
Βγάζουμε το ηλεκτρόδιο από την θέση του και το εγκιβωτίζουμε σε μίγμα νερού και υδροχλωρικού οξέος (5\1) για 5 min ή μέχρι να καθαρίσει.
Το πλένουμε με καθαρό άφθονο νερό πολύ καλά ολόκληρο και το ξανά τοποθετούμε στην θέση του.
Ανοίγουμε του υδραυλικούς (Α) και γυρίζουμε τον ηλεκτρικό διακόπτη (Χ) στην αυτόματη λειτουργία (1)

Οι συντηρητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων ή συσκευών που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στην πισίνα σας. Σας προτείνουμε να είστε προσεκτικοί γιατί τέτοιου είδους ζημιές δεν καλύπτονται από την εγγύηση που σας παρέχουμε.

4. ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Επίπεδο νερού
Το ιδανικό ύψος νερού είναι 10 εκ. κάτω από το επιχείλιο ή τρία τέταρτα του ύψους του skimmer. Ελέγξτε ότι η βαλβίδα του skimmer ταλαντεύεται ελεύθερα με τα κύματα. Η βαλβίδα επιβεβαιώνει ότι κάποια χιλιοστά της επιφάνειας του νερού μπαίνουν στο skimmer. Αν η βαλβίδα δεν υπάρχει ή δεν λειτουργεί σωστά μπορεί να κάνει τοskimmer να πάρει μεγαλύτερη ποσότητα νερού από όση χρειάζεται αναιρώντας έτσι την αποτελεσματικότητα τουskimmer να αφαιρεί τις ακαθαρσίες από το νερό. Μεγάλο τμήμα των ακαθαρσιών θα περάσουν το skimmer χωρίς να φιλτραριστούν. Επίσης η βαλβίδα επιβεβαιώνει ότι οι ρύποι δεν θα επιστρέψουν στο νερό. Η βαλβίδα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και γι’ αυτό το λόγο πρέπει να αντικαθίσταται σε περίπτωση που είναι ελαττωματική.

Βαλβίδες

Γενικά, το skimmer και οι βαλβίδες επιστροφής πρέπει να είναι εντελώς ανοικτές.

Πίεση μανομέτρου

Το μανόμετρο το οποίο βρίσκετε στο φίλτρο της αντλίας προσδιορίζει την πίεση λειτουργίας του φίλτρου. Θα πρέπει να κυμαίνετε από (0,75 – 1,25) σε περίπτωση υψηλότερης ένδειξης από αυτή της προτεινόμενης προσδιορίζει την κατάσταση που επικρατεί στο φίλτρο και πρέπει άμεσος να κάνουμε backwash. Σε περίπτωση χαμηλότερης πίεσης υπάρχει πρόβλημα με την αντλία του φίλτρου η απαιτείτε έλεγχος τον σημείων αναρρόφησης της αντλίας, καθαρισμός των προφίλτρων και εξαέρωση του κυκλώματος αναρρόφησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μην θέτετε σε λειτουργία την αντλία χωρίς νερό. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιές στην αντλία.

Links http://biotechpoolgr.blogspot.com/p/blog-page_10.html