Συγκόλληση με δέσμη λέιζερ - laser welding

 



Η συγκόλληση με δέσμη λέιζερ πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό. Μια τέτοια μέθοδος επιτρέπει την παραγωγή αντικειμένων με αρμό υψηλής ποιότητας σε υψηλή ταχύτητα. Η συγκόλληση συμβαίνει λόγω θέρμανσης και τήξης του επεξεργασμένου μετάλλου. Μια δέσμη λέιζερ που διαπερνά το μέταλλο προκαλεί αυτές τις διεργασίες.
Η συγκόλληση με λέιζερ είναι μια μέθοδος συγκόλλησης εστιάζοντας μια δέσμη λέιζερ ως ενέργεια για τη θέρμανση των εξαρτημάτων συγκόλλησης. Λόγω των οπτικών ιδιοτήτων της διάθλασης και της εστίασης, η συγκόλληση με λέιζερ είναι πολύ κατάλληλη για μικροεξαρτήματα και συγκόλληση εξαρτημάτων με κακή προσβασιμότητα.
Η συγκόλληση με λέιζερ έχει τα χαρακτηριστικά χαμηλής εισροής θερμότητας, μικρής παραμόρφωσης και χωρίς ηλεκτρομαγνητικό πεδίο.
Οι μηχανές συγκόλλησης με λέιζερ είναι ζωτικής σημασίας στην τεχνολογία επεξεργασίας υλικών με λέιζερ, ειδικά για τη συγκόλληση υλικών με λεπτά τοιχώματα. Χρησιμοποιούνται ευρέως για συγκόλληση ακριβείας μικρο και μικρών εξαρτημάτων.



Πλεονεκτήματα

1. Συντομότερος κύκλος παραγωγής
Η μηχανή συγκόλλησης με λέιζερ ελέγχεται από υπολογιστή για ακριβή τοποθέτηση και γρήγορη ταχύτητα συγκόλλησης. Μπορεί να συγκολλήσει μετρητές υλικών σε λίγα λεπτά, συντομεύοντας τον κύκλο επεξεργασίας και βελτιώνοντας την απόδοση παραγωγής.

2. Χαμηλότερο κόστος
Η τεχνολογία συγκόλλησης με λέιζερ παράγει υλικά με λίγα ελαττώματα, όπως ατελής διείσδυση και παραμόρφωση υλικού, ελάχιστη απώλεια υλικού και μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους για τους χρήστες.

3. Υψηλότερη ποιότητα συγκόλλησης
Η τεχνολογία συγκόλλησης με λέιζερ χρησιμοποιεί μια δέσμη λέιζερ υψηλής ενεργειακής πυκνότητας ως πηγή θερμότητας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκόλλησης για μικρά εξαρτήματα. Η λαμαρίνα εφαρμόζει πλήρως και η επιφάνεια του σώματος είναι λεία, τακτοποιημένη και όμορφη με υφή.

4. Περισσότεροι τύποι υλικών συγκόλλησης
Η τεχνολογία συγκόλλησης με λέιζερ επιτρέπει τη συγκόλληση διαφόρων υλικών, ανεξάρτητα από το πάχος, τον τύπο ή την ποιότητά τους, για τη δημιουργία εξαρτημάτων διαφορετικών σχημάτων. Αυτό ενισχύει σημαντικά την ευελιξία του σχεδιασμού του αυτοκινήτου.

5. Ταχύτητα
Αφού προγραμματιστούν, τα εξαρτήματα μπορούν να κοπούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πολύ πιο γρήγορα από τις εναλλακτικές μεθόδους κοπής με πλάσμα ή με εκτόξευση νερού.

6.Ακρίβεια
Τα συστήματα ελέγχου στις σύγχρονες μηχανές CNC, συμπεριλαμβανομένου ενός κόφτη λέιζερ, είναι εξαιρετικά ακριβή, που σημαίνει ότι τα εξαρτήματα μπορούν να κοπούν σε ανοχή 0,2 mm.

7. Χαμηλό κόστος
Λόγω της υψηλής ταχύτητας κοπής με λέιζερ, κάθε εξάρτημα μπορεί να είναι πολύ φθηνότερο στην κοπή με λέιζερ από τη χρήση συμβατικών διεργασιών. Η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας τα κάνει επίσης πιο εύκολα στο πορτοφόλι.

8. Μπορείτε να κόψετε οποιοδήποτε υλικό
Οι τεχνικές κρύας κοπής όπως η μηχανική κατεργασία, η δρομολόγηση και το πριόνισμα μπορούν να κόψουν λεπτά μέταλλα, αλλά παλεύουν με υλικά υψηλής αντοχής . Η κοπή με λέιζερ δεν επηρεάζεται από τη σκληρότητα του υλικού και προσφέρει εξαιρετική ακρίβεια.


9. Η είσοδος θερμότητας μπορεί να μειωθεί στο ελάχιστο, το εύρος μεταλλογραφικής αλλαγής στο Haz είναι μικρό και η παραμόρφωση που προκαλείται από τη θερμική αγωγιμότητα είναι επίσης το ελάχιστο. 

2. Οι παράμετροι συγκόλλησης με μονή διέλευση πάχους 32 mm είναι κατάλληλες, γεγονός που μπορεί να μειώσει το χρόνο συγκόλλησης και ακόμη και να αποθηκεύσει τη χρήση του μέταλλο πλήρωσης. 

3. Δεν υπάρχει ανάγκη για ηλεκτρόδια, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης ή βλάβης. Και επειδή δεν ανήκει στη διαδικασία συγκόλλησης τύπου επαφής, η απώλεια του μηχανήματος και η σύνδεση παραμόρφωσης μπορεί να μειωθούν στο ελάχιστο. 

4. Η δέσμη λέιζερ είναι εύκολα εστιασμένη, ευθυγραμμισμένη και καθοδηγούμενη από οπτικά όργανα, μπορεί να τοποθετηθεί σε κατάλληλη απόσταση από το τεμάχιο εργασίας και μπορεί να ανακατευθυνθεί μεταξύ εργαλείων ή εμποδίων γύρω από το τεμάχιο εργασίας, άλλοι κανόνες συγκόλλησης δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω του χώρου περιορισμού που αναφέρεται παραπάνω. Το τεμάχιο εργασίας μπορεί να τοποθετηθεί σε κλειστό χώρο (είτε με εκχύλιση υπό κενό είτε υπό ελεγχόμενο εσωτερικό περιβάλλον αερίου). 

6. Οι δέσμες λέιζερ μπορούν να επικεντρωθούν σε πολύ μικρές περιοχές και μπορούν να συγκολληθούν σε μικρά, στενά διαχωρισμένα μέρη. 

7. Ευρεία γκάμα συγκολλητικών υλικών, μπορεί επίσης να συνδεθεί με μια ποικιλία ετερογενών υλικών. 

8. Εύκολος αυτοματισμός συγκόλλησης υψηλής ταχύτητας, ψηφιακός ή ελεγχόμενος από υπολογιστή. 

9. Κατά τη συγκόλληση λεπτού ή λεπτού σύρματος, δεν είναι τόσο εύκολο να μετασχηματιστεί ως συγκόλληση τόξου. 

10. Χωρίς μαγνητικό πεδίο (συγκόλληση ARC και συγκόλληση με δέσμη ηλεκτρονίων είναι εύκολη), επιτρέπει την ακριβή ευθυγράμμιση των συγκολλήσεων. Δύο μέταλλα που μπορούν να συγκολληθούν με διαφορετικές φυσικές ιδιότητες, όπως διαφορετικές αντιστάσεις. 

11. Δεν απαιτείται προστασία κενού ή ακτινοβολίας. 

12. Εάν η συγκόλληση είναι διάτρητη, ο λόγος βάθους έως πλάτους της συγκόλλησης μπορεί να είναι μέχρι 10: 1

13. Η δέσμη λέιζερ μπορεί να μεταδοθεί σε πολλούς σταθμούς εργασίας με συσκευές μεταγωγής. 


Μειονεκτήματα της κοπής με λέιζερ

1. Ακριβά Μηχανήματα , ανεξερεύνητη τεχνολογία : Οι μηχανές λέιζερ υψηλής ισχύος είναι ακριβές και ως εκ τούτου πρέπει να κολλούν ή να κόβουν εξαρτήματα συνεχώς για να δικαιολογήσουν το κόστος τους.  Επιπλέον με την Οικονομική κρίση που ζούμε οι εταιρίες διστάζουν να επενδύσουν σε ένα πολύ ακριβό μηχάνημα που τεχνολογικά δεν έχει εξελιχθεί πλήρως 

2. Ογκώδη μηχανήματα : Η εγκατάσταση ενός κόφτη λέιζερ στις εγκαταστάσεις σας θα ήταν εξαιρετική για παραγωγή, αλλά εκτός από είναι εξαιρετικά ακριβά είναι και ογκώδη , αν θελετε ενα μικρό φορητό μηχάνημα υπάρχει πρόβλημα. 


3. Εισαγωγή θερμότητας : Επειδή η δέσμη λέιζερ εξατμίζει το υλικό, μπορεί να δημιουργήσει μια τοπική ζώνη HAZ ή επηρεασμένη από τη θερμότητα, η οποία μπορεί να απαιτεί δευτερεύουσα επεξεργασία σε ορισμένες περιπτώσεις χρήσης

4. Δυσκολία με ανακλαστικά υλικά : Μερικά λέιζερ έχουν πρόβλημα με ανακλαστικά μέταλλα όπως ορείχαλκο ή γυαλισμένο ανοξείδωτο χάλυβα. Υψηλή ανακλαστικότητα και υλικά υψηλής θερμικής αγωγιμότητας όπως το αλουμίνιο, ο χαλκός και τα κράματά τους, η συγκολλησιμότητα θα αλλάξει με λέιζερ.

5, τα τμήματα συγκόλλησης για να είναι πολύ ακριβής θέση, πρέπει να είναι στο εύρος εστίασης δέσμης λέιζερ. 

6. Όταν τα εξαρτήματα συγκόλλησης πρέπει να χρησιμοποιήσουν το σφικτήρα, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι η τελική θέση των εξαρτημάτων συγκόλλησης και η δέσμη λέιζερ θα επηρεάσουν την ευθυγράμμιση της συγκόλλησης. 

7. Το μέγιστο πάχος συγκόλλησης είναι περιορισμένο και η συγκόλληση με λέιζερ δεν είναι κατάλληλη για τα μέρη των οποίων το πάχος της διείσδυσης είναι πολύ μεγαλύτερο από 19mm στη γραμμή παραγωγής. 

8. Όταν πραγματοποιείται η συγκόλληση δέσμης λέιζερ υψηλής ενέργειας σε υψηλή ενέργεια, το ιονισμένο αέριο γύρω από τη λιωμένη δεξαμενή πρέπει να εξωθείται από τον ελεγκτή πλάσματος για να εξασφαλίζεται η εμφάνιση του σφαιριδίου συγκόλλησης. 

9. Η ενεργειακή απόδοση είναι πολύ χαμηλή, συνήθως λιγότερο από 10%. 7. Ταχεία στερεοποίηση του σφαιριδίου συγκόλλησης, πιθανό πορώδες και ανησυχίες 



Αρχή λειτουργίας της συγκόλλησης με δέσμη λέιζερ

Η συγκόλληση με λέιζερ είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιείται για να ενώσει τα μέταλλα ή τα θερμοπλαστικά χρησιμοποιώντας μια ακτίνα λέιζερ για να σχηματίσει μια συγκόλληση. Όντας μια τέτοια συμπυκνωμένη πηγή θερμότητας, σε λεπτά υλικά η συγκόλληση με λέιζερ μπορεί να πραγματοποιηθεί με υψηλές ταχύτητες συγκόλλησης μέτρων ανά λεπτό και σε παχύτερα υλικά μπορεί να παράγει στενές, βαθιές συγκολλήσεις μεταξύ τετραγωνικών τμημάτων.

Η συγκόλληση με δέσμη λέιζερ πραγματοποιείται με ειδικό εξοπλισμό. Μια τέτοια μέθοδος επιτρέπει την παραγωγή αντικειμένων με αρμό υψηλής ποιότητας σε υψηλή ταχύτητα.

Η συγκόλληση συμβαίνει λόγω θέρμανσης και τήξης του επεξεργασμένου μετάλλου. Μια δέσμη λέιζερ που διαπερνά το μέταλλο προκαλεί αυτές τις διεργασίες. Ο εξοπλισμός δημιουργεί μια φωτεινή ροή με ομοιόμορφο μήκος κύματος. Η εστίαση επιτυγχάνεται με καθρέφτες-οδηγούς. Η ροή ενέργειας ελέγχεται από φακούς εστίασης.

Η διαδικασία συγκόλλησης με λέιζερ εκτελείται με την ακόλουθη σειρά:Σύνδεση εξαρτημάτων. Τα εξαρτήματα πιέζονται σφιχτά μεταξύ τους και στερεώνονται σε πολλά σημεία στο τραπέζι εργασίας του μηχανήματος.
Εγκατάσταση λέιζερ. Η κεφαλή του μηχανήματος είναι στραμμένη στην περιοχή της μελλοντικής ραφής συγκόλλησης.
Ενεργοποίηση της γεννήτριας. Το μηχάνημα ενεργοποιείται από χειριστή. Μετά από αυτό, ενεργοποιείται η διαδικασία θέρμανσης, τήξης και εξάτμισης των σωματιδίων.

Η δέσμη λέιζερ έχει μικρή διατομή. Αυτό σας επιτρέπει να γεμίσετε τις μικρότερες κοιλότητες και ανομοιομορφίες του υλικού και εξασφαλίζει την πιο ομοιόμορφη και ομαλή ραφή αρμού. Αυτό το πλεονέκτημα είναι μοναδικό στη συγκόλληση με δέσμη λέιζερ. Επίσης, λόγω της υψηλής ταχύτητας που ταξιδεύει η δέσμη λέιζερ, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για να οξειδωθεί το μέταλλο.

Με τη συγκόλληση με δέσμη λέιζερ, μπορείτε να λάβετε δύο τύπους ραφών σύνδεσης:Πλήρης διείσδυση συγκόλλησης. Χρησιμοποιείται για τη συγκόλληση σωλήνων από ανοξείδωτο χάλυβα.
Διακοπτόμενη συγκόλληση. Χρησιμοποιείται κατά τη συγκόλληση μικρών εξαρτημάτων με φθορές στην επιφάνεια.

handheld machine
Η συγκόλληση με λέιζερ λειτουργεί σε δύο θεμελιωδώς διαφορετικούς τρόπους: περιορισμένη συγκόλληση αγωγιμότητας και συγκόλληση κλειδαρότρυπας. Ο τρόπος με τον οποίο η ακτίνα λέιζερ θα αλληλεπιδράσει με το υλικό που συγκολλεί θα εξαρτηθεί από την πυκνότητα ισχύος κατά μήκος της δέσμης που χτυπά το τεμάχιο εργασίας.

Η περιορισμένη συγκόλληση αγωγιμότητας συμβαίνει όταν η πυκνότητα ισχύος είναι συνήθως μικρότερη από 105W/cm2. Η ακτίνα λέιζερ απορροφάται μόνο στην επιφάνεια του υλικού και δεν διεισδύει σε αυτήν. Οι περιορισμένες συγκολλήσεις αγωγιμότητας συχνά παρουσιάζουν μια υψηλή αναλογία πλάτους προς βάθος.

Η συγκόλληση με λέιζερ επιτυγχάνεται συνήθως με τη χρήση πυκνοτήτων υψηλότερης ισχύος, από μηχανισμό κλειδαρότρυπας. Όταν η ακτίνα λέιζερ επικεντρώνεται σε ένα αρκετά μικρό σημείο για να παράγει πυκνότητα ισχύος που συνήθως > 106-107 W/cm2, το υλικό στο μονοπάτι της δέσμης όχι μόνο λιώνει αλλά εξατμίζεται, πριν μπορέσουν να αφαιρεθούν σημαντικές ποσότητες θερμότητας με αγωγιμότητα. Η εστιασμένη ακτίνα λέιζερ διεισδύει στη συνέχεια στο τεμάχιο εργασίας σχηματίζοντας μια κοιλότητα που ονομάζεται «κλειδαρότρυπα», γεμάτη με μεταλλικούς ατμούς (οι οποίοι σε ορισμένες περιπτώσεις μπορούν ακόμη και να ιονιστούν, σχηματίζοντας ένα πλάσμα).

Αυτός ο επεκτεινόμενος ατμός ή πλάσμα συμβάλλει στην πρόληψη της κατάρρευσης των λιωμένων τοιχωμάτων της κλειδαρότρυπας σε αυτή την κοιλότητα.

Επιπλέον, η σύζευξη της ακτίνας λέιζερ στο τεμάχιο εργασίας βελτιώνεται δραματικά από το σχηματισμό αυτής της κλειδαρότρυπας. Η συγκόλληση βαθιάς διείσδυσης επιτυγχάνεται στη συνέχεια διασχίζοντας την κλειδαρότρυπα κατά μήκος της άρθρωσης για συγκόλληση ή μετακίνηση της άρθρωσης σε σχέση με τη δέσμη λέιζερ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα συγκολλήσεις με υψηλό λόγο βάθους προς πλάτος.

Κάτω από τη δράση της επιφανειακής τάσης, μέρος του λιωμένου υλικού στην αιχμή της κλειδαρότρυπας ρέει γύρω από την κοιλότητα της κλειδαρότρυπας προς τα πίσω, στη συνέχεια ψύχεται και στερεοποιείται για να σχηματίσει τη συγκόλληση. Αυτό αφήνει το καπάκι συγκόλλησης με ένα μοτίβο ακίδας, δείχνοντας προς τα πίσω προς το σημείο εκκίνησης της συγκόλλησης.



Χαρακτηριστικά συγκόλλησης διαφορετικών υλικών.

Κάθε μέταλλο έχει το δικό του σύνολο χαρακτηριστικών που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά τη συγκόλληση με τη μηχανή συγκόλλησης με δέσμη λέιζερ. Σημείωση: πριν από τη συγκόλληση με ακτίνα λέιζερ, συνιστάται ο προκαθαρισμός του υλικού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εκείνα τα μέταλλα που είναι επιρρεπή στη διάβρωση. Ο καθαρισμός μπορεί να γίνει με μια συνηθισμένη ανοξείδωτη βούρτσα .

Τιτάνιο
Για τη συγκόλληση εξαρτημάτων από τιτάνιο, συνιστάται ο προκαθαρισμός του υλικού. Για παράδειγμα, με αμμοβολή. Στη συνέχεια, συνιστάται να χαράξετε, να πλύνετε και να επεξεργαστείτε το μέταλλο με ήλιο.

Αλουμίνιο
Το μέταλλο είναι επιρρεπές σε οξείδωση και απελευθέρωση πτητικών στοιχείων. Γι' αυτό, συνιστάται να το χαράξετε και να το επεξεργαστείτε με ξύστρα χειρός.

Γαλβανισμένο ατσάλι
Ένας τέτοιος τύπος μετάλλου καθώς και ο ορείχαλκος και άλλα κράματα που περιέχουν ψευδάργυρο δεν πρέπει να συγκολλούνται με μηχάνημα λέιζερ χειρός. Αυτό οφείλεται στην απελευθέρωση επικίνδυνων πτητικών. Μια τέτοια επεξεργασία είναι δυνατή, αλλά απαιτείται ένα πολύ ισχυρό σύστημα εξάτμισης.

Πώς να επιλέξετε μια μηχανή συγκόλλησης με δέσμη λέιζερ
Η Virmer φροντίζει τους πελάτες της. Ενδιαφερόμαστε να σας βοηθήσουμε με μια επιλογή εξοπλισμού συγκόλλησης με λέιζερ που είναι κατάλληλος για τις ανάγκες παραγωγής σας. Επομένως, έχουμε συγκεντρώσει τα πιο σημαντικά κριτήρια στα οποία πρέπει να εστιάσουμε κατά την αγορά μηχανών συγκόλλησης με δέσμη λέιζερ.

Εκπομπός λέιζερ
Αυτό το κριτήριο βασίζεται σε δύο κύριες παραμέτρους ενός εκπομπού: την ισχύ του και το σήμα του.

Η ισχύς πρέπει να επιλέγεται ανάλογα με το πάχος και τον τύπο του μετάλλου που πρόκειται να επεξεργαστεί. Για παράδειγμα, για τη συγκόλληση στοιχείων πάχους έως 3 mm, αρκεί ισχύς 1000 W. Για παχύτερο υλικό, απαιτείται εξοπλισμός με μεγαλύτερη ισχύ.

Οι ακόλουθες μάρκες εκπομπών λέιζερ έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση:
  • IPG. Ο ηγέτης μεταξύ των κατασκευαστών. Οι εκπομποί αυτής της μάρκας διακρίνονται από υψηλή ακρίβεια, διπλή προστασία της δοκού και υψηλή ποιότητα εργασίας.
  • JPT. Ένα φθηνότερο ανάλογο του IPG. Επίσης, κατασκευάζει εκπομπούς λέιζερ υψηλής ποιότητας. Ωστόσο, είναι λίγο λιγότερο αποτελεσματικό. Συνιστούμε τη χρήση του για συγκόλληση αλουμινίου.
  • Raycus. Άλλη μια δοκιμασμένη μάρκα. Οι εκπομπές αυτού του κατασκευαστή έχουν σχεδιαστεί για συγκόλληση διαφορετικών τύπων μετάλλων εκτός από μη σιδηρούχα μέταλλα.
  • RECI. Αυτές οι πηγές λέιζερ θα είναι η τέλεια λύση προϋπολογισμού για παραγωγή που επικεντρώνεται στη συγκόλληση αλουμινίου και ανοξείδωτου χάλυβα.
Όλοι οι αναφερόμενοι εκπομποί λέιζερ αποδίδουν τέλεια παρέχοντας υψηλή ποιότητα συγκόλλησης. Έτσι, η εταιρεία μας συνιστά να τα λαμβάνετε υπόψη όταν επιλέγετε εξοπλισμό συγκόλλησης.

Κεφαλή εξοπλισμού

Οι κεφαλές συγκόλλησης με λέιζερ διατίθενται σε δύο εκδόσεις:

  • 1 μπλοκ κινητήρων και 1 σετ εστιακών φακών. Αυτός ο τύπος εξοπλισμού επιτρέπει τη δημιουργία δέσμης λέιζερ με διάμετρο κηλίδας έως 5 mm. Αυτή η λύση είναι απαραίτητη για τη συγκόλληση παχύρρευστων μετάλλων. Συνιστάται η χρήση του εξοπλισμού με το σύστημα τροφοδοσίας σύρματος για συγκόλληση.
  • 2 μπλοκ κινητήρων και εστιακούς φακούς. Είναι κατάλληλο για συγκόλληση στοιχείων πάχους έως 1 mm. Η υψηλή ποιότητα της συγκόλλησης παρέχεται με τη χρήση ταλάντωσης.

Για την πρώτη έκδοση, το βάρος της κεφαλής είναι έως 0,8 κιλά, για τη δεύτερη - έως 2 κιλά.


Σύστημα ψύξης

Οι μηχανές συγκόλλησης με δέσμη λέιζερ υψηλής ποιότητας διαθέτουν ψύκτες διπλού κυκλώματος. Αυτό σας επιτρέπει να ψύχετε τόσο τον πομπό λέιζερ όσο και την κεφαλή συγκόλλησης. Η αγορά μιας μηχανής λέιζερ με τέτοιο εξοπλισμό ψύξης εξασφαλίζει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.


Επισκόπηση μηχανής συγκόλλησης λέιζερ

Ο εξοπλισμός έχει σχεδιαστεί για χειροκίνητη συγκόλληση με λέιζερ. Χρησιμοποιώντας το, μπορείτε να επεξεργαστείτε τα ακόλουθα μέταλλα:
  • αλουμίνιο;
  • τιτάνιο;
  • ανοξείδωτο, γαλβανισμένο και ανθρακούχο χάλυβα.
Το κάθε μηχάνημα παρέχεται σε τέσσερις εκδόσεις με διαφορετική ισχύ της πηγής λέιζερ π.χ (500W, 1000W, 1500W και 2000W). Μπορείτε να επιλέξετε τη μάρκα εκπομπού από τα εξής: Reci (περιλαμβάνεται στη βασική έκδοση του μηχανήματος), Raycus, IPG, JPT.

Οι διαστάσεις του εξοπλισμού είναι περιπου 1200x600x1200 mm. Είναι εξοπλισμένο συνήθως με κεφαλή συγκόλλησης 2 κινητήρων και σύστημα ελέγχου προγράμματος. Αυτό σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τον τύπο και το πάχος μιας ραφής συγκόλλησης.

Η συγκόλληση με λέιζερ διακρίνεται για υψηλή ποιότητα και ανθεκτικότητα συγκόλλησης λόγω της απουσίας παραμόρφωσης υλικού κατά την επεξεργασία. Δεν απαιτείται μηχανική μετεπεξεργασία. Έτσι, το μηχάνημα εξοικονομεί χρόνο.

Είναι εύκολο στη χρήση και προσβάσιμο σε άτομα χωρίς εξειδικευμένη εκπαίδευση. Για να ξεκινήσετε να εργάζεστε, απλά πρέπει να στερεώσετε δύο μεταλλικά αντικείμενα σε πολλά σημεία. Μετά από αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε τη συγκόλληση.
Οι πιο συνήθεις χρήσεις της συγκόλληση λέιζερ για να παράγουν:
  • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΕΙΔΗ;
  • κουφωμάτων πόρτας και παραθύρου.
  • ανελκυστήρες
  • ανταλλακτικά αυτοκινήτων.
  • λαμαρίνας
  • σασί
  • δεξαμενής νερού.
  • είδη φωτισμού υλικού
  • υλικού κουζίνας, νιπτήρα.
  • Billboard, διαφήμιση λέξης συγκόλλησης λέιζερ
Επιπλέον, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανίες αυτοκινήτων και αεροσκαφών.