Ρελέ εκκίνησης και θερμικό ρελέ ψυγείου: σχεδιασμός και λειτουργία

Χαρακτηριστικά του σκοπού του ρελέ εκκίνησης του κινητήρα συμπιεστή ψυγείου. Πιθανές επιλογές και σκοπιμότητα ανεξάρτητης αντικατάστασης του ανταλλακτικού ψυγείου.  

Κατά τη χρήση ενός τριφασικού κινητήρα ψυγείου, η εγκατάσταση μιας περιέλιξης εκκίνησης δεν είναι απαραίτητη. Όταν συνδέεται σε δίκτυο 380 V, η συσκευή λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε όλα τα πηνία στάτορα να είναι σταδιακά ανεξάρτητα. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο 220 V, καθίσταται απαραίτητη η χρήση πρόσθετων εξαρτημάτων (τριγωνικά και αστέρια κυκλώματα με την παρουσία ενός συμπιεστή).

Αυτή η δυνατότητα σάς επιτρέπει να ελέγχετε και να παρέχετε την απαιτούμενη τάση σε μία από τις περιελίξεις, σε σχέση με τις άλλες κατά 90 μοίρες. Έτσι, η πρώτη περιέλιξη είναι η αρχή, και ο κινητήρας του συμπιεστή θα σβήσει με τη μέγιστη ταχύτητα. Το σύστημα που χρησιμοποιείται κατά τη σύνδεση του ψυγείου με τη γραμμή 220V κάνει πραγματικά ένα διφασικό ανάλογο ενός τριφασικού κινητήρα.
Χαρακτηριστικά εκκίνησης ασύγχρονου κινητήρα όταν χρησιμοποιείτε μονοφασικό δίκτυο. Όπως γνωρίζετε, το 380V σχηματίζεται από τρεις φάσεις των 220V η καθεμία, αλλά μιλάμε για την πραγματική τιμή, αλλά όχι για το πλάτος (η παράμετρος που προκαλεί το θερμικό αποτέλεσμα με παθητική αντίσταση). Με απλά λόγια, οι ενδείξεις τάσης εναλλασσόμενου ρεύματος αλλάζουν συνεχώς, επομένως, για ευκολία, ο μέσος όρος τους Αυτό θεωρείται αποτελεσματική αξία.
Χαρακτηριστικά ρελέ ψυγείου


Για την πλήρη λειτουργία του κινητήρα ασύγχρονου τύπου που είναι εγκατεστημένος στο ψυγείο, το πεδίο που βρίσκεται μέσα πρέπει αναγκαστικά να περιστρέφεται. Ωστόσο, είναι δυνατόν να παρέχεται και να επαληθεύεται ο απαραίτητος παράγοντας εφαρμόζοντας την αντίστοιχη τιμή στις τριφασικές περιελίξεις. Το αποτέλεσμα της δράσης είναι η διανυσματική προσθήκη πεδίων, στα οποία παρέχεται περιστροφή, η οποία μεταφέρει τον ρότορα. Οι ενδείξεις που είναι διαθέσιμες κατά τη σύνδεση ενός τριφασικού κινητήρα σε μια γραμμή 380 V είναι οι υψηλότεροι από όλους τους τύπους σύνδεσης. Αυτό γίνεται ο λόγος για την ευρεία χρήση της διαδικασίας στη βιομηχανική παραγωγή, αλλά δεν είναι κατάλληλο για οικιακά ψυγεία.

Παρουσία μίας μόνο φάσης, η περιστροφή του πεδίου είναι κατ 'αρχήν αδύνατη, καθώς απαιτούνται τουλάχιστον δύο φορείς για κίνηση. Η εγκατάσταση ενός συμπιεστή που παρέχει μετατόπιση τάσης 90 μοιρών βοηθά στη λήψη των απαραίτητων δεικτών στις συνθήκες των ιδιωτικών διαμερισμάτων και κατοικιών. Το εναλλασσόμενο πεδίο που λαμβάνεται κατά την περιστροφή ενεργοποιεί τον ρότορα στην απαιτούμενη κατεύθυνση. Φυσικά, η διαδικασία δεν είναι τόσο ομαλή όσο παρουσία τριών φορέων, αλλά αυτό αρκεί για τη λειτουργία οικιακών συσκευών.


Δεν παρέχεται τριφασική τάση σε ιδιωτικές κατοικίες για τη σύνδεση του ψυγείου. Μα γιατί? Ο λόγος είναι η ανάγκη για ειδικές δεξιότητες και γνώσεις της θεωρίας, κάτι που είναι πολύ δύσκολο για το μέσο άτομο να αντιληφθεί. Παρουσία μιας φάσης και μιας γης, η χρήση οικιακών συσκευών γίνεται απλή και βολική, γεγονός που σας επιτρέπει να χάσετε την απόδοση για λόγους άνεσης.

Τι κάνει η αρχική περιέλιξη; Στην αρχή της εκκίνησης του κινητήρα, το ρελέ παρέχει τη δημιουργία ενός δεύτερου διανύσματος, λόγω του οποίου το πεδίο που δημιουργείται στη διαδικασία μπορεί να θεωρηθεί περιστρεφόμενο. Χωρίς ομοιόμορφο κύκλο, οι δείκτες του είναι αρκετοί για την προώθηση του ρότορα. Σε πλήρη ταχύτητα, για εξοικονόμηση ενέργειας και αύξηση της απόδοσης, το πηνίο εκκίνησης του ψυγείου απενεργοποιείται.

Η αρχή της λειτουργίας του ρελέ εκκίνησης του ψυγείου

Πώς απενεργοποιείται το πηνίο εκκίνησης όταν επιτευχθεί η ταχύτητα; Στην αρχή του ρελέ, παρατηρείται η μέγιστη κατανάλωση ενέργειας, στην οποία βασίζονται τα πάντα. Επιπλέον, συχνά χρησιμοποιείται ένα ρελέ εκκίνησης για πρόσθετη προστασία. Ο τερματισμός πραγματοποιείται όταν θερμαίνεται ένα ειδικό στοιχείο. Αφού φτάσει στη μέγιστη τιμή, το κύκλωμα χάνει την ακεραιότητά του, ανεξάρτητα από το εάν επιτυγχάνεται η λειτουργία ρύθμισης του ψυγείου. Υπάρχουν τα ακόλουθα σχήματα για τη λειτουργία του ρελέ εκκίνησης:

"Χάπια". Κατασκευάζονται από μια ουσία που μπορεί να διογκωθεί όταν θερμαίνεται. Όταν ανοίγετε το ψυγείο, το μέρος είναι κρύο. Ωστόσο, με σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, η επαφή ανοίγει, λόγω της οποίας μόνο το πηνίο παραμένει σε λειτουργία. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η διατήρηση της επιθυμητής λειτουργίας μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση πνιγμού της περιέλιξης εργασίας. Μπορείτε να το ελέγξετε εμπειρικά.

Τα επαγωγικά ρελέ λειτουργούν στην αρχή της αλληλεπίδρασης των ηλεκτρομαγνητών. Κατά την εκκίνηση, τα συστήματα ψυγείου καταναλώνουν τη μέγιστη ποσότητα ενέργειας, η οποία οδηγεί στην αλληλεπίδραση του πυρήνα και στις επαφές του πηνίου εκκίνησης. Με μια πτώση στην τρέχουσα ισχύ που ακολουθεί, ο μηχανισμός εξασθενεί και οι συνδέσεις ανοίγουν.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, μαζί με τα δισκία, το σώμα της συσκευής είναι επίσης συχνά εξοπλισμένο με θερμικά ρελέ τοποθετημένα σε διμεταλλικές πλάκες. Αυτό επιτρέπει στο άνοιγμα των επαφών αμέσως μετά την υπέρβαση του ορίου ταξιδιού. Αυτός ο τύπος ρελέ λειτουργεί με θέρμανση ενός ευαίσθητου στοιχείου. Ένα τέτοιο κύκλωμα προστασίας συμπιεστή θεωρείται ένα από τα πιο κοινά για οικιακές συσκευές.


Σχεδιασμός ρελέ εκκίνησης
Το ρελέ εκκίνησης ή εκκίνησης, που χρησιμοποιείται σε ορισμένα μοντέλα ψυγείων, έχει σχήμα tablet. Αυτό το στοιχείο βρίσκεται στο περίβλημα του κινητήρα του συμπιεστή (μαύρο μέρος). Είναι ενδιαφέρον ότι οι κατασκευαστές επιλέγουν πάντα μαύρο για αυτό το μέρος. Μα γιατί?

Το μαύρο είναι ικανό να απορροφά καθώς και να εκπέμπει θερμότητα Η κίνηση της διαδικασίας εξαρτάται από τη διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του εξωτερικού περιβάλλοντος και του συμπιεστή. Σε περιπτώσεις όπου ο κινητήρας θερμαίνεται, παράγεται θερμότητα. Για την επιτάχυνση της διαδικασίας ψύξης, μερικές φορές χρησιμοποιείται ένας ανεμιστήρας, λόγω του οποίου η θερμότητα φεύγει γρήγορα στον περιβάλλοντα χώρο.

Το στοιχείο εκκίνησης, κατά κανόνα, έχει:φάση 220 V και φάση γείωσης (με δύο εισόδους) ·
εκκίνηση και εργασία περιέλιξης ενός ασύγχρονου κινητήρα, καθώς και της γείωσης (με τρεις εισόδους).
Τα χρώματα στα οποία χρωματίζονται τα καλώδια βοηθούν στη διευκόλυνση της διαδικασίας σύνδεσης του ψυγείου για τον καταναλωτή. Ωστόσο, ακόμα και υπό προφανείς συνθήκες, συνιστάται η επισκευή του ψυγείου και των εξαρτημάτων του.Για να προσδιορίσετε τη γείωση του συμπιεστή, μπορείτε να αφαιρέσετε ένα μικρό στρώμα χρώματος από το περίβλημα, το οποίο θα επιτρέψει τον έλεγχο όλων των επαφών. Παρά την απλότητα αυτής της μεθόδου, είναι καλύτερα να την αφήσετε σε περίπτωση που αποκλείονται άλλες επιλογές.
Τοποθεσία συσκευής

Το ρελέ συμπιεστή των μοντέλων RTP έχει κάποιες διαφορές και μπορεί να τοποθετηθεί στο καλώδιο (χωρίς στήριξη στο πλαίσιο). Η ροή εργασίας, στην περίπτωση αυτή, πραγματοποιείται με έναν συμπιεστή DXM και διαφέρει από το DXR σε χαμηλότερες ενδείξεις ρεύματος όταν ενεργοποιείται. Μια τέτοια συσκευή καθιστά δυνατή την ποιοτική προστασία του συμπιεστή παρουσία ενός τέτοιου ρεύματος μείωσης.

Πριν αγοράσετε ένα ρελέ, είναι σημαντικό να ελέγξετε τη συμμόρφωσή του με τον τύπο του συμπιεστή. Η ποιότητα της εγκατάστασης έχει επίσης σημασία. Η καλύτερη επιλογή κατά την επιλογή μιας συσκευής είναι να αγοράσετε ένα εμπορικό σήμα παρόμοιο με αυτό που είχε εγκατασταθεί προηγουμένως.

/////////////////////////////////////////////

Πώς να το ελέγξετε και να το επισκευάσετε σωστά

Η πιο απαραίτητη συσκευή, τόσο σε διαμέρισμα όσο και σε ιδιωτική κατοικία, είναι το ψυγείο. Και είναι δύσκολο να διαφωνήσω με αυτήν τη δήλωση, σωστά; Είναι δύσκολο να βρεις ένα σπίτι όπου δεν είναι. Όπως όλες οι συσκευές, τα ψυγεία μπορούν να σπάσουν. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις κατά τις οποίες η κατανομή μπορεί να διαγνωστεί ανεξάρτητα.

Σχεδόν όλοι οι οικιακοί ψυκτικοί εξοπλισμοί είναι εξοπλισμένοι με μονοφασικό κινητήρα. Για να το ξεκινήσετε, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια συσκευή εκκίνησης. Εάν αυτό το απλό αλλά σημαντικό μέρος αποτύχει, τότε ο συμπιεστής θα σταματήσει να ξεκινά. Όμως, γνωρίζοντας τις αρχές της συσκευής, μπορείτε να εντοπίσετε το πρόβλημα και να το διορθώσετε.

Αυτό το άρθρο θα συζητήσει πώς λειτουργεί το ρελέ εκκίνησης για το ψυγείο και τα σημάδια δυσλειτουργίας. Θα σας δείξουμε πώς να αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον ψυκτικό εξοπλισμό σας. Τα βίντεο που παρουσιάζονται από εμάς θα βοηθήσουν στην κατανόηση της αρχής λειτουργίας της συσκευής εκκίνησης και επίσης, εάν είναι απαραίτητο, για τον εντοπισμό της δυσλειτουργίας της.

Εκκίνηση μονοφασικού ασύγχρονου κινητήρα

Στον πυρήνα του, οι κινητήρες των συμπιεστών που είναι εγκατεστημένοι σε σύγχρονα ψυγεία είναι μονοφασικοί ασύγχρονοι κινητήρες με αρχική περιέλιξη. Τα κύρια συστατικά τους είναι ένας περιστρεφόμενος ρότορας και ένας στάσιμος στάτορας.

Ο ρότορας είναι ένας κοίλος κύλινδρος κατασκευασμένος από αγώγιμο υλικό ή περιέχει βραχυκυκλωμένη καλωδίωση.

Ο στάτορας περιλαμβάνει δύο περιελίξεις: εργάζεται (κύρια) και εκτοξευτής (έναρξη). Είναι αμοιβαία διατεταγμένα σε γωνία 90 μοιρών ή έχουν την αντίθετη κατεύθυνση περιέλιξης - το λεγόμενο "δισδιάστατο". Ένα εναλλασσόμενο ρεύμα που διέρχεται από την κύρια περιέλιξη δημιουργεί ένα μαγνητικό πεδίο με ένα μεταβαλλόμενο διάνυσμα.
Το παλλόμενο πεδίο μπορεί να αποσυντεθεί σε δύο, περιστρέφοντας με την ίδια περίοδο, αλλά σε αντίθετες κατευθύνσεις. Επομένως, είναι πιο εύκολο να κατανοήσουμε τη φυσική φύση της διαδικασίας πρόσκρουσης του ρότορα

Εάν ο ρότορας δεν είναι στατικός, τότε σύμφωνα με το νόμο της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής, ο κινητήρας θα αναπτύξει ή θα επιβραδύνει τη ροπή, καθώς η ολίσθηση σε σχέση με την εμπρός και αντίστροφη μαγνητική ροή είναι διαφορετική. Επομένως, για τη διατήρηση της κίνησης, αρκεί ένα εναλλασσόμενο ρεύμα που διέρχεται από την περιέλιξη εργασίας.

Εάν ο ρότορας είναι ακίνητος, τότε με την ίδια ολίσθηση σε σχέση με τις μαγνητικές ροές, η προκύπτουσα ηλεκτρομαγνητική ροπή θα είναι μηδέν. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε μια ροπή εκκίνησης. Για αυτό, χρειαζόμαστε μια αρχική περιέλιξη.

Τα ρεύματα των περιελίξεων πρέπει να μετατοπιστούν σε φάσεις, επομένως, ένα στοιχείο αλλαγής φάσης εισάγεται στον κινητήρα - έναν καταχωρητή, έναν επαγωγέα ή έναν πυκνωτή. Αφού ο ρότορας φτάσει στην απαραίτητη περιστροφή, διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στην αρχική περιέλιξη.

Έτσι, για να ξεκινήσετε έναν μονοφασικό ασύγχρονο ηλεκτρικό κινητήρα, είναι απαραίτητο να περάσετε ρεύμα μέσω δύο περιελίξεων και να διατηρήσετε την περιστροφή του ρότορα - μόνο κατά μήκος του ενεργού. Για τη ρύθμιση αυτής της διαδικασίας, ένα ρελέ εκκίνησης εγκαθίσταται στο κύκλωμα μπροστά από τον συμπιεστή του ψυγείου.
Τα ρελέ βρίσκονται κοντά στον συμπιεστή και έτσι μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα. Με τον έλεγχο αυτής της μονάδας ξεκινούν όταν ο κινητήρας λειτουργεί προβληματικά

Η αρχή της λειτουργίας του ρελέ εκκίνησης
Παρά τον μεγάλο αριθμό πατενταρισμένων προϊόντων από διάφορους κατασκευαστές, τα σχέδια ψυγείο και οι αρχές λειτουργίας των ρελέ εκκίνησης είναι σχεδόν ίδιες. Έχοντας καταλάβει κατ 'αρχήν τις ενέργειές τους, μπορείτε να βρείτε και να διορθώσετε ανεξάρτητα τη δυσλειτουργία.

Διάγραμμα συσκευής και σύνδεση συμπιεστή
Το κύκλωμα ρελέ έχει δύο εισόδους από μια πηγή ισχύος και τρεις εξόδους σε έναν συμπιεστή. Μία είσοδος (υπό όρους - μηδέν) πηγαίνει κατευθείαν.

Μια άλλη είσοδος (φάση υπό όρους) μέσα στη συσκευή χωρίζεται σε δύο:το πρώτο πηγαίνει κατευθείαν στην περιέλιξη εργασίας.
το δεύτερο περνά μέσα από τις επαφές αποσύνδεσης στην αρχική περιέλιξη.

Εάν το ρελέ δεν έχει θέση, τότε κατά τη σύνδεση με τον συμπιεστή, δεν πρέπει να κάνετε λάθος με τη σειρά σύνδεσης των επαφών. Οι ευρέως διαδεδομένες μέθοδοι Διαδικτύου για τον προσδιορισμό των τύπων περιελίξεων χρησιμοποιώντας μετρήσεις αντίστασης δεν ισχύουν στη γενική περίπτωση, καθώς ορισμένοι κινητήρες έχουν τις ίδιες περιελίξεις εκκίνησης και λειτουργίας.
Το κύκλωμα ρελέ εκκίνησης μπορεί να έχει μικρές τροποποιήσεις ανάλογα με τον κατασκευαστή. Το σχήμα δείχνει το διάγραμμα σύνδεσης αυτής της συσκευής στο ψυγείο Orsk

Επομένως, είναι απαραίτητο να βρείτε τεκμηρίωση ή αποσυναρμολόγηση συμπιεστής ψυγείου για να κατανοήσετε τη θέση των επαφών τροφοδοσίας.

Αυτό μπορεί επίσης να γίνει εάν υπάρχουν συμβολικά αναγνωριστικά κοντά στις εξόδους:

«Σ» - έναρξη τυλίγματος. 
«Ρ» - περιέλιξη εργασίας ·
«Γ» - γενική έξοδος.

Τα ρελέ διαφέρουν ως προς τον τρόπο τοποθέτησής τους στο πλαίσιο ψυγείων ή στο συμπιεστή. Έχουν επίσης τα τρέχοντα χαρακτηριστικά τους, οπότε κατά την αντικατάσταση είναι απαραίτητο να επιλέξετε μια εντελώς πανομοιότυπη συσκευή, ή καλύτερα, το ίδιο μοντέλο.

Κλείσιμο επαφής με επαγωγικό πηνίο
Το ηλεκτρομαγνητικό ρελέ εκκίνησης λειτουργεί με την αρχή του κλεισίματος μιας επαφής για να περάσει ρεύμα μέσω της περιέλιξης εκκίνησης. Το κύριο ενεργό στοιχείο της συσκευής είναι ένα πηνίο σωληνοειδούς, που συνδέεται εν σειρά με την κύρια περιέλιξη του κινητήρα.

Αυτή τη στιγμή ο συμπιεστής ξεκινά, με ένα στατικό ρότορα, ένα μεγάλο ρεύμα εκκίνησης περνά μέσα από την ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα. Ως αποτέλεσμα αυτού, δημιουργείται ένα μαγνητικό πεδίο που μετακινεί τον πυρήνα (άγκυρα) με μια αγώγιμη ταινία εγκατεστημένη πάνω του, η οποία κλείνει την επαφή της περιέλιξης εκκίνησης. Ξεκινά η επιτάχυνση του ρότορα.

Με την αύξηση του αριθμού των στροφών του ρότορα, μειώνεται το μέγεθος του ρεύματος που διέρχεται από το πηνίο, με αποτέλεσμα να μειώνεται η τάση του μαγνητικού πεδίου. Υπό την επίδραση ενός αντισταθμιστικού ελατηρίου ή βαρύτητας, ο πυρήνας επιστρέφει στην αρχική του θέση και ανοίγει η επαφή.
Στο κάλυμμα του ρελέ με επαγωγικό πηνίο, υπάρχει ένα πάνω βέλος που δείχνει τη σωστή θέση της συσκευής στο διάστημα. Εάν τοποθετηθεί διαφορετικά, τότε οι επαφές δεν θα ανοίξουν υπό τη βαρύτητα

Ο κινητήρας του συμπιεστή συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο διατήρησης της περιστροφής του ρότορα, περνώντας ρεύμα μέσω της περιέλιξης εργασίας. Την επόμενη φορά που το ρελέ θα σταματήσει μόνο αφού σταματήσει ο ρότορας.

Ρυθμιστικό ρεύμα Posistor
Τα ρελέ που κατασκευάζονται για τα σύγχρονα ψυγεία χρησιμοποιούν συχνά ποζίστορ, έναν τύπο θερμικής αντίστασης. Για αυτήν τη συσκευή, υπάρχει ένα εύρος θερμοκρασίας κάτω από το οποίο μεταδίδει ρεύμα με αμελητέα αντίσταση, και πάνω από αυτό, η αντίσταση αυξάνεται απότομα και το κύκλωμα ανοίγει.

Στο ρελέ εκκίνησης, το ποζίστορ είναι ενσωματωμένο στο κύκλωμα που οδηγεί στην εκκίνηση. Σε θερμοκρασία δωματίου, η αντίσταση αυτού του στοιχείου είναι αμελητέα, επομένως, κατά την έναρξη της λειτουργίας του συμπιεστή, το ρεύμα ρέει ανεμπόδιστα.

Λόγω της παρουσίας αντίστασης, το ποζίστορ θερμαίνεται σταδιακά και, όταν φτάσει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία, το κύκλωμα ανοίγει. Ψύχεται μόνο αφού διακοπεί η τρέχουσα τροφοδοσία του συμπιεστή και πάλι ανταποκρίνεται σε ένα πέρασμα όταν ο κινητήρας είναι ξανά ενεργοποιημένος.
Το πόστορ έχει σχήμα χαμηλού κυλίνδρου, έτσι οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι το αποκαλούν συχνά «χάπι»

Πραγματοποίηση προστασίας του τρέχοντος τύπου
Ένας επαγωγικός κινητήρας είναι μια πολύπλοκη ηλεκτρική συσκευή που είναι επιρρεπής σε βλάβες. Εάν προκύψει βραχυκύκλωμα, θα λειτουργήσει. διακόπτης κυκλώματοςιδρύθηκε το πίνακας διανομής.

Εάν ένας ανεμιστήρας αποτύχει, ο οποίος ψύχει τα στοιχεία περιέλιξης και κίνησης, η ενσωματωμένη θερμική προστασία του συμπιεστή θα αντιδράσει.
Η εσωτερική θερμική προστασία του ηλεκτροκινητήρα βασίζεται σε πόστερ. Ανταποκρίνεται σε μια γενική μεταβολή της θερμοκρασίας μέσα στη συσκευή, η οποία μπορεί να έχει εσωτερικές και εξωτερικές αιτίες.

Ωστόσο, ενδέχεται να προκύψει μια κατάσταση όταν ο κινητήρας για μεγάλο χρονικό διάστημα (περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο) αρχίζει να καταναλώνει ρεύμα 2-5 φορές περισσότερο από το ονομαστικό ρεύμα. Τις περισσότερες φορές αυτό συμβαίνει όταν συμβαίνει ένα μη προγραμματισμένο φορτίο στον άξονα λόγω εμπλοκής του κινητήρα.

Η τρέχουσα ισχύς αυξάνεται, αλλά δεν φθάνει στις τιμές βραχυκυκλώματος φορτισμένη μηχανή δεν θα λειτουργήσει. Η θερμική προστασία δεν έχει επίσης λόγο διακοπής, καθώς η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο μόνος τρόπος για να ανταποκριθεί γρήγορα σε μια κατάσταση που έχει προκύψει και να αποφευχθεί η σύντηξη της περιέλιξης εργασίας είναι να σταματήσει η τρέχουσα προστασία, η οποία μπορεί να εγκατασταθεί σε διαφορετικά μέρη:
  • μέσα στο συμπιεστή.
  • σε ξεχωριστό ρελέ προστασίας ρεύματος.
  • μέσα στο ρελέ εκκίνησης.
Μια συσκευή που συνδυάζει τις λειτουργίες ενεργοποίησης της περιέλιξης εκκίνησης και προστασίας ρεύματος του κινητήρα ονομάζεται ρελέ εκκίνησης. Οι περισσότεροι συμπιεστές ψύξης είναι εξοπλισμένοι με έναν τέτοιο μηχανισμό.

Το αποτέλεσμα της τρέχουσας προστασίας βασίζεται σε τρεις αρχές:με αυξανόμενη ισχύ ρεύματος, αυξάνεται η αντίσταση, η οποία οδηγεί σε θέρμανση του αγώγιμου υλικού.
υπό την επίδραση της θερμοκρασίας, το μέταλλο διαστέλλεται.
ο συντελεστής θερμικής διαστολής για διαφορετικά μέταλλα είναι διαφορετικός.

Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται μια διμεταλλική πλάκα, η οποία συγκολλάται από μεταλλικά φύλλα με διαφορετικούς συντελεστές διαστολής. Μια τέτοια πλάκα κάμπτεται όταν θερμαίνεται. Το ένα άκρο είναι σταθερό και το δεύτερο, αποκλίνουσα, ανοίγει την επαφή.
Για τη θέρμανση του διμεταλλικού διακόπτη, τοποθετείται συνήθως μια σπείρα δίπλα του, μέσω της οποίας περνάει ο ηλεκτρισμός. Αν και μερικές φορές συνειδητοποιούν μια «άμεση» επιλογή με τη μορφή αγώγιμης πλάκας

Η πλάκα έχει σχεδιαστεί για απόκριση θερμοκρασίας με τη διέλευση ρεύματος μιας συγκεκριμένης δύναμης. Επομένως, κατά την αντικατάσταση του ρελέ εκκίνησης, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη συμβατότητά του με το εγκατεστημένο μοντέλο συμπιεστή.

Αντιμετώπιση προβλημάτων
Δεδομένου του μικρού αριθμού στοιχείων ρελέ, μπορείτε να τα δοκιμάσετε με συνέπεια για λειτουργικότητα. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα κατσαβίδι και ένα πολύμετρο.

Νο. 1 - ρελέ που δεν λειτουργεί
Από δομική άποψη, ένα ρελέ με πηνίο είναι μια συσκευή με κανονικά ανοιχτές επαφές και μια έκδοση ποζίστορ με κανονικά κλειστές επαφές. Παρόλο που σε αυτήν και στην άλλη περίπτωση, υπάρχουν πιθανές παραλλαγές όταν στην αρχή δεν θα υπάρχει τρέχουσα τροφοδοσία στην περιέλιξη εκκίνησης ή, αντίθετα, το κλείσιμο δεν θα λειτουργήσει.

Εάν ο συμπιεστής μπορεί να επισκευαστεί, αλλά δεν ανάβει σύμφωνα με την εντολή που παρέχεται από τη μονάδα ελέγχου ψυγείου, τότε αυτό υποδηλώνει έλλειψη τάσης στον στάτη που αρχίζει να τυλίγει.

Ο λόγος για αυτό μπορεί να είναι:
  • ανοιχτό κύκλωμα
  • πρόβλημα λωρίδας επαφής.
  • υπερθέρμανση του ποζίστορ
  • λειτουργία του συστήματος ηλεκτρικής προστασίας και μη επιστροφή του στην κανονική θέση.

Εάν το ψυγείο ανάψει για 5-20 δευτερόλεπτα και μετά σβήσει, τότε τις περισσότερες φορές αυτό είναι συνέπεια της ενεργοποίησης του μηχανισμού προστασίας του ρελέ.

Οι λόγοι μπορεί να είναι οι εξής:
  • ο προστατευτικός μηχανισμός είναι λειτουργικός και η λειτουργία συμβαίνει λόγω προβλημάτων στην περιέλιξη του κινητήρα.
  • ο προστατευτικός μηχανισμός είναι σε λειτουργία, αλλά το ρελέ δεν ανοίγει τις επαφές στο αρχικό κύκλωμα περιέλιξης.
  • ο προστατευτικός μηχανισμός είναι ελαττωματικός, ένας ψευδής συναγερμός εμφανίζεται με ελαφρά θέρμανση.
Επειδή μπορεί να υπάρχουν πολλές αιτίες της δυσλειτουργίας, είναι απαραίτητο να γίνει μια πλήρης διάγνωση του ρελέ εκκίνησης ψυγείου.
Το κόστος των ρελέ εκκίνησης για μάρκες όπως η Atlant ή η Biryusa δεν υπερβαίνει τα 500 ρούβλια. Εάν αγοράσετε και εγκαταστήσετε γρήγορα μια νέα συσκευή εργασίας, το ψυγείο δεν θα έχει καν χρόνο να ξεπαγώσει

Νο. 2 - σφάλματα ηλεκτρικού κυκλώματος

Μπορεί να εντοπιστεί δυσλειτουργία του ρελέ εκκίνησης με ένα πολύμετρο.

Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να χτυπήσετε τρία τμήματα του ηλεκτρικού κυκλώματος:Εάν υπάρχει ένα ανοικτό κύκλωμα στο τμήμα από την είσοδο έως την έξοδο στην περιέλιξη λειτουργίας, είναι απαραίτητο να ελέγξετε τη θέση ανοίγματος των επαφών με τον προστατευτικό μηχανισμό. Είναι πιθανό ότι λειτούργησε και δεν επέστρεψε στην αρχική του κατάσταση ή οι ανοιχτές επαφές οξειδώθηκαν.
  1. Εάν δεν υπάρχει επαφή στην περιοχή από την είσοδο στην έξοδο έως την περιέλιξη εκκίνησης, τότε εκτός από τη ρήξη του αγώγιμου πυρήνα, είναι δυνατές δύο επιλογές: άνοιγμα του κυκλώματος με προστατευτικό μηχανισμό ή έλλειψη επαφής μέσω της ράβδου.
  2. Ένα σπάσιμο σε ένα ευθύ (μηδέν) τμήμα σημαίνει μηχανική βλάβη στο κύκλωμα - είναι ευκολότερο να το βρείτε και να το διορθώσετε.
  3. Εάν το ρελέ βασίζεται στη χρήση ενός επαγωγικού πηνίου, τότε είναι απαραίτητο να ανυψώσετε βίαια τη ράβδο - διαφορετικά δεν θα υπάρξει επαφή.
Χρησιμοποιώντας ένα πολύμετρο, είναι εύκολο να ανιχνεύσετε ελαττωματικές επαφές, χτυπώντας τις μέσω αντίστασης. Είναι σημαντικό να αφιερώσετε το χρόνο σας και να δοκιμάσετε ένα κάθε φορά σε κάθε ενότητα της αλυσίδας.

Νο. 3 - λανθασμένη λειτουργία του ποζίστορ
Για να βεβαιωθείτε ότι το ποζίστορ λειτουργεί σωστά, είναι απαραίτητο να το ελέγξετε σε κρύα και θερμαινόμενη κατάσταση.

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να περιμένετε μέχρι να κρυώσει το ποζίστορ (αρκούν 2-3 λεπτά σε κατάσταση αδράνειας) και να το χτυπήσετε με ένα πολύμετρο. Εάν δεν υπάρχει ρεύμα ή ανιχνευθεί μεγάλη αντίσταση, το ποζίστορ είναι ελαττωματικό και πρέπει να αντικατασταθεί.
Εάν η συσκευή λειτουργεί σωστά, τότε όταν την ελέγχετε σε ψυχρή κατάσταση, το πολύμετρο θα πρέπει να δείχνει την παρουσία μικρής αντίστασης

Για να ελέγξετε την ικανότητα αποσύνδεσης, πρέπει να συνδέσετε έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως καταναλωτή ισχύος, για παράδειγμα, σε ένα πόστορ. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα ηλεκτρικό βύσμα με δύο ακροδέκτες που συνδέονται με την είσοδο στη συσκευή. Τα καλώδια από τη λάμπα συνδέονται με τους συνδετήρες που οδηγούν στο μηδέν και στην αρχική περιέλιξη.

Όταν το βύσμα είναι συνδεδεμένο, το φως θα ανάψει. Δεδομένου ότι η βαθμολογία του ρεύματος διέλευσης στο πείραμα είναι πολύ μικρότερη από ό, τι κατά την εκκίνηση του συμπιεστή, το ποζίστορ θα θερμανθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα - για μια λυχνία 100 watt, ο χρόνος απόκρισης θα είναι 20-40 δευτερόλεπτα.

Εάν μετά από λίγο καιρό η λυχνία σβήσει, η συσκευή λειτουργεί σωστά. Εάν ο καταναλωτής δεν απενεργοποιείται, τότε αυτό σημαίνει ότι ο ποζίστορ δεν λειτουργεί. Στο σπίτι, είναι αδύνατο να επισκευαστεί, είναι φθηνό, οπότε πρέπει να αγοράσετε ένα στοιχείο παρόμοιο σε παραμέτρους.

Νο. 4 - προβλήματα με τη λωρίδα επαφής
Υπάρχουν δύο τύποι προβλημάτων λωρίδας επαφής:
  • δεν υπάρχει τρέχουσα παράλειψη όταν οι επαφές είναι κλειστές.
  • Η ράβδος κολλάει και δεν πέφτει.
Το πρώτο πρόβλημα μπορεί να προκύψει λόγω της οξείδωσης των επαφών. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι απαραίτητο να τα καθαρίσετε με γυαλόχαρτο. Επίσης, η αιτία μπορεί να είναι η καμπυλότητα της θέσης της ράβδου και, στη συνέχεια, πρέπει να την εγκαταστήσετε οριζόντια.
Για να καθαρίσετε τις επαφές και να απομακρύνετε τη βρωμιά ή τα ίχνη οξείδωσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λεπτό γυαλόχαρτο βάζοντάς το σε βελόνα ή λεπτό εύκαμπτο

Ένα πιο περίπλοκο πρόβλημα είναι η άρθρωση μεταξύ της ράβδου και του πείρου, η οποία επηρεάζεται από το μαγνητικό πεδίο της ηλεκτρομαγνητικής βαλβίδας. Η λύση στο πρόβλημα εδώ είναι ατομική και εξαρτάται από τον τύπο δυσλειτουργίας.

Το κολλήσιμο του ιμάντα εκφράζεται στο γεγονός ότι δεν απομακρύνεται με τον πυρήνα. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να καθαρίσετε τις επαφές για να αφαιρέσετε την κόλλα και να τις κάνετε λείες.

Νο. 5 - λειτουργία έκτακτης ανάγκης τρέχουσας προστασίας
Εάν κατά τη διάρκεια της κλήσης υπάρχει έλλειψη επαφής από την είσοδο και στις δύο περιελίξεις, τότε πιθανότατα η θραύση σημειώθηκε στη ζώνη προστασίας.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό είναι είτε ένα απόβλητο επαφής, το οποίο ανοίγει τη διμεταλλική πλάκα, ή ζημιά στην περιοχή του θερμαντικού πηνίου.
Η διμεταλλική πλάκα και το πηνίο θέρμανσης δεν μπορούν να λυγίσουν, να μετατοπιστούν ή να εκτελεστούν με άλλο τρόπο, γεγονός που θα προκαλέσει αλλαγή στον καθορισμένο τρόπο λειτουργίας

Εάν η ζημιά δεν διορθωθεί διαφορετικά, θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο ρελέ.
Συμπεράσματα και χρήσιμο βίντεο σχετικά με το θέμα


Βίντεο # 1. Επισκόπηση της αρχής λειτουργίας, των τύπων και των βασικών βλαβών του ρελέ εκκίνησης:

HVAC Transformer and Relays Basics

Βίντεο # 2. Σημάδια βλαβών ενός κοινού ρελέ εκκίνησης RCT. Σύνδεση εξωτερικού πυκνωτή για αντιστάθμιση ασταθούς τάσης:

HVAC: Current Relay Explained (Current Relay Wiring Diagram) Sequence Of Operation & Troubleshooting

Ο απλός σχεδιασμός του ρελέ εκκίνησης σάς επιτρέπει να βρείτε ανεξάρτητα σφάλματα και να τα εξαλείψετε εύκολα. Για αυτό, δεν χρειάζεστε σε βάθος γνώση των ηλεκτρικών ή ειδικών εργαλείων.

Ωστόσο, η ακρίβεια πρέπει να τηρείται, καθώς η λειτουργικότητα του ακριβού εξοπλισμού εξαρτάται από την ποιότητα της εργασίας που εκτελείται.

Θέλετε να μιλήσετε για το πώς επιλέξατε ένα ρελέ εκκίνησης για να επαναφέρετε τη λειτουργία της μονάδας ψύξης; Έχετε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το θέμα του άρθρου, το οποίο αξίζει να μοιραστείτε με τους επισκέπτες του ιστότοπου; Παρακαλώ γράψτε σχόλια στο παρακάτω μπλοκ, δημοσιεύστε φωτογραφίες, κάντε ερωτήσεις.



/////////////////////////////////////////////



Ηλεκτρικός έλεγχος συμπιεστή

Χαρακτηριστικά του θερμικού ρελέ ψυγείου

Κάθε μοντέλο ενός σύγχρονου ψυγείου έχει δύο θερμικά ρελέ, που διαφέρουν ως προς την αρχή της λειτουργίας και της λειτουργικότητας. Το πρώτο ρελέ του ψυγείου είναι υπεύθυνο για την υπερθέρμανση του συμπιεστή και ο θερμοστάτης για το ψυγείο παρακολουθεί το εύρος θερμοκρασίας του ίδιου του εξατμιστή. Οι ελεγκτές θερμοκρασίας είναι: μηχανικοί και ηλεκτρικοί.

Με τα χρόνια, παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις νέες εξελίξεις, η χρήση του θερμοστάτη για ψυγείο παραμένει αμετάβλητη. Η απλότητα και η αξιοπιστία είναι οι κύριοι λόγοι για τη χρήση ενός ελεγκτή θερμοκρασίας για ένα σύγχρονο ψυγείο.
Λειτουργίες θερμοστάτη

Ο ρυθμιστής θερμοκρασίας μέσα στο ψυγείο είναι ένα είδος κουδουνιού, με το σήμα του οποίου τίθεται σε λειτουργία όλη η πολύπλοκη τεχνολογική διαδικασία. Εάν η κλήση δεν ακούγεται, ο μηχανισμός δεν λειτουργεί, η παραγωγή κρύου δεν ξεκινά!


Αρχή λειτουργίας θερμοστάτη
Είναι αξιόπιστα γνωστό ότι η μέση διάρκεια ενός φυσητήρα υψηλής ποιότητας είναι 5 χρόνια. Επομένως, δεν έχει νόημα να μιλάμε για μια δεκαετή λειτουργία του εξοπλισμού. Όπως γνωρίζετε, η λειτουργία του ψυγείου αποτελείται από 4 φάσεις καταστάσεων freon, δηλαδή:
  • Συμπίεση
  • Συμπύκνωση.
  • Επεκτάσεις.
  • Αναθυμίαση
Προκειμένου να κατανοήσουμε πώς βοηθά το freon να αποκτήσει χαμηλή θερμοκρασία, θα εξετάσουμε λεπτομερέστερα τη διαδικασία μετατροπής του.

Μέσα στον εξατμιστή, το κύκλωμα για τη μείωση της θερμοκρασίας, το φρέον περνά σε αέρια κατάσταση, την οποία αλλάζει εύκολα στον τριχοειδή σωλήνα του θερμικού ρελέ. Μόλις αλλάξει η θερμική ανάγνωση, η θερμοκρασία γίνεται χαμηλότερη από το κατώφλι, το φρεόν υπό πίεση αλλάζει σε υγρό. Αυτή η αλλαγή κατάστασης συμβάλλει σε μια απότομη μείωση της πίεσης και, κατά συνέπεια, στην ευθυγράμμιση των φυσητήρων.

Σε αυτό το στάδιο, οι επαφές είναι κλειστές, η τάση ελέγχου ακυρώνεται με το θερμικό ρελέ του κινητήρα. Το ψυγείο σταματά να παράγει κρύο ακριβώς μέχρι να σταματήσει ο διακόπτης θερμοκρασίας ενεργοποίησης.

Σε αυτό το στάδιο, το freon μετατρέπεται σε ατμό, η πίεση στις φυσητήρες αυξάνεται απότομα, γεγονός που οδηγεί στο κλείσιμο των επαφών για την εκκίνηση του κινητήρα των οικιακών συσκευών.

HVACR Fan Switching Relay, How it Works, Voltage, Terminals, Troubleshooting!

Παρά τη διάρκεια του σωλήνα freon, μια αλλαγή στην κατάσταση συσσωμάτωσης της ουσίας συμβαίνει αποκλειστικά στο άκρο δίπλα στον εξατμιστή. Έτσι, η ποιότητα λειτουργίας του διακόπτη θερμοκρασίας ψυγείου επηρεάζεται από την πυκνότητα επαφής.Και παρέχεται μέσω σφραγιστικού, ειδικής κόλλας.

Εάν το ρελέ θερμοκρασίας είναι εκτός λειτουργίας, τότε δεν θα είναι δύσκολο για τον κύριο να το αντικαταστήσει. Για αυτό, συνιστάται η αντικατάσταση του στοιχείου με το ίδιο μοντέλο και τον ίδιο τύπο. Διαφορετικά, η θερμική κατάσταση του εξοπλισμού ψύξης θα είναι εντυπωσιακά διαφορετική και το αποτέλεσμα της λειτουργίας του εξοπλισμού δεν θα είναι πολύ ευχάριστο.

Οι έμπειροι τεχνίτες γνωρίζουν ότι η θερμική κατάσταση του ρελέ μπορεί να ρυθμιστεί. Έτσι, είναι σε θέση να βρουν μια διέξοδο από την κατάσταση με αξιοπρέπεια προσαρμόζοντας τη λειτουργία του ψυγείου ρυθμιστή για τον χρήστη.

Το κουμπί ελέγχου, το οποίο περιστρέφεται για ρύθμιση της θερμοκρασίας, έχει άμεση επίδραση στο ελατήριο θερμοστάτη και, κατά συνέπεια, στη θερμική κατάσταση της μονάδας.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος λειτουργίας της συσκευής δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ηλεκτρονικές συσκευές.

Οι ιδιοκτήτες ψυκτικού εξοπλισμού με μηχανικό θερμοστάτη γνωρίζουν απουσία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, κατά την εγκατάσταση, μετακίνηση, αναδιάταξη επίπλων για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, οι ιδιοκτήτες πήραν τα χέρια τους στο διακόπτη θερμοκρασίας, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Αγγίξαμε το κουμπί του ελεγκτή θερμοκρασίας για να αλλάξουμε τη λειτουργία θερμοκρασίας ή τον περιστροφικό μηχανισμό του ίδιου του ρελέ.

Σήμερα αποτελείται από δύο κύρια στοιχεία, η εμφάνιση των οποίων υποδηλώνει τον σκοπό και τη λειτουργικότητά του:Ένα κουτί που αποτελείται από μηχανισμούς ελέγχου, εκτελεστικό
Επιμήκη, λεπτό τριχοειδές.

Ας υπολογίσουμε λοιπόν τις περιπλοκές του ρυθμιστή θερμοκρασίας με τη σειρά.

Το κουτί αποτελείται από ερμητικά σφραγισμένο φυσητήρα, το οποίο είναι ένα κυλινδρικό μεταλλικό ακορντεόν που ανταποκρίνεται σε αλλαγές θερμοκρασίας στο περιβάλλον, η πίεση αλλάζει μέσω των δικών του γραμμικών διαστάσεων.

Για μια γενική παρουσίαση, μπορεί να σημειωθεί ότι η εμφάνιση του ακορντεόν είναι παρόμοια με ένα μεταλλικό κυματοειδές σωλήνα (συχνά χρησιμοποιείται σε οικιακές συσκευές). Ωστόσο, η πλήρης απομόνωσή του από τον εξωτερικό κόσμο μαρτυρεί τη στεγανότητα και τον ακριβή προσδιορισμό των δεικτών.

Όταν η πίεση περιβάλλοντος αυξάνεται, το ακορντεόν συστέλλεται και όταν η πίεση περιβάλλοντος μειώνεται, τεντώνεται αναλόγως. Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης ένα ελατήριο που αλλάζει την απόκριση των φυσητήρων ανάλογα με την πραγματική πίεση.


Η παραγωγή φυσητήρων, ανεξάρτητα από το μέγεθος και την περαιτέρω χρήση, είναι η ίδια. Για την κατασκευή, χρησιμοποιείται μόνο υψηλής ποιότητας χάλυβας, ο οποίος είναι κυλινδρικός. Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα διαδικασία κατασκευής εξαρτημάτων εμφανίζεται στη συνέχεια.

Ο προκύπτων μεταλλικός κύλινδρος είναι εγκατεστημένος μέσα σε μια ειδική μηχανή, στην οποία, κάτω από την πρέσα, το μεταλλικό φύλλο συμπιέζεται και ισιώνεται υπό μια ακριβώς καθορισμένη δύναμη. Έτσι, σχηματίζεται ένα ακορντεόν, το οποίο ξεχωριστά δεν έχει ελαστικές ιδιότητες, για παράδειγμα, όπως ένα ελατήριο. Το τελικό ακορντεόν προσφέρεται εύκολα για παραμόρφωση: τέντωμα, συμπίεση, παραμόρφωση.

Για την εξισορρόπηση της εξωτερικής πίεσης των φυσητήρων, τη δυνατότητα χρήσης της στον εξοπλισμό μέτρησης, διοχετεύεται αέριο σε αυτό. Έτσι, οποιαδήποτε επίδραση στα φυσητήρες μπορεί να επιμηκύνει ή να τεντωθεί, να αλλάξει το σχήμα της.

Ωστόσο, είναι προφανές ότι ένας διακόπτης θερμοκρασίας με ένα αισθητήριο στοιχείο θα λειτουργεί σε οποιαδήποτε θερμοκρασία. Αυτό δεν εγγυάται την ευκολία. Είναι πολύ πιο ευχάριστο όταν μια συσκευή με εγκατεστημένο ρυθμιστή αλλάζει το όριο απόκρισης ανάλογα με τη θερμοκρασία στο θάλαμο του ψυγείου.

Για να επιτευχθεί αυτό το έργο, ένα ελατήριο τυλίγεται πάνω από το φυσητήρα. Σπειροειδώς τυλίγεται γύρω του, στερεώνοντας τα άκρα στο ίδιο μέρος με τα φυσητήρες. Επομένως, η τάση ελατηρίου επηρεάζει το κατώφλι για την εκκίνηση του αισθητήρα.

Σήμερα υπάρχουν μοντέλα με ένα ή περισσότερα ελατήρια, η χρήση των οποίων εξαρτάται από το πού χρησιμοποιείται: σε καταψύκτες, απευθείας για το ψυγείο.
Ηλεκτρονικοί διακόπτες θερμοκρασίας για ψυγεία


Τα ηλεκτρονικά θερμικά ρελέ καθιστούν δυνατή την πιο ευέλικτη ρύθμιση της λειτουργίας ολόκληρου του συστήματος. Το ευαίσθητο στοιχείο σε αυτήν την περίπτωση είναι μια ειδική αντίσταση ή θυρίστορ. Το κύριο μειονέκτημα της χρήσης ηλεκτρονικών ρελέ σε ψυγεία με υψηλή κατανάλωση ενέργειας είναι η διάρκεια ζωής.

Οι ηλεκτρονικοί διακόπτες θερμοκρασίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς για ψυγεία με γραμμικούς συμπιεστές, στους οποίους η θερμική ένδειξη επιτυγχάνεται μαζί με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, επίπεδο θορύβου και διαστάσεις.


Γι 'αυτό, σήμερα, για την παραγωγή ψυκτικού εξοπλισμού, χρησιμοποιούνται γραμμικοί συμπιεστές που λειτουργούν συνεχώς και με ακρίβεια διατηρώντας την καθορισμένη θερμοκρασία.

Όπως μπορείτε να δείτε, τα μηχανικά και ηλεκτρονικά θερμικά ρελέ διαφέρουν ως προς την ευαισθησία, τη διάρκεια ζωής και την αξιοπιστία. Επομένως, κατά την επιλογή οικιακών συσκευών για αγορά, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο του διακόπτη θερμοκρασίας.
--------------------------