Εργαλεία Ηλεκτρολόγου για ηλεκτρική εγκατάσταση (άρθρο υπό κατασκευή)

Άρθρο υπό κατασκευή: Εργαλεία Ηλεκτρολόγου μια λίστας εργαλείων είναι η πιο ευέλικτη, η οποία μπορεί να χρειαστεί σχεδόν σε κάθε περίπτωση. Αυτά περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

Προσοχή δεν έχει γίνει μετάφραση ότι έβγαλε το google translate

Θέλετε να είστε επαγγελματίας ηλεκτρολόγος; Χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, αυτό είναι δύσκολο να επιτευχθεί, οπότε σήμερα το θέμα για συζήτηση θα είναι μια εργασία με ηλεκτρολόγο εργαλεία. Από αυτοαπασχόληση σε κορυφαίους "ηλεκτρολόγους" εργαλείων - όλα αυτά στην κριτική μας.
Τι πρέπει να εργαστεί ένας ηλεκτρολόγος

Σε κάθε τοποθεσία, ένας ηλεκτρολόγος είναι ένα είδος καθολικού στρατιώτη. Οι περισσότεροι ηλεκτρολόγοι μπορούν με υπερηφάνεια να δηλώσουν ότι απευθύνονται σε όλα τα είδη ειδικών προβλημάτων, από μικρές επισκευές σε ηλεκτρικά εργαλεία και τελειώνει με ένα αίτημα δανεισμού πένσας ή κοπής, αν κάποιος από την ομάδα αντιμετωπίζει ένα δύσκολο έργο εγκατάστασης.


Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μόνο ένας ηλεκτρολόγος έχει το πιο πλήρες σύνολο εργαλείων για ωραία δουλειά. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του πρέπει να ασχοληθεί με πολλές μικρές καλωδιώσεις και εξαρτήματα σε δύσκολα μέρη. Και όλα αυτά κάτω από τη δράση του σιωπηλού κανόνα: μην πάρετε τίποτα με τα γυμνά χέρια σας.

Κανένας ικανός δεν μπορεί να κάνει χωρίς ειδικό εξοπλισμό. Ο ηλεκτρολόγος είναι επαγγελματίας στην αντιμετώπιση προβλημάτων ηλεκτρικά δίκτυα, συσκευές, καθώς και τις εργασίες εγκατάστασης. Για να κάνετε τη δουλειά χρειάζεστεποιοτικά εργαλείο απαραίτητα για τον ηλεκτρολόγο.

Αυτό το άρθρο θα εξετάσει εργαλεία καλωδίωσης, που απευθύνεται σε επαγγελματίες και αρχάριους. Θα υπάρξουν επίσης συστάσεις για τη χρήση του από αρχάριους ηλεκτρολόγους. Τώρα εξετάστε τον κατάλογο των εργαλείων που μπορεί να είναι ηλεκτρολόγος για την επισκευή και τη συντήρηση του ηλεκτρικού εξοπλισμού.

Πρώτο θέμα και πάνω από όλα είναι η Ασφάλεια 
Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή της περίπτωσης ηλεκτρολόγου, αξίζει να αναφέρουμε τα πιο σημαντικά στοιχεία του οπλοστασίου εργασίας, το οποίο έχει ξεχάσει ο καθένας. Θα πρέπει πάντα να έχετε στη διάθεσή σας τρία ζευγάρια γάντια: λεπτό και χοντρό για να προστατεύσετε τα χέρια σας από ζημιές, καθώς και γάντια από λάστιχο για εργασία σε ανοικτά τμήματα μεταφοράς ρεύματος κάτω από τάση μέχρι 1000 V. Η δεύτερη υποχρεωτική λεπτομέρεια είναι γυαλιά προστασίας από φως, στην πράξη τα πιο άνετα γυαλιά είναι κίτρινα.

Όλα για vnutryanki: κατσαβίδια, ομάδα με αρθρωτές ράβδους, εργαλείο κοπής

Ένα εργαλείο για την εσωτερική καλωδίωση είναι η βάση για κάθε σετ. Το μερίδιο της εργασίας του λέοντος πέφτει στην κοπή και κοπή των καλωδίων, την τοποθέτησή τους, την εγκατάσταση της εγκατάστασης και κουτιά διακλάδωσης, συναρμολόγηση συνδέσεων, αρθρωτή πλακέτα πίνακα και εγκατάσταση ηλεκτρικών εξαρτημάτων - πρίζες, διακόπτες και διατάξεις τους.

Ρουχισμός - μια σημαντική πτυχή
Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς το έργο ενός ηλεκτρολόγου χωρίς ειδική προστατευτική ενδυμασία και παπούτσια. Τα βαμβακερά ρούχα και τα διηλεκτρικά γάντια είναι ιδανικά για καθημερινή εργασία. Είναι σε αυτή την "ομοιόμορφη" ότι ένας επαγγελματίας τεχνίτης πρέπει να έρθει να εργαστεί.

Αλλά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ένας ηλεκτρολόγος πρέπει επιπλέον να φορέσει ειδικά παπούτσια από καουτσούκ, ένα πολυκαρμπονικό κράνος και τα παχιά γάντια του Kevlar - ένα ειδικό υλικό που δεν υπόκειται σε καύση.
Σφιχτό βαμβακερό γιλέκο - ιδανικό ένδυμα για ηλεκτρικές εργασίες
Τ
διηλεκτρικά γάντια είναι δύο τύπων: 
  1. αντέχουν τάση μέχρι 1000 V, 
  2. από 1000 V και άνω. 
Το μέγεθος τους επιλέγεται λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο ηλεκτρολόγος θα βάλει στα χέρια του ένα ακόμα γάντια από λεπτό βαμβάκι και το σακάκι εργασίας του, ή μάλλον τα μανίκια του, θα πρέπει να ταιριάζει στις πρίζες.

Διηλεκτρικά γάντια - αξιόπιστη προστασία


Τα δερμάτινα παπούτσια για ηλεκτρολόγους που ράβονται από διηλεκτρικά υλικά, η χρήση μεταλλικών πέλματος υλικού και μεταλλικού υλικού είναι απαράδεκτη

Παπούτσια για ηλεκτρολόγους - αυτή είναι μια ειδική κατηγορία υποδημάτων, στα οποία δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεταλλικά εξαρτήματα και καρφιά για τη στερέωση των σόλων. Οι μπότες, τα παπούτσια και τα παπούτσια είναι ραμμένα από γνήσιο δέρμα και χρησιμοποιούνται μόνο θερμικά ανθεκτικά νήματα για την επεξεργασία ραφών. Όλα τα ένθετα είναι κατασκευασμένα από πολυανθρακικό. Μόνο τέτοια υποδήματα μπορούν να εγγυηθούν την ασφαλή εργασία. Εάν δεν υπάρχουν τέτοια παπούτσια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κανονικές μπότες από καουτσούκ.
Βίντεο: κιτ ηλεκτρολόγου από την HAUPA

Διηλεκτρικά γάντια


Όταν οποιαδήποτε εργασία στα κυκλώματα υπό τάση, πρέπει να χρησιμοποιήσετε γάντια από καουτσούκ διηλεκτρικά. Πριν από τη χρήση, πρέπει να επιθεωρούνται για διατρήσεις, κοψίματα και ρωγμές.

Μπορείτε να αγοράσετε σε καταστήματα που ειδικεύονται σε ηλεκτρικά είδη και ηλεκτρικό εξοπλισμό. Είναι απαραίτητο να ελέγξετε την ποιότητα του υλικού για το πάχος και τη δύναμη. Ο ευκολότερος τρόπος για να ελέγξετε είναι να γεμίσετε το γάντι με αέρα και να τον κρατήσετε με τα χέρια σας. Η διαρροή αέρα από το γεμάτο γάντι δεν επιτρέπεται.
Κατσαβίδια διαφόρων τύπων και μεγεθών

Κατσαβίδια ηλεκτρολόγου
Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία στην εργασία είναι τα κατσαβίδια διαφόρων τύπων. Είναι απαραίτητα για τη σύσφιξη των ακροδεκτών επαφής, των βιδών σύσφιξης και των μπουλονιών, καθώς και κατά την αποσυναρμολόγηση του παλαιού εξοπλισμού. Καλύτερα είναι να αγοράσετε μακρύς μονωμένο κατσαβίδι που έχει μια επίπεδη και εγκάρσια σχισμή, δύο ή τριών διαφορετικών μεγεθών (ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εργασίας που εκτελείται).
Αξίζει επίσης να αγοράσετε ένα σετ με διάφορα κατσαβίδια. Ωστόσο, είναι απαραίτητο κυρίως για συγκεκριμένες εργασίες και οι αρχάριοι ηλεκτρολόγοι θα είναι πρακτικά άχρηστοι.
Κατσαβίδι - γρήγορος βοηθός
Σετ κατσαβιδιών 

Ένα άλλο απαραίτητο πράγμα. Τα κατσαβίδια πρέπει να είναι με μονωμένη λαβή και να έχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ποικιλίες του τμήματος εργασίας: εγκοπή (επίπεδη), σταυρός και εξάγωνα

Ένα σετ κατσαβιδιών για εργασία πρέπει να περιλαμβάνει: 
Τα σταυροκατσάβιδα Phillips 2, 3 και 4, είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος για τη σύσφιξη των βιδωτών επαφών. 
Σταυρός Pozidriv μεγέθους 1 και 3 για εργασία με συνδετήρες διαφορετικούς τύπους
Ευθεία υποδοχή σε 2,5, 5 και 8 mm. Τα κατ 'ευθείαν κατσαβίδια είναι τα καλύτερα για να σφίξετε τις συνδέσεις, να εργαστείτε με τα περισσότερα τακάκια. 


Η εργασία με ένα καλώδιο απαιτεί τρία είδη εργαλείων: 
Μαχαίρι για την αφαίρεση της απομόνωσης της ζώνης (με προστατευτική φτέρνα). 
Stripper, είναι "shkuroder" - για την απογύμνωση των καλωδίων. 
Ένα καλό μαχαίρι για μικρά έργα, κοπή προστατευτικών κελυφών και άλλα πράγματα. 


Και τέλος, είναι απαραίτητο να υπάρχουν πολλοί τύποι αρθρωτών οργάνων: 
Λεπτές πένσες με ευθύγραμμες και καμπύλες μουστάκια, είναι το κύριο εργαλείο για το χειρισμό με μικρές λεπτομέρειες.

Passatizhi. Ισχυρό, καλά κατασκευασμένο. 
Τρία είδη πένσες: μεγάλα και μικρά, καθώς και άκρο. 

Λάβετε υπόψη ότι το εργαλείο του ηλεκτρολόγου είναι διαφορετικό από τις συνήθεις μονωμένες λαβές με ευρύ προστατευτικό δακτύλιο, τα κατσαβίδια έχουν επίσης ένα απομονωμένο τσίμπημα. Στα καταστήματα εργαλείων υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός συσκευών, αλλά η αγορά τους δεν είναι πάντοτε δικαιολογημένη. Αυτό είναι, πάνω από όλα, θέμα ευκολίας: τα περισσότερα από τα κιτ δεν περιλαμβάνουν όλα όσα είναι απαραίτητα και ταυτόχρονα δεν προσθέτουμε τίποτα στο πρότυπο σετ. Επομένως, είναι καλύτερο να αγοράσετε μια βολική βαλίτσα ή υπόθεση και να την γεμίσετε κατά την κρίση σας.

Εν συντομία για το KNIPEX: αυτό είναι πραγματικά ένα ακριβό εργαλείο εξαιρετικής κλάσης και αξίζει σίγουρα τα χρήματα εάν: 
Έχετε σοβαρά την πρόθεση να κάνετε μια καριέρα στην ηλεκτρική εγκατάσταση. 
Το εργαλείο έχει την αρχική προέλευση, που επιβεβαιώνεται από το καθορισμένο διαβατήριο. 
Ηλεκτρικό εργαλείο για ηλεκτρικό κύριο

Έως και το 70% του όγκου εργασίας πέφτει στα προϊόντα εγκατάστασης καλωδίων και εγκατάστασης. Χωρίς ηλεκτρικά εργαλεία, αυτά τα καθήκοντα εκτελούνται όχι μόνο για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά και εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας.

Αρχικά, αγοράστε δύο διάτρητες συσκευές. Το φως - με ένα οριζόντιο οπλισμό - είναι απαραίτητο για βολική εργασία με το ένα χέρι για τη στερέωση του καλωδίου και τον καθαρισμό του στροβοσκοπίου. Απαιτείται βαρύ ή "βαρέλι" για τη διάνοιξη τρυπανιών και την εργασία με τρυπάνια πυρήνα. Το εργαλείο πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, σε φτηνές punchers το φυσίγγιο σπάει γρήγορα, και η διάτρηση μιας ομοιόμορφης σειράς τρυπών με μια κορώνα μετατρέπεται σε πραγματικό αλεύρι.


Το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων κομμάτι εγκατάστασης έχουν βιδωτές συνδέσεις, για να συνεργαστείτε μαζί τους θα χρειαστείτε ένα κατσαβίδι. Το δίκτυο δεν είναι κατάλληλο, λείπει η λειτουργία της στιγμιαίας διακοπής του άξονα, άλλωστε είναι δύσκολο για αυτούς να δουλέψουν σε μη ηλεκτροφόρα αντικείμενα.

Απαιτούμενες συσκευές και ενδείξεις

Η κατάρτιση και η ανάπτυξη σχεδίων απαιτούν πολλούς τύπους εργαλείων μέτρησης. Ξεχάστε τους δείκτες των κατσαβιδιών, οι επαγγελματίες δεν τις χρησιμοποιούν ποτέ. Χρησιμοποιούνται μετρητές τάσης δύο ανιχνευτών, όπως η αναζήτηση ή η επαφή. Για να εργαστείς τριφασικά δίκτυα Οι δείκτες εναλλαγής φάσης είναι αναντικατάστατοι.


Οι παράμετροι του δικτύου μετρούνται με δύο τύπους εργαλείων. Ο πρώτος είναι σφιγκτήρας για την άμεση μέτρηση των τιμών ρεύματος χωρίς να σπάσει το κύκλωμα. Αν και τα περισσότερα τσιμπούρια έχουν τα μέσα για τη μέτρηση της τάσης και της αντίστασης, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα πολύμετρο. Απλά δεν παίρνετε το φθηνότερο, είναι καλύτερα να δώσετε προσοχή στη συσκευή σε προστατευτική θήκη από σιλικόνη με βάση για πόδι. Δεν είναι μόνο πολύ πιο βολικό για την εργασία τους, αλλά έχουν και ευρύτερο φάσμα δυνατοτήτων.


Κατά την επισκευή των ηλεκτρικών δικτύων, οι συσκευές αναζήτησης μπορούν να είναι μια καλή βοήθεια. κρυφή καλωδίωση. Δυστυχώς, η πλειοψηφία των φθηνών συσκευών σηματοδότησης, όπως ο "Δρυός", ανιχνεύει σύρματα μόνο κάτω από ένα στρώμα γύψου 5-10 mm και δεν το παίρνετε βαθύτερα. Μόνο τα καλώδια Bosch, Yato και μια κλάση παρόμοια με αυτά είναι εγγυημένα για την ανίχνευση καλωδίων.

Εργαλείο για την εργασία στην ασπίδα

Δεν έχουν όλα τα συστήματα διανομής ισχύος μια αρθρωτή συσκευή. Εργαζόμενοι σε υποσταθμούς θωράκισης, θα συναντήσετε διακόπτες και επαφές πίνακα. Για να γίνει αυτό, πρέπει να έχετε μερικά επιπλέον εργαλεία, πρώτα απ 'όλα - ένα σύνολο φορητών γειώσεων.


Η κύρια ομάδα επαφών, ούτως ή άλλως, είναι κατασκευασμένη με βιδωτές συνδέσεις, οπότε θα πρέπει να έχετε ένα σύνολο κεφαλών με ένα κουμπί καστάνιας και ένα ζεύγος ρυθμιζόμενων κλειδιών. Μην ξεχνάτε την ασφάλεια: το σώμα και οι χειρολαβές θα πρέπει να είναι μονωμένες από τάση μέχρι 1000 V. Από τους τύπους των κεφαλών, είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα δώδεκα-αστεροειδές αστέρι, είναι πιο βολικό να εργάζεστε σε δύσκολες συνθήκες.


Συχνά είναι απαραίτητο να αλλάξετε τη διάταξη του εξοπλισμού, για την οποία χρειάζεστε απλώς ένα καλό ισχυρό τρυπάνι με ένα σύνολο τρυπανιών για μέταλλο ή ένα τσιμπιδάκι για ένα puncher. Πρέπει να υπάρχει ένα σύνολο εργαλείων ακριβείας για την κοπή νημάτων στις βάσεις των πάνελ. Επίσης κατάλληλο για γωνιακούς λειαντήρες 120 mm.


Όταν εργάζεστε με ερμάρια πάνελ, είναι συχνά απαραίτητο να ξαναπιέσετε τη ζωή με συμβουλές. Η επιλογή του opressovschik είναι αρκετά περίπλοκη: τα χειροκίνητα είναι λιγότερο προσιτά, αλλά δεν είναι πάντοτε βολικό να δουλεύουμε μαζί τους σε στενό πίνακα, εκτός από τους αγωγούς με διατομή μεγαλύτερη από 35 mm 2 δεν συμπιέζονται επαρκώς. Τα υδραυλικά εργαλεία είναι ακριβότερα, αλλά θα παρέχουν όλες τις απαιτήσεις δοκιμής πίεσης μέχρι 120 mm 2. Συνιστάται να ξοδεύετε χρήματα στο opressovshchik διαιρούμενο με έναν εύκαμπτο σωλήνα στην αντλία ποδιών και την κεφαλή εργασίας με ένα πρέσα.

Χρήσιμα κομμάτια προϊόντα

Ένας καλός ηλεκτρολόγος καθορίζει την αφθονία όλων των ειδών μικρών πραγμάτων που βοηθούν στη δουλειά. Πρώτα απ 'όλα, είναι διαφορετικά μέσα για την εφαρμογή και την αποκατάσταση μόνωσης. Από ταινία, πρέπει να έχετε μερικές κούκλες από τα φθηνότερα διαφορετικά χρώματα για σήμανση καλωδιακές γραμμές, ένα ρολό από μύλαρο και βινύλιο καλή ποιότητα για την απομόνωση των ανοικτών τμημάτων.


Οι θερμοσυστελλόμενοι σωλήνες έχουν γίνει αναπόσπαστο χαρακτηριστικό πολλών πλοιάρχων. Συνιστάται να έχετε πάντοτε στο χέρι διαφορετικές διαμέτρους - από 3 έως 25 mm, συχνά σε μικρούς δακτυλίους αυτών των σωλήνων είναι βολικό να ομαδοποιήσετε τα καλώδια στις ασπίδες.

Τα επίπεδα μικροφώνου φούσκας θα βοηθήσουν στην ευθυγράμμιση των υποδοχών και των αρθρωτών ασπίδων. Συνιστάται να προτιμάτε συσκευές με μαγνητικά ένθετα στο σώμα.


Για τη στερέωση καλωδίων, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε δεσμούς νάυλον και μεταλλικών καλωδίων. Κρατήστε δύο ή τρεις δωδεκάδες επαναχρησιμοποιούμενες παγίδες για προσωρινή ανάρτηση και ένα πακέτο διαφορετικών μεγεθών μίας χρήσης για την μεμονωμένη προσάρτηση.


Συνιστάται ιδιαίτερα να επιλέξετε τους συνδετήρες στερέωσης για το καλώδιο, τα podrozetniki, τα κιβώτια, τα τερματικά και τα υπόλοιπα μικρά αντικείμενα. Μην ξεχνάτε ότι εσείς θα εργαστείτε με αυτά τα προϊόντα και ότι η παραγωγικότητα της δουλειάς σας εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τέτοιες μικροδουλειές όπως η ποιότητα του πλαστικού και του χύτευσης, η αντοχή των μανικιών στα μαξιλάρια και η ποιότητα της σφράγισης των κεφαλών των βιδών.

Κατσαβιδιέρα Επαναφορτιζόμενη
Για πολλές εργασίες, θα είναι πολύ πιο βολικό να χρησιμοποιήσετε ένα απαραίτητο εργαλείο - ένα κατσαβίδι. Εκτός από τον κύριο σκοπό του, θα βοηθήσει να δημιουργηθούν τρύπες στους τοίχους των θωρακισμένων ή τερματικών κουτιών. Εάν η τιμή ενός τέτοιου εργαλείου είναι πολύ υψηλή, είναι πολύ πιθανό να αντικατασταθεί με ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι. Το φωτογραφικό σετ εμφανίζεται παρακάτω.



Πένσες ή πένσες
Ένα άλλο πολύ σημαντικό εργαλείο χειρός ηλεκτρολόγου είναι οι πένσες (ή οι πένσες). Με τη βοήθειά τους, μπορείτε να σφίξετε τα μικρά καρύδια, καθώς και να δαγκώσετε τα καλώδια. Το Passatizhi πρέπει απαραίτητα να έχει μονωμένες χειρολαβές. Δεν επιτρέπονται περικοπές ή ρωγμές.


Εκτός από τις πένσες, μπορεί συχνά να χρειαστείτε ειδικά εργαλεία, όπως πένσες ή πλατύφυλλα. Και τα δύο εργαλεία εμφανίζονται στην παρακάτω φωτογραφία.


Τα platypuses διαφέρουν από τα στρογγυλά πένσα μόνο με την παρουσία ενός επίπεδου προσώπου, λόγω του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις αντικαθιστούν εντελώς τα πένσα. Ο κύριος σκοπός αυτών των εργαλείων είναι να σχηματίσουν τα άκρα των συρμάτων και τις πολύπλοκες στροφές.

Εφαρμογή πλευρικών κοπτικών
Οι πλευρικοί κοπτήρες (ή κοπτήρες σύρματος) χρησιμοποιούνται για την ομοιόμορφη κοπή των συρμάτων. Λόγω του ειδικού σχήματος της ακονίσματος του τμήματος κοπής, παρέχουν μία τομή χωρίς συμπίεση των άκρων του σύρματος. Οι έμπειροι ηλεκτρολόγοι συχνά διαχειρίζονται μόνο με πένσες, χωρίς να χρησιμοποιούν πένσες καθόλου. Η φωτογραφία που ακολουθεί δείχνει τους πλευρικούς κοπτήρες - ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για ηλεκτρική εγκατάσταση και επισκευή οικιακών συσκευών.

Σύνδεσμοι από νάιλον

Οι σύνδεσμοι νάυλον διαφόρων μεγεθών χρησιμοποιούνται ευρέως για τη σύνδεση πολλαπλών συρμάτων σε δεσμίδες. Κάνουν εύκολο να στερεώσουν τα καλώδια και να κάνουν την εγκατάσταση πιο κατανοητή και αισθητική.


Εξετάστε την διατομή των καλωδίων, τον αριθμό τους, μετά από την οποία μπορείτε να επιλέξετε το κατάλληλο μέγεθος ισοπαλίας. Για ένα μικρό αριθμό καλωδίων μια ευρεία ισοπαλία δεν θα λειτουργήσει.

Παχύμετρο
Προσδιορίστε τη διάμετρο του σύρματος (το τμήμα εργασίας του - πυρήνες) μπορεί να χρησιμοποιεί δαγκάνες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν δεν υπάρχει σύρμα σήμανσης.


Εάν δεν υπάρχει πάχος, επιτρέπεται η χρήση συμβατικού χάρακα. Η ακρίβεια μέτρησης θα είναι χαμηλότερη.


Εργαλεία για τον καθαρισμό των καλωδίων από μόνωση
Για να καθαρίσετε τα καλώδια από τη μόνωση χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων: ηλεκτρικά μαχαίρια ή ειδικές συσκευές για την αφαίρεση της μόνωσης. Τα μαχαίρια χρησιμοποιούνται συνήθως από επαγγελματίες. Δεν συνιστάται στους αρχάριους να χρησιμοποιούν μαχαίρια (και ειδικά διάφορους κοπτήρες), επειδή λόγω έλλειψης εμπειρίας είναι δυνατόν να προκληθεί βλάβη στον πυρήνα του καλωδίου (ή σε πολλά καλώδια πολλαπλών πυρήνων) και αυτό θα μειώσει την αξιοπιστία ολόκληρης της ηλεκτρικής εγκατάστασης. Εάν τα χρήματα δεν σας επιτρέπουν να αγοράσετε ένα ειδικό εργαλείο για απογύμνωση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ηλεκτρικό μαχαίρι με μια μη αιχμηρή λεπίδα.


Φαλτσέτα 
Το κύριο εργαλείο για κάθε ηλεκτρολόγο είναι ένα μαχαίρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απολύτως οποιοδήποτε κοφτερό μαχαίρι, αλλά τα πιο βολικά είναι τα μαχαίρια για χαρτικά με αντικαταστάσιμη λεπίδα.

Αυτό το μαχαίρι είναι βολικό για να καθαρίσετε τα καλώδια και ακόμη και να κόψετε ένα λεπτό σύρμα χαλκού.
Απογυμνωτές καλωδίων
Εάν είναι απαραίτητο να εκτελεστεί ένα μεγάλο μέρος της εγκατάστασης, ένα εξειδικευμένο εργαλείο σχεδιασμένο για την αποκόλληση μόνωσης από σύρματα διαφόρων διαμέτρων, που ονομάζεται απογυμνωτής, μπορεί να επιταχύνει σημαντικά την εργασία.




Η απογύμνωση της μόνωσης από το σύρμα με απογυμνωτήρα γίνεται με ένα μόνο πάτημα της λαβής, γεγονός που μειώνει σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για την απογύμνωση καλωδίων. Με τη βοήθεια των ενσωματωμένων κοπτών, το σύρμα κόβεται σε μετρημένα μήκη.
Πίσω από αυτόν στη φωτογραφία είναι ένα ειδικό εργαλείο για την αφαίρεση της μόνωσης, το φάσμα των οποίων αντιπροσωπεύεται πλέον από έναν τεράστιο αριθμό μοντέλων σε διάφορες κατηγορίες τιμών. Με αυτήν την επιλογή, ακόμη και ένας εγκαταστάτης αρχάριος θα είναι σε θέση να επιλέξει ένα προσιτό και κατάλληλο εργαλείο.

Εργαλεία σύνδεσης καλωδίων

Για να συνδέσετε τα συρμάτινα καλώδια που χρησιμοποιούνται συχνότερα.


Πρόσφατα, αντικαταστάθηκαν από τα μανίκια που χρησιμοποιούνται για τη σύνδεση καλωδίων ή την επικάλυψη των άκρων τους, προκειμένου να προστατευθούν από ζημιές. Για την τοποθέτησή τους στα άκρα των συρμάτων, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό εργαλείο - πένσα πρεσαρίσματος. Είναι κατάλληλα για διάφορα μεγέθη τέτοιων μανικιών.




Κλειδιά
Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν κλειδιά κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης. Αν και υπάρχουν πολλά κιτ για πώληση, οι ηλεκτρολόγοι, κατά κανόνα, δεν χρειάζονται. Μπορείτε να περιορίσετε την απόκτηση ενός κλειδιού. Είναι πολύ πιο εύκολο και αντικαθιστά ολόκληρο το σύνολο των πλήκτρων διαφόρων μεγεθών.

Εκτός από τα αναφερόμενα συχνά χρησιμοποιούμενα εργαλεία, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί δείκτες και όργανα μέτρησης. Εξετάστε τα πιο απαραίτητα από αυτά.
Δείκτης Κατσαβίδια

Τα κατσαβίδια δείκτες (δείκτες φάσης) χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο της παρουσίας τάσης στο δίκτυο, καθώς και για τον προσδιορισμό φάσης. Αυτό το εργαλείο πρέπει να είναι σε κάθε ηλεκτρολόγο. Όταν το σύρμα φάσης αγγίζει, η λυχνία σήματος ανάβει όταν ακουστεί μηδενικό σύρμα η λυχνία είναι σβηστή. Πριν από τη μέτρηση, είναι απαραίτητο να αγγίξετε τον αισθητήρα στη λαβή του κατσαβιδιού (συνήθως βρίσκεται στο άκρο του) με το δάχτυλο ή το χέρι. Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει διάφορα κατσαβίδια δείκτη.

Σε παρόμοιο σχεδιασμό, απελευθερώνονται επίσης οι δείκτες καλωδίωσης. Είναι επίσης απαραίτητες όταν τα καλώδια αντιμετώπισης προβλημάτων που τρέχουν στο εσωτερικό του τοίχου τελειώνουν.


Εκτός αυτού απλούς δείκτες Φάση με τη μορφή κατσαβιδιών υπάρχουν τρεις φάσεις δείκτες. Έχουν τέσσερα τερματικά (τρία φάση και ένα μηδέν). Με σωστή σύνδεση αγωγούς φάσης ο δείκτης δίσκου περιστρέφεται στην κατεύθυνση που υποδεικνύεται από το βέλος. Σημειώστε ότι αυτή η συσκευή είναι συγκεκριμένη και χρησιμοποιείται κυρίως από επαγγελματίες όταν εργάζονται με κινητήρες και άλλο εξοπλισμό που τροφοδοτείται από ένα τριφασικό δίκτυο.
Ένδειξη χαμηλής τάσης

Για να δείξει χαμηλή τάση (δηλαδή η τάση δικτύου είναι 220 V), χρησιμοποιούνται συχνά δείκτες INN-1, οι οποίοι είναι δύο ανιχνευτές, σε έναν από τους οποίους είναι εγκατεστημένος ένας προειδοποιητικός λαμπτήρας. Οι ανιχνευτές είναι ενσύρματοι. Όταν αγγίζουν τα καλώδια υπό τάση, η λυχνία ανάβει.


Αντί για τέτοιους δείκτες, οι ερασιτέχνες ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν συχνά έναν λαμπτήρα σήματος, ο οποίος είναι συμβατικός λαμπτήρας πυρακτώσεως χαμηλής ισχύος. Τα καλώδια που λειτουργούν ως ανιχνευτές συνδέονται με το τσοκ. Ωστόσο, ο σχεδιασμός αυτός είναι πολύ επικίνδυνος: ο λαμπτήρας μπορεί να σπάσει κατά λάθος και το νήμα ενεργοποιείται από το δίκτυο. Σε αντίθεση με μια τέτοια λύση, οι βιομηχανικοί δείκτες διαθέτουν ισχυρή θήκη και αξιόπιστη μόνωση, επομένως συνιστάται η χρήση τους.

Πολύμετρο
Η πιο αξιόπιστη. Τα ψηφιακά πολύμετρα χρησιμοποιούνται σήμερα ευρέως. Σας επιτρέπουν να μετρήσετε την τάση, το ρεύμα και επίσης να έχετε τη δυνατότητα μέτρησης της αντίστασης του κυκλώματος και της συνέχειας του με μια ακουστική ειδοποίηση. Αρχίζοντας οι ηλεκτρολόγοι καλύτερα να αγοράσουν ένα ανέξοδο μοντέλο (σε περίπτωση αποτυχίας δεν θα είναι κρίμα). Επαγγελματίες ηλεκτρολόγους χρησιμοποιήστε πιο σοβαρά μοντέλα με βελτιωμένη λειτουργικότητα. Τα πιο δημοφιλή είναι οι διάφορες τροποποιήσεις του πολυμέτρου M890 από την Mastech.

Εκτός από τα ψηφιακά, τα αναλογικά πολύμετρα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ευρέως.

Τώρα ας μιλήσουμε για ηλεκτρικά εργαλεία που μπορεί να χρειαστεί ένας ηλεκτρολόγος.
Τρυπάνι με διαφορετικά ακροφύσια και τρυπάνια
Πρώτα απ 'όλα - είναι ένα τρυπάνι με διάφορα ακροφύσια και τρυπάνια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να κάνετε με ένα κατσαβίδι, αλλά όχι πάντα. Εκτός από το τρυπάνι, μπορεί συχνά να χρειαστείτε ένα τρυπάνι με σφύρα. Είναι ιδανικό για τη διάνοιξη οπών σε πέτρες, κοπής, καθώς και για κοπή μεγάλων οπών για πρίζες, διακόπτες και κουτιά καλωδίωσης.
Μερικές φορές οι ηλεκτρολόγοι χρησιμοποιούν το σφυρί και τη σμίλη στη δουλειά τους. Αλλά με τη σύγχρονη ανάπτυξη των χειροκίνητων ηλεκτρικών εργαλείων και της μεγάλης επιλογής του, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα διάτρητο, καθώς είναι πολύ μακρύ και κουραστικό να σμίξετε ένα σμίλη. Τα δόντια δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σμίλευση (για εποικοδομητικούς λόγους). Τα μαχαίρια είναι σχεδιασμένα για φινίρισμα χωρίς τη χρήση σφυριού.

Σετ κορώνας
Είναι πολύ χρήσιμο να αγοράσετε ένα σύνολο από κορώνα διαφόρων διαμέτρων για την κοπή οπών στους τοίχους. Οι υποδοχές, οι διακόπτες, τα κιβώτια των ακροδεκτών θα εισαχθούν σε αυτές τις τρύπες στο μέλλον.

Χειριστής τοίχων


Για την τοποθέτηση τοίχων στα τοιχώματα, οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν ένα κυλιόμενο τοίχο.

Οι αρχάριοι αρχάριων δεν θα μπορούν να αγοράσουν ένα τέτοιο εργαλείο εξαιτίας της υψηλής τιμής του. Αντ 'αυτού, συχνά χρησιμοποιούν. Εντούτοις, σε αντίθεση με τους κυλίνδρους τοίχου, όταν εργάζεστε με ένα μύλο είναι πολύ πιο δύσκολο να ελέγξετε το βάθος κοπής και δεν υπάρχει επίσης δυνατότητα απομάκρυνσης της παραγόμενης σκόνης.
Συμπέρασμα

Εξετάσαμε μια λίστα με τα πιο απαραίτητα εργαλεία ηλεκτρολόγου. Σε ορισμένες εργασίες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πιο συγκεκριμένο εργαλείο.

Κατά τη λειτουργία, πρέπει να συμμορφώνεστε με τους βασικούς κανονισμούς ασφαλείας, να χρησιμοποιείτε διηλεκτρικά γάντια και γυαλιά. Αν είναι δυνατόν, αφαιρέστε την τάση από την ηλεκτρική εγκατάσταση που επισκευάζεται.

Προσοχή δεν έχει γίνει μετάφραση ότι έβγαλε το google translate
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Σχ. 2.1. Μονωμένο σφυρί
Είναι καλύτερο να αγοράσετε όχι ένα, αλλά πολλά με μια διαφορετική μάζα του επιθετικού. Τρία σφυριά θα είναι αρκετά αρκετά για κάθε περίπτωση: με ένα striker σε 600, 300 και 150 g. Το μικρότερο σφυρί είναι χρήσιμο αν χρειαστεί να σφυρίσετε σε μικρά καρφιά για τη στερέωση του ηλεκτρικού βραχίονα. Είναι καλό αν το μεσαίο σφυρί έχει ένα εξολκέα καρφιών στην πίσω πλευρά (εικ. 2.1).
Εκτός από τα σφυριά, είναι καλό να έχετε ένα σφυρί - ξύλινο ή καουτσούκ. Είναι χρήσιμο όταν εργάζεστε με ένα καλέμι.


Ένα σετ πλήκτρων Απλά είναι απαραίτητο όταν κάνετε συνδέσεις καλωδίων χρησιμοποιώντας κομπρέσες ή βίδες με παξιμάδι, καθώς και για ξεβιδώστε συνδέσεις σε διάφορες συσκευές, όπως πίνακες διανομής. Είναι καλύτερο να έχετε ένα σύνολο κλειδιών με μικρά μεγέθη από 6 έως 24 mm. Μεγάλο μέγεθος που δεν χρειάζονται, πρέπει να τοποθετηθούν στο σπίτι και όχι στο εργοστάσιο. Προς το παρόν υπάρχουν καθολικά σύνολα πλήκτρων με μία λαβή και πολλαπλά ακροφύσια. Είναι πολύ πιο βολικό και ευκολότερο από τα κλασικά εργαλεία (Εικ. 2.2).


Τοποθετήστε μαχαίρι 
Το πράγμα είναι καθολικό. Είναι χρήσιμο σε κάθε περίπτωση. Μία σημείωση: μαχαίρι για electro εργασίες συναρμολόγησης Θα πρέπει να είναι με μια ξεχωριστή λαβή (Εικ. 2.3).
Αν πρέπει να εργάζεστε σε ύψος και να μεταφέρετε εργαλεία στον ιμάντα τοποθέτησης, μπορείτε να αγοράσετε ή να φτιάξετε ένα μαχαίρι με σπάγγα για να μετακινηθείτε με ασφάλεια και να το αφαιρέσετε εύκολα με το άγγιγμα (Εικ. 2.5).


Πένσες
Είναι πιο σωστό να ονομάζετε αυτό το εργαλείο πένσες, καθώς περιλαμβάνει τις ίδιες τις πένσες, τους κόπτες και τους δύο κοπτήρες. Οι πένσες θα πρέπει πάντα να βρίσκονται κοντά σε οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο. Με αυτό το εργαλείο, εκτελούνται πολλές λειτουργίες. Passatizhi - αληθινά καθολικό εργαλείο που χρησιμοποιείται σε όλες σχεδόν τις εργασίες συναρμολόγησης και συναρμολόγησης. Τα ηλεκτρικά πένσα διαφέρουν από τα συνηθισμένα μονωμένα χερούλια (Εικ. 2.9).

Το Σχ. 2.9. Πένσες (πένσες)


Πένσα στρογγυλά
Λίγο παρόμοια με τα πένσα. Έχουν μια στενότερη εξειδίκευση - έχουν σχεδιαστεί για να κόβουν τα καλώδια, να δαγκώνουν τις προεξέχουσες βίδες ή τα νύχια και για τίποτα περισσότερο


Σμίλα
Πρόκειται για ένα εργαλείο κοπής κραδασμών, με τη βοήθεια των οποίων οι αυλακώσεις και οι τρύπες είναι διάτρητες από πέτρα ή μέταλλο. Είναι χρήσιμο όταν χρωματίζονται πέτρινες επιφάνειες, ειδικά σε προβληματικές περιοχές, όπου δεν υπάρχουν αρκετά ηλεκτρικά εργαλεία. Μια ελαστική συσκευή τοποθετημένη πάνω σε αυτό είναι προσαρτημένη στη σμίλη για να προστατεύει τα χέρια από χτυπήματα σφυριών - ένας μύκητας.


Αρχείο
Υπάρχουν πολλοί τύποι: από μαζικές ραβδώσεις με τραχύ επιφάνεια εργασίας σε λεπτά αρχεία. Για ηλεκτρικές εργασίες, είναι χρήσιμο ένα αρχείο μεσαίου μεγέθους, επίπεδου ή τριγωνικού (Εικ. 2.12). Είναι αναγκαία η άλεση των πυρήνων των αγωγών, η αποξήρανση της μόνωσης και άλλες εργασίες όπου απαιτείται τοποθέτηση σε επιφάνειες. Το Σχ. 2.12. Αρχείο


Πριόνια
Αποτελείται από rukoy και πλαίσιο πάνω στο οποίο natya εύκαμπτο αντικαθιστάμενο καμβά για κοπή μέταλλο. Κάποιοι ry μοντέλα έχουν ειδική στυλόπου ρυθμίζειγωνία περιστροφής lotna. Εφαρμογή όταν κοπή μαζικήκ αλώδιο και για να κάνετε συγχρόνως (Εικ. 2.14).


Σκαρπέλα Εργαλείο κοπής Carpenter που χρησιμοποιείται κατά την εργασία με ξύλο (Εικ. 2.15). Απαραίτητο για την τρύπηση τρυπών στο ξύλο, τη λοξοτομία και την αυλάκωση. Οι διάτρητοι δίσκοι διαφέρουν στο σχήμα της κοπτικής άκρης: κεκλιμένα, ευθεία, κομμένα, και klyuvoobraznoy. Μπορείτε να εργαστείτε με το χέρι ή με ένα σφυρί ή σφυρί.
Το Σχ. 2.15. Χτυπάει με διαφορετικάπλάτος ακμής κοπής


Ζώνη εργαλείων
Οι ηλεκτρικές εργασίες εκτελούνται συχνά σε δυσπρόσιτα σημεία: σε ύψος, σε στενά ερμάρια ή σε χώρο μεταξύ των οροφών. Σε τέτοιες συνθήκες είναι απαραίτητο να υπάρχει το εργαλείο.
Ο ιμάντας τοποθέτησης είναι χρήσιμος όταν δεν χρειάζεται να κρατάτε τα χέρια σας και να μην πιάσετε ολόκληρο το οπλοστάσιο εργαλείων στα δόντια σας. Είναι βολικά τοποθετημένο στον ιμάντα και έχει πολλές θήκες και μεντεσέδες στις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε ό, τι χρειάζεστε (Εικ. 2.16). Έχει πολλές τροποποιήσεις για διάφορα έργα.




Μέτροταινια


Ένα από τα κύρια εργαλεία μέτρησης (Εικ. 2.17). Είναι χρήσιμο για τη μέτρηση του μεγέθους των χώρων εργασίας, που απαιτείται για τον προσδιορισμό της ποσότητας καλωδίου, της απόστασης μεταξύ των ηλεκτρικών σημείων κλπ. Για ηλεκτρικές εργασίες, επιλέξτε ένα εργαλείο με το μεγαλύτερο μήκος - 7,5-10 μ. Εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να αγοράσετε ένα ειδικό μαγνητόμετρο με ένα ραβδί. ταινία έως 50 μ.


Δαγκάνα
Εργαλείο για τη μέτρηση του πάχους των καλωδίων. Υπάρχει ένα μηχανικό πάχος, και ψηφιακό (Εικ. 2.18). Το τελευταίο είναι πολύ πιο ακριβό, αλλά δεν απαιτεί ιδιαίτερη δεξιότητες στην αναγνώριση των αποτελεσμάτων μέτρησης.


Δοκιμή κατσαβίδι
Ονομάζεται επίσης ένας δείκτης ή, ακριβέστερα, ένας δείκτης φάσης. Αυτό το εργαλείο μοιάζει με το κανονικό κατσαβίδι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κατάλληλο σκοπό. Ωστόσο, το κύριο καθήκον του καθετήρα κατσαβιδιών είναι αρκετά διαφορετικό. Η λαμπτήρας νέον είναι ενσωματωμένη στη λαβή δείκτη, κατασκευασμένη από διαφανές πλαστικό. Στο τέλος της λαβής υπάρχει μια επαφή βραχυκύκλωσης. Εάν είναι απαραίτητο να προσδιοριστεί η παρουσία μίας φάσης στο καλώδιο, το στέλεχος ένδειξης είναι συνδεδεμένο σε αυτό και η επαφή στο άκρο πιέζεται με ένα δάκτυλο. Εάν υπάρχει μια φάση, η λάμπα θα αναβοσβήνει.
Υπάρχουν πολλοί τύποι ανιχνευτών (Εικ. 2.19 και 2.20). Μεταξύ αυτών υπάρχει ένα εργαλείο με λειτουργίες πολλαπλών χρήσεων. Εκτός από την παρουσία μιας φάσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει ένα ζωντανό σύρμα, κρυμμένο σε έναν τοίχο ή για να προσδιορίσει με ακρίβεια τις αριθμητικές τιμές τάσης και ρεύματος. Κλαςsic ανιχνευτέςσχεδιασμένο για Η τάση και το ρεύμα του οικιακού δικτύου είναι αντίστοιχα 220 V και 10-16 A.

Το Σχ. 2.19. Φάση δείκτη

Το Σχ. 2.20. Ψηφιακό κατσαβίδι ανίχνευσης 



Λυχνία ανιχνευτή
Εάν δεν υπάρχει δείκτης φάσης στο χέρι, τότε απλή συσκευή για να καθορίσετε την τάση φάσης μπορεί να γίνει με τα χέρια σας. Αποτελείται από έναν λαμπτήρα πυρακτώσεως 40-100 W, από δύο καλώδια και από μία υποδοχή λαμπτήρων E 27. Στην ουσία, η συσκευή είναι ένας λαμπτήρας σε μια κασέτα με δύο σύρματα (εικ. 2.21). Όταν αυτά τα καλώδια έρχονται σε επαφή με τα καλώδια φάσης και μηδέν, η λυχνία θα ανάψει. Εάν δεν υπάρχει τάση, τότε δεν υπάρχει ρεύμα.


Αποσυναρμολόγηση πένσες
Το πράγμα είναι πολύ χρήσιμο, ειδικά αν δεν πρόκειται να περιοριστεί σε μικρές επισκευές, αλλά θέλετε να κάνετε ηλεκτρική εργασία.


Πένσες συμπίεσης
Εργαλείο για την πτύχωση των ωτίων των καλωδίων (Εικ. 2.23). Η συμπίεση των μανικιών καλωδίων με πένσες δεν είναι πάντα βολική και η σύνδεση δεν είναι αξιόπιστη. Χρησιμοποιώντας πένσες πρεσαρίσματος, μπορείτε να συρρικνώσετε τις ωτίδες καλωδίων, τα μανίκια και τους συνδετήρες με υψηλό βαθμό αξιοπιστίας.

Το Σχ. 2.23. Πένσες για πτύχωση καλωδίων καλωδίων


Αυτό το εργαλείο είναι απαραίτητο για να πιέσετε τα σύρματα του συνεστραμμένου ζεύγους στην άκρη. Χωρίς τέτοια τσιμπούρια, είναι αδύνατο να συνδέσετε δύο υπολογιστές σε ένα δίκτυο ή να συνδέσετε ένα από αυτά με το Διαδίκτυο (Εικ. 2.24).

Το Σχ. 2.24. Πένσες συμπίεσης


Ηλεκτρική ταινία
Αντίθετα, δεν είναι εργαλείο, αλλά αναλώσιμο, αλλά κανένας ηλεκτρολόγος δεν μπορεί να κάνει χωρίς ηλεκτρική ταινία (Εικ. 2.25).
Θα πρέπει πάντα να είναι σε οποιαδήποτε εργαλειοθήκη. Αυτό το εύκαμπτο μονωτικό υλικό μπορεί να είναι πολλών ειδών. Κλασική (με βάση την πλαστική ταινία) μπορεί να μην χρησιμεύσει
όχι μόνο ως μονωτικό υλικό, αλλά και ως βρύση για σύρματα. Ειδικά για το σκοπό αυτό, η ηλεκτρική ταινία είναι βαμμένη σε διαφορετικά χρώματα. Το ύφασμα (μαύρο), αν και είναι κατώτερο από τα σύγχρονα είδη, αλλά είναι δημοφιλές με πολλούς ηλεκτρολόγους. Αντιδρά λιγότερο στη θερμοκρασία και δεν τήκεται όσο η ηλεκτρική ταινία από καουτσούκ.

Σήμερα οι επιχειρήσεις είναι
Οι κάτοχοι εργαλείων κατασκευής προσφέρουν συνδυασμένα σύνολα διαφόρων εξαρτημάτων. Η επιλογή βρίσκεται πίσω από το εύρος των εργασιών και των οικονομικών δυνατοτήτων (Εικ. 2.26). 

"Όλα! Kina δεν θα είναι! Η ηλεκτρική ενέργεια έχει τελειώσει! "- αυτή η φράση, που βγήκε από τη διάσημη ταινία των Σοβιετικών χρόνων" Κύριοι της τύχης ", θυμάται, μάλλον, ο καθένας. Πραγματικά, τι είδους ταινία χωρίς ηλεκτρική ενέργεια; Όχι! Και τι ηλεκτρολόγος χωρίς ειδικό εργαλείο; Ακριβώς Δεν είναι καθόλου ηλεκτρολόγος και έτσι - ένα όνομα. Ένα άτομο των οποίων οι δραστηριότητες κινδυνεύουν από ηλεκτροπληξία πρέπει να διαθέτει ένα ειδικό σύνολο ηλεκτρολόγων. Αυτή η "ανησυχητική βαλίτσα" πρέπει πάντα να είναι κοντά, γιατί στην περίπτωση του ξαφνικό κλείσιμο ηλεκτρική ενέργεια, βλάβες ή κατά την εγκατάσταση του συστήματος φωτισμού, ο χρόνος για να βρείτε το σωστό εργαλείο ή συσκευή θα είναι εξαιρετικά σύντομος.

Τα βασικά χαρακτηριστικά όλων των εργαλείων εργασίας και συσκευών που περιλαμβάνονται στον ηλεκτρολόγο εξοπλισμό πρέπει να είναι η ευκολία, η ποιότητα και η ασφάλεια, αφού το αποτέλεσμα της εργασίας και της ανθρώπινης υγείας εξαρτάται από αυτές τις παραμέτρους.

Μικρό σύνολο ηλεκτρικών συσκευών - όλα βρίσκονται κοντά

Για ηλεκτρικές εργασίες, ένας ηλεκτρολόγος θα χρειαστεί όχι μόνο τυποποιημένα εργαλεία, αλλά και επαγγελματικά εργαλεία, όπως αυτά που πρακτικά δεν χρησιμοποιούνται στις καθημερινές καταστάσεις.

Έτσι, αυτό που περιλαμβάνεται στην παρούσα υπόθεση: 
Οι λαβίδες είναι ένα ειδικό εργαλείο για την κοπή καλωδίων και συρμάτων. Οι ηλεκτρικές πένσες κοπής πρέπει απαραίτητα να έχουν λαβές από καουτσούκ, διότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να προστατευθείτε από ηλεκτροπληξία. Είναι δυνατή η αντικατάσταση του ελαστικού με πλαστικά - ένα τέτοιο εργαλείο είναι επίσης κατάλληλο για την εργασία με σύρματα. 
Passatizhi - το καθολικό εργαλείο όχι μόνο για τον ηλεκτρολόγο, αλλά και για κάθε οικοδόμο. Αυτή η συσκευή, καθώς και οι πένσες, πρέπει να έχουν μονωμένες λαβές από καουτσούκ ή πλαστικό. Επιπλέον, οι επαγγελματικές πένσες είναι απαραίτητα εξοπλισμένες με πρόσθετα χαρακτηριστικά. Μπορούν ταυτόχρονα να παίξουν το ρόλο ενός κοπτήρα για την κοπή συρμάτων οποιασδήποτε διάμετρος, κοπτικού και πένσες. 
Σετ κατσαβιδιών - εργαλεία σχεδιασμένα για βίδες και βίδες, βίδες και άλλα εξαρτήματα με σπείρωμα που έχουν υποδοχή στο κεφάλι. Ο ηλεκτρολόγος πρέπει να περιλαμβάνει κατσαβίδια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων: σταυροειδές, επίπεδο, ενισχυμένο και ειδικά για εργασίες υψηλής ακρίβειας. Οι τελευταίες χρησιμοποιούνται όταν εργάζεστε με μικρές βίδες και μπουλόνια. 
Ένα σύνολο κλειδιών - ένα σύνολο αρθρωτών, κλειδιών και συνδυασμένων πλήκτρων για την εκτέλεση ποικίλων εργασιών για την εγκατάσταση ηλεκτρικών δικτύων. Επιπλέον, όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός αυτών των εργαλείων, τόσο πιο ποικίλο είναι το σχήμα και το μέγεθος τους, τόσο μεγαλύτερη είναι η παραγωγικότητα του εργαζόμενου. 
Το κατσαβίδι-δείκτης είναι ένα ειδικό κατσαβίδι με ένα μικρό λάμπα ή ένα εσωτερικό LED. Όταν ένας ηλεκτρολόγος αγγίξει την άκρη ενός κατσαβιδιού ενός ζωντανού σύρματος και ταυτόχρονα πιέζει ένα δάχτυλο σε μια λεπτή μεταλλική πλάκα που βρίσκεται στη λαβή του οργάνου, ανάβει η ενδεικτική λυχνία, δείχνοντας ότι το καλώδιο είναι απειλητικό για τη ζωή. Αν το LED δεν ανάψει, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει τάση στο καλώδιο. 
Ένα σετ ακραίων κεφαλών - αυτό το κιτ δεν χρειάζεται να είναι στη βαλίτσα του ηλεκτρολόγου, αλλά είναι ακόμα επιθυμητό, ​​γιατί πολύ συχνά η εγκατάσταση ηλεκτρικών δικτύων πραγματοποιείται σε δύσκολους χώρους. Το συνηθισμένο εργαλείο σε αυτή την περίπτωση θα είναι αναποτελεσματικό. Ένας σημαντικός ρόλος στο σετ παίζεται με το κουμπί και την επέκταση γι 'αυτό από ανθεκτικό σκληρυμένο χάλυβα. 
Το πλήκτρο ολίσθησης είναι ένα εργαλείο πολλαπλών χρήσεων σχεδιασμένο για να καθορίζει μεμονωμένα στοιχεία. ηλεκτρικό κύκλωμα. Επιπλέον, αυτό το κλειδί είναι καθολικό, καθώς μπορεί να σφίξει και να χαλαρώσει παξιμάδια και μπουλόνια οποιουδήποτε μεγέθους. 
Ένα σετ συγκόλλησης είναι ένα κιτ που περιλαμβάνει ένα συγκολλητικό σίδερο σε μια βάση, μια συγκόλληση κασσίτερου και ένα κομμάτι κολοφωνίου. 
Ένα πολύμετρο είναι μια καθολική συσκευή μέτρησης που μπορεί ταυτόχρονα να εκτελέσει τη λειτουργία ενός βολτόμετρου, ωμετρίας και αμπερόμετρου. Χρησιμοποιείται για τη μέτρηση του ρεύματος και για τον προσδιορισμό των θέσεων του ηλεκτρικού κυκλώματος. Τα μοντέρνα μοντέλα των πολυμέτρων είναι εξοπλισμένα με ψηφιακή οθόνη που παρέχει την πιο ακριβή μέτρηση των δεδομένων. 

Εκτός από τα παραπάνω εργαλεία και συσκευές στο σετ ενός επαγγελματία εγκαταστάτη θα πρέπει να περιλαμβάνει τις ακόλουθες συσκευές: 
μαχαίρια διαφορετικών μεγεθών και σχημάτων για την αφαίρεση του μονωτικού στρώματος από τα καλώδια και τις επιφάνειες εργασίας. 
ένα σύνολο αρχείων για λείανση και καθαρισμό επιφανειών εργασίας. 
Πλαστικό εργαλείο για μέταλλο, σχεδιασμένο για κοπή άκαμπτων καλωδίων και μεταλλικών στοιχείων. 
ένα σύνολο λαβίδων διαφορετικών μεγεθών για την εργασία με μικρά αντικείμενα και για την συγκόλλησή τους. 
μετρητές που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των διαμέτρων των καλωδίων και των καλωδίων. 
σετ όργανα μέτρησης: χάρακας, ταινία; 
ψαλίδια λαβές, καλυμμένα με καουτσούκ ή πλαστικό για το κόψιμο των περισσοτέρων τμημάτων εργασίας. 
σμίλη, σφυρί, προβολέας



Τα εργαλεία του ηλεκτρολόγου δεν πρέπει μόνο να είναι τέλεια και βολικά. Είναι απαραίτητο να τα χρησιμοποιείτε εύκολα, έτσι ώστε να είναι πάντα στο χέρι. Αυτές οι πτυχές εξετάζονται διεξοδικά από τους μηχανικούς της HAUPA:

Κάθε σύνολο εργαλείων για τον ηλεκτρολόγο πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει μόνο εξαρτήματα υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένα σύμφωνα με όλους τους κανόνες και τις απαιτήσεις. Ασφάλεια, αξιοπιστία και υψηλή ποιότητα - εγγυητής εξαιρετικών αποτελεσμάτων και μέγιστης απόδοσης.

Το άρθρο ασχολείται με το ελάχιστο απαραίτητο εργαλείο που απαιτείται για την ηλεκτρική εργασία σε ηλεκτρικά δίκτυα με τάσεις μέχρι 1000 V, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας με οικιακή καλωδίωση.

Ένα σύνολο εργαλείων που μπορεί να χρειαστεί για την εκτέλεση μιας επισκευής ή μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης μπορεί να διαφέρει πολύ. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει ένα εργαλείο χωρίς το οποίο είναι αδύνατο να γίνει. Είναι αυτός που, μαζί με την ηλεκτρική ταινία, θερμοσυστελλόμενα σωληνώσεις και μικρά καλώδια, βρίσκεται πάντα κοντά σε οποιονδήποτε ηλεκτρολόγο: 
  • Όργανο μέτρησης (πολύμετρο και αισθητήρας). 
  • Πένσες. 
  • Ρυθμιζόμενο κλειδί ή κλειδί υποδοχής. 
  • Phillips κατσαβίδι. 
  • Άμεσο ισχυρό κατσαβίδι. 
  • Ευθεία λεπτό κατσαβίδι. 
  • Φακός. 
Με αυξανόμενο επαγγελματισμό, ένας ερασιτέχνης ηλεκτρολόγος μπορεί να λάβει ένα πρόσθετο εργαλείο για την απλούστευση ή την επιτάχυνση της εργασίας. Εξετάστε το πιθανό "οπλοστάσιο" ενός ηλεκτρολόγου με περισσότερες λεπτομέρειες.
Εργαλείο για την παρακολούθηση της κατάστασης του ηλεκτρικού κυκλώματος

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας ηλεκτρολόγος είναι να προστατευθεί από ζημιές. ηλεκτροπληξίαγι 'αυτό όχι μόνο απενεργοποιεί διακόπτη ή άλλη συσκευή που χρησιμοποιείται για την αποσύνδεση μέρους του ηλεκτρικού δικτύου, αλλά επίσης ελέγχει την απουσία ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιώντας μια ειδική συσκευή.
Ανίχνευση της απουσίας-παρουσίας μιας φάσης σε δίκτυο 220 V, 50 Hz

Το ελάχιστο απαραίτητο, και ταυτόχρονα πολύ φτηνό εργαλείο είναι ο λεγόμενος έλεγχος ή ανιχνευτής. Με αυτό, μπορείτε να βρείτε τη "φάση", η οποία είναι απαραίτητη για τη σωστή σύνδεση ενός αριθμού ηλεκτρικών συσκευών.


Οι περισσότεροι ανιχνευτές είναι κατασκευασμένοι με τη μορφή κατσαβιδιού, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για εργασίες εγκατάστασης, επειδή είναι κατασκευασμένες από εύθραυστα μέταλλα και πλαστικά. Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, το σώμα του καθετήρα συχνά σπάει και το στόμιο μεταλλικού κυλίνδρου κάμπτεται και καταρρέει.

Universal Multimeter
Η πιο ενημερωτική συσκευή που σας επιτρέπει όχι μόνο να ελέγξετε την παρουσία ή την απουσία τάσης αλλά και να διαγνώσετε μια δυσλειτουργία, ελέγξτε την ορθότητα της εγκατάστασης είναι ένα πολύμετρο που πολλοί άνθρωποι αποκαλούν tseshka επειδή ήταν το όνομα μιας από τις πρώτες συσκευές μαζικής πώλησης αυτού του τύπου.


Ένας μεγάλος αριθμός συσκευών αυτού του τύπου πωλούνται, αλλά επειδή συχνά αποτυγχάνουν (για παράδειγμα, όταν προσπαθούν να μετρήσουν αντίσταση σε ένα στοιχείο δικτύου που δεν έχει απενεργοποιηθεί), δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβές επαγγελματικές συσκευές για αρχάριους.

Επιλέγοντας μια συσκευή, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στην ποιότητα των αισθητήρων που πωλούνται στο σετ. Οι ανιχνευτές πρέπει να είναι μαλακοί, ελαστικοί, εύκολοι να αντέχουν σε κάμψη οπουδήποτε. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι η ποιότητα της περίπτωσης, ιδανικά θα έπρεπε να φοράτε μια ειδική θήκη από καουτσούκ. Η συσκευή πρέπει να επιτρέπει τη μέτρηση της τάσης και της αντίστασης DC και AC, ενώ οι υπόλοιπες επιλογές σπανίως χρησιμοποιούνται.
Πολυμετρία ειδικότητας

Οι επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι μπορεί να ενδιαφέρονται για εξειδικευμένα πολύμετρα.


Έτσι, το μοντέλο που φαίνεται στη φωτογραφία επιτρέπει να προσδιοριστεί η επαγωγή, η χωρητικότητα και η αντίσταση του κυκλώματος μέτρησης με μεγάλη ακρίβεια.


Αμπεροτσιμπίδα
Δεν είναι λιγότερο δημοφιλής ο τρέχων σφιγκτήρας, ο οποίος επιτρέπει τη μέτρηση του ρεύματος που ρέει μέσα από τα καλώδια χωρίς άμεση επαφή με αγώγιμα μέρη, για να συνδεθεί χωρίς να σπάσει το κύκλωμα.


Αυτή η συσκευή είναι καθολική, σας επιτρέπει να μετρήσετε το ρεύμα και με τη βοήθεια πρόσθετων αισθητήρων - τάσης DC και AC, την αντίσταση του κυκλώματος.


Μεγκόμετρο
Μια πολύ βολική συσκευή που σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε την ποιότητα της μόνωσης ενός ηλεκτρικού κυκλώματος είναι πολύ μεγάλη.




Αυτή η συσκευή που χρησιμοποιεί ενσωματωμένο δυναμό μπορεί να δημιουργήσει δυναμικό 500, 1000 ή 2500 V και, με τη μέτρηση του ρεύματος διαρροής, να δείξει την αντίσταση του κυκλώματος. Είναι απαραίτητο κατά τον έλεγχο των ηλεκτρικών καλωδίων και των κινητήρων όταν υπάρχουν υποψίες για προβλήματα στη μόνωση τους.


Εργαλείο κοπής
Η εργασία με την ηλεκτρική καλωδίωση συνεπάγεται την ανάγκη να αφαιρεθεί η μόνωση, κόβοντας σε μετρημένα μήκη ηλεκτρικού καλωδίου ή καλωδίου, έτσι ώστε να μην μπορείτε να κάνετε χωρίς 
εργαλεία κοπής κατά την εγκατάσταση.



Μηχανές κοπής (πλευρικές κοπές)

Για να κόψετε τα παχύτερα καλώδια και με κάποια ικανότητα να τα καθαρίσετε, χρησιμοποιήστε διαφορετικές λαβίδες ή πλαϊνούς κόπτες.

Cabelerez

Το χοντρό καλώδιο ή οι μεμονωμένοι αγωγοί του κόβονται με κόπτες καλωδίων διαφόρων σχεδίων.

Κλασικά πένσα

Για έναν ηλεκτρολόγο, δεν υπάρχει πλέον ευπροσάρμοστο εργαλείο από τα πένσα. Κατά την αγορά τους πρέπει να δώσετε προσοχή στις επιγραφές στο πλαστικό τμήμα των λαβών. Εάν υπάρχει μια επιγραφή 1000 V, τότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εκτέλεση ηλεκτρικής εργασίας, ακόμη και χωρίς να απενεργοποιήσετε την τάση.


Οι πένσες σας επιτρέπουν να δαγκώνετε εύκολα ένα λεπτό καλώδιο ή σύρμα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αφαιρέσετε τη μόνωση από τα καλώδια. Εάν δεν υπάρχουν τα επιθυμητά πένσα κλειδιού ή κλειδιού κλειδιού, μπορείτε να ξεβιδώσετε ή να σφίξετε τη βιδωτή σύνδεση. Τα πένσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την κατασκευή καλωδίων τύπου "twist", παρέχοντας καλύτερη επαφή. Πένσες - αυτός είναι ο πιο ευέλικτος ηλεκτρολόγος εργαλείων, η ποιότητά του δεν αξίζει να εξοικονομηθεί.


Πένσες
Για να βελτιστοποιήσετε τη δουλειά με το καλώδιο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πένσες ειδικά σχήματος - στρογγυλές πένσες και λεπίδες.


Το στρογγυλεμένο και εκλεπτυσμένο σχήμα των σιαγόνων αυτού του τύπου πένσας επιτρέπει την απλοποίηση της εγκατάστασης μονολιθικών καλωδίων σε βιδωτά τερματικά ("δακτύλιο"). Το κύριο πράγμα σε αυτά είναι ανθεκτικό μέταλλο και πλαστικό υψηλής ποιότητας στις λαβές.



Κατσαβίδια, κλειδιά, εξάγωνα

Η καλωδίωση μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια διαφόρων τύπων στερέωσης καλωδίων: στη μία και στην πίεση ελατηρίου.

Εάν ο πρώτος τύπος είναι γνωστός σε όλους για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ο τύπος πίεσης ελατηρίου εμφανίστηκε σχετικά πρόσφατα και χάρη στην ευκολία εγκατάστασης και την αξιόπιστη στερέωση καλωδίων κερδίζει ενεργά τη δημοτικότητα.

Εγκατάσταση του καλωδίου στο μπλοκ ακροδεκτών ελατηρίου

Η αρχή του ακροδέκτη σύσφιξης ελατηρίου είναι απλή. Στο εσωτερικό υπάρχει μια αγώγιμη πλάκα πάνω στην οποία πιέζεται το ελατήριο, με ένα κατσαβίδι, το ελατήριο τραβιέται μακριά και ένα σύρμα εισάγεται μέσα στο χώρο μεταξύ του ελατηρίου και του αγωγού. Αφού αφαιρεθεί το κατσαβίδι, το ελατήριο συγκρατεί καλά το σύρμα.
Οι κύριοι τύποι κατσαβιδιών που απαιτούνται για την ηλεκτρική εργασία

Με βάση την ανάγκη να σφίξετε ή να πιέσετε προς τα κάτω διαφορετικούς τύπους στοιχεία σύνδεσης, ένας ηλεκτρολόγος επιλέγει το βέλτιστο σύνολο κατσαβιδιών, κλειδιών ή κλειδιών, εξάγωνα.

Κλειδιά (κλειδιά και καπάκι)

Στο σύνολο ενός ηλεκτρολόγου πρέπει να είναι και σταυροειδείς (+) και κατ 'ευθείαν κατσαβίδια (-) διαφόρων μεγεθών. Όταν επιλέγετε, συνιστάται να προτιμάτε τα κατσαβίδια στα χείλη των οποίων υπάρχει σήμανση 1000 V. Είναι απαραίτητη η καλή μόνωση, δεδομένου ότι συχνά είναι απαραίτητο να «σφίγγετε» διάφορες βιδωτές συνδέσεις χωρίς να ανακουφίζετε την τάση. Το τσίμπημα αυτών των κατσαβιδιών καλύπτεται από πλαστικό για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα τυχαίας επαφής με άλλα ενεργά μέρη της ηλεκτρικής εγκατάστασης.


Δεδομένου ότι τα κλειδιά κλειδιών και τα κλειδιά είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από μέταλλο, προτού τα χρησιμοποιήσετε πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τάση που να απειλεί τη ζωή.
Ρυθμιζόμενο κλειδί

Σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνται βίδες και περικόχλια διαφόρων διαμέτρων, γι 'αυτό είναι απαραίτητο να έχετε μια σημαντική ποσότητα κλειδιών μαζί σας, τόσο πολλοί ηλεκτρολόγοι προτιμούν να κάνουν με πένσες και ένα ρυθμιζόμενο κλειδί.

Κλειδί υποδοχής με ένα σύνολο κεφαλών

Σε πολλά καθίσματα, τα παξιμάδια και τα μπουλόνια "βυθίζονται", και μπορούν να στραφούν μόνο με τη βοήθεια κλειδαριών υποδοχής.

Κλειδί ροπής με ένα σύνολο κεφαλών

Δεδομένου ότι ο χαλκός και το αλουμίνιο είναι μάλλον μαλακά μέταλλα, η δύναμη σύσφιξης των βιδών και των περικοχλίων σε ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μπορεί να είναι σαφώς τυποποιημένη. Για τις εργασίες εγκατάστασης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα δυναμόκλειδο για τον έλεγχο της δύναμης που ασκείται στον σπειροειδή σύνδεσμο.

Σετ κλειδιών Hex

Πολλές εισαγόμενες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις και σύγχρονες οικιακές συσκευές είναι εφοδιασμένες με εξαγωνικά μπουλόνια. Για να συνεργαστείτε μαζί τους θα χρειαστεί ένα ειδικό σετ.

Εργαλείο για τη συμπίεση των άκρων

Ορισμένες ηλεκτρικές εργασίες περιλαμβάνουν την ανάγκη τοποθέτησης και τοποθέτησης ειδικών άκρων στο καλώδιο ή το καλώδιο.


Οι άκρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή σύνδεση των εξαρτημάτων χαλκού και αλουμινίου των αγώγιμων στοιχείων. Απαιτούνται για βολική και αξιόπιστη σύνδεση ενός εύκαμπτου καλωδίου ή καλωδίων μεγάλης διατομής. Ο καθορισμός όλων των τύπων καθορισμένων συμβουλών γίνεται πατώντας. Για τα έργα αυτά, χρησιμοποιούνται διάφορες δυνατότητες τύπου.



Πατήστε για να πιέσετε τα σύρματα με διατομή από 0,5 έως 6 mm 2

Στο σπίτι, δεν είναι πάντα δυνατό να παραλάβετε ή να αγοράσετε το σωστό εργαλείο πρεσαρίσματος. Οι ευθείες ωτίδες για το λεπτό σύρμα μπορούν να επικαλυφθούν χρησιμοποιώντας ισχυρά πένσες που συμπιέζουν το σύρμα και την ωτίδα σε μια επίπεδη επιφάνεια. Οι ισχυρές βιδωτές λαβές μπορούν να αναδιπλωθούν χρησιμοποιώντας στρογγυλεμένη σμίλη και σφυρί. Μια απεργία του σμίλου θα πρέπει να πέσει ακριβώς στη μέση του άκρου, αλλά όχι να το κόψει, αλλά να τον πιέσετε μέσα, παρέχοντας συμπίεση των καλωδίων μέσα.

Προστασία καλώδιων
Προκειμένου να προστατευθούν τα άκρα των συρμάτων από ζημιές, οι πεπειραμένοι ηλεκτρολόγοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν κασσίτερο και μολύβι σε κασσίτερο (συνήθως για συρματόσχοινα). Σε αυτή την περίπτωση, οι αγωγοί του καλωδίου γίνονται ένα και δεν σπάνε ξεχωριστά. Τα συγκολλητικά σίδερα διαφόρων χωρητικοτήτων χρησιμοποιούνται για την επίστρωση καλωδίων.


Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να στρογγυλεύσετε τα σύρματα μιας μεγάλης διατομής με ένα συγκολλητικό σίδερο · είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα λουτρό συγκόλλησης. Αναφέρεται σε εργαλεία ειδικού σκοπού και, παρά την οικονομική του δυνατότητα, απλώς δεν πωλείται σε πολλά καταστήματα. Για το λόγο αυτό, τα λουτρά συγκόλλησης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από επαγγελματίες ή μεγάλες επιχειρήσεις.

Εργαλεία συγκόλλησης
Ένας από τους κοινούς τύπους ενώσεων αγωγούς χαλκού είναι η συγκόλλησή τους χρησιμοποιώντας συγκολλητικά κασσίτερου. Για τους σκοπούς αυτούς, το σύρμα θερμαίνεται στο σημείο τήξης του κασσίτερου και με τη βοήθεια ειδικών ροών εφαρμόζεται επίχρισμα σε κασσίτερο.

Η συγκόλληση μπορεί να γίνει με ηλεκτρικά σίδερα συγκόλλησης διαφόρων δυνατοτήτων, σε φούρνους χαλύβδινων καυσαερίων, με τη χρήση συγκολλητικών λαμπτήρων κηροζίνης και ακόμη και ειδικών σταθμών συγκόλλησης. Η επιλογή εργαλείων συγκόλλησης πραγματοποιείται λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος των προς συγκόλληση εξαρτημάτων και την απαιτούμενη ακρίβεια. Για τις περισσότερες οικιακές ανάγκες, αρκεί ένας συγκολλητής 60-watt.


Η μικρή συγκόλληση γίνεται με τη χρήση συγκολλητικού σιδήρου 25 W · οι σταθμοί συγκόλλησης χρησιμοποιούνται για εξαιρετικά ακριβείς και σύνθετες εργασίες.


Με τη βοήθεια των φούρνων χωνευτηρίου και των φυσητήρων, οι χοντρές χάλκινες ράβδοι συγκολλούνται και κονιοποιούνται (επικάλυψη με λεπτό στρώμα κασσίτερου) των ακατέργαστων τεμαχίων.


Αυτόνομες πηγές φωτός
Δεδομένου ότι οι περισσότερες ηλεκτρικές εργασίες και εργασίες επισκευής πραγματοποιούνται μετά από διακοπή ρεύματος, ένα από τα σημαντικά εργαλεία υποστήριξης για έναν ηλεκτρολόγο γίνεται ένας φακός που τροφοδοτείται από μπαταρίες ή επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.


Κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης, είναι πιο βολικό να χρησιμοποιείτε φακούς LED προβολέων, καθώς σας επιτρέπουν να φωτίσετε αποτελεσματικά τον τόπο εργασίας και να μην καταλάβετε τα χέρια του τεχνικού.


Πρόσθετο ηλεκτρικό εργαλείο
Οι ηλεκτρικές εργασίες συχνά συνδέονται με την ανάγκη να εγκατασταθούν και να διορθωθούν διάφορα κιβώτια, πρίζες, διακόπτες. Ένας ηλεκτρολόγος μπορεί να χρειαστεί να κάνει κρυφές καλωδιώσεις σε υπάρχοντες επίπεδοι τοίχους κ.λπ.

Για τους σκοπούς αυτούς, χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά τρυπάνια, διάτρητοι μηχανισμοί, λειαντήρες και κυλίνδρους τοίχου. Δημιουργείται ένα σύνολο απαραίτητων εργαλείων ανάλογα με την εργασία.


Η σύνθεση του σετ ηλεκτρολόγου ποικίλλει σημαντικά ανάλογα με την πολυπλοκότητα του έργου. Αποκτώντας όλα τα βασικά συστατικά του, δεν πρέπει να σώζετε την ποιότητα, επειδή υπάρχει μεγάλη δουλειά μπροστά. Αλλά για να αγοράσετε ένα εξειδικευμένο εργαλείο ή διαφορετικά σύνολα πρέπει να προσεγγίσετε προσεκτικά και προσεκτικά, επειδή το κόστος τους είναι υψηλό και η ανάγκη χρήσης μπορεί να είναι ελάχιστη. Μην ξοδεύετε άμεσα χρήματα σε ειδικά παπούτσια, ρούχα και διηλεκτρικά γάντια. Τα γάντια μπορούν εύκολα να τρυπηθούν και να υποστούν ηλεκτροπληξία, οποιαδήποτε υποδήματα θα κάνουν, το κύριο πράγμα είναι ότι η σόλα πρέπει να είναι καουτσούκ και χωρίς νύχια. Τα ρούχα δεν πρέπει επίσης να περιέχουν μεγάλες ποσότητες μετάλλου. Το κύριο πράγμα στο έργο ενός ηλεκτρολόγου είναι η προσοχή και η προσοχή, και το κόστος και η ποσότητα του εργαλείου δεν επηρεάζει αυτό.

Reblog:
Vlad Taranenko, rmnt.ru