Is posible to make a DIY, 3d long range gold locator ? ανίχνευση χρυσού με ραβδοσκοπία ?

 

Όροι Χρήσης όλων των άρθρων

Το κυνήγι των θησαυρών κα του χρυσού  είναι ένα χόμπι. ΜΗΝ επενδύσετε εκεί τα χρήματά σας και ΜΗΝ παρατήσετε τις δουλειές σας για αυτό και αν το κάνετε κάντε το μονοί στον ελεύθερο χρόνο σας  και Νόμιμα. δώστε χρήματα από το περίσσευμα σας π.χ αντί να πάρω ένα DJI Drone 1200 ευρώ να παίζω θα πάρω ένα ανιχνευτή να κάνω βόλτες διασκεδάζοντας και ζώντας την περιπέτεια

Προσοχή !!! Πολλοί απατεώνες υπόσχονται λαγούς με πετραχήλια και Υπερκέρδη στο διαδίκτυο αλλά σε όλα ισχύει ή παλιά παροιμία " Όπου ακούς πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι " . Κάντε τις Δικές σας έρευνες αγοράς , μιλήστε με εμπόρους , καταναλωτές , ειδικούς πριν επενδύσετε χρόνο και χρήμα !!!
Προσοχή !!! διαβάστε και συμφωνήστε με τους Όρους Χρήσης του Ιστοτόπου , οι πληροφορίες που δημοσιεύονται αφορούν συνδέσμους βιβλίων και Ισοτόπων που υπάρχουν στο διαδίκτυο εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι, παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στους αρμόδιους , και τους συγγραφείς των βιβλίων και των άρθρων. Και ειδικά σε σοβαρά θέματα πάρτε άμεσα οδηγίες ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ Ή ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ , εμείς σαν blog δεν φέρουμε καμιά ευθύνη παρά μονό για την αναδημοσίευση του κάθε άρθρου.
Σε κάθε περίπτωση προτού αποφασίσετε να δοκιμάσετε οποιαδήποτε προτεινόμενη μέθοδο , είναι σώφρον να επικοινωνήσετε πρώτα με ειδικό για το θέμα ( π.χ Λογιστή , Αστυνομικό , Οικονομολόγο , Δικηγόρο , Εφοριακό κ.τ.λ ) οποίος θα σας συμβουλέψει κατάλληλα.
Προσοχή !!! μην χρησιμοποιήσετε Πληροφορίες πριν πάρετε πρώτα όλα τα απαραίτητα μετρά προστασία του απορρήτου σας και των χρημάτων σας , να επικοινωνείτε κατευθείαν με τους συγγραφείς των άρθρων έτσι όπως αναφέρονται στην πηγή !!!.










1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Η λέξη «ραδιαισθησία» αποτελεί μια σύνθετη λέξη, η οποία παράγεται από τη λατινική λέξη «radius» που σημαίνει «ακτίνα» και από την ελληνική λέξη «αἴσθησις» που σημαίνει «αίσθηση, αντίληψη».
Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά της ραβδοσκοπίας είναι ότι σχεδόν όλοι μπορούν να μάθουν την τέχνη και τα μυστικά της με μόνη προϋπόθεση να δεχτούν να παραμερίσουν, έστω και προσωρινά τη δυσπιστία τους και να ανοίξουν ένα παράθυρο στη σκέψη τους για κάτι καινούργιο που θα τους οδηγήσει σε ένα μονοπάτι εσωτερισμού με εκπληκτικά αποτελέσματα.
Η θετική σκέψη και το ανοικτό μυαλό σε κάτι νέο είναι το μεγαλύτερο μυστικό ώστε να πετύχουμε θετικά αποτελέσματα στη ραβδοσκοπία. Πολλοί άνθρωποι που έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά καταφέρνουν να έχουν σχεδόν αμέσως θετικά αποτελέσματα. Μερικοί, όμως, δεν βλέπουν καμία θετική αντίδραση στις πρώτες προσπάθειές τους λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης, αλλά με επίμονες προσπάθειες σύντομα θα τα καταφέρουν πολύ καλά.
Βέβαια, υπάρχει και η κατηγορία των ανθρώπων που είναι αρνητικοί προς τη ραβδοσκοπία, όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα θέματα που βρίσκονται πέρα από τη λογική τους, με αποτέλεσμα να μην δώσουν στον εαυτό τους ποτέ την ευκαιρία να ανακαλύψει τις πραγματικές του δυνατότητες. Αυτό είναι ένα προσωπικό θέμα για τον καθένα και δεν θα μπω στο θέμα της λογικής ούτε και θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν να γίνει ραβδοσκόπος με το ζόρι.
Η ραβδοσκοπία ήταν γνωστή στην αρχαιότητα σε πολλές χώρες, όπως στην αρχαία Ελλάδα, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη και σε πολλούς ακόμη πολιτισμούς. Τον 5ο αιώνα ο Ηρόδοτος έγραψε ότι οι Σκύθες πραγματοποιούσαν ραβδοσκοπία με κλαδιά ιτιάς. Σύμφωνα με μια παράδοση, όταν η βασίλισσα του Σαββά ταξίδευε για να δει τον Σολομώντα, είχε συμπεριλάβει στη συνοδεία της και ραβδοσκόπους με κύρια αποστολή τους να εντοπίζουν νερό και χρυσάφι.
Τα μαντικά «ραβδιά» αναφέρονται, επίσης, αρκετές φορές και στην Παλαιά Διαθήκη. Για παράδειγμα, ο Μωυσής χτυπά ένα βράχο δυο φορές με το ραβδί του κι από το βράχο αναβλύζει αρκετό νερό ώστε να ξεδιψάσει ο λαός του και τα ζώα του.
Στα γερμανικά ορυχεία χρησιμοποιούσαν τακτικά τη ραβδοσκοπία για εξορύξεις μεταλλευμάτων αλλά και για εύρεση νερού. Πολλές αναφορές σε βιβλία ιστορικών μάς φανερώνουν τον σημαντικό ρόλο που έπαιξαν οι ραβδοσκόποι στην εύρεση πόσιμων υδάτινων πόρων. Άποικοι που εγκαταστάθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κι εξαπλώθηκαν στην ήπειρο χρησιμοποίησαν τη ραβδοσκοπία για τον εντοπισμό νερού ώστε να αρδεύσουν νέες περιοχές.
Πολλοί είναι αυτοί που κατά καιρούς έχουν γράψει διάφορα για την τέχνη της ραβδοσκοπίας σχολιάζοντάς την άλλοτε θετικά κι άλλοτε αρνητικά. Οποιουδήποτε είδους κριτική ασκείται στη ραβδοσκοπία, κατά την άποψη μου, είναι τελείως λάθος γιατί η τέχνη της ραβδοσκοπίας βρίσκεται πέρα από τα όρια της ανθρώπινης λογικής και κρίσης.

Ένα απλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε τη φύση της ραβδοσκοπίας είναι το εξής. Η φωτιά στο τζάκι μας θα μας ζεστάνει, ενώ αν βάλουμε φωτιά στα έπιπλα του σαλονιού μας, από τη μία πλευρά σίγουρα θα μας ζεστάνει, αλλά από την άλλη θα μας κάψει. Αυτό δεν σημάνει ότι η ύπαρξη της φωτιάς είναι κακή, αλλά γίνεται φανερό ότι ανάλογα με τον τρόπο που θα την χρησιμοποιήσουμε θα έχουμε και το ανάλογο αποτέλεσμα. Με τον ίδιο τρόπο και η ραβδοσκοπία με βάση τη χρήση που θα θελήσουμε να της κάνουμε θα μας αποφέρει και τα ανάλογα αποτελέσματα.

Πολλοί φίλοι μου με ρωτάνε πώς θα μπορούσαν να μάθουν την τέχνη της ραβδοσκοπίας κι αν θα πρέπει να διαθέτουν κάποιο ιδιαίτερο ψυχικό χάρισμα, ώστε να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν ένα ραβδοσκοπικό όργανο με αποτελεσματικότητα. Η απάντηση μου είναι πάντα η ίδια σε όλους. Το μόνο που χρειάζεται να διαθέτει κάποιος είναι ανοικτό μυαλό και θέληση να μάθει να βαδίζει στο μυστηριώδες μονοπάτι της ραβδοσκοπίας.

Όποιος αποφασίσει να βαδίσει στο μονοπάτι της ραβδοσκοπίας και της διαίσθησης θα πρέπει να είναι αντικειμενικός απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, ώστε να μην πέσει θύμα του φανατισμού του. Η ισορροπία και η σοβαρότητα είναι το μοναδικό όπλο προστασίας μας, ώστε να μην περάσουμε στην απέναντι όχθη του χλευασμού. Η αφύπνιση του ίδιου μας του εαυτού είναι ο μόνος δρόμος που θα μας οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, χωρίς να γίνουμε αντικείμενο εκμετάλλευσης του ίδιου μας του εαυτού.

Η ραβδοσκοπία πρέπει να συνδεθεί αρμονικά με το εσωτερικό μας «εγώ». Πρέπει να γίνουμε πρώτα ερευνητές του ίδιου μας του εαυτού, να ενεργοποιήσουμε τις κρυμμένες δυνάμεις του εσωτερικού μας κόσμου. Αυτή η τέχνη μάς αποκαλύπτει ένα μαγικό κόσμο μέσα από τα μεγαλύτερα μυστικά των εσωτερικών αναζητήσεών μας. Στο παρελθόν πολλοί ερευνητές χρησιμοποίησαν αυτή την τέχνη ακόμα και για ψυχικά φαινόμενα, για θεραπείες, για διαγνώσεις ασθενειών, για αναζήτηση ατόμων, ή και σε τόπους που αποτελούν κόμβους ισχυρών δυνάμεων και μαγνητικών πεδίων, όπως η Ακρόπολη, το μαντείο των Δελφών, οι Πυραμίδες κτλ.
-Πολύ συχνά συναντώ ανθρώπους που ισχυρίζονται ότι γνωρίζουν την τέχνη της ραβδοσκοπίας πολύ καλά, αλλά είναι προβληματισμένοι επειδή δεν μπορούν να βρουν τους επιθυμητούς στόχους και θεωρούν ότι φταίει το ραβδοσκοπικό όργανο που έχουν επιλέξει. Για αυτό το λόγο ξοδεύουν μεγάλα ποσά σε αγορές διαφόρων ραβδοσκοπικών οργάνων μέχρι να πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ γιατί ο φανατισμός και ο εγωισμός τους δεν τους αφήνει να δουν ότι το πρόβλημα δεν έγκειται στο ραβδοσκοπικό όργανο αλλά στον ίδιο τους τον εαυτό. Οι ίδιοι είναι υπαίτιοι της αποτυχίας τους διότι ποτέ δεν κατανόησαν ότι ένα όργανο δεν είναι δυνατό να φέρει κανένα αποτέλεσμα αν οι ίδιοι δεν χρησιμοποιήσουν τη δική τους εσωτερική δύναμη.

Η αλήθεια είναι ότι το ραβδοσκοπικό όργανο λειτουργεί χάρη στην επιθυμία του υποσυνείδητου. Η εσωτερική μας δύναμη (ενέργεια) κάνει αυτά τα όργανα να μας οδηγούν στους επιθυμητούς στόχους. Επομένως, με μια σωστή και σοβαρή εκπαίδευση μπορούμε να τα καταφέρουμε και να οδηγηθούμε σε εκπληκτικά αποτελέσματα.

Ένα από τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να κάνει κάποιος για να ξεκινήσει να ασχολείται με την τέχνη της ραβδοσκοπίας είναι να εκπαιδευτεί στο χειρισμό της ενέργειάς του, ώστε να μην τη σπαταλάει σε εξωτερικά γεγονότα που συμβαίνουν στην καθημερινή του ζωή. Κάθε ζωντανός οργανισμός για να μπορεί να διατηρεί το φυσικό του σώμα σε καλή κατάσταση πρέπει να διαθέτει ενέργεια. Αυτή η ενέργεια εξασφαλίζεται με τη σωστή τροφή και με τις απαραίτητες ώρες ύπνου, αλλά ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι η ψυχική ισορροπία.

Θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα για να καταλάβετε τι συμβαίνει στην καθημερινή μας ζωή και πόση ενέργεια σπαταλάμε χωρίς να το καταλάβουμε. Ας υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε μέσα στο αυτοκίνητό μας κι έχουμε προγραμματίσει να φτάσουμε στον προορισμό μας μια συγκεκριμένη ώρα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει λόγω μεγάλης κυκλοφοριακής συμφόρησης. Αν επικεντρωθούμε στον εαυτό μας αυτή τη στιγμή θα παρατηρήσουμε ότι κάποια συναισθήματα, όπως ο εκνευρισμός, θα αρχίσουν να μας καταλαμβάνουν προκαλώντας έτσι μια μεγάλη απώλεια ενέργειας. Όταν φτάσουμε στον προορισμό μας θα είμαστε εξαντλημένοι σωματικά και ψυχικά κι αυτό το αποτέλεσμα θα είναι μη αναστρέψιμο.

Αυτό είναι ένα είδος αλόγιστης σπατάλης ενέργειας δεδομένου ότι όσο κι αν εκνευριστούμε δεν θα καταφέρουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας νωρίτερα. Σκεφτείτε τώρα το ενδεχόμενο να μην εκνευριζόμασταν. Πόσο κερδισμένοι θα ήμασταν και πόση ψυχική ισορροπία θα είχαμε στη συνέχεια για τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας!
Σίγουρα θα έχετε προσέξει πόσο εξαντλημένοι νιώθουμε ψυχικά και σωματικά όταν βιώνουμε έντονες συναισθηματικές καταστάσεις στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας, στις υποχρεώσεις μας.

Ένας ζωντανός οργανισμός κατά τη διάρκεια της ημέρας ξοδεύει μεγάλη ποσότητα ενέργειας και το βράδυ κατά τη διάρκεια του ύπνου επαναφορτίζει τις μπαταρίες του. Αυτή είναι μια διαδικασία που πραγματοποιείται αυτόματα, ώστε να προστατευτεί το φυσικό μας σώμα από την πλήρη εξάντληση. Δεν είναι τυχαίο που στα νοσοκομεία τους ασθενείς τους βάζουν σε καταστολή για γρηγορότερη ανάρρωση. Αυτό γίνεται γιατί το σώμα μας έχει την ιδιότητα να θεραπεύεται κατά τη διάρκεια του ύπνου.
-Μια πολύ χρήσιμη πρακτική που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά τη διάρκεια της μέρας είναι να παρατηρούμε τον εαυτό μας και τις αντιδράσεις μας σε διάφορα ερεθίσματα και καταστάσεις. Στη συνέχεια, θα πρέπει να σκεφτούμε ως εξωτερικός παρατηρητής πώς θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τη σπάταλη της εσωτερικής μας ενέργειας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξασφαλίσουμε τη σωστή αξιοποίηση της ενέργειάς μας και θα αποφύγουμε την αλόγιστη σπατάλη της.
-Είναι πολύ σημαντικό να μάθουμε να επικεντρώνουμε τη σκέψη μας στον επιθυμητό στόχο κατά τη διάρκεια της χρήσης των οργάνων.
-Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενο κεφάλαιο, όλα τα ραβδοσκοπικά όργανα λειτουργούν με βάση τη θέλησή μας και κατ’ εντολή μας. Στην ουσία εμείς τα κάνουμε να λειτουργούν και να ανιχνεύουν το στόχο που επιθυμούμε.
-Ένας καλά εκπαιδευμένος ραβδοσκόπος κατά τη διάρκεια της έρευνας θα πρέπει να σκέφτεται μόνο το στόχο που επιθυμεί. Όσο απλό και αν φαίνεται αυτό, είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρειάζεται πολλή εξάσκηση για να το καταφέρουμε.

Αν προσπαθήσετε να παρατηρήσετε τις σκέψεις σας για λίγα μόνο λεπτά, θα διαπιστώσετε ότι το μυαλό επεξεργάζεται ασταμάτητα χιλιάδες σκέψεις και εικόνες. Μοιάζει με ένα ανοικτό ραδιόφωνο συντονισμένο σε ένα σταθμό. Κάθε προσπάθεια να σταματήσει αυτή η πληθώρα σκέψεων οδηγεί σε μια νέα σκέψη με αποτέλεσμα να είναι αδύνατον να σκεφτόμαστε ένα μόνο πράγμα. Για να μπορέσουμε σιγά-σιγά να σταματήσουμε τη διαρκή εμφάνιση νέων σκέψεων, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κάποιες πρακτικές ασκήσεις. Μια πολύ καλή άσκηση που μπορούμε να κάνουμε καθημερινά είναι η εξής. Το βράδυ κατά την ώρα που ξαπλώνουμε στο κρεββάτι μας συγκεντρωνόμαστε στους χτύπους της καρδιάς μας, ώστε να μας πάρει ο ύπνος συγκεντρωμένους σε ένα πράγμα.
-Αυτή η απλή άσκηση θα πρέπει να γίνεται καθημερινά ώστε πολύ σύντομα να καταφέρουμε να συγκεντρωνόμαστε σε μία μόνο σκέψη. Η συγκέντρωση σε μία μόνο σκέψη θα μας εξασφάλισει τη συγκέντρωση στον επιθυμητό στόχο κατά την διάρκεια της έρευνας με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Τι Είναι η Ραδιαισθησία;
Η ραδιαισθησία είναι μια τέχνη ή τεχνική ανίχνευσης και μέτρησης με βάση τις ‘υπερφυσικές’ αισθήσεις του ανθρώπου. Τούτο δεν είναι τίποτα το μαγικό ή περίεργο αλλά απλώς πέρα από τις γνωστές πέντε αισθήσεις που χρησιμοποιούνται από όλους τους ανθρώπους που κατέχουν ένα πλήρες φυσικό σώμα, χωρίς βλάβες στα αισθητήρια όργανα. Πρόκειται για πανάρχαια τέχνη που χρησιμοποιούνταν ανέκαθεν σε όλους τους πολιτισμούς όλων των ιστορικών περιόδων. Αυτό έχει αποδειχτεί από ευρήματα, ζωγραφικές απεικονίσεις και αναφορές γραπτές, οι οποίες συνήθως δείχνουν ή κάνουν λόγο για ένα από τα βασικά εργαλεία, τη ράβδο. (δείτε και: Η αποστολή της ραβδοσκοπίας)

Για να χρησιμοποιηθεί η τέχνη αυτή, το άτομο πρέπει να έχει συγκεκριμένο επίπεδο δόνησης και αντίστοιχη ευαισθησία. Στις ημέρες μας αυτό ισχύει πλέον για πολύ μεγάλο αριθμό ατόμων, μια και η γενική άνοδος των συχνοτήτων έχει ‘ξεκλειδώσει’ σε πολλούς αυτό το χάρισμα. Αυτό ωστόσο δε σημαίνει πως ο καθένας που έχει το χάρισμα αυτό θα μπορέσει να κάνει και ορθές μετρήσεις! Περισσότερα για αυτό σε λίγο…

Ας δούμε πρώτα ποια είναι τα εργαλεία τις ραδιαισθησίας;

Η ραδιαισθησία μπορεί να εξασκηθεί με το γνωστό σε όλους εκκρεμές, μια ράβδο, το ραδιαισθητήρα αλλά ακόμα και με το ίδιο το χέρι. Εδώ ο καθένας θα πρέπει να επιλέξει ένα για εκείνον κατάλληλο εργαλείο, καταρχήν το είδος (π.χ. ‘ράβδο’) και στη συνέχεια τον τύπο (π.χ. ‘διπλή κεραία’), το μέγεθος, υλικό (π.χ. ορείχαλκο) κ.λπ., ώστε να του ταιριάζει και να νιώθει καλά με αυτό. Είναι σημαντικό να μας αρέσει το εργαλείο μας και να είναι καλοφτιαγμένο από άριστα υλικά. Αυτό θα βοηθήσει να δώσει πιο καθαρές μετρήσεις περισσότερο απ’ ό,τι αντιλαμβάνεται υπόψη συνήθως!

Στην επιλογή ενός εκκρεμμούς θα πρέπει να νιώσει κανείς ποιο υλικό του ταιριάζει καλύτερα και να ακούσει την εσωτερική του φωνή. Επειδή αυτό λέγεται έτσι απλά, ακούγεται συχνά ειδικά στο κίνημα της νέας εποχής, αλλά στην πράξη για πολλούς είναι κάτι άγνωστο, άπιαστο, δίνουμε εδώ μια μικρή βοήθεια: Όταν το μάτι σας πέσει σε συγκεκριμένο εκκρεμμές π.χ. κρύσταλλο με μεταλλική αλυσίδα και ο νους σας προσπαθεί με τη λογική να σας πείσει για ένα άλλο (‘πιο’ όμορφο, ‘πιο’ μεγάλο, ‘πιο’ φθηνό, ‘πιο’…), ενώ το μάτι σας πάει και ξαναπάει στο πρώτο, τότε η εσωτερική σας φωνή μιλά με αυτόν τον τρόπο σε εσάς! Στη συνέχεια (αλλά και εάν δεν συμβεί κάτι τέτοιο και το επιλέξετε με τη μια), θα πρέπει να κάνετε πρακτική δοκιμή με την ησυχία σας και χωρίς καμία βιασύνη! Θα πρέπει να νιώθετε το εργαλείο καλά στα χέρια σας, κάπως σαν να ήταν πάντα δικό σας… Εάν συμβαίνει αυτό επιλέξτε και αγοράστε το άφοβα. Εάν όχι, μην πάρετε κάτι με το ζόρι γιατί δε θα σας είναι καλός ‘συνεργάτης’ και θα πάρετε μετά από λίγο κάποιο άλλο εάν δεν απογοητευτείτε και τα παρατήσετε τελείως. Επίσης μην λυπηθείτε τα 5 ή 10 ευρώ παραπάνω για ένα εργαλείο που σας ταιριάζει και αρέσει, επιλέγοντας για λόγους οικονομίας το πιο φθηνό διότι στο τέλος θα σας αχρηστέψει και θα πληρώσετε διπλά…

Όσοι από εσάς ενδιαφέρεστε για αξιόπιστα εργαλεία ραδιαισθησίας έχουμε επιλέξει τρία μοντέλα εξαιρετικούς χειροποίητους ραδιαισθητήρες, φτιαγμένοι από πολύτιμα υλικά καθώς και αρκετούς τύπους εκκρεμμή κυρίως από κρυστάλλους διαφόρων ειδών. Όπως και οι ραδιασθητήρες με τους οποίους δουλεύουμε επαγγελματικά, έχουν όλα τα εργαλεία περάσει τον έλεγχο ποιότητας από εμάς, έτσι κάθε εκκρεμμές διαλέγεται και ελέγχεται ξεχωριστά για να είναι καλά ζυγισμένο και ήρεμο (να μην τρέμει) στη χρήση. Όσοι έχετε ασχοληθεί και κατέχετε λίγο εμπειρία θα γνωρίζετε για τι μιλάμε ενώ όσοι ξεκινάτε τώρα θα τα καταλάβετε σύντομα, μετά από λίγη πρακτική εργασία…

Αφού έχετε βρει και επιλέξει το ταιριαστό σε εσάς εργαλείο ξεκινείστε με τις ανιχνεύσεις. Υπάρχουν πολύ διαφορετικοί τρόποι χρήσης των διαφόρων εργαλείων τις ραδιαισθησίας και εδώ δε θα μας πάρει ο χώρος να τις αναπτύξουμε όλες. Αρκεί να σας πω ότι πριν μπείτε σε βαθειά νερά θα πρέπει να επιβεβαιώσετε τις τέσσερις πιθανές ‘απαντήσεις’ που μπορεί να σας έλθουν οι οποίες είναι:


1. ΝΑΙ
2. ΟΧΙ

3. ΜΑΛΛΟΝ/ΙΣΩΣ/ΜΗΠΩΣ

4. ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ή ΔΕ ΘΕΛΩ / ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ

Πρέπει λοιπόν να διαπιστώσετε πιο είναι το ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΝΑΙ & ΟΧΙ και ποια η απάντηση όταν η ερώτησή σας δεν είναι σαφείς ή ίσως ανεπίτρεπτη! Η πιο διαδομένη απάντηση μέσα από το εκκρεμές για το ΝΑΙ είναι η γραμμική κίνηση μπρος-πίσω, σα να κουνάμε το κεφάλι συμφωνώντας σε κάτι, ενώ το ΟΧΙ σε αυτή την περίπτωση είναι γραμμική κίνηση αριστερά δεξιά. Εάν η ερώτηση δεν ήταν σαφής ή υπάρχει άλλο κόλλημα θα κάνει κυκλικές κινήσεις είτε δεξιόστροφα, είτε αριστερόστροφα. Μια δεύτερη επίσης αρκετά διαδομένη κίνηση είναι για το ΝΑΙ δεξιά περιστροφή, για το ΟΧΙ αριστερή περιστροφή και για την περίπτωση 3 & 4 κάποια γραμμική κίνηση ή σταθερότητα/μη-κίνηση.

Το ιδανικό είναι να βρείτε την έμφυτη σε εσάς κίνηση, αυτό θα σας βοηθήσει ειδικά σε πιο δύσκολες μετρήσεις στο μέλλον! Σημειώνεται πως ο καθένας μπορεί να ‘προγραμματίσει’ με βάση εντολής το δικό του ΝΑΙ, ΟΧΙ, ΜΑΛΛΟΝ και ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΩ και να δουλεύει με αυτό το δικό του ‘καλλιμπράρισμα’. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος για ανακριβείς η λανθασμένες μετρήσεις διότι απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη πνευματική ακεραιότητα και ευθυγράμμιση. Για αυτό λοιπόν ας βρει καλύτερα ο καθένας το δικό του, έμφυτο ΝΑΙ κ.λπ.!

Πως λειτουργεί τελικά η μέτρηση;

Αγαπητοί φίλοι, μιλήσαμε πιο πάνω για ερωτήσεις και απαντήσεις και ακριβώς αυτό κάνουμε όταν ‘μετράμε’ ραδιαισθητικά. Θέτουμε κάποιο ερώτημα με τρόπο που θα μπορέσει να απαντηθεί μόνο με ΝΑΙ ή ΟΧΙ.

Με άλλα λόγια η ερώτηση πρέπει να είναι απλή και σαφείς!

Για παράδειγμα:
Είναι καλό για εμένα να πάρω το φάρμακο «χ»; (ορθή ερώτηση)
Μπορώ να πάρω το φάρμακο «Χ»; (λάθος ερώτηση, το ‘μπορώ’ πάντα απαντάται με ναι!)
Να πάρω το φάρμακο «Χ» ή καλύτερα το «Υ»; (λάθος ερώτηση, διότι το εκκρεμμές δεν μπορεί να σας μιλήσει με φράσεις όπως «αγάπη μου, πάρε καλύτερα το Χ»!)

Αφού έχουμε καταλάβει ποιες ερωτήσεις είναι ορθές στέλνουμε μια ερώτηση μέσα στον υποσυνείδητο νου και περιμένουμε την απάντηση μέσω της αντίδρασης/κίνησης του εκκρεμμούς ή της ράβδου. Είναι πραγματικά τόσο απλό, τουλάχιστον ως εδώ! Εκεί που περιπλέκει το θέμα και γίνεται πραγματικά πικάντικο, δύσκολο και συχνά επικίνδυνο, είναι το ζήτημα της πνευματικής ακεραιότητας που είναι προϋπόθεση για σταθερά ορθές μετρήσεις, πέρα από απλά καθημερινά θέματα όπως για παράδειγμα τη διατροφή. Για αρκετούς ωστόσο και το θέμα τις διατροφής είναι δύσκολο και μπορεί να υπάρξουν παρεμβολές εάν δεν έχετε μαστορέψει και υπερβεί το φυσικό σας σώμα και παλεύετε ακόμα με τις ορέξεις του!

Υπάρχει στο όλο θέμα μεγάλη σύγχυση και ημιμάθεια ειδικά στους αμέτρητους καλόβουλους (και μη!) ανθρώπους του κινήματος της Νέας Εποχής, όταν ερχόμαστε στο ΠΩΣ, δηλαδή στον τρόπο λειτουργίας της ραδιαισθησίας. Υπάρχει μια πολύ διαδομένη πίστη, που βασίζεται σε λανθασμένους προγραμματισμούς και κατώτερες επιθυμίες, η οποία λέει πως η απαντήσεις έρχονται απευθείας από τους ανώτερους κόσμους, τον υπερσυνείδητο νου, τον Ανώτερο Εαυτό, το συλλογικό νου, το κοσμικό νου και άλλα. Κάποιοι μπορεί ακόμα να πιστεύουν πως απαντούν απευθείας πνευματική Δάσκαλοι, Αρχάγγελοι ή Θεοί και πως η απαντήσεις αυτές είναι αλάνθαστες. Αυτό αποτελεί μεγάλη πλάνη και ανήκει στο πεδίο της θυμαπάτης που τυφλώνει ακόμα το μεγαλύτερο μέρος των αναζητητών, μαθητών κ.λπ. στις ημέρες μας, όχι μόνο στον τομέα της ραδιαισθησίας αλλά γενικότερα και ειδικότερα στα εναλλακτικά! Εάν θέλετε να εμβαθύνετε στο θέμα αυτό, σας συνιστώ για μελέτη και σπουδή το πολύ αναλυτικό Μάθημα Αλληλογραφίας ΜΑ1 του House of Light στο οποίο επεξεργαζόμαστε μεταξύ πολλών άλλων, ένα από τα μεγαλύτερα θέματα που προκαλούν όχι μόνο σύγχυση, αλλά σε αμέτρητες ευκαιρίες πτώση από την πνευματική σκάλα: Το λεγόμενο channeling (διοχέτευση πληροφοριών από ‘ανώτερους κόσμους’).

Για να το πούμε χωρίς δαντέλλες και περιτυλίγματα, ξερά και ωμά: Όλες οι απαντήσεις και επαναλαμβάνω

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
έρχονται (μέσα) από τον υποσυνείδητο νου! Ακόμα κι όταν πρόκειται για πραγματική ανώτερη επικοινωνία όλα τα στοιχεία περνούν ΠΡΩΤΑ στον ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΝΟΥ για να ανασυρθούν από εκεί μέσα στο συνειδητό νου!

Τούτο φυσικά δεν είναι ιδιαίτερα αρεστό σε αρκετούς που πιστεύουν ολόκαρδα κάτι άλλο αλλά είναι γνωστό σε όλους του πραγματικούς και αφοσιωμένους μαθητές, μυημένους και φυσικά στους Δασκάλους. Καλό θα είναι να το θυμάστε και να το κρατάτε γερά στο συνειδητό σας νου διότι θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πολλές δυσάρεστες και επίπονες εμπειρίες οι οποίες θα έλθουν με βεβαιότητα, εφόσον πέσετε στις παγίδες που σας επιφυλάσσει η ραδιαισθησία.

Τι εννοούμε με πνευματική ακεραιότητα;
Για να μπορέσετε να κάνετε αληθινά αξιόπιστες μετρήσεις θα πρέπει να μπείτε στον κόπο για πνευματική πρόοδο. Θα πρέπει να στοχεύσετε με Αγάπη αλλά και δύναμη, εσωτερική θέληση και αρκετή πειθαρχεία στη γνώση εαυτού χωρίς την οποία δε θα πετύχετε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για σταθερά ορθές μετρήσεις. Άλλωστε αυτό δεν είναι που ο καθένας θέλει, σταθερά ορθές μετρήσεις διότι τι σας χρησιμεύει να μετράτε ορθά κάποιες φορές ενώ άλλες όχι; Εάν δεν μπορείτε να βασιστείτε στις μετρήσεις σας τελικά καταλήγουν να είναι πρακτικά άχρηστες ακόμα και επικίνδυνες για εσάς και ενδεχομένους τους συνανθρώπους ή πελάτες σας!

Αυτογνωσία λοιπόν είναι εκείνο που θα σας φέρει σε θέση σταθερής μέτρησης και μέσα στο μονοπάτι αυτό το βασικό πράγμα που χρειάζεται να μαστορέψετε είναι το σύστημα του τριαδικού νου. Υπάρχουν ασκήσεις για εξισορρόπηση των ημισφαιρίων του εγκεφάλου που βοηθούν σε καθαρότερες απαντήσεις και λιγότερες παρεμβολές. Καλό είναι να παρακολουθήσετε ένα αντίστοιχο σεμινάριο ή/και να κάνετε, εφόσον έχετε αρκετή θέληση και πειθαρχεία, ασκήσεις που προτείνονται σε αξιόπιστα βιβλία. (Στο House of Light θα βρείτε αρκετά σεμινάρια που στοχεύουν σε γνώση εαυτού και εάν το επιθυμείτε θα μπορέσετε να κάνετε στην περίοδο αυτή αλματώδη πρόοδο αφού πρώτα λάβετε σταθερές βάσεις για το πνευματικό σας οικοδόμημα…)

Τρεις τελικές συμβουλές για taboos/απαγορεύσεις της ραδιαισθησίας:
1: Για να αποφύγετε τυχόν δυσάρεστα καρμικά χτυπήματα να θυμάστε πάντα πως δεν πρέπει ποτέ να κάνετε ερωτήσεις που εμπλέκουν άλλους ανθρώπους εφόσον δεν σας το έχουν ζητήσει! Πολύ εύκολα θα πέσετε (και πιστέψτε με, σχεδόν όλοι πέφτουν κάποια στιγμή) στην παγίδα της υπερηφάνειας, αίσθησης ισχύος και ανωτερότητας και τότε με 100% σιγουριά θα λαμβάνετε λανθασμένες απαντήσεις υπό την καθοδήγηση του αρνητικού σας εγώ ή ακόμα και από αρνητικές αστρικές, εξωγήινες και άλλες μη επιθυμητές οντότητες!

2: Να μην κάνετε ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά σχέσεις και δεσμούς, ασθένειες και θανάτους. Μην προσπαθήστε να γίνετε το μαντείο της γειτονιάς διότι με την απόφαση αυτή έχετε ήδη ξεκινήσει την πτώση σας!

3: Να μην προβείτε ποτέ σε μετρήσεις όταν δεν είστε τελείως ξεκούραστοι και ενεργειακά ισορροπημένοι και να τις σταματήσετε αμέσως όταν αντιλαμβάνεστε παρεμβολές ή/και αντιφατικές απαντήσεις!
Έχουμε ετοιμάσει το Πλήρες Εγχειρίδιο της Ραδιαισθησίας, τρίτο Μάθημα Αλληλογραφίας στη σειρά μαθημάτων από το House of Light Hellas, για όλους από εσάς που θέλετε να μάθετε λεπτομέρειες για αυτήν την υπέροχη τεχνική. Το Μάθημα Αλληλογραφίας σας εισαγάγει στην πανάρχαια τέχνη και επιστήμη της ραδιαισθησίας βήμα βήμα και σας φανερώνει απλά, καθαρά και εύκολα κατανοητά όλα όσα χρειάζονται για να γίνετε και εσείς ένας ‘μάστερ-ραδιαισθητικός’.

Αγαπητοί φίλοι,
ΝΑΙ, η ραδιαισθησία είναι ένας απλός και σχετικά εύκολος τρόπος να μάθουμε πράγματα που δεν είναι αντιληπτά με τις 5 βασικές μας αισθήσεις. Αλλά όπως ισχύει σε όλους τους τομείς της γήινής μας υπόστασης, και εδώ απαιτείται αρκετή πρακτική ενασχόληση, αφοσίωση, θέληση για πρόοδο και πνευματική εργασία για να γίνουμε καθαροί διοχετευτές και κανάλια των όποιων πληροφοριών θέλουμε να λάβουμε. Σας ενθαρρύνω λοιπόν να προχωρήσετε άφοβα στην τέχνη της ραδιαισθησίας αλλά να έχετε πάντα κατά νου τη γενική σας πρόοδο που μέσα από το μονοπάτι της αυτογνωσίας και ιδιαίτερα το μονοπάτι της σύνθεσης επιταχύνεται ραγδαία. Σας συνιστούμε, ειδικά εφόσον είστε πιο αρχάριοι ή έχετε μια αβεβαιότητα περιστασιακή ή μόνιμη ή σας ήταν καινούργια και ίσως περίεργα αυτά που μόλις διαβάσατε τη συμμετοχή σας στο εντατικό διήμερο εργαστήριο Ραδιαισθησίας από το House of Light για να λάβετε τις απαραίτητες βάσεις σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο...


Η χειροσκοπία είναι η τέχνη που έχει να κάνει αποκλειστικά με τη διαίσθηση και δεν χρειάζεται κανένα ραβδοσκοπικό όργανο και κανένα εξωτερικό παράγοντα ως βοηθητικό μέσο. Ο χειριστής χρησιμοποιεί το σώμα του ως μέσο ανίχνευσης ενεργοποιώντας ταυτόχρονα τη διαίσθηση του.
-Ένας έμπειρος εσωτεριστής ερευνητής χρησιμοποιεί τις παλάμες του ως μέσο ανίχνευσης. Περνώντας τις παλάμες του πάνω από μια επιφάνεια μπορεί να αισθανθεί τη δόνηση που εκπέμπει ένα αντικείμενο και μέσω του υποσυνείδητου να αντιληφτεί αμέσως την ταυτότητά του.
-Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να διαισθανθεί συναισθήματα, κάποια ασθένεια, εικόνες ή και σκέψεις από ένα ζωντανό οργανισμό.
-Βέβαια όλα αυτά για να μπορέσουν να γίνουν απαιτείται πολλή εκπαίδευση, η οποία θα πρέπει να διεξαχθεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Η γνωστότερη μέθοδος είναι ο ερευνητής να μπαίνει σε κατάσταση ύπνωσης, κατά την οποία κατάσταση συνδέεται με το ανώτερο υποσυνείδητό του, για να αντλήσει τις πληροφορίες που χρειάζεται. Πιο σπάνια μέθοδος είναι ο ερευνητής μόλις ακουμπήσει με τις παλάμες του ένα πρόσωπο να κάνει αμέσως διάγνωση της προσωπικότητας και της σωματικής του κατάστασης.

Κάθε ζωντανός οργανισμός εκπέμπει γύρω από το σώμα του μια θερμότητα, που πολλοί την ονομάζουν «αύρα». Αυτή η «αύρα» που καλύπτει το σώμα μας δημιουργεί κάποιους χρωματισμούς αναλόγα με τις αποχρώσεις των ψυχικών συναισθημάτων που βιώνουμε κάθε στιγμή.
-Αυτή τη θερμότητα (αύρα) μπορεί να την δει ένας ερευνητής ακόμα και με γυμνά μάτια και να αναγνωρίσει σε αυτή πολλά στοιχεία σχετικά με το άτομο που εξετάζει. Σε αρκετές περιπτώσεις όταν ένα άτομο έχει υποστεί κάποια βλάβη σε ένα σημείο του σώματός του, αλλοιώνεται ο χρωματισμός της αύρας του εκεί.

Για να εμβαθύνω λίγο ακόμη στο θέμα και να διεγείρω το ενδιαφέρον σας, θα ήθελα να σας αναφέρω ότι οι εσωτεριστές θεραπευτές για να θεραπεύσουν το φυσικό σώμα ενός ανθρώπου από ένα τραυματισμό ή από μια ασθένεια, ξεκινούσαν τη θεραπεία από την αύρα και το χρωματισμό της με αποτέλεσμα η ανάρρωση στο φυσικό σώμα να εκδηλωθεί γρηγορότερα. Οι πρακτικές άσκησης της χειροσκοπίας συνιστούνται μόνο με την καθοδήγηση και την παρουσία ενός έμπειρου ερευνητή.
-Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για ανίχνευση από απόσταση οποιουδήποτε επιθυμητού υλικού ή ψυχικού στόχου. Πολλοί ερευνητές που έχουν αυτή την ικανότητα έχουν δημοσιεύσει κατά καιρούς άρθρα σχετικά με αυτό το θέμα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας στην Αμερική έχουν ιδρύσει ειδικά τμήματα με ερευνητές που διαθέτουν αυτή την ικανότητα κι έτσι μπορούν να εξιχνιάζουν εγκλήματα, απαγωγές και πολλών άλλων ειδών υποθέσεις από απόσταση. Είναι πραγματικά εκπληκτικό το γεγονός ότι αυτές οι υπηρεσίες φέρνουν εις πέρας τις περισσότερες έρευνες που αναλαμβάνουν με πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας.

Εισαγωγικό συμπέρασμα
Η ραβδοσκοπία είναι η πρακτική της χρήσης ενός δείκτη ή εκκρεμούς για την εύρεση αντικειμένων ενδιαφέροντος που μπορεί να είναι κρυμμένα ή κρυμμένα, όπως υπόγεια νερά, θησαυροί ή χαμένα αντικείμενα. Δεν υπάρχει κανένας γνωστός μηχανισμός, εκτός από το ιδεοκινητικό φαινόμενο που να εξηγεί κάτι για τη διαδικασία. Και το ιδεοκινητικό φαινόμενο δεν εξηγεί πολλά.
Όπως με όλα τα ψυχικά πράγματα, ο σκεπτικισμός αφθονεί. Αρκεί να κοιτάξει κανείς το λήμμα της Βικιπαίδειας σχετικά με τη ραβδοσκοπία για να δει πως έχει υιοθετηθεί μια προσέγγιση αμφισβήτισης.

Ο ανθρωπολόγος Jonathan Woolley έγραψε το 2018:

Η ραβδοσκοπία είναι πρώτα και κύρια μια συνήθης πρακτική που έχει μια θεμελιωδώς διαφορετική σχέση με τις επιστημονικές θεωρίες που σκοπεύουν να την εξηγήσουν. Η παράδοση της μαντείας για ορυκτά ή θησαυρούς χρησιμοποιώντας ξύλινες ή μεταλλικές ράβδους χρονολογείται πριν από 500 χρόνια, πολύ πριν εμφανιστούν ευρέως διαδεδομένες θεωρίες για την «ενέργεια» στην ακαδημαϊκή ή δημόσια συνείδηση ​​στη δυτική Ευρώπη (Εθνικό Μουσείο Ηνωμένων Πολιτειών 1846: 325-326; Vogt & Hyman 2000).

Αν και η υπόθεση των ενεργειών της γης έχει αποδειχθεί μια δημοφιλής εξήγηση μεταξύ των ραβδοσκοπικών και των επιστημονικών υποστηρικτών τους από τότε που αναπτύχθηκε για πρώτη φορά τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα, δεν είναι σε καμία περίπτωση η μόνη εξήγηση που επικαλούνται οι επαγγελματίες της ραβδοσκοπίας. Επιπλέον, η υπόθεση ότι η πρακτική της ραβδοσκοπίας βασίζεται σε μια θεωρία είναι επίσης προβληματική: η ραβδοσκοπία είναι μια πρακτική όπου αυτό που είναι γνωστό δεν θεωρείται συνειδητά ως γνώση. Η ραβδοσκοπία πρέπει να νοείται ως τέτοια, ειδικά αν κάποιος επιθυμεί να την αμφισβητήσει.

Το κύριο ερώτημα εδώ είναι το εξής: Είναι αληθινή η ραβδοσκοπία;
Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν χωρά πολλή επιστήμη στη ραβδοσκοπία. Επειδή η παραψυχολογία πρέπει να ξεπεράσει τον συνηθισμένο σκεπτικισμό, η απάντηση που θα δώσει κάποιος θα εξαρτηθεί από το πόση εμπιστοσύνη θα έχει σε κάθε πλευρά.

Εάν πιστεύετε ότι οι σκεπτικιστές είναι πιο αξιόπιστοι, τότε δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία. Εάν πιστεύετε ότι οι ερευνητές είναι πιο αξιόπιστοι, τότε υπάρχουν αρκετά στοιχεία.

Ο κοινωνικός κανόνας είναι να αποδεχόμαστε τον σκεπτικισμό από προεπιλογή, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που δείχνει η επιστήμη.
Η παραψυχολογία αντέχει…

Η ραβδοσκοπία υπάρχει εδώ και πολύ καιρό. Μια απεικόνιση μιας ραβδοσκοπικής ράβδου εμφανίζεται σε ένα βιβλίο που γράφτηκε στα λατινικά από έναν Γερμανό, τον Georgius Agricola, το 1556 και μεταφράστηκε στα αγγλικά από τον μελλοντικό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Herbert Hoover. Οι ΗΠΑ έχουν αρκετές επαγγελματικές οργανώσεις ραβδοσκοπίας μέχρι σήμερα. Θα ήταν πέρα ​​για πέρα ​​αλαζονικό να υποθέσουμε ότι οι πρόγονοί μας θα χρησιμοποιούσαν μια μέθοδο που δεν ήταν καλύτερη από την τύχη.

Υπήρξε μάλιστα μια εποχή που η ραβδοσκοπία θεωρούνταν φυσιολογική και η γεωλογική μηχανική θεωρούνταν ψευδοεπιστήμη.

Την πρώτη φορά που οι γεωτρύπανοι χρειάστηκαν να βρουν πετρέλαιο, δεν στράφηκαν σε γεωλόγους, στράφηκαν σε ραβδοσκοπικούς, τους οποίους θεωρούσαν πολύ πιο αποτελεσματικούς . Οι ραβδοσκόποι αναφέρονταν ως «μάγοι λαδιού». Η Rochelle Raineri Zuck γράφει για το Journal of American Studies (2012):

Μετά από περισσότερα από 140 χρόνια, η βιομηχανία πετρελαίου εξακολουθεί να κοντράρει τους μάγους της ενάντια στις δυνάμεις της φύσης και της γεωλογίας, ποντάροντας την επιτυχία της στις συνδυασμένες προσπάθειες της επιστήμης και της ψυχομετρίας.

Ό,τι τους έλειπε σε εξελιγμένα πειράματα και προηγμένα στατιστικά, το αναπλήρωσαν με πρακτικές αξιολογήσεις και καλή λογική. Βρήκαν έναν τρόπο να κάνουν τα πράγματα και οι εσωτερικές θεωρίες για το πώς λειτουργούσε δεν τους είχαν μεγάλη σημασία. Αν η ραβδοσκοπία δεν είχε αποτελέσματα, τότε θα είχαν προχωρήσει σε κάτι άλλο.
Τι λέει η επιστήμη;

Μια μεγάλη μελέτη* που έγινε πριν σχεδόν 30 χρόνια, έδειξε πως η ραβδοσκοπία λειτουργεί. Οι σκεπτικιστές την αποκαλούν αποτυχημένη μελέτη, αλλά αυτό είναι κατάφωρα παραπλανητικό. Το αποτέλεσμα αμφισβητείται από σκεπτικιστικούς ισχυρισμούς ότι δεν ήταν επιτυχής, αλλά αυτό είναι μια απλή διαμάχη, η οποία δεν μπορεί να εκληφθεί στην ονομαστική αξία. Οι σκεπτικιστές δεν έχουν αυτόματα δίκιο.

*Μη συμβατική ανίχνευση νερού: Δοκιμή πεδίου της τεχνικής ραβδοσκοπίας σε ξηρές ζώνες: Μέρος l* Betz, HD. (1995a)

*Μη συμβατική ανίχνευση νερού: Δοκιμή πεδίου της τεχνικής ραβδοσκοπίας σε ξηρές ζώνες: Μέρος 2* Betz, HD. (1995b)

ΙΣΤΟΡΙΑ
Ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο θα διαπιστώσουμε ότι και οι αχρείοι Έλληνες πίστευαν πολύ σε τέτοιου είδους μεθόδους και τις εμπιστεύονταν πλήρως. Αρκεί να θυμηθούμε το μαντείο των Δελφών, το οποίο με τους χρησμούς που έδινε ήταν δυνατό να προφητεύσει πολλά μεγάλα γεγονότα εκείνης της εποχής με πιο χαρακτηριστική την περίπτωση των χρησμών της Πυθίας που είναι και οι πιο γνωστοί χρησμοί της αρχαιότητας.

Η Αποστολή της Ραβδοσκοπίας

«Μόνο ο άνθρωπος, ως το πιο ευαίσθητο ‘εργαλείο' μέτρησης είναι σε θέση να μετρήσει τέτοιες δυνάμεις και ενέργειες», υποστήριζε ο Goethe. Η καλύτερη συσκευή είναι το ανθρώπινο σώμα! Έτσι, ορισμένοι άνθρωποι, οι ραδιασθητικοί/ραβδοσκόποι/γεωπαθολόγοι, έχουν την ‘ευαισθησία' και είναι σε θέση με τη χρήση της ράβδου να εντοπίσουν και να μετρήσουν τη φυσική και την τεχνητή ακτινοβολία. Η ραβδοσκοπία και φυσικά και η γεωπαθολογία βασίζεται στην τέχνη της ραδιαισθησίας η οποία μπορεί να εξασκηθεί με διάφορα εργαλεία (όπως το εκκρεμές, τη μονή ή διπλή ράβδο, το ραδιαισθητήρα κ.λπ.), ακόμα και με απευθείας ανταπόκριση του σώματος, π.χ. ενός χεριού. Ο ραβδοσκόπος και ο γεωπαθολόγος είναι καταρχάς ραδιαισθητικά ευαίσθητοι και εφόσον καλλιεργήσουν αυτήν την ευαισθησία με ασκήσεις και πρακτική εφαρμογή μπορούν να μετρούν ολοένα και πιο σταθερά και αξιόπιστα.

  

Με τη βοήθεια των εργαλείων τους υποδεικνύουν στους ιδιοκτήτες/ενδιαφερόμενους του συγκεκριμένου χώρου τα αρνητικά και θετικά σημεία του.
Στη συνέχεια, προτείνουν τρόπους εξουδετέρωσης της αρνητικής ακτινοβολίας με τη χρήση ειδικά μελετημένων κατασκευών/συσκευών, οι οποίες με σωστή τοποθέτηση στο χώρο εξουδετερώνουν την αρνητική ενέργεια και ‘εξυγιαίνουν' το περιβάλλον.


Ο Ραβδοσκόπος/Γεωπαθολόγος
Ο ραβδοσκόπος και ο γεωπαθολόγος καλείται να εντοπίσει με τη βοήθεια των ράβδων του σημεία βεβαρημένα με φυσική και τεχνητή ακτινοβολία, που μπορεί να πηγάζει από τεκτονισμό, γεωλογικά ρήγματα στα φυσικά υποστρώματα της γης, υπόγειες ροές νερού, διασταυρώσεις ενεργειακών δικτύων Hartmann, Curry, Baenker κ.λπ., καθώς επίσης από αρνητική ενέργεια λόγω electro smog, ραδιενέργειας, κοσμικών και ατμοσφαιρικών ακτίνων κ.ά.

Στη συνέχεια προτείνει στον ενδιαφερόμενο πιθανές λύσεις και αλλαγές, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό στη δημιουργία ‘καθαρών' από αρνητική ενέργεια χώρων και στην αποφυγή των προβλημάτων της ανθρώπινης υγείας, που οφείλονται σε φυσικές και τεχνητές ακτινοβολίες, όπως προβλήματα στον ύπνο, στην πεπτική λειτουργία, στη σπονδυλική στήλη, στο αναπνευστικό σύστημα, πονοκεφάλους, ρευματισμούς, διάφορες μορφές καρκίνου, κ.λπ. Ο ραβδοσκόπος εντοπίζει επίσης τα κατάλληλα σημεία για άντληση νερού, πετρελαίου και εξόρυξη ορυκτού πλούτου.

 
Ράβδοι: Κεραίες (Βέργες) Ραδιαισθητήρας

Τα εργαλεία του Ραβδοσκόπου/Γεωπαθολόγο:

Παραδείγματα από την ιστορία:
Η ραβδοσκοπία έχει παράδοση πολλών χιλιάδων ετών. Η άσκηση της ήταν σύνηθες φαινόμενο σε διάφορες ομάδες, φυλές και κουλτούρες σε όλες τις ιστορικές περιόδους.
Αν και δεν είχε αναγνωριστεί ως επαγγελματική ιδιότητα, ιερείς, δάσκαλοι και άλλοι λόγιοι εφάρμοζαν αυτήν την τέχνη, ήδη από την προϊστορική εποχή, διαγράφοντας την πορεία της μέσα στους αιώνες. Μέχρι σήμερα εξακολουθεί να είναι ο μοναδικός τρόπος μέτρησης της γήινης ακτινοβολίας και των ενεργειακών δικτύων σε ιδιωτικούς, επαγγελματικούς, θρησκευτικούς και λοιπούς χώρους.

Σπηλαιογραφίες, όπως εκείνες του Tassili στη βόρεια Σαχάρα του 6000 π.Χ. απεικονίζουν ράβδους και εκκρεμή (pendula).
Εικόνες σε τάφους στην κοιλάδα των βασιλέων στην Αίγυπτο, του 3000 π.Χ. περίπου, δείχνουν επίσης ράβδους και εκκρεμή να χρησιμοποιούνται από ιερείς.


Ο Κινέζος αυτοκράτορας Kuan Yu, το 2000 π.Χ., εξέδωσε ένα νόμο, σε ισχύ ως σήμερα, σύμφωνα με τον οποίο: « [...] δεν επιτρέπεται το χτίσιμο σπιτιών, αν δεν προηγηθεί εξέταση των χώρων από τους ‘μάντεις της γης' [...]», οι οποίοι κι διαπιστώνουν κατά πόσο οι χώροι είναι ελεύθεροι από τα ‘δαιμόνια της γης', την αρνητική, δηλαδή, φυσική ακτινοβολία.
Σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη, ο Μωυσής κλήθηκε από το Θεό να εντοπίσει με τη ράβδο του στην έρημο Zin νερό, για να ξεδιψάσει τον ‘εκλεκτό' λαό του Θεού.
Στο μεσαίωνα, λόγω της άνθισης των εκκλησιαστικών δογμάτων και της εξέλιξης των θετικών επιστημών, οι ραβδοσκόποι θεωρούνταν μυστηριώδη άτομα ή ακόμα και μάγοι. Πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους μόνο για τον εντοπισμό νερού και ορυκτού πλούτου, ό,τι δηλαδή σχετίζεται με εμπορική αξία.
Μόλις τον περασμένο αιώνα άρχισε και πάλι να γίνεται σύνδεση της ακτινοβολίας της γης με την υγεία των ανθρώπων. Ένα ξεκάθαρο εντυπωσιακό παράδειγμα είναι το πείραμα του ραβδοσκόπου Gustav Freiherr von Pohl, το 1929, σύμφωνα με το οποίο ο von Pohl εντόπισε πάνω στο γεωγραφικό χάρτη τις ροές νερού μιας μικρής πόλης στη Νότια Βαυαρία. Ο δημόσιος γιατρός Dr. Bernhuber, σε συνέχεια μελέτης στην περιοχή που ζούσε, έβγαλε το συμπέρασμα ότι όλοι οι θάνατοι από καρκίνο, τα τελευταία δώδεκα (12) έτη που προηγήθηκαν της μελέτης του, ήταν άνθρωποι που κατοικούσαν σε σπίτια που βρίσκονταν πάνω σε ροές νερού.
Σε ένα ιατρικό συνέδριο στο Μόναχο, το 1931, διατυπώθηκε η ανάγκη ριζικών αλλαγών στην ιατρική επιστήμη σχετικά με τα αίτια της ασθένειας του καρκίνου.
Η εκδοθείσα μελέτη της Dr.Veronica Carstens, το 1985, αναφέρει πάνω από 750 περιπτώσεις καρκίνου (ασθενείς σε τελικό στάδιο) που θεραπεύτηκαν επιτυχώς, αφού μεταφέρθηκαν σε περιοχές χωρίς ροές νερού ή αφού ‘καθαρίστηκαν' οι χώροι τους από την αρνητική ενέργεια με τη βοήθεια ραβδοσκόπων.
Από την δεκαετία του '70 χρησιμοποιείται η μέθοδος της ραβδοσκοπίας - ραδιαισθησίας από φυσικούς και εναλλακτικούς θεραπευτές για τον εντοπισμό ενεργειακών κόμβων ή μπλοκαρισμάτων, δηλαδή σημεία στο ενεργειακό σύστημα του ανθρώπου όπου η ενέργεια δεν ρέει σύμφωνα με την φύση του. Η ραδιαισθησία μπορεί να αξιοποιηθεί επίσης πολύ αποτελεσματικά για την ανίχνευση βλαβών ή ανεπαρκής λειτουργίας οργάνων, αδένων, ενεργειακών κέντρων κ.ο.κ., για την ανίχνευση συμβατότητας με τρόφιμα, φάρμακα κ.ά. πολλά, εφόσον (και αυτό είναι το βασικό και σημαντικότερο σημείο απ' όλα!) ο ραδιαισθητικός είναι ισορροπημένος και έχει αναπτυγμένη συνείδηση, κάτι που στις περισσότερες περιπτώσεις και ιδιαίτερα στο κίνημα της Νέας Εποχής δυστυχώς δεν ισχύει...


Ένας ερευνητής που είναι ελεύθερος από τα εσωτερικά του δεσμά είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσει αυτή τη μέθοδο για την εύρεση του στόχου του. Το μόνο που απαιτείται για να πετύχουμε το σκοπό μας είναι η εξάλειψη του «εγώ» μας. Με αυτό τον τρόπο, είναι δυνατό να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα χάρη στην απελευθέρωσή μας από τους περιορισμούς του εγωκεντρισμού.

Πολλοί γνωρίζουν ότι υπάρχει το μυστικό μονοπάτι της γνώσης, αλλά λίγοι είναι εκείνοι που βρίσκουν το θάρρος να το διανύσουν. Αυτό συμβαίνει διότι ο ερευνητής πρέπει να βρίσκεται σε μια αέναη μάχη με τον ίδιο του τον εαυτό και να είναι πάντα έτοιμος να πολεμήσει και να εξαλείψει όλα τα ελαττώματα που του φράζουν το δρόμο προς την εσωτερική του ελευθερία. Η μάχη με τον εαυτό μας είναι η πιο δύσκολη μάχη από όλες και για αυτό το λόγο είναι πολύ λίγοι οι ερευνητές που επιλέγουν αυτό το δύσβατο μονοπάτι. Όσοι, βέβαια, το κάνουν ανταμείβονται για τη σκληρή τους προσπάθεια.

Σήμερα πολλοί είναι αυτοί που χρήζονται από μόνοι τους ερευνητές, μέντιουμ, αστρολόγοι κτλ. Ο απώτερος σκοπός τους είναι το εύκολο χρήμα και η εξαπάτηση αφελών ανθρώπων προς όφελός τους. Η αύξηση αυτών των φαινομένων στις μέρες μας είναι πολύ μεγάλη κι αυτό γίνεται εμφανές αν ανοίξουμε μια εφημερίδα ή κάποιο περιοδικό εφόσον σε πολλές σελίδες υπάρχουν διαφημίσεις δήθεν μάγων κι αστρολόγων, οι οποίοι δεν είναι παρά κυνηγοί κορόιδων που παραμονεύουν σαν αρπακτικά για να κατασπαράξουν οικονομικά τα θύματά τους.

Θέλω να κατανοήσετε πολύ καλά ότι κανένας δεν μπορεί να σας προσφέρει τη γνώση με αντάλλαγμα υλικά αγαθά και ιδιαίτερα με αντάλλαγμα τα χρήματα. Ένας άνθρωπος με ελεύθερη συνείδηση δεν θα έδινε ποτέ προτεραιότητα στα υλικά αγαθά και πιο συγκεκριμένα στο χρηματικό κέρδος. Οι άνθρωποι που διαθέτουν πραγματικά την ικανότητα της διόρασης έχουν αναπτύξει πάρα πολύ τον πνευματικό τους κόσμο και δεν θα αντάλλαζαν ποτέ τη γνώση που τους παρέχει το χάρισμά τους με χρήματα. Αντιθέτως, θα ήθελαν να βοηθούν πραγματικά αφιλοκερδώς τον συνάνθρωπό τους. Αρκεί να θυμηθούμε τους προφήτες και τους αγίους του χριστιανισμού και θα κατανοήσουμε πλήρως τη φύση των ανθρώπων που έχουν ένα τέτοιου είδους χάρισμα. Βλέπετε οι άγιοι βοηθούσαν πάντα τον κόσμο γύρω τους, αλλά ακόμη κι όταν δεν είχαν να φάνε δεν ζήτησαν ποτέ ανταμοιβή για αυτό που έκαναν διότι δεν το θεωρούσαν επάγγελμα αλλά λειτούργημα ή ακόμη καλύτερα το θεωρούσαν ένα χάρισμα που τους έδωσε ο Θεός και όπως είναι γνωστό «δωρεάν λάβετε, δωρεάν δότε» (=όταν κάτι το αποκτάς δωρεάν, πρέπει κι εσύ με τη σειρά σου να το δίνεις δωρεάν και στους άλλους).

Όλα τα ζώα που συγκατοικούν στον πλανήτη μας καταφέρνουν να επιζούν χάρη στο ένστικτο της επιβίωσης, δηλαδή στην ικανότητά τους να διαισθάνονται τον κίνδυνο, να βρίσκουν την κατάλληλη τροφή για εκείνα, να μπορούν να θεραπεύονται με τη βοήθεια των βοτάνων και των αγαθών που τους προσφέρει απλόχερα η φύση.

Έτσι λοιπόν κι ο άνθρωπος έχει προικιστεί από την ίδια τη φύση με αυτό το χάρισμα. Δυστυχώς, όμως, με την πάροδο του χρόνου και λόγω του σημερινού τρόπου ζωής που μας έχει αποξενώσει από τη φύση, η διαίσθησή μας φαίνεται να έχει εξασθενίσει με αποτέλεσμα να μην την εμπιστευόμαστε πλέον ή ακόμη και να την αγνοούμε μαζί με πολλές άλλες δυνατότητες του ανθρωπίνου νου.

Ο χειρότερος εχθρός κάθε ερευνητή είναι ο ίδιος του ο εαυτός. Θα πρέπει άμεσα να κρούσετε τα τύμπανα του πολέμου και να επιτεθείτε στον ίδιο σας τον εαυτό, ώστε να κερδίσετε ξανά τις λησονημένες πνευματικές σας δυνάμεις. Εξαλείφοντας κάθε αμφιβολία κι ανασφάλεια που σας εμποδίζει να πορευτείτε στο μονοπάτι της γνώσης, ελευθερωθείτε από τις αδυναμίες σας και μάθετε να εμπιστεύεστε ξανά από την αρχή τον ίδιο σας τον εαυτό χωρίς να ψάχνετε τη γνώση σε εξωτερικούς παράγοντες.

Το μονοπάτι της γνώσης θα το βαδίσετε μόνοι σας και στην πραγματικότητα, κανένας δεν μπορεί να σας οδηγήσει σε αυτό. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος είναι να σας γνωστοποιήσει την ύπαρξή του. Η γνώση είναι καλά κρυμμένη μέσα σας. Γίνετε πολεμιστές και κερδίστε τη μάχη ελευθερώνοντας τον εσωτερικό σας δάσκαλο από τα δεσμά του «εγώ» σας .

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω μια προσωπική εμπειρία που έζησα πριν περίπου 4 χρόνια. Ένας φίλος μου με ενημέρωσε ότι στο χωριό του υπήρχε ένας γέροντας βοσκός που μπορούσε με τη χρήση ενός περίεργου αντικειμένου να κάνει προβλέψεις για το μέλλον αλλά και για το παρόν. Αυτό που μου τράβηξε περισσότερο την προσοχή ήταν ότι είχε τη δυνατότητα να κάνει προβλέψεις και για πιθανές ασθένειες . (Πρέπει να διευκρινίσω ότι ο φίλος μου δεν έχει καμία σχέση με τη ραβδοσκοπία, αλλά ούτε και με κάποια άλλου είδους πνευματική αναζήτηση.)

Έτσι, λοιπόν, τα λόγια του φίλου μου μού κέντρισαν το ενδιαφέρον και θέλησα να γνωρίσω από κοντά αυτό τον άνθρωπο και να διαπιστώσω ο ίδιος αν όλα όσα μου είχε μεταφέρει ο φίλος μου είχαν μια βάση αλήθειας. Προγραμμάτισα, λοιπόν, ένα ταξίδι στον τόπο όπου βρισκόταν αυτός ο γέροντας βοσκός κατόπιν συνεννοήσης με το φίλο μου. (Η περιοχή και τα ονόματα δεν έχουν καμία σημασία και δεδομένου ότι και ο ίδιος δεν επιθυμεί την δημοσίευσή τους θα τα παραλείψω.)

Την πρώτη μέρα που συναντήθηκα με αυτόν τον άνθρωπο μου έκανε τρομερή εντύπωση η εμφάνιση του. Στην όψη του φαινόταν σαν να είχε βγει από το παρελθόν. Από τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάξαμε άρχισε να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον με τις απόψεις που είχε για τη ζωή. Παρότι αποκλεισμένος σε ένα ορεινό χωρίο με ελάχιστους κατοίκους και με σχεδόν ανύπαρκτα μέσα μεταφοράς, καθώς και καμία πηγή ενημέρωσης, όπως ραδιόφωνο, τηλεόραση ή εφημερίδα, είχε μια πλήρη εικόνα για όλα τα θέματα που απασχολούν όλους εμάς που υποτίθεται ότι ζούμε στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν άργησε πολύ η κουβέντα να φτάσει στο επίμαχο σημείο. Άρχισα, λοιπόν, σιγά-σιγά να του ζητώ να κάνει κάποιες προβλέψεις ώστε να δω αυτό το περίεργο μεταλλικό αντικείμενο που μου είχε αναφέρει ο φίλος μου. Αυτό που ήθελα ήταν να δω το μεταλλικό αντικείμενο και να μάθω πώς λειτουργεί. Φυσικά, το σημαντικότερο από όλα ήταν να μάθω τα αποτελέσματα των προβλέψεων που του ζήτησα.

Ως δύσπιστος άνθρωπος της πόλης, του ζήτησα να μου πει αν θα μπορούσε να μαντέψει τι είδους πολύτιμο αντικείμενο είχα μέσα στο σακίδιό μου και αν είναι δυνατόν να μου περιγράψει το σχήμα του (υπ’όψιν ότι το σακίδιό μου ήταν μέσα στο αυτοκίνητό μου, το οποίο βρισκόταν πολύ μακριά από τον τόπο όπου ήταν αυτός ο άνθρωπος). Έτσι, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος έβγαλε από την τσέπη του ένα κουβάρι με νήμα που στην άκρη του κρεμόταν κάτι σαν μικρό κόκαλο. Μου ζήτησε να ακουμπήσω το χέρι μου στον ώμο του και χρησιμοποίησε αυτό το νήμα σαν εκκρεμές. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που τον ακούμπησα στον ώμο το εκκρεμές άρχισε να ταλαντεύεται έντονα με κυκλική κίνηση.

Αμέσως ο άντρας μού λέει ψιθυριστά ότι το αντικείμενο που είχα στο σακίδιό μου ήταν στρογγυλό σαν νόμισμα, ήταν φτιαγμένο από χρυσό και βρισκόταν ανατολικά από το σημείο που βρισκόμασταν εκείνη τη στιγμή.

Η διάγνωσή του ήταν πολύ ακριβής, εφόσον στο σακίδιό μου έχω πάντα κρυμμένη σε ειδική τσέπη που έχω φτιάξει μια λίρα και την χρησιμοποιώ σαν μάρτυρα. Αυτό ήταν κάτι που δεν το γνώριζε ούτε καν ο φίλος μου που με είχε καλέσει. Τα πρώτα δευτερόλεπτα η αμηχανία μου ήταν πολύ εμφανής διότι ήταν αδύνατον να το γνώριζε αυτό από πριν. Η καχυποψία μου, βέβαια, με έκανε να τον πιέσω να μου εξηγήσει πώς μπόρεσε να περιγράψει τόσο αναλυτικά το αντικείμενο που είχα κρυμμένο στο σακίδιο μου. Η απάντηση που έλαβα και με άφησε άφωνο ήταν πολύ απλή. Ακουμπώντας το χέρι μου πάνω του είδε στο μυαλό του την εικόνα του αντικείμενου και χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει ήταν σίγουρος για την κατεύθυνση που βρισκόταν το αντικείμενο.

Οι αμφιβολίες μου για αυτόν τον άνθρωπο άρχισαν να χάνονται σιγά-σιγά, αλλά όπως πάντα η καχυποψία μου ήταν έντονη κι έτσι ήθελα να κάνω κάποια ακόμη τεστ. Έτσι, τον παρακάλεσα να κάνει ακόμη μία πρόβλεψη, μόνο που αυτή την φορά του ζήτησα να διαγνώσει κάτι πάνω στο σώμα μου, εφόσον και ο ίδιος μου είχε αναφέρει στις συζητήσεις μας ότι μπορεί να κάνει διαγνώσεις ασθενειών.

Αρχίζοντας την προετοιμασία της εξέτασης με βάζει να κάτσω πάνω σε μια πέτρα ζητώντας μου προηγουμένως να αφαιρέσω κάθε μεταλλικό αντικείμενο από τις τσέπες μου (κλειδιά, κέρματα, αλυσίδες κτλ.). Στην συνέχεια, στάθηκε όρθιος πίσω μου με το ένα χέρι του να ακουμπά στον ώμο μου και με το άλλο να κρατά το εκκρεμές, το οποίο αιωρείτο πάνω από το κεφάλι μου. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα τον ένιωσα να μετακινεί το εκκρεμές πάνω στον καρπό του δεξιού μου χεριού. Είδα ξανά το εκκρεμές να ταλαντεύεται γρήγορα και κυκλικά πάνω στο χέρι μου. Εκείνη την ώρα ο άντρας μου είπε ότι ο πόνος που νιώθω ανά περιόδους σε αυτό το σημείο είναι πολύ έντονος και με συμβούλευσε όταν έχω ενοχλήσεις να χρησιμοποιώ ζεστό νερό με πράσινο σαπούνι και να κάνω απαλό μασάζ.

Εκείνη τη στιγμή οι αμφιβολίες μου για αυτόν τον άνθρωπο εξαλείφθηκαν πλήρως δεδομένου ότι η διάγνωσή του ήταν πολύ εύστοχη. Το χέρι μου ανά περιόδους πονάει πάρα πολύ λόγω κάποιου σοβαρού ατυχήματος που έπαθα στο παρελθόν. Στο ατύχημα αυτό είχα σπάσει τον καρπό μου σε τέσσερα σημεία.

Αξίζει να σημειώσω ότι η απάντηση που έλαβα από αυτόν τον άνθρωπο σχετικά με το πώς έκανε αυτή τη διάγνωση τόσο λεπτομερώς ήταν ακριβώς η ίδια με πριν, δηλαδή μου απάντησε ότι βλέπει εικόνες και αισθάνεται πράγματα χωρίς να μπορεί να το εξηγήσει. Αυτό, ακριβώς, είναι η «διαίσθηση». Εμπιστεύεσαι αυτό που σου δείχνει ο εαυτός σου. Εμπιστεύεσαι αυτό που αισθάνεσαι. Εν ολίγοις, εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου.

Αυτός ο άνθρωπος είχε καταφέρει να ενώσει το «είναι» του με τον εξωτερικό κόσμο, χάρη στην καθαρότητα και αγνότητα του νου του. Αυτό αποτελούσε απόρροια της σχεδόν μοναχικής ζωής που είχε επιλέξει να ζει. Η διαβίωση σε ένα χωριό κοντά στη φύση είχε, επίσης, συνεισφέρει στην αποκατάσταση της πνευματικής του ισορροπίας και τον είχε βοηθήσει να πετύχει την καθαρότητα του πνεύματός του .

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι μόνο κάποιος που ζει σε χωριό είναι δυνατόν να το καταφέρει αυτό. Όλοι μπορούμε να το πετύχουμε με υπομονή και επιμονή ακόμη κι αν ζούμε στα αστικά κέντρα. Η καθαρότητα του πνεύματος δεν έχει να κάνει με το μέρος όπου ζούμε αλλά με τον εσωτερικό μας κόσμο . Όπως αναφέρουν και πολλές θρησκείες της εποχής μας «η αγνότητα και το καθαρό πνεύμα θα βασιλεύουν στην αιωνιότητα».

Η απάντηση στα μεγαλύτερα μυστήρια σχετικά με τη ζωή και το θάνατο βρίσκεται στον εσωτερικό μας ναό, εκεί που κατοικεί ο θεϊκός μας πατέρας, η εσωτερική δύναμη του ανώτερου «είναι» μας. Η ένωσή μας με τον εσωτερικό μας ναό είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στην αλήθεια και στο φως της γνώσης.

Κοιτάζοντας με τα μάτια της ψυχής μας στο εσωτερικό μας «είναι» θα ανακαλύψουμε τον θεϊκό μας πατέρα, ο οποίος είναι πρόθυμος να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ανακτήσουμε όλες τις χαμένες μας δυνάμεις.

Θα πρέπει να κάνουμε τη σπίθα της καθαρής θεϊκής δύναμης που κρύβουμε μέσα μας να αναζωπυρωθεί και να κάψει όλα τα εμπόδια που μας παρεκτρέπουν από το δρόμο της αληθείας και της γνώσης.

Το μονοπάτι προς τη γνώση είναι πολύ δύσκολο και πικρό. Κάθε ερευνητής θα βιώσει το χλευασμό και την περιφρόνηση των συνανθρώπων του αλλά η ανταμοιβή του όταν φτάσει στον εσωτερικό του ναό θα είναι μεγαλειώδης και δεν θα έχει πλέον καμία σημασία η περιφρόνηση και η ταπείνωση που βίωσε από ανθρώπους που παραμένουν στο σκοτάδι εφόνον είναι εγκλωβισμένοι από τα ελαττώματα τους κι από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αρκεί να σκεφτούμε το μύθο του σπηλαίου του Πλάτωνος. Έστω ότι υπάρχουν τρεις άντρες που είναι πάντα δεμένοι με αλυσίδες από τη νεανική τους ηλικία και είναι αναγκασμένοι να κοιτούν μόνο μπροστά τους. Δεν μπορούν να κουνήσουν το κεφάλι τους. Το μόνο που έχουν τη δυνατότητα να δουν, λοιπόν, είναι ο τοίχος που βρίσκεται απέναντί τους. Πίσω από αυτούς υπάρχει ένας δρόμος κι από εκεί περνούν άνθρωποι κουβαλώντας διάφορα πράγματα.

Όμως, ο δρόμος αυτός καλύπτεται από έναν τοίχο και το μόνο που προεξέχει κι άρα, φαίνεται είναι τα αντικείμενα που οι άνθρωποι κουβαλούν στο κεφάλι τους. Άλλοι άνθρωποι, λοιπόν, κουβαλούν αγγεία, άλλοι αγάλματα, άλλοι λουλούδια. Πίσω από το δρόμο υπάρχει μια φωτιά κι έτσι οι σκιές όσων πραγμάτων μεταφέρουν οι άνθρωποι στο κεφάλι τους πέφτει πάνω στον απέναντι τοίχο, τον οποίο βλέπουν οι δεσμώτες.

Έτσι το μόνο πράγμα που έχουν δει στη ζωή τους οι δεσμώτες είναι οι σκιές αυτών των πραγμάτων. Όταν οι άνθρωποι περπατούν στο δρόμο συνομιλούν μεταξύ τους κι έτσι οι δεσμώτες που ακούν αυτές τις συνομιλίες έχουν την εντύπωση ότι οι σκιές είναι τα πραγματικά όντα κι ότι η φωνή προέρχεται από τις σκιές. Αν τώρα κάποιος από τους δεσμώτες καταφέρει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του και να βγει από το σπήλαιο, θα κατανοήσει ότι όλα όσα έβλεπε τόσο καιρό ήταν σκιές κι ότι δεν έβλεπε τον πραγματικό κόσμο. Φανταστείτε τώρα αυτόν τον άνθρωπο από την πολλή αγάπη που τον διακατέχει να θέλει να φανερώσει την αλήθεια και στους άλλους δεσμώτες που δεν μπορούν να λυθούν. Εκείνοι θα τον κοροϊδέψουν, θα τον χλευάσουν, θα τον θεωρήσουν τρελό διότι η πραγματικότητα για αυτούς είναι εντελώς διαφορετική. Έτσι, και οι ερευνητές που επιλέγουν το μονοπάτι της αλήθειας γίνονται στόχος χλευασμού των συνανθρώπων τους διότι πολύ απλά ο κόσμος δυσκολεύεται να αντιληφτεί μια πραγματικότητα που είναι διαφορετική από εκείνη που γνώριζε μια ολόκληρη ζωή.

Και για να μην αφήσω υπόνοιες ότι ανήκω σε κάποια αίρεση, οργάνωση ή κάποια θρησκευτική ομάδα και προσπαθώ να σας προσηλυτίσω, αναφέρω ξεκάθαρα ότι δεν ανήκω σε καμία οργάνωση ούτε και υποστηρίζω τίποτα. Το μόνο που επιθυμώ είναι να εκφράσω τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες χωρίς να έχω κανένα απώτερο σκοπό να πείσω κανέναν για τίποτα.

Είμαι ενάντια σε κάθε είδος προσηλυτισμού. Ο μόνος λόγος που τα γράφω αυτά είναι για να δώσω το ερέθισμα για ένα διαφορετικό τρόπο σκέψεως και να παροτρύνω τον αναγνώστη με την ελεύθερη βούλησή του να κρίνει και να αποφασίσει ο ίδιος σχετικά με αυτό το διαφορετικό τρόπο σκέψεως.

Το τραγικότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να πιστέψουμε ότι κάποιος μπορεί να μας οδηγήσει στο μυστικό μονοπάτι της γνώσης. Όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, κανένας δεν είναι καταλληλότερος να μας δώσει τη γνώση από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Πέρασα πολλά χρόνια στην αναζήτηση μέχρι να καταλάβω ότι πολλές φορές εξέθεσα τον εαυτό μου στον κίνδυνο να με εκμεταλλευτούν οικονομικά διάφοροι υποτιθέμενοι ερευνητές που δήθεν βάδιζαν στο μυστικό μονόπατι της γνώσης.

Θα μπορούσα να γράψω πολλές ιστορίες τέτοιου τύπου. Θα μπορούσα να μιλήσω για πολλά άτομα με παρουσιαστικό αμνού και ψυχή αρπακτικού, έτοιμου να κατατροπώσει τη λεία του. Πολλές φορές ξεγελάστηκα και παρασύρθηκα στο φανατισμό μου τυφλωμένος από τα ωραία λόγια τους και τις ωραίες τους προθέσεις .

Ξοδεύοντας άδικα αρκετό χρόνο κατάλαβα ότι το μονοπάτι της εσωτερικής γνώσης πρέπει να το βρεις και να το διαβείς μόνος σου χωρίς κανένα να σε στηρίζει ή να σε καθοδηγεί σε αυτή την πορεία σου.

Το θάρρος που έχω να πειραματίζομαι και να ξεπερνώ τους φόβους μου ήταν το εισιτήριό μου για το ταξίδι προς τη γνώση. Έτσι, έμαθα να κρίνω σωστά κι αντικειμενικά ανθρώπους-παράσιτα, ώστε να μπορώ να τους απομακρύνω από το δρόμο μου και να βλέπω καθαρά το μυστικό μονοπάτι που θα με οδηγήσει στην γνώση.

Στους περισσότερους έμπειρους ερευνητές-ραβδοσκόπους παρατηρείται μια περίοδος παύσης δυνατοτήτων. Αυτό συμβαίνει όταν για μεγάλα διαστήματα χρησιμοποιούμε παρατεταμένα τη ραβδοσκοπία.

Είναι μια φυσιολογική αντίδραση του ίδιου μας του εαυτού για να μας προστατέψει από την κατάχρηση και τη φθορά του φυσικού μας σώματος. Τα ραβδοσκοπικά όργανα είναι πολύ καλοί δέκτες όλων των σημάτων που διαχέονται στην ατμόσφαιρα, όπως είναι τα μαγνητικά πεδία, τα σήματα κινητής τηλεφωνίας, τα ράδιοκύματα κτλ. Σκεφτείτε ότι την ώρα που κρατάμε στα χέρια μας ένα ραβδοσκοπικό όργανο υπάρχει στην ατμόσφαιρα ένα σήμα που μεταβιβάζεται στο φυσικό μας σώμα, με αποτέλεσμα το σώμα μας να είναι απροστάτευτο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις αυτή η έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε ανεπανόρθωτες βλάβες.

Μια προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι η ραβδοσκοπία δεν πρέπει να χρησιμοποιείται παραπάνω από μία ώρα την ημέρα και πρέπει να γίνεται διακεκομμένη χρήση της. Πολλές φορές η κατάχρηση μού φέρνει πονοκέφαλο και ναυτία. Συνιστώ να γίνονται μεγάλες παύσεις από τη χρήση της και σε κάποιες περιπτώσεις μετά από παρατεταμένη χρήσης της θα ήταν καλό να υπάρχει ακόμη και παύση ενός μήνα.

Τα ραβδοσκοπικά όργανα έκτος από έρευνα αντικειμένων έχουν τη δυνατότητα να κάνουν και προβλέψεις σε διάφορα θέματα που μας απασχολούν με τη γνωστή μέθοδος των ερωτήσεων και των απαντήσεων.

Αυτή τη μέθοδο μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σε οποιοδήποτε πρόβλημα μάς απασχολεί έντονα, όπως θέματα επαγγελματικά, συναισθηματικά, οικονομικά κτλ.

O τρόπος χρήσης είναι πολύ απλός και το μόνο που χρειάζεται είναι συγκέντρωση της σκέψης μας στα ερωτήματα που θα θέσουμε.

Ξεκινάμε κρατώντας τις βέργες στα χέρια μας με το γνωστό τρόπο και στην συνέχεια, ορίζουμε τον τρόπο απάντησης που θα μας δώσουν οι βέργες. Η απάντηση είναι «ΝΑΙ» όταν σταυρώνουν οι βέργες, ενώ η απάντηση είναι «ΟΧΙ» όταν αυτές ανοίξουν προς τα έξω.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα μιλώντας για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να θέσουμε ένα ερώτημα π.χ. για ένα επαγγελματικό ραντεβού που έχουμε προγραμματίσει τις επόμενες μέρες. Το ερώτημα θα πρέπει να είναι σύντομο, να έχει διατυπωθεί με σαφήνεια και να επιδέχεται σαν απάντηση ένα «ναι» ή ένα «όχι». Για παράδειγμα, «Θα με προσλάβουν στην εταιρεία Χ;». Αν η απάντηση είναι «ΝΑΙ», οι βέργες θα σταυρώσουν όπως κι όταν ψάχνουμε κάποιο στόχο, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα ανοίξουν προς τα έξω.

Με τον ίδιο τρόπο, μπορούμε να θέσουμε ερωτήματα για πάρα πολλά θέματα που μας απασχολούν. Τα σωστά αποτελέσματα εξασφαλίζονται μόνο με τη σωστή χρήση και τη διατύπωση σαφών ερωτήσεων.

Πειραματιστείτε με αυτή τη μέθοδο ακόμα και για θέματα που δεν αφορούν εσάς. Η καθημερινή εξάσκηση αποφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα.

Πολλές ομάδες ερευνητών που ασχολούνται με ψυχικές δραστηριότητες, όπως προβλέψεις , θεραπείες πνεύματος, διαγνώσεις ασθενειών, ασκήσεις χαλάρωσης σώματος κτλ. χρησιμοποιούν ραβδοσκοπικά όργανα με μεγάλη επιτυχία. Κάτι σημαντικό που θέλω να αναφέρω σχετικά με τους λεγόμενους θεραπευτές είναι ότι τη συμβατική ιατρική δεν μπορεί να την αντικαταστήσει κανένας αν δεν είναι γιατρός και συνιστώ να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι σε ανθρώπους που μας παρουσιάζονται ως θεραπευτές.

Είναι αλήθεια ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν ιδιαίτερο χάρισμα στη χρήση ραβδοσκοπικών οργάνα με εκπληκτικά αποτελέσματα. Θα ήθελα να αναφέρω μια τέτοια μέθοδο που είναι πολύ απλή κι εύκολη να τη δοκιμάσετε. Το μόνο που χρειάζεται να έχετε είναι ένα εκκρεμές κατασκευασμένο από ευγενή μέταλλα. Εναλλακτικά, για δοκιμή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα συνδετήρα και στην άκρη του να δέσουμε ένα ψιλό νήμα που να έχει μήκος περίπου 20 εκατοστά.

Με αυτό το αυτοσχέδιο εκκρεμές μπορούμε να δοκιμάσουμε να κάνουμε διάγνωση σε ένα άτομο που έχει κάποια προσωρινή σωματική βλάβη π.χ. πονοκέφαλο, ρευματισμούς ή ένα μικρό εξάνθημα.

Ζητάμε από το άτομο να ξαπλώσει ανάσκελα κι αναπαυτικά. Στη συνέχεια, κρατάμε με τον αντίχειρα και το δείκτη του χεριού μας το νήμα, στην άκρη του οποίου είναι δεμένος ο συνδετήρας. Ξεκινάμε σιγά-σιγά να περνάμε το εκκρεμές πάνω από το σώμα του ατόμου ξεκινώντας από το κεφάλι προς τα ποδιά. Θα δούμε ότι το εκκρεμές ταλαντεύεται πολύ έντονα όταν περνά πάνω από το σημείο του τραυματισμού. Αυτό θα γίνει πιο έντονο και πιο ξεκάθαρο με ένα εκκρεμές κατασκευασμένο από αγώγιμα υλικά, όπως είναι τα ευγενή μέταλλα.

Σε αυτό το πείραμα θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα τις βραδινές ώρες που οι παλμοί της ατμοσφαίρας είναι πιο ήπιες. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντα η καλή συγκέντρωση του νου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βρούμε και σημεία του σώματος όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθεί κάποια ασθένεια ή κάποιος μελλοντικός τραυματισμός.

Όσο νεότερος είναι κάποιος όταν ξεκινά για να μάθει την τέχνη της ραβδοσκοπίας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχει από τις πρώτες κιόλας στιγμές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι σε μικρότερη ηλικία το μυαλό δεν είναι εγκλωβισμένο στους περιορισμούς που φυλακίζουν την αντίληψη μας κι έτσι το δοχείο του μυαλού μας είναι άδειο και μπορεί να απορροφήσει νέες γνώσεις και εμπειρίες.

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Είναι ένας στόχος που σιγά-σιγά θα πρέπει να τον κατακτήσουμε αδειάζοντας από το μυαλό μας άχρηστες πληροφορίες και περιορισμούς κι αφήνοντας χώρο ώστε να εισχωρήσει κάτι νέο. Έτσι, θα αναγεννηθούμε εσωτερικά και θα γίνουμε ένα άδειο δοχείο (ή όπως λέει κι ο φιλόσοφος Τζων Λοκ μια tabula rasa, δηλαδή μια κενή πλάκα) διψασμένο για πραγματική γνώση.

Όλοι στα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης περνούν τη φάση της απογοήτευσης και της αμφισβήτησης. Αυτό είναι μια φυσιολογική αντίδραση και δεν πρέπει να σας ανησυχεί το γεγονός ότι αρχικά δεν τα καταφέρνετε.

Κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν και στα χρόνια της δικής μου εκπαίδευσης θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ήταν πολλές οι στιγμές που σκέφτηκα να τα παρατήσω λόγω αμφιβολιών. Δεν σας κρύβω ότι πέρασε πολύς καιρός ώσπου να δω τα πρώτα θετικά αποτελέσματα. Η καθημερινή εξάσκηση βοήθησε να διαλυθεί κάθε αμφιβολία και να ξεπεράσω κάθε εμπόδιο που μου έβαζε ο ίδιος μου ο εαυτός.

Η ραβδοσκοπία μπορεί να γίνει με ελάχιστα όργανα, τα περισσότερα από τα οποία μπορούν να κατασκευαστούν από πολύ απλά υλικά, ώστε να εκπαιδευτούμε μόνοι μας σε αυτή την τέχνη.

Ένα καλό ραβδοσκοπικό όργανο είναι αυτό που ταιριάζει σε εμάς και που μπορούμε εύκολα να το κάνουμε να λειτουργήσει. Το εργαλείο που θα επιλέξουμε να αγοράσουμε ή που θα κατασκευάσουμε μόνοι μας θα πρέπει να ακολουθεί κάποιους βασικούς κανόνες ανάλογα με τις έρευνες που επιθυμούμε να κάνουμε.

Υπάρχουν ραβδοσκοπικά όργανα που είναι καταλληλότερα για ανίχνευση μετάλλων, όργανα που είναι καταλληλότερα για ανίχνευση υγρών στοιχείων, καθώς και όργανα που είναι καταλληλότερα για ψυχικά φαινόμενα.

Θα ξεκινήσω με τα όργανα που είναι καταλληλότερα για την ανίχνευση μετάλλων κι έχουν καλύτερη αγωγιμότητα στα ευγενή μέταλλα.

Ένα πολύ καλό όργανο, το οποίο είναι ψηλά στις προτιμήσεις των περισσότερων αναγνωρισμένων ραβδοσκόπων είναι οι βέργες Γ. Αυτό το όργανο μπορούμε να το συνδέσουμε πολύ αρμονικά με τον εαυτό μας και είναι τόσο κατανοητό στη χρήση του που μπορεί να το χρησιμοποιήσει πολύ εύκολα ακόμα κι ένας αρχάριος.

Βέργες Γ μπορούμε να φτιάξουμε και μόνοι μας με πολύ απλά υλικά. Παίρνουμε ένα χονδρό σύρμα και το κόβουμε σε δυο ίσα μέρη. Τα δύο τμήματα τα λυγίζουμε σε σχήμα Γ. Το τμήμα που βρίσκεται στην παλάμη μας το χρησιμοποιούμε ως λαβή και μπορεί να έχει μήκος από 15 έως 20 εκατοστά ανάλογα με την παλάμη μας. Το μπροστινό τμήμα της κεραίας μπορεί να έχει μήκος από 25 έως 50 εκατοστά.

Οι διαστάσεις δεν παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτές τις κατασκευές. Σημασία έχει να νιώθετε άνετα στα χέρια σας το εργαλείο.

Μπορούμε τις λαβες να τις βάλουμε μέσα σε ένα μεταλλικό κύλινδρο ώστε να γείρουν ελεύθερα. Στη συνέχεια, πρέπει να διαχωρίσουμε τις βέργες σε αριστερή και δεξιά και θα πρέπει πάντα το δεξί χέρι να κρατά τη δεξιά βέργα και το αριστερό την αριστερή.

Κρατάμε τις βέργες στα χέρια μας με το μακρύ τμήμα τους παράλληλα σε αυτά, έτσι ώστε να κοιτάζει μπροστά. Όταν ο ραβδοσκόπος εντοπίσει αυτό που ψάχνει, οι ράβδοι θα διασταυρωθούν ή θα αποκλίνουν. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται ραβδοσκοπική αντίδραση.

Καλό είναι να βάζουμε στο δεξί χέρι κι ένα μάρτυρα. Ο μάρτυρας θα πρέπει να είναι ίδιος με το αντικείμενο που ψάχνουμε, δηλαδή αν θέλουμε να βρούμε λίρες καλό είναι ο μάρτυρας να είναι λίρα για να πετύχουμε την αγωγιμότητα του μετάλλου που ψάχνουμε.

Για καλύτερη αγωγιμότητα οι βέργες μπορούν να κατασκευαστούν από ευγενή μέταλλα, όπως χαλκό, ορείχαλκο, ασήμι ή χρυσό. Ο συνδυασμός αυτών των μετάλλων θα μας δώσει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα στις έρευνες, γιατί τα ευγενή μέταλλα έχουν την ιδιότητα να προσλαμβάνουν πολύ καλύτερα την ενέργειά μας.

Όλα τα μεταλλικά αντικείμενα που είναι θαμμένα στο έδαφος εκπέμπουν κάποια σήματα λόγω του γεγονότος ότι μαγνητίζονται από τους μαγνητικούς πόλους της γης. Αυτά τα σήματα τα λαμβάνουν τα όργανα ραβδοσκοπίας.

Στις εξειδικευμένες βέργες που είναι κατασκευασμένες από ευγενή μέταλλα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το μήκος, το βάρος και η περιεκτικότητα του κάθε μέταλλου που έχουμε αναμείξει, ώστε να επιτύχουμε την ανίχνευση μόνο ευγενών μετάλλων. Για αυτές τις κατασκευές σας συνιστώ να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες ραβδοσκόπους που έχουν γνώσεις κατασκευών.

Οι καταλληλότερες ώρες για τη χρήση της ραβδοσκοπίας είναι η νύχτα ή το ξημέρωμα λόγω χαμηλών παλμών στην ατμόσφαιρα.

Κατά τη διάρκεια της μέρας δεν συνίσταται η χρήση της ραβδοσκοπίας από άπειρους χρήστες γιατί η ακτινοβολία του Ήλιου και η μεγάλη θερμότητα των θερινών μηνών σε πολλές περιπτώσεις δίνει ψευδείς εκπομπές αντικειμένων που βρίσκονται θαμμένα ή στην επιφάνεια με αποτέλεσμα να μας ξεγελάει η ένδειξη των οργάνων ραβδοσκοπίας. Μερικά ακόμη φυσικά φαινόμενα που πρέπει να αποφύγουμε κατά τη διάρκεια της έρευνας είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως βροχοπτώσεις, συννεφιά, δυνατοί άνεμοι, αστραπές, χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες κτλ.

Ο χρόνος εκπαίδευσης είναι διαφορετικός για τον κάθε χρήστη και σε κάποιες περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερος από ό,τι σε άλλους χρήστες Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να μην παρασυρόμαστε από την απογοήτευση. Ο καλύτερος σύμμαχός μας για τη ραβδοσκοπία είναι η γνώση και η υπομονή.

Οι κυριότεροι παράγοντες για μια επιτυχή ανακάλυψη με ένα ραβδοσκοπικό όργανο είναι ο χρόνος παραμονής του αντικειμένου στο έδαφος. Οι φρεσκοβαμμένοι στόχοι θα έχουν μικρή ή ελάχιστη ανταπόκριση, ενώ αντικείμενα που βρίσκονται στο έδαφος πολλά χρόνια δίνουν μέγιστη ανταπόκριση κι ανιχνευτικό βάθος.

Αυτό συμβαίνει καθώς τα παλαιοτέρα θαμμένα αντικείμενα γειώνονται απόλυτα με το έδαφος και απλώνουν μόρια σε αυτό λόγω μεγάλης οξείδωσης, υγρασίας, τριβής, επαφής κτλ.

Όταν ψάχνετε ένα θησαυρό, θα διαπιστώσετε ότι το όργανό σας έλκεται περισσότερο από ένα θαμμένο θησαυρό παρά από ένα αντικείμενο που βρίσκεται στην επιφάνεια. Αυτό συμβαίνει διότι όταν ένας θησαυρός είναι θαμμένος για πολλά χρόνια δημιουργούνται εκπομπές έλξεως κι επικεντρώνονται στο έδαφος που περιβάλλει το θησαυρό. Αυτό δημιουργεί ένα έντονο στίγμα σε αυτό το μέρος, το οποίο μοιάζει με ένα έντονο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο γύρω από το θησαυρό.

Το σημαντικότερο κατά τη λειτουργία ενός ραβδοσκοπικού οργάνου είναι η στάση του χειριστή και ο τρόπος που κρατά τις βέργες. Πρέπει να στεκόμαστε χαλαροί και με τα πόδια μας ελαφρώς απομακρυσμένα. Τα μπράτσα μας πρέπει να είναι κολλημένα στο σώμα μας αλλά όχι πολύ δυνατά. Δεν πρέπει να ασκούμε μεγάλη πίεση στις βέργες με τον καρπό και πρέπει να τις αφήνουμε να ισορροπήσουν ελεύθερα στα χέρια μας.

Κρατάμε τις βέργες σταθερά και φροντίζουμε να ισορροπούν στο ύψος του στήθους χαλαρά μπροστά από τον χειριστή. Θα πρέπει να κοιτάζουν μπροστά και να είναι παράλληλες μεταξύ τους σε απόσταση 20 – 45 εκατοστά. Ο κάθε χειρίστης πρέπει να ανακαλύψει την απόσταση που του ταιριάζει καλύτερα. Τη σωστή απόσταση θα την ανακαλύψει με τη μέθοδο της δοκιμής και του σφάλματος (by trial and error).

Το μεγαλύτερο μυστικό είναι η εξάσκηση, ώστε οι βέργες να μην γυρίζουν ανεξέλεγκτα. Αφού μάθουμε να τις ισορροπούμε, πρέπει να μάθουμε να βαδίζουμε κρατώντας τες.

Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει τα βήματα μας να είναι αργά και μετρημένα, δηλαδή να καλύπτουμε την ίδια απόσταση σε κάθε βήμα μας. Διαφορετικά, οι βέργες θα χάσουν την ισορροπία τους.

Αυτό μπορεί να συμβεί και όταν χαμηλώνουμε τον ένα ώμο μας. Πρέπει να κρατάμε τους ώμους μας στο ίδιο ύψος. Αφού το καταφέρουμε αυτό, αρχίζουμε τα πειράματα με ένα πολύτιμο μέταλλο το όποιο θα τοποθετήσουμε εμείς οι ίδιοι στο έδαφος και παρατηρούμε την αντίδραση των βεργών. Στην συνέχεια, βάζουμε κάποιον να κρύψει ένα αντικείμενο ώστε να δούμε και σε αυτή την περίπτωση την αντίδραση των βεργών.

Θυμηθείτε ότι ένας χαλαρωμένος και ξεκούραστος χειρίστης είναι πιο αποτελεσματικός από έναν αγχωμένο και καταπονημένο χειριστή.

Πριν ξεκινήσουμε μια έρευνα θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα ψυχικά και σωματικά από την προηγούμενη ημέρα .

Πρώτα φροντίζουμε να έχουμε την κατάλληλη ψυχική ηρεμία σε συνδυασμό με την καλή φυσική κατάσταση του σώματός μας .

Η σωματική ξεκούραση και η αποφυγή έντονων συναισθηματικών φορτίσεων σε συνδυασμό με την κατάλληλη διατροφή, θα εξασφαλίσει τις καταλληλότερες συνθήκες για να ξεκινήσετε μια σοβαρή έρευνα την επόμενη ημέρα.

Πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν τα ενδύματα και τα υποδήματα που θα επιλέξετε να φορέσετε κατά την έρευνα. Να αποφύγετε τα συνθετικά ρούχα που παρουσιάζουν το φαινόμενο του στατικού ηλεκτρισμού. Συνίσταται τα ενδύματά σας να είναι τα βαμβακερά ή λινά.

Όσον αφορά στα υποδήματά σας, οι σόλες θα πρέπει να είναι από δέρμα κι όχι από μονωτικό υλικό, όπως καουτσούκ, λάστιχο κτλ. Αν οι συνθήκες σας το επιτρέπουν, κάντε την έρευνα χωρίς υποδήματα ώστε να πετύχετε τη φυσική γείωση από το έδαφος.

Την ώρα της έρευνας αφαιρέστε όλα τα μεταλλικά αντικείμενα από πάνω σας κι αποφύγετε να είστε κοντά σε πηγές ενεργείας, όπως ρεύμα, κινητά τηλεφώνα, ασύρματοι κτλ.Αποβάλετε κάθε αρνητική σκέψη και επικεντρωθείτε στο στόχο που θέλετε να βρείτε.

Για να μπορέσουμε να βρούμε το ακριβές βάθος ενός στόχου που εντοπίσαμε, μπορούμε να ακολουθήσουμε μια απλή κι αποτελεσματική μέθοδο.

Μόλις σταυρώσουν οι βέργες πάνω από ένα στόχο σταματάμε κι αρχίζουμε να περπατάμε προς τα πίσω βήμα-βήμα μέχρι οι βέργες να ξαναγίνουν παράλληλες. Όσα βήματα έχουμε κάνει τόσο είναι και το βάθος του στόχου.

Το φαινόμενο της οξείδωσης του εδάφους έχει απασχολήσει πολλούς ραβδοσκόπους, οι οποίοι μιλούν για αυτό με αρνητικά σχόλια. Θα έχετε ακούσει πολλούς ερευνητές που χρησιμοποιούν όργανα ραβδοσκοπίας να αναφέρουν ότι σε μια έρευνα ενώ είχαν εντοπίσει το στόχο ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες των μετρήσεων, κατά την ανασκαφή ανακάλυψαν ότι δεν υπήρχε τίποτα.

Έτσι, λοιπόν, σπεύδουν να δικαιολογηθούν για να μην εκτεθούν στους παρευρισκόμενους και τους λένε ότι ο θησαυρός ήταν κάποτε εκεί αλλά κάποιος τον πήρε κι έχει μείνει στο έδαφος η ενέργειά του.

Εν μέρει αυτό είναι μια άποψη σεβαστή και ίσως σε μερικές περιπτώσεις να ισχύει, αλλά σίγουρα δεν έχουν διαβάσει σωστά τις ενδείξεις του οργάνου που χρησιμοποιούν ή στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους ίσως να μην ξέρουν να χειρίζονται το ραβδοσκοπικό όργανο.

Ας πάρουμε, όμως, το θέμα από την αρχή. Όταν ανακαλύψουμε ένα στόχο θα πρέπει να τον επαληθεύουμε από 3 διαφορετικές κατευθύνσεις. Αφού βεβαιωθούμε για το στόχο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και μεθόδους απόρριψης πριν μπούμε στη διαδικασία της ανασκαφής.

Βγάζουμε από τη δεξιά βέργα (+) κι από το δεξί χέρι μας το μάρτυρα και στη θέση του βάζουμε ένα πέτρωμα από το σημείο όπου εντοπίσαμε προηγούμενως το στόχο. Ξεκινάμε τη διαδικασία έρευνας από τα σημεία που είχαμε πάρει μετρήσεις με το μάρτυρα. Αν διαπιστώσουμε ότι οι βέργες μας σταυρώσουν στο ίδιο σημείο που είχαν σταυρώσει με το μάρτυρα, το πιθανότερο είναι ο στόχος να μην είναι ενδιαφέρον.

Αν δεν σταυρώσουν πουθενά, τότε αυτό σημαίνει ότι οι μετρήσεις που κάναμε με το μάρτυρα μάλλον ισχύουν και υπάρχει ο επιθυμητός στόχος. Επίσης, οι βέργες μάλλον δεν επηρεάστηκαν από άλλους φυσικούς παράγοντες, όπως οξείδωση ή πετρώματα.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ακολουθείτε τις ίδιες διαδικασίες μετρήσεων είτε με τον μάρτυρα είτε με την απόρριψη. Την απόρριψη μπορούμε να την επαναλάβουμε και με άλλα φυσικά ορυκτά ή υγρά στοιχειά.

Για την ολοκλήρωση της έρευνας συνίσταται να χρησιμοποιήσετε περισσότερες μετρήσεις στις απορρίψεις. Αυτή η μέθοδος θα σας προφυλάξει από άσκοπες ενέργειες και θα σας διδάξει να ερμηνεύετε σωστά την αντίδραση του οργάνου.

Επιπλέον, θα διαπιστώσετε ότι οι βέργες συμπεριφέρονται πολύ διαφορετικά σε οξειδώσεις και πετρώματα. Για να γίνω πιο κατανοητός θα σας αναφέρω ότι το σταύρωμα των βεργών όταν πλησιάζουν τον υποτιθέμενο στόχο γίνεται σε πολύ αργό ρυθμό και οι βέργες δεν φτάνουν στο σημείο του κανονικού σταυρώματος. Παρόμοιες συμπεριφορές ισχύουν και για τις υπόλοιπες απορρίψεις.

Για να μπορέσουμε να επαληθεύσουμε ένα στόχο θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μια μέθοδο επιβεβαίωσής του. Για παράδειγμα, ξεκινάμε μια έρευνα για χρυσό. Στο δεξί μας χέρι κρατάμε τον μάρτυρα που αποτελείται από χρυσό. Όταν εντοπίσουμε το στόχο και τον επιβεβαιώσουμε από τρεις διαφορετικές κατευθύνσεις, περνάμε και στην τελική επιβεβαίωση.

Αφήνουμε το χρυσό μάρτυρα και παίρνουμε, για παράδειγμα, ένα κομμάτι χαλκού ως μάρτυρα. Αν οι βέργες μας σταυρώσουν στο ίδιο σημείο που μας οδήγησε κι ο χρυσός μάρτυρας, τότε ο στόχος δεν είναι πραγματικός.

Στην περίπτωση που οι βέργες μας πάνε σε άλλα σημεία από αυτό που μας οδήγησε ο χρυσός μάρτυρας, τότε ο στόχος είναι πιθανότερο να είναι σωστός.

Την ίδια διαδικασία πρέπει να κάνουμε και με άλλα μέταλλα που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή .

Έστω ότι θέλουμε να ερευνήσουμε μια περιοχή όπου τα μεταλλεύματα στο έδαφος είναι πάρα πολλά, όπως στον περιβάλλοντα χώρο ενός μεταλλείου. Όμως, δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιήσουμε συγκεκριμένο μάρτυρα. Θέλουμε να απορρίψουμε ένα μέταλλο από τα πολλά που βρίσκονται στο έδαφος, όπως τα σιδηρούχα αντικείμενα, ώστε να μπορέσουμε να ερευνήσουμε όλα τα υπόλοιπα.

Τότε στο αριστερό μας χέρι και στην αριστερή βέργα βάζουμε ένα σιδερένιο μεταλλικό αντικείμενο. Θα παρατηρήσουμε ότι οι βέργες δεν θα σταυρώσουν σε σιδηρούχο αντικείμενο αλλά σε όλα τα υπόλοιπα που επιθυμούμε να βρούμε.

Την ίδια μέθοδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα μέταλλα και σε όλα τα πετρώματα.

Μια κλασική μέθοδος που χρησιμοποιούν πολλοί ραβδοσκόποι είναι να τοποθετούν στο δεξί χέρι και στη δεξιά βέργα ένα λαμπάκι.

Από το λαμπάκι θα πρέπει να αφαιρέσουμε όλα τα μεταλλικά στοιχεία που έχει και στη συνέχεια, θα πρέπει να κλείσουμε τις εισόδους με κάποιο υλικό, όπως με ένα κομμάτι πανί ή με μια θερμική σιλικόνη. Το λαμπάκι προτείνεται να είναι από πλαφονιέρα αυτοκινήτου μια που έχει το κατάλληλο μέγεθος .

Εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα μικρό γυάλινο μπουκαλάκι από δείγματα αρωμάτων ή κάτι άλλο. Κατά την έρευνα δεν θα πρέπει να έχουμε στα χέρια μας τίποτε άλλο ως μάρτυρα, ώστε να μπορεί να αποδώσει σωστά η εύρεση του κενού.

To μέγεθος του κενού μπορούμε να το καταλάβουμε περίπου από το σταύρωμα των βεργών. Αν οι βέργες σταυρώσουν γρήγορα, αυτό σημαίνει μεγάλο κενό. Αν σταυρώνουν αργά, τότε το κενό είναι μικρό.

Αυτή τη μέθοδο την χρησιμοποιούμε όταν θέλουμε να βρούμε σπηλιά, πηγάδι κτλ. Σημαντικό είναι σε αυτή τη συγκεκριμένη έρευνα να χρησιμοποιούμε και τον ενισχυτή σημάτων. Σε αυτό θα μας βοηθήσει αρκετά η τάση του ρεύματος.

Στο αρνητικό ηλεκτρικό φορτίο υπάρχει έλλειμμα ηλεκτρονίων. Αντιθέτως, στο θετικό ηλεκτρικό φορτίο έχουμε περίσσευμα ελεύθερων ηλεκτρονίων.

Η βροχή μεταφέρει μόνο νερό ή υγρασία και μειώνει τη μονωτική ικανότητα του αέρα. Στην ατμόσφαιρα υπάρχει στατικός ηλεκτρισμός, δηλαδή περίσσευμα ηλεκτρονίων μέχρι τα ελεύθερα αυτά ηλεκτρόνια να βρουν τον δρόμο και να φτάσουν στη γη-έδαφος όπου έχει έλλειμμα.

Επειδή ο στατικός ηλεκτρισμός είναι επιδερμικό φαινόμενο, δηλαδή τα ηλεκτρόνια συγκεντρώνονται στην επιφάνεια του αγώγιμου υλικού κι όχι στο εσωτερικό του, το θέμα του στατικού ηλεκτρισμού σταματάει εκεί, δηλαδή στην επιφάνεια του εδάφους. (Το έδαφος θεωρείται αγώγιμο υλικό.)

Τα θαμμένα αντικείμενα ούτε επηρεάζονται ούτε κι έχουν καμιά σχέση με τον στατικό ηλεκτρισμό. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για την αποφόρτιση του εδάφους. Ένας αποτελεσματικός και σύντομος τρόπος είναι :

1. Να καρφώσουμε χάλκινα πασσαλάκια, 50-60 εκατοστών ή 4-5 χιλιοστών σε διάφορα σημεία γύρω από τον χώρο όπου θέλουμε να ερευνήσουμε και να τα αφήσουμε στο έδαφος για 1 ώρα περίπου.

2. Να σκαλίσουμε τη γύρω περιοχή με μια τσουγκράνα ή με ένα τσαπί σκάβοντας όσο πιο βαθιά μπορούμε, ώστε να φύγουν τα μικρά, μεταλλικά και σκουριασμένα παράσιτα από το έδαφος.

3. Στη συνέχεια εφόσον περάσει 1 ώρα, αφαιρούμε τους πασσάλους από το έδαφος και ξεκινάμε την έρευνα. Με αυτή την απλή μέθοδο πετυχαίνουμε την αποφόρτιση του εδάφους.

Γενικά το θέμα της αποφόρτισης του χώρου είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα και είναι δυνατό να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με πολλούς αστάθμητους παράγοντες.

Για να καταλάβετε πόσο σημαντικό είναι αυτό το θέμα, αρκεί να σας πω ότι το πρόβλημα του διαχωρισμού αντικειμένων από ένα ραβδοσκόπο είναι παιχνιδάκι μπροστά στο πρόβλημα φιλτραρίσματος του χώρου.

Υπάρχουν βέβαια και διάφορες ιδιωτικές κατασκευές, αλλά αυτές είναι κάτι πολύ προσωπικό ανάλογα με την επιλογή του κάθε ερευνητή

Στις βέργες μπορεί να προστεθεί κι ένας ενισχυτής σημάτων που σκοπός του είναι να φανερώνει στο χρήστη εντονότερα τη γραμμή εκπομπής των θαμμένων αντικειμένων.

Έχουμε κατασκευάσει αυτό το κύκλωμα που λειτουργεί με μια μπαταρία 9 volt για να ενισχύσουμε τη βιομαγνητική ενέργεια του δέκτη – χειριστή. Με τον ενισχυτή όλοι οι χειριστές έχουν δυνατότητα επιτυχίας καθώς το σύστημα δεν βασίζεται πλεόν μόνο σε ιδιαίτερες ραβδοσκοπικές ικανότητες.

Ο ενισχυτής εδάφους είναι καλό να τοποθετείται πάνω στο στόχο που έχουμε βρει, ώστε η παροχή του ρεύματος που παράγει ο ενισχυτής να ενεργοποιεί την εκπομπή του θαμμένου στόχου. Με αυτή τη μέθοδο επαληθεύουμε την ύπαρξη του αντικείμενου και την ταυτότητά του.

Συμβουλές

Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε τις βέργες σας σε καθημερινή βάση, ώστε να γίνετε αποδοτικοί στη χρήση τους. Διαλέξτε για την εξάσκησή σας ένα μέρος όπου να είστε μόνοι σας και να μην ενοχλήστε από θορύβους ή άλλα άτομα. Προτιμάται συνήθως ο εξωτερικός χώρος, ώστε να αποφύγουμε και τις παρεμβολές από αντικείμενα που μπορεί να βρίσκονται σε έναν εσωτερικό χώρο.

Αρχίστε την εκπαίδευσή σας χρησιμοποιώντας χρυσό ή ασήμι ή κάποιο άλλο μέταλλο στο πάτωμα ή στο οπτικό σας πεδίο και να χρησιμοποιήστε το όργανο από διαφορετικές κατευθύνσεις κι αποστάσεις .

Η λειτουργία του εκκρεμούς βασίζεται στη ραδιαισθησία. Εκεί στηρίζουν τις δυνατότητές τους και οι ραβδοσκόποι, που προσπαθούν να ανακαλύψουν φλέβες νερού ή ακόμη και κρυμμένο χρυσάφι. Αυτή τη δύναμη της ραδιαισθησίας μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κι εμείς για να ανακαλύψουμε τους δικούς μας «θησαυρούς». Για να πετύχουμε το στόχο μας, χρειάζεται να έχουμε αυτοσυγκέντρωση, σωστό κράτημα και να θέτουμε σαφείς ερωτήσεις. Το

εκκρεμές με απλές κινήσεις (που προηγουμένως έχουμε ορίσει εμείς) θα μας δώσει την απάντηση.

Με αρκετή εξάσκηση, μάλιστα, μπορούμε να καλλιεργήσουμε την έκτη μας αίσθηση και να διευκολύνουμε την καθημερινότητά μας. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος χρησιμοποιεί καθημερινά μόνο ένα μικρό μέρος των δυνατοτήτων του. Για να εκφραστεί η διαίσθησή μας, χρειάζεται αρκετή εξάσκηση.

Πώς λειτουργεί

Τις απαντήσεις δεν τις δίνει αυτό καθεαυτό το εκκρεμές, αλλά η εσωτερική μας γνώση. Είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος έχει ψυχικές ικανότητες, πέρα από τις πέντε αισθήσεις, όπως είναι η διαίσθηση. Ο ανθρώπινος νους είναι εξαίρετος δέκτης και πομπός ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας. Ο τρόπος χρήσης άλλωστε είναι απλός, εύκολος και γρήγορος. Ένας έμπειρος χειριστής μπορεί να ανιχνεύσει ακόμη και συναισθήματα, τόσο τα δικά του όσο και των άλλων.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το εκκρεμές για να βρούμε με μεγάλη ακρίβεια ένα κρυμμένο θησαυρό, υπόγεια κοιτάσματα κτλ. Το υλικό από το οποίο θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο ένα εκκρεμές ποικίλλει για κάθε λαό και για κάθε φιλοσοφία. Τα πιο αποτελεσματικά και πιο γνωστά υλικά είναι μέταλλα με μεγάλη αγωγιμότητα, όπως χαλκός, ορείχαλκος, χρυσός ή ασήμι. Η καλύτερη επιλογή είναι ένας συνδυασμός ευγενών μετάλλων με μια ειδική επεξεργασία στην κατασκευή τους.

Το εκκρεμές μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια πληθώρα περιπτώσεων πέραν αυτής που αναφέραμε αρχικά. Κρατήστε σταθερά το εκκρεμές, αφήστε το να ταλαντωθεί ώσπου να σταματήσει και μετά κάντε μία-μία τις ερωτήσεις σας. Η ελεύθερη αιώρηση επιτρέπει στο εκκρεμές να συντονιστεί με την ενέργειά σας και καθώς επηρεάζεται από τους θετικούς ή αρνητικούς της κραδασμούς, αρχίζει να κινείται συγκεκριμένα πλέον, απαντώντας «ναι» αν κινείται κυκλικά ή «όχι» αν κινείται πέρα-δώθε.

Ξεκινώντας την εξάσκησή σας με το εκκρεμές θα χρειαστεί να ορίσετε τι είδους κινήσεις θα αντιστοιχούν στο «ναι», στο «όχι» και στο «ίσως». Αυτό είναι ένα είδος προγραμματισμού του υποσυνειδήτου και ίσως να χρειαστεί να το κάνετε επανειλημμένα για κάποιες μέρες (π.χ. για μια βδομάδα). Για παράδειγμα, θα μπορούσε να οριστεί η κίνηση «μπρος-πίσω» ως «ναι», η κίνηση «δεξιά-αριστερά» ως «όχι», και κάποιο είδος κυκλικής κίνησης ως «ίσως». Εναλλακτικά, θα μπορούσε μια δεξιόστροφη κίνηση να αντιστοιχεί στο «ναι» και μια αριστερόστροφη στο «όχι».

Είναι σημαντικό να σκεφτείτε καλά τι είδους ερωτήσεις θα υποβάλλετε. Σκεφτείτε προσεκτικά πώς θα διατυπώσετε τα ερωτήματά σας, ώστε να είναι σαφή και ξεκάθαρα. Να γνώριζε ακριβώς τι ρωτάτε έχοντας πλήρη επίγνωση. Και επίσης, οι ερωτήσεις θα πρέπει να είναι τέτοιες ώστε να μπορούν να απαντηθούν με «ναι» ή «όχι». Κάτι που συμβουλεύουν αρκετοί ειδικοί του εκκρεμούς είναι να έχουμε συγκεντρωμένο το νου και ουδέτερη συναισθηματική κατάσταση εάν επιθυμούμε να λάβουμε μια ακριβή ένδειξη.

Τα συναισθήματα και οι επιθυμίες σας μπορούν να επηρεάσουν την κίνηση του εκκρεμούς εισάγοντας στατικό θόρυβο. Το εκκρεμές λειτουργεί βάσει βιοηλεκτρικών αρχών και τα συναισθήματα προσθέτουν αντίσταση στο νευρικό ρεύμα που χρειάζεται το εκκρεμές για να κινηθεί. Προσπαθήστε να είστε ουδέτερος, δηλαδή να μην είστε ούτε θετικά ούτε αρνητικά προκατειλημμένος σχετικά με την απάντηση. Αδειάστε το νου σας κι αποβάλλετε από τη σκέψη σας την απάντηση που θα θέλατε να λάβετε. Ανοίξτε το νου σας στην απάντηση που θα σας δώσει η εσωτερική σας γνώση. Το πιο δύσκολο σημείο για πολλούς είναι να απομακρύνουν τη σκέψη τους από την απάντηση που επιθυμούν να ακούσουν. Σε αυτό το σημείο είναι δυνατό να βοηθήσει αρκετή εξάσκηση του νου μέσω διαλογισμού

2 Η δύναμη του εκκρεμούς

Το εκκρεμές μπορεί να σας δώσει αναρίθμητες πληροφορίες, ώστε να κάνετε σωστές επιλογές και λιγότερα λάθη, να λύνετε προβλήματα και να απαλλαγείτε σταδιακά από τις ανασφάλειες και την αναποφασιστικότητα που σας διακατέχει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε την υπομονή και την επιμονή να καλλιεργήσετε τις ικανότητες που απαιτεί αυτή η διαδικασία.

Οι έμπειροι ραβδοσκόποι «νιώθουν» την πληροφορία σε όλο τους το «είναι». Γιατί όχι κι εσείς; Εξάλλου, ούτε ο πιο έμπειρος ψυχολόγος ή ραβδοσκόπος δεν σας γνωρίζει καλύτερα από τον ίδιο σας τον εαυτό! Εσείς είστε η αυθεντία στο μικρόκοσμό σας, γιατί μόνο εσείς γνωρίζετε τον εαυτό σας μαζί με τις λεπτομέρειες και τις παραμέτρους της ζωής σας (συναισθήματα, σκέψεις, υγεία, αδυναμίες, ικανότητες, προσδοκίες, σχέσεις). Μόνο εσείς ξέρετε βαθιά μέσα σας τι σας ωφελεί και τι σας βλάπτει. Εσείς είστε υπέυθυνοι για τη ζωή σας κι εσείς παίρνετε τις αποφάσεις.

Μπορείτε να θέσετε όποια ερώτηση μπορεί να απαντηθεί με «ναι» ή με «όχι». Μπορείτε να ρωτήσετε για το φυτό σας που μαραίνεται, για τυχόν αλλαγή δουλειάς, για τις βιταμίνες που χρειάζεται σήμερα ο οργανισμός σας, για το χρώμα που σας ταιριάζει ή σας ηρεμεί, ποιο βιβλίο να αγοράσετε στη φίλη σας, ποια είναι η καλύτερη δασκάλα αγγλικών για το παιδί σας, πού θα πάτε διακοπές, ποιος είναι ο ωροσκόπος σας και για αναρίθμητα άλλα θέματα. Η πολύτιμη πείρα αποκτάται με τον διαρκή πειραματισμό και τη μεθοδικότητα, ώσπου να καταφέρετε να πάρετε αξιόπιστες απαντήσεις ακόμα και σε σημαντικά θέματα.

3 Ασκήσεις με εκκρεμές

Κρατήστε το εκκρεμές πάνω από το άλλο σας χέρι. Κάντε μια ερώτηση στην οποία γνωρίζετε την απάντηση. Για παράδειγμα, «Με λένε Γιώτα;» Παρατηρήστε με ποια κίνηση το εκκρεμές απαντά καταφατικά.

Σημειώστε την και κοιτώντας το, πείτε σιωπηλά στο υποσυνείδητό σας: «Έτσι απαντάει ναι». Επαναλάβετε το μήνυμα δυνατά. Συνεχίστε ρωτώντας για άλλα γνωστά θέματα. Για παράδειγμα, «Είμαι γυναίκα;», «Μένω στο Χολαργό;», «Έχω τρεις κόρες;». Έτσι θα σιγουρευτείτε για την κίνηση που αντιστοιχεί στο «ναι». Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία για το «όχι», κάνοντας ανάλογες ερωτήσεις με γνωστές απαντήσεις.

Για παράδειγμα, «Είμαι άντρας;», «Έχω πέντε παιδιά;», «Κατοικώ στη Αμερική;». Με αυτό τον τρόπο θα συνδεθείτε εσωτερικά και με την αρνητική κίνηση του εκκρεμούς. Επαναλάβετε τα παραπάνω πολλές φορές καθημερινά για μία ή δύο βδομάδες, ώσπου να εξοικειωθείτε με τις κινήσεις του εκκρεμούς κι εκείνο με τη δική σας εσωτερική ενέργεια. Οι κινήσεις του θα γίνουν τελικά «ένα» μ’ εσάς και οι αυθεντικές του απαντήσεις θα έρχονται αυτόματα. Αν μετά από μια ερώτηση το εκκρεμές παραμείνει ακίνητο, αυτό μπορεί να σημαίνει «ίσως».

Πειραματιστείτε και διαπιστώστε το. Συχνά, όμως, δηλώνει πως ο εαυτός σας μπορεί να μη θέλει να απαντήσει. Ειδικά στο αρχικό στάδιο, αλλά και γενικότερα, δεν πρέπει να αφήνετε κανέναν άλλο να πάρει το εκκρεμές από τα χέρια σας ούτε να το κρατήσει, για να μην αλλοιωθεί η σύνδεσή του μαζί σας. Καλό είναι να το φυλάτε πάντα στο ίδιο κουτί, σε συγκεκριμένο μέρος, μακριά από κινητά και λοιπές πηγές ενέργειας.

4 Πώς να ρωτάτε το εκκρεμές

Οι ερωτήσεις πρέπει να είναι απλές, συγκεκριμένες και να απαντώνται μόνο με «ναι» ή «όχι». Το εκκρεμές δεν έχει φωνή για να εξηγήσει «γιατί», «πώς», «πότε» ή «πόσο», οπότε πρέπει να κάνετε επιμέρους διερευνητικές ερωτήσεις που να επιδέχονται ως απάντησή τους το «ναι» ή το «όχι». Για παράδειγμα, αν θέλετε να μάθετε γιατί πονάει το στομάχι σας, ρωτήστε διαδοχικά, μέχρι να πάρετε μία ή περισσότερες καταφατικές απαντήσεις: «Με πειράζει ο καφές;», «Με πειράζει το λεμόνι;», «Με πειράζει το μέλι;», «Φταίει το άγχος;», «Επανήλθε η παλιά γαστρίτιδα;». Έτσι θα μάθετε τα αίτια, τι να αποφεύγετε ή αν πρέπει να πάτε στο γιατρό.

Οι ερωτήσεις πρέπει να γίνονται με απόσταση τουλάχιστον 15 με 20 δευτερόλεπτα η μία από την άλλη, ώστε να απενεργοποιείται το εκκρεμές πριν απαντήσει στην επόμενη ερώτηση. Κάντε λίγες ερωτήσεις τη φορά, για να μην εξασθενίσει η «επαφή» με το εκκρεμές. Αν ρωτάτε από περιέργεια ή για πλάκα, ο συντονισμός με το εκκρεμές χάνει το βάθος του και οι απαντήσεις δεν θα ευσταθούν. (Θα σας κάνει κι αυτό... πλάκα!) Αν η ερώτηση είναι πολύ σημαντική, ρωτήστε το (πάντα συγκεντρωμένοι) αρκετές φορές μέσα στη μέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας και καταγράψτε τις απαντήσεις. Ο μέσος όρος θα σας δώσει την πιο αντικειμενική απάντηση.

Μην περιμένετε πολλά από το εκκρεμές, όταν ρωτάτε για τυχερούς αριθμούς, παρά τις διαβεβαιώσεις δασκάλων και βιβλίων. Κατά τους εσωτεριστές, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται το εκκρεμές για τόσο «υλικά» πράγματα, όπως η απόκτηση χρήματος.

Οι εσωτεριστές λένε πως όταν ρωτάμε για τον τυχερό αριθμό ενός λαχείου, η κλήρωσή του δεν έχει συντελεστεί. Έτσι, το αποτέλεσμα μπορεί να επηρεαστεί από τους χιλιάδες άλλους που ίσως ρωτούν το ίδιο πράγμα. Κατά τη γνώμη μου, μόνο οι έμπειροι και οι τυχεροί μπορούν να κερδίσουν. Εξάλλου, κάτι τέτοιο θα προκαλούσε μεγάλο ντόρο. Ρωτήστε, όμως, για το δάνειο που σας συμφέρει, με το εκκρεμές να αιωρείται πάνω από τα χαρτιά που περιέχουν τις σχετικές προτάσεις ή πάνω από ανάλογες διαφημίσεις ή έντυπα.

5 Εύρεση αντικειμένων με εκκρεμές

Το εκκρεμές μπορεί να σας σώσει, αν είστε αρκετά έμπειροι. Θα βρείτε τα χαμένα σας κλειδιά, το πολύτιμο δαχτυλίδι σας ή χρήματα που κρύψατε κάπου, για να μην τα βρει κανείς (ούτε εσείς!). Ηρεμήστε, συγκεντρωθείτε και με τη δύναμη της φαντασίας σας φέρτε στο νου σας την εικόνα του χαμένου αντικειμένου. Μετά, ζητήστε από το εκκρεμές να το βρει, προεκτείνοντας το χέρι σας ώστε να πλησιάσει το εκκρεμές γύρω ή πάνω από κάθε γωνιά του χώρου ακόμη και την πλέον απίθανη. Περιμένετε με υπομονή, ώσπου το εκκρεμές να κινηθεί καταφατικά. Για να εξασκηθείτε, ζητήστε από κάποιον να κρύψει ένα αντικείμενο σε ένα χώρο και μετά από 10 λεπτά ψάξτε να το βρείτε στο χώρο όπου το έκρυψε ζητώντας από το εκκρεμές να το βρει, κινούμενο καταφατικά. Επαναλαμβάνετε την άσκηση συχνά. Αν είστε έμπειροι, μπορείτε να βρείτε αντικείμενα και στο δρόμο.

6 Εσωτερική γνώση και εκκρεμές

Με το εκκρεμές μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα βαθύτερα επίπεδα του «είναι» σας, στα οποία ενυπάρχουν και αρνητικές εμπειρίες ή αντιλήψεις. Πίσω απ’ αυτές, όμως, ο εαυτός σας γνωρίζει την αλήθεια, πέρα από κάθε φόβο, κόμπλεξ ή προλήψεις. Όπως παρεμβάλλονται παράσιτα στους δέκτες των ραδιοφώνων, έτσι κι ο ανθρώπινος νους σκιάζεται από «παράσιτα»: συναισθήματα, επιθυμίες, άγχος, κόπωση αλλά κι από εξωτερικά ηλεκτρομαγνητικά κύματα που εκνευρίζουν. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες και να εξασκηθείτε πολύ, ώσπου να κατέχετε τη διαδικασία. Το 90% των ανθρώπων μπορεί διαπιστωμένα να χρησιμοποιεί αποτελεσματικά το εκκρεμές. Υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν μεγάλο ταλέντο στη ραδιαισθησία. Όμως, η ικανότητα αυτή καλλιεργείται και μεγαλώνει με την άσκηση και θα αποδειχθεί χρήσιμη σε όλους!

7 Πώς να εκπαιδευτείτε με το εκκρεμές

Κάντε τις ερωτήσεις σε μέρος ήσυχο κι ευχάριστο, μακριά από ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, ιδίως κινητά τηλέφωνα (ακόμα και κλειστά). Κρατήστε σταθερά το εκκρεμές, αλλά με ευλύγιστο καρπό και χαλαρό μπράτσο, ώστε να μην εμποδίζετε την ελεύθερη ταλάντωσή του (εικόνα 1). Προτιμήστε νήμα μήκου 5-8 εκ. αν είστε καθιστοί και έως 20 εκ. αν είστε όρθιοι. Καθίστε με το κορμί σας όρθιο και τα πόδια να ακουμπούν στο πάτωμα. Αν είστε όρθιοι, στηριχθείτε και στα δύο πόδια. Τα πόδια ή τα χέρια δεν πρέπει να εφάπτονται μεταξύ τους. Πρέπει να είστε ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και συναισθηματικά ουδέτεροι σχετικά με το πρόβλημα για το οποίο ρωτάτε. Διαφορετικά, η ένταση της επιθυμίας ή ο φόβος της απογοήτευσης θα επηρεάσουν την κίνηση του εκκρεμούς. Αν δεν νιώθετε αδιάθετοι, αναβάλετε τις ερωτήσεις, διότι η ψυχοσωματική αδυναμία μπορεί να αλλοιώσει την κίνηση του εκκρεμούς.



ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΡΑΥΔΟΣΚΟΠΙΑΣ

Επηρεασμός αποτελέσματος
Γνωρίζεται ότι δεν πρέπει να μας υποδεικνύουν ή να κρύβουμε μόνοι μας τους στόχους για να τους βρούμε μετά ραβδοσκοπικά. Το έχω γράψει σε παλιότερα άρθρα.
Όσο περισσότερο ασχολούμαστε με τη ραβδοσκοπία/ραδιαισθησία αυξάνεται η αγωγιμότητά μας και όταν περάσει πάνω από ένα όριο, τότε αρχίζουν να ενεργοποιούνται διάφορες ικανότητες που βρίσκονται σε ύπνωση.
Μια από αυτές είναι η ικανότητα επηρεασμού της κίνησης των ραβδοσκοπικών μας οργάνων, η οποία όμως έχει αρνητικό αποτέλεσμα στις έρευνές μας.
Εγώ την ονομάζω τηλεκίνηση εξ επαφής, γιατί διαφέρει από την κλασσική, δηλαδή την μετακίνηση αντικείμενων με τη θέλησή μας χωρίς επαφή (*).
Όσοι ασχολούνται αρκετό καιρό και έχουν αρκετή αγωγιμότητα στο σώμα τους ή κάποιοι που βρίσκονται σε καλό επίπεδο χωρίς να έχουν ασχοληθεί ποτέ με τη ραβδοσκοπία, μπορούν να επηρεάσουν με τη θέλησή τους την κίνηση των οργάνων που κρατάνε.
Οι σκεπτικιστές θα πείτε ότι κουνώντας τον καρπό, αλλάζει και η κίνηση του οργάνου. Κάποιοι ίσως να το κάνουν έτσι, αλλά εγώ μιλάω για καθαρό επηρεασμό.
Πειράματα
Δοκιμάστε το. Κρατείστε σταθερά μία βέργα Γ και σκεφτείτε χωρίς να πιεστείτε ότι θέλετε να κινηθεί αριστερά, μετά δεξιά μετά να σταματήσει ή ότι άλλο. Είναι σημαντικό να μην αμφιβάλλετε. Έξω στο πεδίο η θέλησή μας ενισχύεται από την επιθυμία μας να υπάρχουν χρυσές λίρες στο Χ σημείο, οπότε θα τις επηρεάσουμε ευκολότερα τις βέργες για να δείξουν στο Χ.
Μετά κάντε το δυσκολότερο, κρατείστε 2 βέργες και σκεφτείτε ότι θέλετε η μία να γυρνάει συνέχεια αριστερά και η άλλη δεξιά. Μετά να σταματήσει η μία ενώ η άλλη να γυρίσει από τη αντίθετη κατεύθυνση ή όποιο άλλο δύσκολο συνδυασμό σκεφτείτε.
Κάντε το ίδιο με 1 ή με 2 εκκρεμή ταυτόχρονα ή με 1 εκκρεμές και 1 βέργα μαζί.


Τι είναι το ηλιακό πλέγμα και ποια η σχέση του με τη ραβδοσκοπία

Ηλιακό πλέγμα στην ιατρική ονομάζεται το σημείο με το μεγαλύτερο σύνολο νευρικών κυττάρων εκτός του κεντρικού νευρικού συστήματος. Το πλήθος νεύρων ξεχωρίζουν από τους κόμβους προς όλες τις κατευθύνσεις, γεγονός που τους δίνει μια ομοιότητα με τις ακτίνες του ήλιου. Βρίσκεται πάνω από τον αφαλό προς το θώρακα.

Βιοενεργειακά είναι το κέντρο που παράγει ενέργεια από τις τροφές. Θα το έχετε ακούσει με το ινδικό όνομα manipura ή τρίτο τσάκρα ή ενεργειακό κέντρο (σε σύστημα 7 κέντρων). Συμβολίζεται σαν λωτός με δέκα κίτρινα πέταλα. 

  1. Αναλόγως της κατάστασής του επηρεάζει τη ζωή μας.
  2. Αν λειτουργεί με ισορροπία τότε νιώθουμε αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση, έχουμε προσωπική δύναμη, ενέργεια, ικανότητα να λαμβάνουμε σωστές αποφάσεις (οικονομικά, επιχειρηματικά, κτλ), θέληση για επιτυχία.
  3. Αν λειτουργεί λάθος και πάει να κλείσει τότε νοιώθουμε χαμηλή αυτοεκτίμηση, αμφισβητούμε τον εαυτό μας, δυσκολευόμαστε να πάρουμε αποφάσεις, είμαστε ευάλωτοι στο να μας χειραγωγήσουν, χάνουμε το σκοπό μας.
  4. Αν λειτουργεί λάθος σε υψηλό βαθμό τότε γινόμαστε εγωιστές, σκληροί, επιθετικοί, επικριτικοί με τους άλλους, θεωρούμε ότι μόνο εμείς έχουμε δίκιο, θυμώνουμε εύκολα, παθαίνουμε εμμονή με τις λεπτομέρειες.
  5. Το κέντρο λειτουργεί ως στρόφιγγα για να στέλνει ενέργεια στα πάνω (πνευματικά) ή στα κάτω κέντρα (ζωώδη).
  6. Η ικανότητά μας να ραβδοσκοπούμε αυξάνεται παράλληλα με αυτό το κέντρο. Αν δεν γνωρίζουμε πως να το έχουμε σε ισορροπία τότε αυτό τείνει να λειτουργεί ανεξέλεγκτα.
  7. Θα έχετε προσέξει ότι αρκετοί ραβδοσκόποι είναι εγωιστές, δεν δέχονται άλλη θεώρηση των πραγμάτων εκτός από την δική τους, αρπάζονται εύκολα, θυμώνουν, μαλώνουν, καυγαδίζουν προσπαθούν να αποδείξουν ότι η δική τους άποψη είναι η σωστή και όλων των άλλων η λάθος. Επικριτικοί στο μέγιστο, είρωνες.
  8. Το να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε αυτό το κέντρο θα πρέπει να το ελέγξουμε. Στόχος είναι είναι να έχουμε ανοιχτά και ισορροπημένα όλα τα κέντρα μας, γεγονός δύσκολο για τον μέσο άνθρωπο. Χρειάζονται ειδικές γνώσεις, πειθαρχία, επιμονή και πολύς χρόνος.
  9. Όσο θα αυξάνεται ισορροπημένα η ενέργεια αυτού του σημείου θα γινόμαστε και καλύτεροι ραβδοσκόποι. Αν κάποιοι είναι παράλληλα και γνώστες βιοενεργειακών μεθόδων γνωρίζουν πως να το κάνουν.
  10. Η χρήση της βιοενέργειας παράγει βιοηλεκτρικά και βιομαγνητικά φαινόμενα. Η συσσώρευση και στασιμότητα ενεργειών σε σημεία στο σώμα μας, βλάπτει την υγεία μας. Όταν είμαστε στην αρχή μιας μεθόδου και δεν έχουμε αναπτύξει αρκετή βιοενέργεια ότι λάθος κάνουμε "συγχωρείται".
Όταν όμως επιτύχουμε μεγάλη ανάπτυξη, τότε θα πρέπει να προσέχουμε τι κάνουμε, γιατί τα λάθη μας θα δημιουργούν προβλήματα στην υγεία μας. Θέλει γνώσεις, καθοδήγηση και προσοχή.
Για αυτούς που δεν κατέχουν κάποια μέθοδο, μπορούν να ξεκινήσουν κάνοντας διαλογισμό (*).



Περί υλικών κατασκευής ραβδοσκοπικών οργάνων

Γίνεται λόγος για τα υλικά κατασκευής και το τι μπορεί περιέχει μια βέργα ή και ένα εκκρεμές.
Τα παρακάτω έχουν νόημα για όσους έχουν υψηλή αγωγιμότητα στο σώμα τους (είναι αρκετά ευαίσθητοι στην αίσθηση από το μέσο άνθρωπο). Διαφορετικά δεν θα μπορούν να "νοιώσουν" τη διαφορά των υλικών.
Έγραψα παλιότερα ότι η βέργα ή το εκκρεμές είναι ένας οπτικός δείκτης και ότι το "μηχάνημα" είναι ο εαυτός μας.
Το υλικό κατασκευής έχει κάποιο μικρό νόημα, το οποίο εμπεριέχεται στην "εξίσωση" του ραβδοσκοπικού συστήματος. Για παράδειγμα αν η βέργα είναι χάλκινη τότε διαχέεται πιο γρήγορα η βιοενέργεια πάνω της, άρα κουραζόμαστε πιο εύκολα.
Μπορεί να είναι από οποιοδήποτε άλλο υλικό, όπως ξύλο, πλαστικό, γυαλί, κτλ ή να περιλαμβάνει υλικά με κράματα ή διαφορετικά μέταλλα ή ακόμη να περιέχει θήκες με χώμα, μεταλλεύματα, πέτρες, κρυστάλλους. κτλ. Μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ή να τις φτιάξετε μόνοι σας με ωραία σχέδια, φιναρισμένες, επιχρυσωμένες, κτλ.
Το νόημα όμως αυτών είναι κατά πόσο το υλικό επιβραδύνει ή επιταχύνει τη διάχυση της βιοενέργειας πάνω του και στο περιβάλλον. Πρακτικά κάποιες βέργες μπορεί να μας κουράσουν και κάποιες να θέλουν αρκετό χρόνο για να βρουν στόχο.
Βλέπουμε βέργες να πωλούνται σε τιμές πολύ υψηλές, χωρίς να ικανοποιούν ούτε τα πιο βασικά κριτήρια. Φαντάζουν όμορφες, με "διαστημικά" σχέδια, κτλ, αλλά δεν θα μας δώσουν κάτι παραπάνω από το αν κρατούσαμε στο χέρι μας μια απλή μονοκόμματη βέργα.
Το να χρησιμοποιούμε στα τυφλά διάφορες κατασκευές βεργών γιατί μας είπαν ότι η βέργα είναι σούπερ ντούπερ, είναι άδικο για τον ραβδοσκόπο εαυτό μας και θα πρέπει να μάθουμε να εστιάζουμε στα βασικά χαρακτηριστικά κατασκευής της.
Αν η βέργα έχει έναν προσανατολισμό, δηλαδή κατασκευάζετε με συγκεκριμένα υλικά ώστε να είναι καλύτερη ως προς τη διάδοση της ενέργειας έχει ένα νόημα, αλλά θα πρέπει να την δοκιμάσουμε πρώτα αν λειτουργεί σωστά σε μας.
Κάντε δοκιμές με βέργες από διάφορα υλικά για να βρείτε ποια σας καλύπτουν.
Η διατομή του υλικού παίζει και αυτή το ρόλο της στην ταχύτητα διάδοσης, όσο πιο χοντρή είναι τόσο μεγαλύτερο χρόνο και ποσότητα βιοενέργειας θα μας ξοδέψει για το ίδιο αποτέλεσμα που θα είχαμε με μια λεπτότερη.



Γείωση και ραβδοσκοπία
Όπως σε κάθε ενεργειακή μέθοδο, έτσι και στη ραβδοσκοπία θα πρέπει στο τέλος να γειωνόμαστε. Τι σημαίνει αυτό;
Όπως έχω εξηγήσει σε προηγούμενα άρθρα την ώρα της ραβδοσκόπησης η βιοενέργεια ρέει πάνω μας, στα ραβδοσκοπικά όργανα και λαμβάνουμε ενεργοπληροφορίες από το περιβάλλον.
Επειδή ελάχιστοι ραβδοσκόποι ασχολούνται και με άλλες ενεργειακές μεθόδους, κανείς δεν γνωρίζει ότι πρέπει να κάνει κάτι στο τέλος, πόσο μάλλον ότι θα πρέπει να γειώνεται κάθε φορά. Όσο πιο έντονη είναι η προσπάθεια και μεγάλη χρονικά, τόσο μεγαλύτερη ανάγκη υπάρχει.
Εκτός του ότι θα πρέπει καθημερινά να γειωνόμαστε, ανεξάρτητα αν κάνουμε ραβδοσκοπία ή όχι, αυτήν την πληροφορία την αγνοεί ο περισσότερος πληθυσμός της Δύσης.
Τα οφέλη της καθημερινής γείωσης είναι ότι βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, μειώνει τους πόνους στους μυς και στις αρθρώσεις, δρα ως αντιφλεγμονώδες και επουλωτικό, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το άγχος και αυξάνει την βιοενέργειά μας. Εννοείται ότι παράλληλα θα πρέπει να κάνουμε και υγιεινή ζωή.
Στον ραβδοσκόπο επιπλέον όφελος είναι ότι διαχέει στο περιβάλλον την περίσσεια ενέργειας, ειδικά όταν προέρχεται από ραβδοσκόπηση παλιών στόχων...
Η τεχνική που περιγράφω είναι απλή και μπορεί να την κάνει ο καθένας: Βγάλτε από πάνω σας οτιδήποτε μεταλλικό φοράτε. Να έχετε φάει τουλάχιστον 2-3 ώρες πριν και να είστε ενυδατωμένοι.
Αφαιρέστε τα παπούτσια και τις κάλτσες σας.
Μια ηλιόλουστη ημέρα πατήστε με γυμνά πόδια στο έδαφος ή στην υγρή άμμο της θάλασσας. Κάντε το μόνοι σε μέρος χωρίς φασαρία. Κλείστε τα μάτια σας και ηρεμήστε. Μείνετε όρθιοι σε αυτή τη θέση αρκετά λεπτά. Το σώμα σας γνωρίζει τι πρέπει να κάνει.
Ο καθένας θα νοιώσει διαφορετικά και εξαρτάται από την αγωγιμότητά του.



Κοινή ενεργειακή συνιστώσα
Όλες οι μέθοδοι και οι τεχνικές που λειτουργούν με "ενέργεια", έχουν μια κοινή συνιστώσα. Είναι όλες διαφορετικές εκφάνσεις της ίδιας βάσης. Όπως τα φύλλα ενός δέντρου που βρίσκονται στον ίδιο κορμό, ασχέτως αν είναι άλλα μακρινά και άλλα κοντινά.

Για να έχουμε κέρδος από αυτή τη γνώση θα πρέπει να ασχολούμαστε και με άλλες ενεργειακές μεθόδους, γιατί μπορούμε να πάρουμε τεχνικές εκπαίδευσης και να τις συνδυάσουμε με τη δική μας, ώστε να επιταχύνουμε την ανάπτυξή μας στη ραβδοσκοπία. Εδώ θέλει προσοχή, ώστε να μην πάρουμε τεχνικές από μεθόδους που δεν κατέχουμε, γιατί μπορεί να βλάψουμε τον εαυτό μας.

Όλοι ξεκινάμε την εξάσκηση από κάποιο σημείο, το οποίο είναι ανάλογο της αγωγιμότητας του σώματός μας, δηλαδή της ευαισθησίας μας. Κάποιοι έχουν υψηλή αγωγιμότητα και δεν θα δαπανήσουν πολύ χρόνο και άλλοι μέτρια ή χαμηλή. Υπάρχουν και λίγα άτομα που διαθέτουν υπερυψηλή αγωγιμότητα.

Στη ραβδοσκοπία σχεδόν όλοι εξασκούνται στη χρήση των ραβδοσκοπικών οργάνων, ώστε μέσα από αυτή να επέλθει και η αύξηση της αγωγιμότητας μαζί με τα υπόλοιπα οφέλη.

Υπάρχουν ορισμένες τεχνικές ανάπτυξής της, που μπορούμε να κάνουμε (*), όμως θέλει προσοχή όπως έγραψα παραπάνω.

Αν ασχολούμαστε μόνο με τη ραβδοσκοπία και φθάσουμε σε ικανοποιητικό σημείο αναπτύσσοντας μια καλή αγωγιμότητα στο σώμα μας, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε και σε άλλες μεθόδους, εκτός ραβδοσκοπίας, οι οποίες χωρίζονται σε 2 κατηγορίες, της υγείας και των πολεμικών τεχνών.

Άρα αν κατέχετε μια ενεργειακή μέθοδο, μπορείτε κάλλιστα να περάσετε στη ραβδοσκοπία και το αντίστροφο.

Ραβδοσκοπικός έλεγχος τροφων
Ο έλεγχος συνήθως γίνεται με εκκρεμές και δηλώσεις. Μπορεί να γίνει και με βέργες Γ ή άλλο όργανο.
Με τις δηλώσεις δεν ρωτάμε την ...τροφή αλλά εισάγουμε δεδομένα στον εγκέφαλό μας.
Οι τροφές έχουν και αυτές πεδίο ενέργειας και δόνηση. Όταν κάτι είναι φρέσκο και σωστά καλλιεργημένο η ενέργειά του είναι υψηλή και τρώγοντάς το περνάει σε μας (ενέργεια της τροφής).
Επίσης μπορούμε να μάθουμε αν μας κάνει καλό ή όχι.
Αν δεν έχει καλλιεργηθεί σωστά ή το έχουμε πολύ καιρό τότε έχει εξασθενημένη δόνηση και πεδίο. Και αν το φάμε θα μειώσει τη δική μας ή δεν θα προσθέσει τίποτα.
Στα κρέατα ισχύει ότι η δόνηση εκτός του ότι είναι χαμηλή, έχει και ενέργεια χαμηλής ποιότητας και τρώγοντας το θα μειώσει τη δική μας. Χειρότερα για τροφές που έχουν υποστεί επεξεργασία.
Άρα το καλύτερο θα είναι να τρώμε φρέσκα λαχανικά και φρούτα βιολογικής καλλιέργειας, όσπρια και άλλα φυτικά και καθόλου κρέας.

Πως γίνεται ο έλεγχος
Παίρνετε κάτι και το βάζετε πάνω σε μια επιφάνεια (άσπρο αλεύρι, φρούτο, φέτα ψωμί, κτλ).
Ακολουθείτε τις οδηγίες σωστής χρήσης του ραβδοσκοπικού οργάνου.
Κρατήστε το εκκρεμές πάνω από το τρόφιμο.
Ρωτήστε αν το φάτε θα σας κάνει καλό; Ή άλλη σχετική απλή ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά. Ή κάντε αρκετές ερωτήσεις στο ίδιο τρόφιμο.
Αν έχετε εμβαθύνει στη χρήση του εκκρεμούς μπορείτε να ορίσετε μια νοητική κλίμακα μέτρησης και να κατατάξετε τα τρόφιμα σύμφωνα π.χ. με τη δόνησή τους.
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να βρείτε ποιες τροφές σας πειράζουν και σας δημιουργούν προβλήματα.
Να αλλάξετε τη διατροφή σας για να έχετε πάντα υψηλή δόνηση και ενέργεια.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για το νερό. Μετρήστε τη δόνηση και την ενέργεια ενός νερού από πηγή, από βρύση και ενός εμφιαλωμένου και δείτε τις διαφορές.


Πως λειτουργούν οι δηλώσεις στο εκκρεμές
Κάποιοι που δεν έχουν εμβαθύνει τις γνώσεις τους στη ραβδοσκοπία, πιστεύουν ότι ο τρόπος με τις δηλώσεις στο εκκρεμές είναι ότι κάνουμε ερωτήσεις σε άψυχα αντικείμενα!
Το οποίο είναι λάθος και έχουν παρεξηγήσει το θέμα. Ας το ξεδιαλύνουμε.
Έχω αναλύσει το τι είναι οι δηλώσεις με το εκκρεμές και το τι ακριβώς γίνεται. Καταρχήν η ραδιαισθησία/ραβδοσκοπία όπως και όλα τα υπόλοιπα λειτουργεί με τον εγκέφαλό μας.
Για να γίνει πιο κατανοητό το θέμα, ας δούμε ένα παράδειγμα από τους υπολογιστές. Τα βήματα για μια διαδικασία ενός υπολογιστή θα λέγαμε είναι η εισαγωγή δεδομένων (πληκτρολόγιο, ποντίκι, αισθητήρες), η επεξεργασία και το αποτέλεσμα στην οθόνη.
Στη ραβδοσκοπία χρησιμοποιούμε αρκετούς τρόπους για να ξεκινήσει η διαδικασία της ανίχνευσης. άλλους γνωστούς, άλλους άγνωστους. ΄
Αν ανατρέξετε στην ομάδα, έγραψα όποιος θέλει να κάνει συγκεκριμένες δοκιμές με εκκρεμές για να δείτε ακριβώς αυτό. Αν δεν κάνουμε την παραμικρή σκέψη για το τι θέλουμε να ψάξουμε, δεν λειτουργεί.
Άρα ένας τρόπος εισαγωγής είναι η σκέψη μας, τον οποίο θα λέγαμε ψηφιακή εισαγωγή δεδομένων. Όμως επειδή δεν έχουν όλοι εστιασμένη και δυνατή σκέψη, χρησιμοποιούμε και τον "μάρτυρα", ο οποίος θα λέγαμε είναι ο αναλογικός τρόπος εισαγωγής δεδομένων. Συνδικάζουμε σκέψη μαζί με μάρτυρα.
Υπάρχουν και άλλοι τρόποι οι οποίοι λειτουργούν συνδυαστικά ή μεμονωμένα. Ένας πολύ εύκολος τρόπος είναι οι δηλώσεις (ψηφιακή εισαγωγή). Λέγοντας φωναχτά (ή από μέσα μας) αυτό που θέλουμε να συμβεί, ο εγκέφαλος είναι αυτός που δέχεται την εντολή και όχι το εκκρεμές, το οποίο όπως έχω πει, είναι ένας οπτικός δείκτης, δηλαδή στο τέλος της διαδικασίας θα δείξει το αποτέλεσμα της ανίχνευσης (η οθόνη του υπολογιστή).
Με τις δηλώσεις γίνεται πιο απλή και κατανοητή η εισαγωγή δεδομένων στον εγκέφαλό μας. Δηλαδή λέμε να ξεκινήσει η διαδικασία ανίχνευσης και μπορούμε να θέσουμε και παραμέτρους.
Ο εγκέφαλος επεξεργάζεται το αίτημα και ξεκινάει τη διαδικασία. Το αποτέλεσμα μεταφράζεται σε κίνηση του οπτικού δείκτη, δηλαδή του εκκρεμούς.
Όπως καταλάβατε δεν κάνουμε ερωτήσεις σε αντικείμενα. Είναι τελείως διαφορετικό αυτό που φαίνεται με αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα.
Αν θέλετε να διαβάσετε πιο αναλυτικά, ανατρέξτε στα παλιότερα άρθρα.


Τι πρέπει να έχουμε πάνω μας

Στο σώμα μας πρέπει να αφήνουμε τη βιοενέργεια να ρέει ελεύθερα. Να μην εμποδίζουμε τη ροή της, ούτε να παρεμβάλουμε αντικείμενα. Αν κάποιος πρέπει να τοποθετήσει κάτι, πρέπει να γνωρίζει τι κάνει.
Η ροή της ενέργειας πρέπει να είναι συνεχόμενη και δεν πρέπει να διακόπτεται.
Αν τοποθετήσουμε ένα μεταλλικό αντικείμενο πάνω στο σώμα μας, η ροή θα αλλάξει. Το σώμα μας θα προσπαθήσει να το "απορρίψει". Αν έχουμε χαμηλή αγωγιμότητα εκείνη τη στιγμή, θα παρουσιάσει μέγιστη αντίσταση. Με τον καιρό όμως, εκπαιδεύοντας το σώμα μας θα το "ενσωματώσει".
Αυτό μπορούμε να το δούμε σε νέους ραβδοσκόπους που κρατώντας κάποιο ραβδοσκοπικό όργανο δεν λειτουργεί στα χέρια τους.
Κανονικά δεν πρέπει να έχουμε μεταλλικά αντικείμενα πάνω μας είτε σε επαφή με το δέρμα, είτε στα ρούχα μας. Παράδειγμα δαχτυλίδια, ρολόγια, αλυσίδες, σκουλαρίκια, μεταλλικά κουμπιά, μεταλλικός τοκάς ζώνης, κέρματα, κλειδιά, κτλ. Επιπλέον ηλεκτρονικές συσκευές, κινητό, κα.
Ότι υπάρχει ή παρεμβάλει στο ενεργειακό μας πεδίο δηλαδή.
Για καλύτερη ποιότητα της ροής θα πρέπει να προσέξουμε το υλικό των ρούχων μας. Πρέπει να είναι από φυσικά υλικά και όχι νάυλον, κτλ. Τα παπούτσια μας το ίδιο και θα ήταν καλύτερο να πατάμε ξυπόλυτοι στο έδαφος. Να φοράμε χαλαρά ρούχα και να είμαστε άνετοι.
Το χρώμα των ρούχων μας επηρεάζει το μέγεθος της αύρας μας (*).
Οι ώρες που δεν πρέπει να έχουμε μεταλλικά αντικείμενα πάνω μας πρέπει να είναι την ώρα του ύπνου, της ξεκούρασης, της βαθιάς επαφής με τον εαυτό μας και της σύνδεσή μας με τη φύση και φυσικά την ώρα της ραβδοσκοπίας.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μη μεταλλικά όργανα ραβδοσκοπίας φτιαγμένα από φυσικά υλικά. Όπως οι παλιότεροι ραβδοσκόποι κρατούσαν φρέσκα κλαδιά.


Μέγεθος της αύρας ενός ραβδοσκόπου
Δεδομένου ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να ασχοληθεί με τη ραβδοσκοπία για κάποιο καιρό και να αρχίσει να δουλεύει με βέργες ή εκκρεμές, θα πάρουμε έναν μέσο ραβδοσκόπο, που ασχολείται τουλάχιστον 1 χρόνο.
Θα προσπαθήσω να κάνω μια εκλαϊκευμένη προσέγγιση στο θέμα.
Γενικά το ενεργειακό πεδίο του ανθρώπου λέγεται και αύρα ή βιομαγνητικό, στα κινέζικα τσι, στα ιαπωνέζικα κι και στα ινδικά πράνα. Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν πεδίο.
Η αύρα αποτελείται από τις συνολικές ενέργειες των άυλων σωμάτων και κάθε σώμα αντίστοιχα από λεπτές ενέργειες με διάφορους χρωματισμούς.
Διατηρούμε όλοι μας ένα καθημερινό ισοζύγιο ενεργειών, απώλειας και πρόσληψης. Παίρνουμε και δίνουμε ενέργεια συνέχεια.
Για ευκολία θα θεωρήσουμε κυκλικό το σχήμα της αύρας.
Η ακτίνα της μπορεί να μετρηθεί με ακρίβεια και είναι δείκτης καλής ζωής και αποθεμάτων ενέργειας. Η βάση μέτρησης της αύρας ενός ανθρώπου είναι τα 2 με 2,20 μέτρα. Συνήθως είναι αρκετά μικρότερη λόγω προβλημάτων υγείας, άγχους, κακών συνηθειών, απώλειας ενέργειας, κτλ.
Αν έχουμε μεγάλη πρόσληψη θα είναι αντίστοιχα μεγάλη και η αύρα μας. Αν κάποιος προσλάβει άμεσα ενέργεια (πχ. με τεχνικές φόρτισης) και αποκτήσει στιγμιαία μεγάλη ακτίνα, αυτή μέρα με τη μέρα θα μειώνεται και θα φθάσει στα 2 μέτρα ή θα μειωθεί περισσότερο αν δεν συνεχίσει να προσλαμβάνει.
Όταν ραβδοσκοπούμε η ενέργειά μας διαρρέει τα ραβδοσκοπικά όργανα και ξοδεύεται σε αυτά και στο χώρο.
Αύρα κάτω από τα 2μ
"Κλέβουμε" ενέργεια από το σώμα μας η οποία χρειάζεται για τις λειτουργίες του. Μετά το πέρας της ραβδοσκοπίας τις περισσότερες φορές νιώθουμε κουρασμένοι.
Αύρα στα 2μ
Μειώνουμε τα ποσά ενέργειας στο σώμα μας.
Στις πιο πάνω περιπτώσεις αν συναντήσουμε "μαύρες τρύπες" η απότομη απώλεια της ενέργειάς μας θα επιφέρει ζαλάδα, πονοκέφαλο, "αστεράκια", τάση για λιποθυμία, κτλ.
Αύρα μεγαλύτερη από τα 2μ
Όσο πιο μεγάλα αποθέματα ενέργειας έχουμε, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχουμε. Η μείωση στην ακτίνα της αύρας δεν φαίνεται αμέσως. Ο εγκέφαλος ισοσταθμίζει την ενέργεια σε όλα τα επίπεδα.
Προσοχή χρειάζεται από αυτό το επίπεδο και πάνω να ελέγχουμε συνέχεια την επιθυμία μας για εύρεση του στόχου και να κρατάμε ουδέτερη στάση στην ανίχνευση.
 
-------------------------------------------------
Έχω γράψει τι χρειάζεστε για να αυξήσει κάποιος τα επίπεδα ενέργειάς του και τι όργανα πρέπει να χρησιμοποιεί για να μην την ξοδεύει χωρίς νόημα.


Μαθήματα ραβδοσκοπίας
Αν θέλουμε να μάθουμε σωστά την τέχνη της ραβδοσκοπίας, θα πρέπει να βοηθήσουμε τον εαυτό μας να αναπτύξει τις ικανότητές του. Δεν θα πρέπει να τον σαμποτάρουμε με κακή διατροφή, καταχρήσεις (κάπνισμα, αλκοόλ, κτλ), έλλειψη άσκησης και ύπνου, αρνητικές σκέψεις, άγχος, κτλ.
Το λίπος στο σώμα μας, λειτουργεί ως φρένο στην ενέργεια. Πρέπει να κάνουμε σκοπό της ζωής μας, την υγιεινή διατροφή. Οι αρνητικές σκέψεις ρίχνουν τη συχνότητα της ενέργειάς μας και χάνεται η ποιότητά της.
Κάθε φορά που ραβδοσκοπούμε χρησιμοποιούμε τη βιοενέργειά μας, την ενέργεια δηλαδή που μας κρατάει στη ζωή. Όσο άφθονη και καλύτερης ποιότητας είναι, τόσο πιο θετικά αποτελέσματα θα επιτυγχάνουμε. Την ίδια ενέργεια χρησιμοποιεί και το σώμα μας για να αυτοθεραπευθεί από την κακή διατροφή, τις καταχρήσεις και τις ασθένειες. Ραβδοσκοπώντας ξοδεύουμε την ενέργεια αυτή. Δεν πρέπει να γίνεται και όταν έχουμε φάει.
Άρα θα πρέπει να έχουμε πάντα αρκετή ποσότητα, υψηλής συχνότητας και ποιότητας. Υπάρχουν και άλλα που μπορούμε να κάνουμε για να τα επιτύχουμε, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.
Θα ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε ραβδοσκοπία με το εκκρεμές και αργότερα θα δούμε και τα υπόλοιπα όργανα ραβδοσκοπίας.
Η επιλογή του ραβδοσκοπικού μας οργάνου πρέπει να γίνεται με βάση την ποσότητα της ενέργειας που διαρρέει σε αυτό. Θέλουμε να ξοδεύουμε όσο λιγότερη γίνεται για το ίδιο αποτέλεσμα.
Κάποιος που κρατάει στα χέρια του ένα ελαφρύ εκκρεμές ή απλές ελαφριές βέργες, θα ξοδεύει πολύ λιγότερη ενέργεια και θα έχει μεγαλύτερη ταχύτητα ανίχνευσης από κάποιον που κρατάει αντίστοιχα ένα βαρύ και μεγάλο ή δουλεύει με περίτεχνες, αλλά βαριές βέργες. Άλλο είναι να ξοδεύουμε το 10% και άλλο το 40%.
Εκκρεμές μπορείτε να βρείτε στην αγορά με 30-40 ευρώ. Απλό, ελαφρύ, μικρό, μπρούτζινο με αλυσίδα. ΜΗΝ αγοράσετε εκκρεμές με θάλαμο μάρτυρα.
Μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας, δαχτυλίδι περασμένο σε αλυσίδα ή κλωστή. Στη διάρκεια του ταξιδιού μας θα δούμε και άλλα υλικά και όργανα.
Το εκκρεμές και τα υλικά που χρησιμοποιούμε επειδή έχουν εντυπωμένες ενέργειες, θα πρέπει να τα καθαρίσουμε. Οι γνώστες μπορούν να κάνουν ενεργειακό καθαρισμό.
Οι υπόλοιποι πάρτε το εκκρεμές και αφήστε το μερικά λεπτά κάτω από τη βρύση. Σκουπίστε το και θα το έχετε συνέχεια πάνω σας. ΔΕΝ πρέπει να το αγγίξει άλλος.

Ενεργειακό καθάρισμα αντικειμένων
Όπως είπαμε όλα τα αντικείμενα έχουν αποτυπωμένη ενέργεια των δημιουργών τους, όσων την έχουν αγγίξει και επιπλέον ενέργεια απορρόφησης.
Όταν λαμβάνουμε για πρώτη φορά ένα ραβδοσκοπικό όργανο, όπως εκκρεμές, βέργες Γ, κτλ. κανονικά θα πρέπει να καθαριστεί από όλες τις εντυπωμένες ενέργειες και μετά να το αγγίξουμε εμείς για πρώτη φορά. Εννοείται ότι μετά από αυτό δεν αφήνουμε κανέναν να το αγγίζει.
Πως γίνεται ένας ενεργειακός καθαρισμός αντικειμένων
Υπάρχουν α) οι φυσικοί τρόποι, δηλαδή να αφήσουμε μερικά λεπτά να τρέξει νερό πάνω στο αντικείμενο, να χρησιμοποιήσουμε αλάτι, κρυστάλλους, κτλ. και β) οι ενεργειακοί τρόποι. Σε αυτούς θα πρέπει κάποιος να έχει τις κατάλληλες γνώσεις και την εμπειρία για να το κάνει.
Υπάρχουν αρκετές τεχνικές και μέθοδοι τις οποίες θα αναλύσουμε σε άλλο άρθρο (*).
Αν δεν κάνουμε καθαρισμό, κάθε φορά που θα κρατάμε το όργανο, αυτό θα εντυπώνει την δική μας ενέργεια περισσότερο και θα φθίνουν όλες οι προηγούμενες. Σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να έχουμε το όργανο συνέχεια κοντά μας ή στην τσέπη μας όλη την ημέρα.
Καταλαβαίνουμε αν το ραβδοσκοπικό μας όργανο, έχει εντυπωμένη ενέργεια με την ψυχομετρία (όχι αυτή της ψυχολογίας) ή με αυτή που έχω γράψει "ψυχομετρία με τη βοήθεια του εκκρεμούς" που είναι πιο εύκολη.

(*). Τα στοιχεία αυτά θα τα αναλύσω κάποια άλλη στιγμή.

Όλα τα θέματα που γράφω είναι από προσωπική έρευνα και εμπειρία ετών και δεν είναι copy-paste άλλων σελίδων.
Μπορείτε να χρησιμοποιείσετε τα άρθρα με αναφορά στην πηγή https://dowsing-gr.blogspot.com και https://www.facebook.com/groups/ravdoskopia


Χρήση μάρτυρα εντυπωμένης ενέργειας (μέρος 2ο)
Μια άλλη υποκατηγορία είναι η εκούσια ενεργειακή τοποθέτηση (αποτύπωση) μάρτυρα σε κάποιο σημείο είτε χωρικά είτε χρονικά. Στη ραβδοσκοπία μας ενδιαφέρει το πρώτο.

Χρησιμοποιείται για εκπαίδευση όταν δεν διαθέτουμε το ανάλογο υλικό μάρτυρα, π.χ. χρυσή λίρα.
Καλό είναι ο οργανισμός μας να έχει λάβει τα χαρακτηριστικά του μάρτυρα με τις αισθήσεις του, δηλαδή κάποια στιγμή να το είχαμε κρατήσει στα χέρια μας και να το είχαμε εντυπώσει.

Θεωρούμε ένα σημείο Α στο χώρο, π.χ. την επιφάνεια ενός οριζόντιου βράχου, τραπεζιού, κτλ.
Τοποθετούμε με τη φαντασία μας (οραματιζόμαστε) τον μάρτυρα να βρίσκεται στο σημείο Α και στέλνουμε με τη σκέψη μας τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα. Όσο πιο συγκεντρωμένοι το κάνουμε, τόσο περισσότερο χρόνο θα διαρκέσει η αποτύπωση.
Η σκέψη μας μεταφέρει πληροφορίες και η φαντασία μας το υλοποιεί.

Πλέον στο σημείο Α, υπάρχει ο μάρτυρας που έχουμε αποτυπώσει. Η ενέργεια αυτή είναι μετρήσιμη και χάνεται σιγά σιγά με το χρόνο. Η διάρκειά της είναι ανάλογη της δυναμικής αποτύπωσης που έχουμε δημιουργήσει. Η διαδικασία αυτή δεν κάνει προβολή της σκέψης μας, αλλά αποτύπωση.

Πρακτικά, με τα ραβδοσκοπικά μας όργανα (βέργες, εκκρεμή) ανιχνεύουμε το χώρο.
Είτε εμείς ραβδοσκοπούμε, είτε κάποιος άλλος τα όργανα θα δείξουν το σημείο Α.

Αν κάνουμε τη διαδικασία αποτύπωσης καθημερινά στο σημείο Α, τότε αυτή θα παραμένει περισσότερο χρόνο.

Για να αποφύγουμε παλιότερες εντυπώσεις του σημείου Α, υπάρχει διαδικασία καθαρισμού (*), την οποία θα αναλύσω άλλη στιγμή. Η ίδια διαδικασία χρησιμοποιείται για τους αποτυπωμένους μας μάρτυρες/στόχους.

Το θετικό είναι ότι όταν δεν έχουμε υλικό μάρτυρα, μπορούμε να εκπαιδευτούμε με τον παραπάνω τρόπο.

Το αρνητικό όταν ακούσια δημιουργούμε αποτυπώσεις στο χώρο και δεν καταλαβαίνουμε ότι το κάναμε, τότε θα μπερδέψουμε τον εαυτό μας και τους άλλους ραβδοσκόπους.

Παράδειγμα: Μας πάει κάποιος σε ένα μέρος που πιστεύει ότι έχει λίρες στο σημείο Χ. Από την σφοδρή επιθυμία του, ακούσια αποτυπώνει μάρτυρα/στόχο. Ο ραβδοσκόπος ξεκινώντας την ανίχνευση θα δείξει και στο σημείο Χ. Αν είναι και προκατειλημμένος, δηλαδή του είχαν πει νωρίτερα ότι υπάρχουν λίρες στο σημείο αυτό, τότε θα δείχνουν τα όργανά του ψευδώς στο Χ.


Χρήση μάρτυρα εντυπωμένης ενέργειας (μέρος 1ο)
Είπα ότι ο "μάρτυρας" λειτουργεί σαν διαχωριστής στόχων και η 2η βασική κατηγορία είναι η χρήση του με την εντυπωμένη ενέργεια και όχι με το ίδιο το υλικό.

Έχουμε κάποιες υποκατηγορίες, αυτή που θα αναλύσω σήμερα είναι για την εντυπωμένη ενέργεια που δέχεται ένα αντικείμενο.
Άλλη υποκατηγορία είναι η ενέργεια που στέλνεται με την σκέψη μας σε αντικείμενα και αρκετές ακόμη, τις οποίες θα αναλύσω άλλη στιγμή (*).

Σε κάθε υλικό υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εντυπωμένες ενέργειες.
Από το αρχικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε, από τον κατασκευαστή του, μέχρι τον τελικό κάτοχο. Με τον καιρό οι πρώτες εξασθενούν και οι τελευταίες είναι οι πιο ισχυρές.

Στα προσωπικά αντικείμενα κάποιου οι περισσότερες που έχουν εντυπωθεί προέρχονται από το ίδιο το πρόσωπο. Και όσο περισσότερο καιρό τα χρησιμοποιεί τόσο ισχυρότερες γίνονται οι εντυπωμένες ενέργειες σε αυτά. Οι αρχικές εξασθενίζουν. Όταν λέμε προσωπικά αντικείμενα εννοούμε ρούχα, γυαλιά, δαχτυλίδια, στυλό, ιδιόχειρο σημείωμα, κτλ. χωρίς να τα χρησιμοποιεί και τρίτος. Ένα άπλυτο ρούχο έχει ισχυρότερη ενέργεια από ένα πλυμένο.
Την εντυπωμένη ενέργεια μπορούμε να την "διαβάσουμε" με την μέθοδο της ψυχομετρίας. Δηλαδή να επαληθεύσουμε την ταυτότητα του προσώπου που θέλουμε να βρούμε, πριν την ανίχνευση. Επίσης να δούμε σε ποιο προσωπικό του αντικείμενο η ενέργεια είναι πιο δυνατή, άρα και πιο εύκολα ανιχνεύσιμη.
Με την εντυπωμένη ενέργεια ενός αντικειμένου μπορούμε να βρούμε κάποιο χαμένο πρόσωπο ή τα συναφή αντικείμενά του, δηλαδή χρησιμοποιώντας ένα ρούχο να βρούμε και τα υπόλοιπα χαμένα προσωπικά του αντικείμενα. Να ανακαλύψουμε την τοποθεσία που βρίσκεται ή την τελευταία τοποθεσία που βρισκόταν, κτλ. Όσο πιο ισχυρές εντυπώσεις πραγματοποιήθηκαν, τόσο καλύτερη η ανίχνευση που θα γίνει.

Πως μπορούμε να μεταβούμε από την πρώτη στη δεύτερη βασική κατηγορία; Δίνοντας λεκτική εντολή στον εαυτό μας ή απλά σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε. Η μετάβαση είναι άμεση. Αν κρατάμε πχ ένα δαχτυλίδι και σκεφτούμε την πρώτη βασική κατηγορία (το υλικό ως μάρτυρα) τότε θα πραγματοποιήσουμε ανίχνευση για χρυσά κοσμήματα. Αν σκεφτούμε τη δεύτερη, τότε θα κάνουμε ανίχνευση για τον κάτοχο του δαχτυλιδιού.

Αν ο κάτοχος δεν βρίσκεται πλησίον μας, μπορούμε να κάνουμε ραβδοσκοπία εξ αποστάσεως σε χάρτη, ώστε να ανακαλύψουμε την τοποθεσία όπου βρίσκεται. Σε αυτήν την περίπτωση πρέπει να ανιχνεύσουμε την ισχυρότερη ενέργεια, η οποία θα μας δείξει το σημείο που βρίσκεται τώρα. Αλλιώς θα πάρουμε ένα σχεδιάγραμμα από όλα τα σημεία που βρισκόταν στο παρελθόν.

Για λόγους ηθικής τάξης δεν πρέπει να ανιχνεύουμε άτομα χωρίς την άδειά τους.
Μπορούμε να εκπαιδευτούμε ανιχνεύοντας ιστορικά πρόσωπα που έζησαν στο παρελθόν ή παλιούς συγγενείς μας.
Στο κυνήγι χρυσών λιρών π.χ. μπορούμε να επαληθεύσουμε αν ο τάδε αντάρτης μετέβη για μια απόκρυψη που αναζητούμε σε μια τοποθεσία, για να δούμε αν η ιστορία που έχουμε είναι αληθινή. Αρκεί φυσικά το αντικείμενο από αυτόν να έχει ακόμη ισχυρή την εντυπωμένη ενέργειά του.
Εννοείται ότι το αντικείμενο ανίχνευσης δεν πρέπει να το αγγίξουν άλλοι. Την δική μας εντυπωμένη ενέργεια μπορούμε να την ουδετεροποιήσουμε σε κάποιο ποσοστό στο προς ανίχνευση αντικείμενο. Αν εμπλακούν και άλλες ενέργειες θα είναι πιο δύσκολο να τις διαχωρίσουμε, ειδικά αν είμαστε και αρχάριοι στη μέθοδο.
Πόση ενέργεια μεταφέρεται με το άγγιγμά μας σε ένα αντικείμενο; Όσο πιο ισχυροί ενεργειακά είμαστε εμείς οι ίδιοι, τόσο ισχυρότερο θα είναι το άγγιγμά μας σε ένα αντικείμενο και η παρουσία και η ομιλία μας σε ένα χώρο.


Πως ο "μάρτυρας" λειτουργεί σαν διαχωριστής στόχων
Το τι είναι ο μάρτυρας και πως χρησιμοποιείται τα έχω αναρτήσει παλιότερα. Αυτό το άρθρο στοχεύει σε μια βαθύτερη ανάλυση.
Θα διαχωρίσουμε τον μάρτυρα σε 2 βασικές κατηγορίες, αυτούς που μοιάζουν ή έχουν συνάφεια με το αντικείμενο-στόχο που ψάχνουμε και σε αυτούς που είναι εντυπωμένες οι ενέργειες από τον στόχο που θέλουμε να ανιχνεύσουμε (δηλαδή "μάρτυρας" είναι η εντυπωμένη ενέργεια και όχι το υλικό).
Παράδειγμα για την πρώτη κατηγορία είναι να κρατάμε μια χρυσή λίρα για να ανακαλύψουμε κάποιον χαμένο θησαυρό με λίρες και για τη δεύτερη να κρατάμε ένα προσωπικό αντικείμενο που έχει εντυπωμένη ενέργεια, όπως ρούχα, χτένα, δαχτυλίδι, κτλ) από κάποιον που αγνοείται.

Θα αναλύσω την 1η κατηγορία.
Αν διαθέτουμε εστιασμένη σκέψη, τότε δεν έχουμε ανάγκη "μάρτυρα".
Με την ορολογία των υπολογιστών θα λέγαμε ότι θα γινόταν ψηφιακή επεξεργασία, ενώ τώρα με τον μάρτυρα γίνεται αναλογική.
Το αριστερό μας χέρι που κρατάει το μάρτυρα λειτουργεί ως σαρωτής (scanner).
Οι πληροφορίες μεταφέρονται στο δεξί τμήμα του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος αναλύει τα δεδομένα από το μάρτυρα, από τους αισθητήρες του σώματος και από άλλες συνδέσεις του (*). Τα έχω αναλύσει σε προηγούμενες αναρτήσεις.
Τι είναι αυτό που διαβάζει ο εγκέφαλος από το χέρι μας;
Μπορούμε να πούμε ότι είναι ενσυναίσθηση, όχι με την έννοια της ψυχολογίας, αλλά με της ταύτισης με το αντικείμενο-μάρτυρα. Διαβάζει τις όποιες ιδιότητες οπτικά, με την αφή, την αίσθηση θερμοκρασίας, του βάρους, τις ενεργειακές ιδιότητες και τα εντυπώματα, κτλ.
Όποια λήψη (ανίχνευση με ραβδοσκοπικό όργανο, σωματοσκοπία, κτλ) ταιριάζει με το ενεργειακό εντύπωμα του μάρτυρα, ο εγκέφαλος το αφήνει να εισέλθει στο "σύστημα", αλλιώς το μπλοκάρει.
Το ενεργειακό εντύπωμα του μάρτυρα αποτελείται από διάφορες ενέργειες (*) που απορροφήθηκαν χρονικά και συνεχίζουν. Μπορούμε να τις διαβάσουμε με την μέθοδο της ψυχομετρίας. Να προτιμούμε "μάρτυρες" με ελάχιστες εντυπωμένες ενέργειες.
Ετερογενή υλικά μπορούν να έχουν ίδια ενεργειακά εντυπώματα και άλλα όμοια υλικά να έχουν διαφορετικά (*).
Σε επόμενο άρθρο θα αναλύσω το θέμα σχετικά με τις εντυπωμένες ενέργειες του μάρτυρα και πως αυτές επηρεάζουν το ραβδοσκοπικό μας σύστημα.

--------------
(*). Τα στοιχεία αυτά θα τα αναλύσω κάποια άλλη στιγμή.
Όλα τα θέματα που γράφω είναι από προσωπική έρευνα και εμπειρία ετών και δεν είναι copy-paste άλλων σελίδων.


Ραβδοσκοπία εξ αποστάσεως
Πως λειτουργεί η γνωστή σε όλους ραβδοσκοπία εξ αποστάσεως με απλά λόγια.
Η τεχνική που μας βοηθάει να ραβδοσκοπήσουμε σε μια περιοχή που δεν την βλέπουμε οπτικά, βασιζόμενοι σε ένα αντικείμενο (φώτο, χάρτη, κτλ) δεν είναι κάτι νέο και δεν υπάρχει μόνο στη ραβδοσκοπία.
Η σκέψη μεταφέρει ενέργεια και πληροφορίες. Η τεχνική εξ αποστάσεως λειτουργεί χωρικά και χρονικά. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια μέθοδο θέλουμε όπως αν ραβδοσκοπούσαμε σε μια περιοχή μπροστά μας (με μάρτυρα, με δηλώσεις, κτλ).
Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε λειτουργούν ως οπτικοί κατευθυντικοί δείκτες και μπορεί να είναι ένας χάρτης, μια φωτογραφία, ένα σχεδιάγραμμα, ένα αντικείμενο, κάποια περιοχή στο πρόγραμμα google earth, κτλ. Μπορεί φυσικά να γίνει και χωρίς αυτά, χρησιμοποιώντας απλά την σκέψη μας στην περιοχή που θέλουμε να ανιχνεύσουμε, ασχέτως αν δεν την γνωρίζουμε.
Δεν θέλουμε να ανιχνεύσουμε την ενέργεια αποτύπωσης στους κατευθυντικούς δείκτες, δηλαδή δεν θα κάνουμε ψυχομετρία.
Ο εγκέφαλός μας χρησιμοποιεί οπτικά τον δείκτη για να κάνει την ενεργειακή σύνδεση με την περιοχή ανίχνευσης και θα κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες για να λειτουργήσει το σύστημα. Στέλνει και λαμβάνει ενέργεια και πληροφορίες.
Με το που θα επιστρέψει η πληροφορία στον εγκέφαλο, το σύστημα λειτουργεί όπως αν ήμασταν μπροστά στην περιοχή, η οποία πλέον έχει ενεργειακή προβολή στον κατευθυντικό δείκτη και σε κλίμακα απεικονίζονται τα αποτελέσματα της ανίχνευσης.
Στη ραβδοσκοπία εξ αποστάσεως χρησιμοποιούμε τοπική χρονική σύνδεση, δηλαδή θέλουμε να ανιχνεύσουμε την περιοχή στο πως είναι σήμερα.


Ραβδοσκοπικά όργανα με θάλαμο μάρτυρα
Κυκλοφορούν διάφορα εκκρεμή και βέργες με θάλαμο για να τοποθετείται μέσα ο μάρτυρας.
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας για να κατασκευάσουμε πολύ όμορφα σχέδια για εκκρεμή και βέργες σαν κοσμήματα. Να τα επιχρυσώσουμε, κτλ. Κατά πόσο όμως είναι σωστό;

Α. Εκκρεμές με θάλαμο
Θα δουλέψει ραβδοσκοπικά ότι και αν φτιάξουμε. Ο κάθε ένας που δουλεύει με οποιοδήποτε ραβδοσκοπικό όργανο, συνιστά ένα προσωπικό ραβδοσκοπικό σύστημα. Το ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται από τις σωστές γνώσεις περί της κατασκευής. Οι περισσότεροι κατασκευαστές αγνοούν το πως και το γιατί ή αν πρέπει ή δεν πρέπει να γίνει κάτι κατασκευαστικά.
Στόχος μας πρέπει να είναι το ραβδοσκοπικό όργανο να είναι λειτουργικό και όχι όμορφο με σχέδια ή λογικό ή εύκολο στην κατασκευή. Τα προβλήματα έχουν να κάνουν κυρίως με την στόχευση, τον διαχωρισμό και τη δαπάνη ενέργειας.
Ο θάλαμος στο εκκρεμές φαίνεται λογικός για να μην κρατάμε στα χέρια τον μάρτυρα ή σκεφτόμαστε ότι βρίσκεται εκεί για να τραβάει πληροφορίες το ραβδοσκοπικό σύστημα. Θα λειτουργήσει, αλλά με τι κόστος!
Το εκκρεμές είναι όπως έχουμε πει ένας οπτικός δείκτης. Δηλαδή το υλικό αντικείμενο που θα μας δείξει με τις κινήσεις του τον στόχο και τα χαρακτηριστικά του. Ο μάρτυρας είναι το συναφές αντικείμενο που θέλουμε να ανιχνεύσουμε. Το ραβδοσκοπικό σύστημα, είναι ο προγραμματισμός του εγκεφάλου μας.
Αν ένα εκκρεμές έχει θάλαμο, θα είναι μεγάλο σε μέγεθος και βάρος, χώρια το βάρος του μάρτυρα και θα έχουμε σπατάλη βιοενέργειας.
Επιπλέον δυσκολεύουμε τον προγραμματισμό της ραβδοσκόπησης, γιατί δεν έχουμε το μάρτυρα στη σωστή θέση και οι ενδείξεις του στόχου θα εμφανίζονται δυσκολότερα γιατί θα υπάρχουν στο ίδιο σημείο δείκτης και μάρτυρας.
Το σωστό είναι το εκκρεμές να είναι μικρό σε μέγεθος και βάρος και να μην διαθέτει θάλαμο.

Απώλεια ενέργειας

Το θέμα είναι κοινό τόσο για τη φυσική ραβδοσκοπία, όσο και για την ηλεκτρονική του 1-10% και σε κάποια επόμενα ποσοστά.
Έχει να κάνει με το ποσό της βιοενέργειας του χειριστή που χάνεται πάνω στα ραβδοσκοπικά όργανα που κρατάμε.
Στη φυσική ραβδοσκοπία
Όσο πιο συμπαγές και παχύ είναι ένα όργανο, τόσο περισσότερη βιοενέργεια θα τραβάει. Παράδειγμα, αν έχουμε μια απλή βέργα Γ με το πάχος της να είναι 2-3mm και βέργα με πάχος 10mm και οι 2 τύποι βεργών θα λειτουργήσουν στα χέρια μας. Η πιο παχιά βέργα θα αργήσει να ξεκινήσει την αναζήτηση, αλλά στο τέλος θα δείξει ότι δείχνει και η λεπτή.
Όμως για το ίδιο αποτέλεσμα η λεπτή βέργα τραβάει λιγότερη.
Στην ηλεκτρονική ραβδοσκοπία
Οι κατασκευαστές για θέματα μάρκετινγκ συνήθως φτιάχνουν συσκευές που φαντάζουν όμορφες, λειτουργικές, επιστημονικής φαντασίας, διαφορετικές από των ανταγωνιστών τους, κτλ. Όπως είπαμε στις συσκευές των ποσοστών 1-10%, είτε κρατάμε μια συσκευή/όργανο είτε 2 βέργες Γ, συνδεόμενες σε γεννήτρια συχνοτήτων θα έχουμε τα ίδια αποτελέσματα.
Στην περίπτωση που το κατασκευασμένο όργανο είναι μεγάλο σε όγκο και μέγεθος, ξοδεύει πολύ περισσότερη από τη βιοενέργειά μας από ότι 2 λεπτές βέργες Γ. Το αποτέλεσμα θα είναι να κουραστούμε ευκολότερα και γρηγορότερα. Με όλα τα αρνητικά επακόλουθα, όπως περιγράφονται σε άλλο άρθρο.


Τι πρέπει να προσέχουμε όταν χειριζόμαστε ή βρισκόμαστε κοντά σε μηχανήματα αποστάσεως
Τι πρέπει να προσέχουμε όταν χειριζόμαστε ή βρισκόμαστε κοντά σε μηχανήματα αποστάσεως
Θα πρέπει τα μηχανήματα που χειριζόμαστε εμείς ή άλλοι που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με εμάς, να διαθέτουν προδιαγραφές υγείας και ασφάλειας (σήμανση CE). Δυστυχώς οι περισσότεροι που φτιάχνουν τέτοια μηχανήματα δεν δαπανούν χρήματα για την προφύλαξη της υγείας των πελατών τους. Επιπλέον παραβλέπετε και από τους ίδιους τους αγοραστές/χειριστές! Σχεδόν κανένας δεν ζητάει να διαθέτει το μηχάνημα που αγοράζει σήμανση ασφαλείας.
Ίσως δεν γνωρίζουμε τι επιπτώσεις μπορούν να δημιουργηθούν πάνω μας. Το πρώτο που βλάπτεται είναι το βιομαγνητικό μας πεδίο και δεύτερο το φυσικό μας σώμα.
Ένα μηχάνημα με τη λειτουργία του δημιουργεί με το χειριστή του ένα ηλεκτρονικό ραβδοσκοπικό σύστημα εν δράσει. Ότι υπάρχει γύρω από αυτό δέχεται την ενέργεια του συστήματος. Ο ίδιος ο χειριστής, πρώτος. Όσοι βρίσκονται μέσα στο χώρο, δεύτεροι.
Όλοι διαθέτουμε ένα βιομαγνητικό πεδίο, το οποίο δονείται και συντονίζεται ή απορρίπτει ενέργειες. Αν ένα μηχάνημα δημιουργεί ενεργειακές ανωμαλίες, τότε στο βιομαγνητικό μας πεδίο αρχίζει και πέφτει η δόνηση δημιουργώντας επιπλέον ενεργειακές σχισμές και τρύπες.
Αν έχετε τη δυνατότητα να δείτε το βιοενεργειακό πεδίο σε εκείνα τα σημεία, αυτά δεν θα έχουν καθόλου φωτεινότητα, θα είναι μαύρα και το πεδίο γύρω από αυτά θα είναι λεπτό.
Ο οργανισμός μας προσπαθεί να επιδιορθώσει το πρόβλημα, μεταφέροντας ενέργεια από άλλα μέρη και όργανα και αυτό με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα να αποδυναμώνεται ο ίδιος ο οργανισμός.
Συχνή χρήση αυτού του μηχανήματος δημιουργεί ενεργειακό στρες, το οποίο ως γνωστόν θα περάσει στον οργανισμό. Μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο τι προκαλεί στον οργανισμό το ενεργειακό στρες.
Οπότε μην χειρίζεστε και μην επιτρέπεται τη λειτουργία τους δίπλα σας, μηχανήματα αποστάσεως χωρίς σήμανση ασφαλείας CE.


Διατήρηση της βιοενέργειάς μας
Όσο περισσότερο καιρό ραβδοσκοπεί κάποιος, τόσο θα αυξάνεται η αγωγιμότητα/ευαισθησία του.
Κάποιος που έχει καλή αγωγιμότητα, κατά τη διάρκεια της ραβδοσκόπησης θα εμφανίζεται τουλάχιστον το πιο κλασικό βιοενεργειακό φαινόμενο, δηλαδή οι παλάμες του να ζεσταίνονται και το αίσθημα της ζέστης να παραμένει αρκετό χρόνο μετά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ροή βιοενέργειας η οποία αναγκαστικά θα περνάει στον δείκτη και θα εκπέμπεται στο πεδίο. Αν νοιώθετε ζέστη στις παλάμες σας, είστε σε καλό δρόμο.
Κάθε φορά που κρατάμε ένα δείκτη στα χέρια μας (εκκρεμές, βέργα Γ, κτλ) και ξεκινάμε νοητά να ραβδοσκοπήσουμε ο εγκέφαλός μας μεταφέρει την απαραίτητη ενέργεια για αυτή τη λειτουργία που συντελείται.
Όσο μεγαλύτερη ενέργεια έχουμε διαθέσιμη και φυσικά όσο υψηλή αγωγιμότητα/ευαισθησία έχουμε στο σώμα μας τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα επιτυγχάνουμε.
Αν ο ραβδοσκόπος δεν έχει αρκετή ενέργεια (βλέπε άρθρο "Ποιες πρέπει να είναι οι υγιεινές συνήθειες ενός ραβδοσκόπου") τότε θα χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να ραβδοσκοπήσει και επειδή δεν θα υπάρχει αποθηκευμένη επαρκώς, θα δημιουργείται ίσως πρόβλημα από που θα συλλέξει ενέργεια ο εγκέφαλός μας. Όσο πιο έντονη είναι η ραβδοσκόπηση, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια θα απορροφά.
Οι καθημερινές λειτουργίες του σώματός μας, δαπανούν αρκετά ποσά ενέργειας τα οποία αναπληρώνονται κυρίως από την τροφή, τον ύπνο και την λήψη ενέργειας από τη φύση και από ίδια παραγωγή. Πρέπει να μας βλέπει συχνά ο ήλιος και να μην φοράμε γυαλιά ηλίου την ώρα που λαμβάνουμε ενέργεια (* θα το αναλύσουμε σε άλλο άρθρο).
Το άγχος, τα αρνητικά συναισθήματα, τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, οι ασθένειες, οι κακές συνήθειες (τσιγάρο, αλκοόλ, κτλ) μας τρώνε αρκετή ενέργεια προσπαθώντας ο οργανισμός μας να αυτοεπιδιορθωθεί.
Πρέπει να ξέρουμε να διατηρούμε την ενέργειά μας, γνωρίζοντας πως χάνεται.
Να είμαστε ήρεμοι πάντα. Χάνουμε μεγάλα ποσά ενέργειας όταν θυμώνουμε. Ο θυμός είναι το πιο ενεργοβόρο συναίσθημα!
Το σώμα μας θα προσπαθεί να αναπληρώσει την ενέργεια που χάθηκε όταν θυμώσουμε και θα προσπαθεί να αποκαταστήσει την βλάβη στο βιοενεργειακό μας πεδίο.
Αν θυμώνουμε συχνά τότε δεν θα προλαβαίνει να επουλώνει τις βλάβες που του προκαλούμε με αποτέλεσμα κάποια σημεία να εμφανίσουν έλλειψη ενέργειας, να σταματήσει η κυκλοφορία της και να πέσει αρκετά η αγωγιμότητά μας. Το συναίσθημα της αγάπης επουλώνει τις βλάβες.
Αν ο εγκέφαλός μας δεν βρίσκει αποθέματα ενέργειας για τη ραβδοσκόπηση, θα τα λάβει από κάπου αλλού από το σώμα μας και θα τα ανακατευθύνει στη διαδικασία. Αυτό δεν είναι και πάντα καλό.
Όσο περισσότερο αυξάνεται η αγωγιμότητά μας τόσο λιγότερη βιοενέργεια θα χρειάζεται ο εγκέφαλός μας για τη διαδικασία της ραβδοσκόπησης.
Φαίνεται ότι μπορούμε να κάνουμε ραβδοσκοπία όποτε θέλουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε αν θα κουράσουμε τον εαυτό μας. Διαλέξτε τις ώρες ραβδοσκόπησης ανάλογα με τους βιορυθμούς σας, το βιολογικό σας ρολόι. Όποια ώρα της ημέρας νοιώθετε καλύτερα, θα έχετε και περισσότερη ενέργεια.
Μην ανεβείτε την πλαγιά ενός βουνού και αμέσως ξεκινείσετε ραβδοσκόπηση. Περιμένετε πρώτα να χαλαρώσει ο οργανισμός και να πέσουν οι παλμοί της καρδιάς.


Ψυχομετρία με τη βοήθεια του εκκρεμούς
Η κανονική ψυχομετρία γίνεται με τις διαισθητικές ικανότητες του ανθρώπου. Επειδή όμως δεν γνωρίζουν όλοι την τεχνική και τις ενεργειακές ασκήσεις για να φτάσει κάποιος σε αυτό το επίπεδο, θα γράψω σήμερα μια εύκολη τεχνική με τη βοήθεια του εκκρεμούς.
Για επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων αν δεν έχουμε κάποιον να μας πει την ιστορία του αντικειμένου-στόχου, θα ήταν καλό να ξέρουμε έναν ψυχομέτρη που να το κάνει. Εννοείται ότι για το αντικείμενο-στόχο δεν πρέπει να γνωρίζουμε τίποτα σχετικά με αυτό.
Τοποθετούμε το αντικείμενο-στόχο σε μια επιφάνεια ή το αφήνουμε εκεί που το βρήκαμε. Κρατάμε το εκκρεμές 1 με 2 εκατοστά πάνω από αυτό. Θα χρησιμοποιήσουμε τη μέθοδο των δηλώσεων για ευκολία.
Κάνουμε μία κατανοητή δήλωση για το σκοπό που θέλουμε να μάθουμε για τις "ενέργειες" που απορρόφησε το αντικείμενο αυτό.
Μετά κάνουμε διάφορες ερωτήσεις όπως αυτές που η απάντησή τους είναι ναι ή όχι, ερωτήσεις μέτρησης ή κλίμακας, ερωτήσεις χρόνου, κτλ (*)
Ας δούμε ένα παράδειγμα. Πάμε στο βουνό και βρίσκουμε ένα σκουριασμένο κιβώτιο από τον Β ΠΠ. Αν κάναμε ψυχομετρία θα μας έρχονταν αυτόματα στο μυαλό μας οι εικόνες που έχουν εντυπωθεί.
Τώρα θα κάνουμε ερωτήσεις με το εκκρεμές. Ξεκινάμε και δηλώνουμε ότι θέλουμε να λάβουμε απαντήσεις για το περιεχόμενό του. Βάζουμε το εκκρεμές πάνω από το κιβώτιο και ρωτάμε (ερώτηση ναι/όχι) είχε σφαίρες, είχε ρούχα, είχε χρυσές λίρες, κτλ. Αν βγει θετική απάντηση π.χ. στις λίρες, συνεχίζουμε και με άλλες ερωτήσεις ναι/όχι ή ερωτήσεις μέτρησης (δηλαδή πόσες λίρες περιείχε) και πάει λέγοντας, μέχρι να λάβουμε τις απαντήσεις που θέλουμε.
Αν στο σημείο που βρήκαμε το κιβώτιο βρούμε και κάποιο προσωπικό αντικείμενο που χρησιμοποιούσε κάποιος εκεί, όπως κάτι που φορούσε (ρολόι), κάτι που μεταχειριζόταν καθημερινά (μαχαίρι) οι απαντήσεις που θα λαμβάναμε θα μπορούσαν να μας δείξουν πράγματα για τον φορέα του. Και αυτό γιατί στο αντικείμενο-στόχο θα ενυπάρχουν μαζί η απορροφημένη ενέργεια από τον χώρο αλλά και το ενεργειακό αποτύπωμα του ανθρώπου.
Αντικείμενα στόχους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οτιδήποτε ανεξαρτήτως των διαστάσεών τους, δηλαδή θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε κτίσμα ή επίσης να είναι ένα αιωνόβιο δέντρο, κτλ
Άλλο παράδειγμα, να βρούμε μια παλιά βρύση. Βάζουμε το εκκρεμές πάνω σε αυτήν και μαθαίνουμε την ιστορία της.
Η μέθοδος ψυχομετρίας με το εκκρεμές δεν είναι τόσο ολοκληρωμένη όπως οι άμεσες εικόνες που θα βλέπαμε, το τι έχει εντυπωθεί στους στόχους, αλλά είναι ένα αρκετά καλό εργαλείο για τον ραβδοσκόπο.
Το εκκρεμές το χρησιμοποιούμε για λόγους ευκολίας, τις ίδιες απαντήσεις μπορούμε να πάρουμε δουλεύοντας τις/την βέργες/α μας.


Τι είναι το ιδεοκινητικό φαινόμενο;
Στην αγγλική αναφαίρετε ως ideomotor effect ή ideomotor response ή ideomotor reflex και με συντομογραφία IMR. Προέρχεται από τους όρους "ιδεο" (ιδέα ή διανοητική αναπαράσταση) και "κινητήρα" (μυϊκή δράση).
Στην επιστήμη της ψυχολογίας αναφέρεται ως το φαινόμενο που ένας άνθρωπος κινεί ένα αντικείμενο ασυναίσθητα, ως αποτέλεσμα ασυνείδητης μυϊκής δράσης.
Όπως διαβάζουμε στο διαδίκτυο "ο όρος επινοήθηκε από τον William Carpenter το 1852 για να εξηγήσει τις κινήσεις των ράβδων και εκκρεμών των ραβδοσκόπων".
Θεωρούσε ότι ο τρόπος κίνησης που πίστευαν οι ραβδοσκόποι ήταν μία αυταπάτη. Το φαινόμενο έχει αποδοθεί και για την ραβδοσκοπία μεταξύ άλλων.
Οι επιστήμονες προσπάθησαν να εξηγήσουν με μια σκεπτικιστική λογική πως κινούνται τα ραβδοσκοπικά όργανα και άλλα ανεξήγητα φαινόμενα κάτι για τα οποία δεν είχαν προσωπική πρακτική εμπειρία! Εξάλλου όπως έχουμε γράψει παλιότερα ποιος επιστήμονας θα έθετε σε κίνδυνο την καριέρα του δίνοντας αδιανόητες απαντήσεις στην επιστημονική κοινότητα, η οποία σημειωτέον θεωρούσε τη ραβδοσκοπία ψευδοεπιστήμη.
Όσοι έχουν ασχοληθεί με τη ραβδοσκοπία, γνωρίζουν πως κινούνται τα ραβδοσκοπικά όργανα και τι αποτελέσματα έχουν. Σήμερα λόγω άγνοιας ενδέχεται και κάποιοι ραβδοσκόποι να αποδίδουν την κίνηση των οργάνων τους στο ιδεοκινητικό φαινόμενο.


Τι είναι η ψυχομετρία;
Στην περιγραφή της ομάδας στο facebook, διαβάζουμε τον όρο ψυχομετρία. Θα αναλύσουμε τι είναι και σε τι μας βοηθάει.
Στον τομέα μας η λέξη δεν έχει καμία σχέση με τον κλάδο της επιστήμης της Ψυχολογίας. Στο Βικιλεξικό διαβάζουμε ότι μία από τις εξηγήσεις που δίνει είναι "η ικανότητα ενός ατόμου να μαντεύει κάτι μέσω της παρατήρησης ενός αντικειμένου".
Δεν συμφωνούμε γιατί δεν έχει καμιά σχέση ούτε με την μαντεία, αλλά ούτε και με την οπτική παρατήρηση.
Αν ψάξουμε στο διαδίκτυο θα βρούμε καλές εξηγήσεις όπως "Ψυχομετρία είναι η ικανότητα να διαβάζουμε τς ενεργειακές δονήσεις ενός αντικειμένου".
Οι σκεπτικιστές διαβάζοντας το άρθρο αυτό φυσικό είναι να μην θέλουν να κατανοήσουν το εύρος του ανθρώπινου εγκεφάλου.
Αν καταλάβετε το πως λειτουργεί η ψυχομετρία θα μάθετε άγνωστες πτυχές της λειτουργίας του ανθρώπου και της φύσης γενικότερα. (*)
Ο εγκέφαλός μας διαθέτει αυτήν την ικανότητα και η ανάλυση του αντικειμένου-στόχου γίνεται από το δεξί ημισφαίριο.
Πως μπορούμε να "μάθουμε" την ιστορία ενός αντικειμένου-στόχου; Θα αναλύσουμε το πως λειτουργεί, ώστε να γίνει κατανοητό πως μπορούμε να παίρνουμε πληροφορίες. Στόχος μπορεί να είναι ένα άψυχο αντικείμενο, ένα φυτό, ένα ζώο, ο άνθρωπος, κτλ. Θα μιλήσουμε αρχικά για άψυχα αντικείμενα-στόχους και θα προσπαθήσουμε το άρθρο να είναι όσο το δυνατόν πιο εκλαϊκευμένο.
Ας πούμε ότι θέλουμε να "μάθουμε" την ιστορία από ένα ρολόι χειρός που φοράει ή φορούσε κάποιος. Κρατάμε το ρολόι στην παλάμη μας (εννοείται με την αριστερή). Προετοιμάζουμε τον εαυτό μας να "διαβάσει" το ρολόι. Θα μάθουμε τις πιο έντονες στιγμές του ατόμου που το φορούσε. Όσο μεγαλύτερη ευαισθησία/αγωγιμότητα έχουμε στο σώμα μας τόσο μεγαλύτερο εύρος πληροφοριών θα λάβουμε. Εννοείται ότι με την ψυχομετρία θα λάβουμε τις πληροφορίες που αποτυπώθηκαν όσο διάστημα φορούσε το ρολόι του.
Άλλος τρόπος είναι να κάνουμε λήψη των πληροφοριών που έχουν εντυπωθεί στα αντικείμενα χωρίς να έχουμε σωματική επαφή με αυτά. Πρέπει να είμαστε όμως ευαίσθητοι και να έχουμε αφήσει "ανοιχτό" το κανάλι λήψης, να λαμβάνουμε δηλαδή "ασύρματα" τις ενέργειές τους.
Η ευαισθησία/αγωγιμότητα παίζει τον ρόλο της και στην ραβδοσκοπία. Ένας ραβδοσκόπος είναι εν δυνάμει και ψυχομέτρης. Αρκεί να μάθει τον τρόπο. (*)
Τι ακριβώς συμβαίνει; Το δεξί ημισφαίριο θα μας μεταδώσει μεμονωμένες εικόνες ή βίντεο στο μυαλό μας, γιατί έτσι λειτουργεί. Αυτές θα είναι η μετάφραση των ενεργειών που διαβάζει ο εγκέφαλός μας στο αντικείμενο που βρίσκεται στην παλάμη μας.
Τα λόγια, τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας μεταδίδουν ενέργεια η οποία μεταφέρεται στα αντικείμενα (και στους ανθρώπους (*)) που έχουμε γύρω μας. Η ενέργεια παραμένει μέσα στο αντικείμενο, το οποίο λειτουργεί σαν CD εγγραφής. Επίσης τα ίδια τα αντικείμενα εκπέμπουν και λαμβάνουν ενέργειες, ως υλικά αποτελούμενα από χημικά στοιχεία. (*)
Τα υγρά αντικείμενα (στη φυσική τους μορφή) έχουν εύπλαστη μνήμη, δηλαδή η ενέργεια που λαμβάνουν αποθηκεύεται αλλάζοντας τις ιδιότητές τους. Όπως γνωρίζουν κάποιοι είναι και το νερό. Σκεφτείτε το ως το υλικό που διαμορφώνεται από τις σκέψεις, τα λόγια μας, κτλ. Αλλάζοντας τις ιδιότητές του, το κάνουμε καλύτερο ή χειρότερο.
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται το μεγαλύτερο μέρος του από νερό. Σκεφτείτε για λίγο πως επηρεαζόμαστε από τη φύση ή τους ανθρώπους.... (*)
Ας το δούμε στην πράξη, πάρτε μερικά ποτήρια με νερό, σκεφτείτε έντονα μπροστά σε κάθε ποτήρι ή πείτε κάτι με συναίσθημα (άλλοτε με αγάπη, άλλοτε με θυμό, άλλοτε με κάποιο άλλο). Αν είχατε μικροσκόπιο θα βλέπατε καθαρά τα συναισθήματά σας να αποτυπώνονται αλλάζοντας σχήμα τους κρυστάλλους του νερού. Τώρα απλά δοκιμάστε τη ...γεύση του. Θα δείτε ότι η γεύση του νερού της αγάπης θα είναι γλυκό, του θυμού πικρό και πάει λέγοντας!
Δεν είναι υπερφυσικό φαινόμενο, ούτε ανεξήγητο, είναι η άγνωστη φυσική πραγματικότητα. Το έχουν ανακαλύψει ότι γίνεται αυτό με το νερό και όπως ήταν επόμενο δεν έγινε αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα! Αν το είχαν αποδεχτεί και το ερευνούσαν ίσως να ανακάλυπταν ένα μοναδικό τρόπο αποθήκευσης τεράστιων δεδομένων στο νερό... Μπορείτε να ψάξετε στο διαδίκτυο για τα πειράματα με το νερό του Ιάπωνα επιστήμονα Dr Masaru Emoto (1943-2014).
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που αναδύεται και θα το αναλύσουμε σε επόμενα άρθρα είναι ότι αλλάζοντας τις ιδιότητες των αντικειμένων με τις σκέψεις μας, τα μετατρέπουμε σε αυτά που θέλουμε, π.χ. σε φάρμακα. (*)
Λοιπόν στην ψυχομετρία κάνουμε τη λήψη των πληροφοριών που έχουν αποτυπωθεί στο αντικείμενο-στόχο. Η σειρά λήψης ακολουθεί συνήθως τη χρονική περίοδο αποθήκευσης, δηλαδή από τα πιο παλιά στο πιο νέα.
Έχετε πάει σε ένα δάσος και βρίσκεται ένα σκουριασμένο πέταλο. Σκεφτείτε ότι αυτό θα σας έδινε πληροφορίες που εντυπώθηκαν σε αυτό από το υποζύγιο που το φορούσε ή θα βλέπατε και τις αρχικές πληροφορίες από τον κατασκευαστή του. Ή αντικείμενα από τον πόλεμο όπως κάλυκες, θα σας έδιναν αντίστοιχες πληροφορίες.
Αν είναι πολλές και διαφορετικές οι σκέψεις των ανθρώπων που εντυπώθηκαν σε αντικείμενα όπως τοίχοι, έπιπλα, κτλ θα νοιώσετε άμεσα τα γενικά συναισθήματα αυτών, αν συνεχίσετε θα "δείτε" και άλλες πληροφορίες.
Σε πιο μεγάλα άψυχα αντικείμενα, όπως γέφυρες, βρύσες, σπίτια, κτλ. θα μπορείτε να διαβάσετε τις πληροφορίες που έχουν... Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και πληροφορίες από έμβια όντα. (*)
Σκεφτείτε πόσο σημαντικοί ορίζοντες ανοίγονται τώρα με αυτήν την γνώση που μόλις λάβατε.
Όπως είπαμε πιο πάνω αν έχετε αφήσει "ανοιχτή" τη λήψη τότε οι πληροφορίες λαμβάνονται αυτόματα και "ασύρματα" και από εσάς. Όπως περπατάτε κάπου και μιλάτε ή σκέφτεστε κάτι σε ένα συγκεκριμένο σημείο, φεύγετε και όταν ξαναπεράσετε από το ίδιο σημείο, σας έρχεται στο μυαλό η ίδια ακριβώς συζήτηση ή οι σκέψεις που κάνατε αρχικά και τις είχατε ξεχάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή...
Τα αντικείμενα στο χώρο αποθήκευσαν αυτά που είπατε ή σκεφτήκατε... Κάποιος άλλος με ανεπτυγμένες ικανότητες θα μπορούσε να τα "διαβάσει"...
Μήπως σας ήρθε μόλις τώρα στο μυαλό, αυτό που λέγανε οι παλιοί ότι και οι τοίχοι έχουν αυτιά;
Απλά παραδείγματα
Μπαίνετε σε ένα χώρο ο οποίος χρησιμοποιείτε για κάποιο σκοπό. Θα νοιώσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματα των ατόμων που ήταν σε αυτές. Αν ο χώρος είχε χρησιμοποιηθεί για διαγωνίσματα θα νοιώσετε άγχος, πίεση, κτλ.
Αν περπατάτε στην εξοχή και περάσετε από ένα χώρο που χρησιμοποιήθηκε για μάχη, θα "νοιώσετε" το ίδιο περίεργα.
Αν μπείτε σε ένα χώρο που τελείται ένα γεγονός, εκτός του ότι θα το δείτε, θα το νοιώσετε κιόλας γιατί όλοι οι παρευρισκόμενοι "εκπέμπουν" έντονα τις σκέψεις τους...
Διαβάζοντας το άρθρο αυτό, ανοίγει το μυαλό του καθενός και μπορεί να αρχίσει να καταλαβαίνει το πως λειτουργούν διάφορα πράγματα που τα θεωρούσε ανεξήγητα...
Αν αναπτύξουμε αυτήν την ικανότητα που έχουμε όλοι μας, εξασκηθούμε και γίνουμε αρκετά ευαίσθητοι/αγώγιμοι θα μπορούσαμε να κάνουμε λήψη των πληροφοριών άμεσα από την πηγή δημιουργίας τους, δηλαδή θα διαβάζουμε τις σκέψεις των άλλων σε ένα χώρο πριν εντυπωθούν στα αντικείμενα γύρω τους. Οι σκέψεις μας όπως είπαμε είναι ενέργεια. Ο εγκέφαλός μας τις μεταφράζει σε εικόνες και το αντίστροφο. Οι άλλοι θα εκπέμπουν και εμείς θα λαμβάνουμε. Ο εγκέφαλος θα κάνει την μετάφραση.
Κάπως έτσι λειτουργούν πολλά πράγματα τα οποία αδυνατούν οι περισσότεροι να εξηγήσουν και θα τα αναλύσουμε σε επόμενα άρθρα, όπως τη ραβδοσκοπία σε χάρτη/φωτογραφία , την τηλεπάθεια, κτλ (*)
-----------------------
(*) Τα στοιχεία αυτά θα τα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.


Ποιες πρέπει να είναι οι υγιεινές συνήθειες ενός ραβδοσκόπου
Όπως σε όλες τις ενεργειακές τεχνικές, έτσι και σε αυτήν τα περισσότερα είναι κοινά.
Ο σκοπός είναι να μην ξοδεύει άδικα την ενέργειά του και να μην κουράζει τον οργανισμό του.
Πρέπει να κάνει υγιεινή ζωή και να ασκείται. Να αποφεύγει όλα όσα του χαλάνε την ισορροπία στον οργανισμό του, όπως καφές, τσιγάρο, αλκοόλ, τοξικές ουσίες, ζάχαρη (γλυκά, παγωτά) και φυσικά το άγχος. Να μην τρώει τις τροφές τηγανητές ή ψητές στα κάρβουνα. Να έχει φυσιολογικό βάρος.
Για να μην κουράζεται ο οργανισμός του κατά την πέψη των τροφών και καταναλώνει άδικα την ενέργειά του, πρέπει να αποφεύγει γαλακτοκομικά και κρέας.
Δεν θα πρέπει να τρώει επεξεργασμένες τροφές (κρέατα/σαλαμικά, τυριά, χυμούς, κτλ). Αν θέλει να φάει κάποιος π.χ. τυρί, ας επιλέξει λίγη φέτα και όχι κάτι σε light. Αντί να πιει έναν έτοιμο χυμό, ας φάει το ίδιο το φρούτο.
Η μαζική παραγωγή φυτικών τροφών σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έχει κάνει τα φυτά να μην παράγουν πλέον κάποιες αμυντικές ουσίες που είναι χρήσιμες για τον οργανισμό μας. Αν έχετε τη δυνατότητα τρώτε βιολογικά ή από τον κήπο σας.
Φάτε 3 με 5 φορές την ημέρα και όχι μόνο 1. Ένα γεύμα μπορεί να αποτελείται μόνο από ένα φρούτο. Μην κάνετε δίαιτες που τις διαβάσατε ή σας είπαν ότι θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε. Θέλετε μία σταθερή διατροφή και αν έχετε παραπανίσια κιλά θα τα χάσετε με την άσκηση σιγά σιγά.
Πίνετε αρκετό καθαρό νερό κάθε ημέρα. Μην αφήνετε αφυδατωμένο το σώμα σας.
Κοιμηθείτε νωρίς πριν τις 23:00 και ξυπνήστε νωρίς το πρωί. Δώστε στον οργανισμό σας ένα ξεκούραστο και βαθύ ύπνο. Μην κοιμάστε φαγωμένοι και το βράδυ τρώτε ελαφρά.
Μην έχετε ηλεκτρικές συσκευές στο δωμάτιο που κοιμάστε. Ειδικά κινητά ή ασύρματα τηλέφωνα. Αλλάξτε το ασύρματο τηλέφωνο του σπιτιού σας με καλωδιακό. Μιλήστε στο κινητό σας με hands free. Κλείστε το wi-fi (router) πριν κοιμηθείτε.
Προσανατολείστε το κρεβάτι σας ώστε το κεφάλι σας να βρίσκεται προς το μαγνητικό βορρά και τα πόδια σας στο νότο.
Ακούστε χαλαρωτική μουσική.
Να γυμνάζεστε συχνά. Μια βόλτα στη φύση, θα σας δώσει ενέργεια.
Προσπαθείτε να σκέφτεστε θετικά όλη την ημέρα. Μην θυμώνετε, αποφύγετε τις λογομαχίες, μην ταράζεστε. Αγαπάτε αλλήλους! Νους υγιής εν σώματι υγιή.


Επιστήμη και ραδιαισθησία
Η επιστήμη προχωράει... αργά σε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο. Πέρυσι ανακαλύφθηκε ότι τα βακτήρια στα έντερά μας παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα (δημοσίευση Nature).
Το ότι ο άνθρωπος παράγει ηλεκτρισμό και η μεγάλη αποθήκη ενέργειας βρίσκεται στην περιοχή των εντέρων, το γνωρίζανε οι λαοί της ανατολής εδώ και εκατοντάδες χρόνια...
Το σώμα στον άνθρωπο λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα χρησιμοποιώντας το επιπλέον και για ίαση. Όπως για παράδειγμα όταν τραυματιστούμε σε κάποιο σημείο, αυξάνεται εκεί η ηλεκτρική τάση ώστε να θεραπευτεί η πληγή.
Ηλεκτρισμός, μαγνητισμός, διάφορες μορφές ενέργειας. Όσο πιο μεγάλες ποσότητες έχουμε διαθέσιμες στο σώμα μας, τόσο πιο δυνατοί αισθανόμαστε.
Τρώμε, πίνουμε, κοιμόμαστε και το σώμα μας παράγει τα συνηθισμένα επίπεδα ενέργειας για να λειτουργήσει και να αυτοθεραπευτεί.
Υπάρχουν τεχνικές (*) ώστε η παραγωγή της ενέργειας να μπορεί να αυξηθεί και να μεγαλώσει αρκετά εκτός των κλασικών ορίων. H περίσσεια αυτής της ενέργειας αποθηκεύεται στο σώμα μας και αν χρειαστεί ανασύρεται εκουσίως από την αποθήκη (*) και χρησιμοποιείται. Το σώμα μας διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για να επιτύχουμε κάτι τέτοιο.
Επιπλέον μπορεί να λειτουργήσει και ως συνδεδεμένο κανάλι μεταφοράς με το ενεργειακό μας περιβάλλον (*).
Διαθέτοντας άφθονη ενέργεια στο σώμα μας μπορούμε να την μετασχηματίσουμε (*) στην μορφή ενέργειας που έχουμε ανάγκη και με πολλές πρακτικές εφαρμογές, όπως αυτοίαση, παραγωγή θερμότητας σε παγωμένα περιβάλλοντα, ηλεκτρομαγνητικές ασπίδες, λειτουργία υπεραισθήσεων, κτλ. Τα όρια είναι η φαντασία μας και το... ποσό της ενέργειάς μας!
Οι περισσότεροι αν δεν γνωρίζετε ή είστε σκεπτικιστές θα σας φαίνονται παράξενα αυτά που γράφω, αν και προσπαθώ να είναι εκλαϊκευμένα. Αυτοί που ασχολείστε, θα τα καταλάβετε αμέσως.
Τι σχέση όμως μπορούν να έχουν όλα αυτά με τη ραδιαισθησία;
Όσο μεγαλύτερη ποσότητα και ροή ποιοτικής ενέργειας υπάρχει στο σώμα σας, τόσο υψηλότερα επίπεδα ραδιαισθησίας θα έχετε. Η αγωγιμότητά σας και η ευαισθησία σας θα βρίσκονται στα ύψη.
Κατά την ώρα της ραβδοσκόπησης θα έχετε παρατηρήσει ότι το χέρι ή τα χέρια σας που κρατάτε τα ραβδοσκοπικά όργανα θερμαίνονται. Αυτό σημαίνει ότι εκεί υπάρχει ροή ενέργειας (*) και μετασχηματίζετε ένα μέρος της σε θερμότητα. Η ενέργειά σας διαχέεται στα ραβδοσκοπικά όργανα (βέργες, εκκρεμές, κτλ).
Δοκιμάστε να κάνετε ραβδοσκοπία κουρασμένοι και ξεκούραστοι και δείτε μετά πως θα νοιώθετε. Φανταστείτε να έχετε περίσσεια ενέργειας και να ραδβοσκοπείτε χωρίς κούραση και για πολλή ώρα!


Τι είναι και σε τι μας βοηθάει η σωματοσκοπία
Στην περιγραφή της ομάδας, διαβάζουμε για τον όρο σωματοσκοπία που αναφέρεται στην ραβδοσκοπία με χρήση κυρίως των χεριών μας (χωρίς βέργες ή εκκρεμή).
Είναι γενική τεχνική, χρησιμοποιείται σε πολλές "ενεργειακές" μεθόδους και όχι αποκλειστικά στη ραβδοσκοπία για εύρεση χαμένων αντικειμένων.
Αντί να χρησιμοποιούμε βέργες Γ ή εκκρεμή, χρησιμοποιούμε τα ίδια τα χέρια μας.
Οι πληροφορίες που λαμβάνονται αποκωδικοποιούνται στον εγκέφαλό μας. Λειτουργεί διαφορετικά από τη ραβδοσκοπία, γιατί η οπτικοποίηση του αποτελέσματος γίνεται στα χέρια μας και συγκεκριμένα στις παλάμες μας (*).
Αν θέλουμε μπορούμε να αναπτύξουμε την οπτικοποίηση και σε άλλα σημεία του σώματός μας παράλληλα ή αυτό μπορεί να γίνει και ασυναίσθητα.
Πως καταλαβαίνουμε τι ανιχνεύουμε; Η τεχνική αυτή θέλει αρκετή εξάσκηση και να υπάρχει ανεπτυγμένο επίπεδο ραδιαισθησίας.
Αν θέλουμε να καταλαβαίνουμε και το πως γίνεται, ώστε να τελειοποιήσουμε τη διαδικασία πρέπει να έχουμε προχωρημένες γνώσεις περί των ενεργειών (*).
Ίσως αγνοούν οι περισσότεροι το βασικό σύστημα μεταφοράς και ανταλλαγής ενέργειας (*). Δεν θα το αναπτύξουμε εδώ, θα πούμε μόνο ότι με τα χέρια μας ανιχνεύουμε ενέργειες. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε "μάρτυρα" αν θέλουμε κρατώντας τον στο αριστερό χέρι μας. Αλλιώς πρέπει να σκεφθούμε τι θέλουμε να βρούμε και να μείνουμε συγκεντρωμένοι σε αυτήν την σκέψη ή να κάνουμε δήλωση (*).
Εκλαϊκευμένα θα πούμε ότι το σύστημα είναι δυαδικό, δηλαδή αν δεν υπάρχει ο στόχος που θέλουμε στο χώρο, δεν νοιώθουμε τίποτα στα χέρια μας και αν υπάρχει νοιώθουμε.
Αναλόγως του επιπέδου ραδιαισθησίας και βιοενέργειας, της συγκέντρωσης στον ανιχνευόμενο στόχο, διαφόρων φυσικών παραμέτρων που είτε μας βοηθούν, είτε μας εμποδίζουν κατά την ανίχνευση (*) λαμβάνουμε με την ανάλογη κλίμακα έντασης το "ενεργειακό σήμα" του στόχου. Η κλίμακα μεταφράζεται στο τι νοιώθουμε στην παλάμη μας, μόλις γίνει η ανίχνευσή του. Μπορεί να είναι απλό γαργάλημα, μούδιασμα, σαν να περπατάει κάτι κάτω από το δέρμα, τρέμουλο, πίεση, ζέστη, κρύο, κάψιμο, πόνο ή το βιοηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο (*).
Μόλις αποκτήσουμε "επαφή" με τον στόχο σπανίως μπορεί να υπάρξει απορρόφηση ενέργειας από αυτόν και τότε θα νοιώσουμε άσχημα, όπως ζαλάδα, πονοκέφαλο, ναυτία, θα βλέπουμε αστεράκια, κτλ (*). Για την απορρόφηση υπάρχουν τεχνικές αποφυγής ή μείωσης των άσχημων αποτελεσμάτων (*).
-----------------------
Για εκπαίδευση μπορείτε να ξεκινήσουμε από τα πολύ απλά. Για αρχή κάντε την δοκιμή αίσθησης της ενέργειας.
Βάλτε τη μια παλάμη σας να κοιτάει την άλλη μπροστά σας. Αφήστε ανοιχτή την αριστερή και πλησιάστε αργά τα δάχτυλα του δεξιού χεριού σας, κοντά στο κέντρο της, χωρίς να την ακουμπήσετε. Πλησιάστε και απομακρύνεται τα δάχτυλά σας. Εστιάστε στην αριστερή παλάμη σας. Θα νοιώσετε μια ενόχληση ή πίεση οι ραδιαισθητικοί. Αν δεν νοιώσετε τίποτα, συνεχίστε την προσπάθεια.
Όταν τα καταφέρετε προχωρήστε στο 2ο βήμα. Πλησιάστε πάλι τα δάχτυλά σας αργά κοντά στην παλάμη και ανεβοκατεβάστε τα 1-2 εκατοστά σαν να την ξύνετε με τα νύχια σας. Πάλι θα νοιώσετε ενόχληση ή επαφή ίδια με την κατεύθυνση της κίνησής σας. Στις παραπάνω δοκιμές δοκιμάστε να αυξήσετε την απόσταση απομακρύνοντας τα δάχτυλά σας και κάνοντας το ίδιο.
Όσοι κάνουν τις δοκιμές και τα καταφέρουν, ας γράψουν εδώ για να τους πω και άλλα βήματα εκπαίδευσης.
-----------------------
(*) Τα στοιχεία αυτά θα τα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.


Ραβδοσκόπηση με την τεχνική του μάρτυρα
Είναι η πιο γνωστή τεχνική ραβδοσκοπίας. Ονομάζεται έτσι, γιατί αυτό που έχουμε πάνω μας ή κρατάμε, μας δείχνει προς τον στόχο αναζήτησης.
Είναι μια εύκολη και απλή τεχνική.
Κρατάμε μέσα στην παλάμη μας κάτι το οποίο μοιάζει ή είναι ίδιο με αυτό που θέλουμε να ψάξουμε με τις βέργες/α ή το εκκρεμές. Παράλληλα μπορούμε να βάλουμε ως μάρτυρες και άλλα αντικείμενα ή να περιγράψουμε με αυτούς σε τι μέσα βρίσκεται κρυμμένο αυτό που ψάχνουμε.
Δηλαδή αν θέλουμε να βρούμε χρυσές λίρες σε σιδερένιο κουτί, τότε μπορούμε να κρατήσουμε μέσα στην παλάμη μας (κλειστή) χρυσή λίρα μαζί με κομμάτι σίδερο (σκουριασμένο, μια που σίγουρα θα έχει σκουριάσει σήμερα).
Αν θέλουμε να βρούμε κενό εδάφους (τούνελ, αμπρί, σπήλαιο, κλειστό πηγάδι, κτλ) , μπορούμε να κρατήσουμε μία φιάλη ή λάμπα (πυρακτώσεως). Αν θέλουμε να πούμε ότι είναι κλειστή σπηλιά (σκοτάδι), τότε η λάμπα/φιάλη πρέπει να είναι βαμμένη με σκούρο χρώμα. Αν ψάχνουμε νερό, μπορούμε να κρατήσουμε μια φιάλη με νερό και ούτω κάθε εξής.
Το "σήμα" που λαμβάνουμε κατά την ραβδοσκόπηση, ενισχύεται με τον μάρτυρα. Παράδειγμα αν ανιχνεύσουμε ένα κλειστό πηγάδι με τη βέργα μας και μετά κρατήσουμε το σχετικό μάρτυρα θα δούμε ότι η ταλάντωση της βέργας ή η κίνησή της προς το στόχο θα είναι πιο άμεση και δυνατότερη από πριν.
Αν κάνουμε αναζήτηση χωρίς μάρτυρα, δεν θα ανιχνεύσουμε αυτό που θέλουμε;
Φυσικά και θα το ανιχνεύσουμε, δεν θα ξέρουμε όμως τι είναι, ο μάρτυρας λειτουργεί σαν διαχωριστής στόχων (*).
Ποια είναι όμως η εξήγηση του φαινομένου;
Πολλοί γνωρίζουν την τεχνική, αλλά ελάχιστοι το πως λειτουργεί.
Η ραβδοσκοπία είπαμε ότι δουλεύει με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας (υποσυνείδητο). Η καταχώρηση των στοιχείων του προγράμματος γίνεται αμεσότερα με εικόνες ή συμβολισμούς. Εμείς θέλουμε να πούμε στον εγκέφαλό μας ότι θα ψάξουμε για το σχετικό αντικείμενο που μοιάζει ή είναι το ίδιο υλικό με τον αναζητούμενο στόχο.
Ο εγκέφαλός μας θα ξεκινήσει τις διαδικασίες. Διαβάζει τον στόχο που κρατάμε.
(το είδος και η ποσότητα πληροφοριών εξαρτώνται από το επίπεδο του ραβδοσκόπου (*)). Ανιχνεύει και συγκρίνει τους στόχους που διαβάζει στο χώρο ραβδοσκόπησης, διαχωρίζει τα σήματα που δεν ταιριάζουν με τον μάρτυρα και εκτελεί την κίνηση της βέργας που χρησιμοποιούμε ως οπτικό δείκτη (*).
Βλέπουμε ότι η τεχνική ραβδοσκοπίας με μάρτυρα, εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους και τον ίδιο τον ραβδοσκόπο και μπορεί να μεταβληθεί. Μπορεί δηλαδή στον ίδιο χώρο κάποιος ραβδοσκόπος να λάβει σήματα και κάποιος άλλος όχι. Η σύγκριση των σημάτων δεν αποφέρει πάντα τον επιθυμητό στόχο, αλλά λανθασμένους στόχους που μοιάζουν, όπως για παράδειγμα μερικές φορές κρατάμε μία χρυσή λίρα και ανιχνεύουμε πετρώματα hot rocks ή σκουριές (*).
Δοκιμάστε την τεχνική και εσείς.
Μπορείτε να γράψετε εδώ αν θέλετε να συζητήσουμε περαιτέρω την τεχνική.
--------------
(*). Τα στοιχεία αυτά θα τα αναλύσουμε κάποια άλλη στιγμή.
Όλα τα θέματα που γράφω είναι από προσωπική έρευνα και εμπειρία ετών και δεν είναι copy-paste άλλων σελίδων.


Τι πρέπει να σκεφτόμαστε την ώρα της ραβδοσκόπησης
Πρέπει να ήμαστε ξεκούραστοι, ήρεμοι και να μην αφήνουμε τις σκέψεις να χρησιμοποιούν τον εγκέφαλό μας. Να έχουμε μια σταθερή προσήλωση της εικόνας του στόχου που αναζητούμε (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλες μεθόδους), χωρίς να τον "τοποθετούμε" στον χώρο αναζήτησης. Αν λανθασμένα πιστέψουμε ότι ο στόχος βρίσκεται σε συγκεκριμένο σημείο, αυτόματα ο εγκέφαλός μας ενισχυμένος από την ελπίδα μας, θα μπλοκάρει τη σωστή διαδικασία ανίχνευσης και θα μας οδηγήσει σε λανθασμένα αποτελέσματα.
Παράδειγμα, πάμε σε μια περιοχή για αναζήτηση στόχου. Μας λέει ένας από την παρέα ότι έχουν πληροφορίες ότι ο στόχος είναι στον μύλο και ότι εκεί έδειξαν και οι προηγούμενοι ραβδοσκόποι. Ο εγκέφαλός μας επεξεργάζεται την πληροφορία αυτή και τη βλέπει λογική (αριστερό ημισφαίριο) και αυτόματα τοποθετεί τον αναζητούμενο στόχο στον μύλο. Αν εκεί δεν υπάρχει τίποτα ο εγκέφαλός μας προσπαθεί να εκτελέσει το σχέδιο που του είπαμε ότι εκεί βρίσκεται και μπορεί να μπούμε στη διαδικασία αναγνώρισης ανύπαρκτου στόχου.
Η ραβδοσκοπία είπαμε δουλεύει με το δεξί ημισφαίριο. Αν αφήσουμε τον σκεπτικισμό και τη λογική μας να λειτουργούν την ώρα της ραβδοσκόπησης, αχρηστεύουμε όλη τη διαδικασία.
Μπορείτε να το δοκιμάσετε και να δείτε το αποτέλεσμα, ώστε να το αποφύγετε στο μέλλον. Πηγαίνετε στην εξοχή (ή στο χώρο σας), τοποθετείστε κάτω από το μια πέτρα ή κάτι άλλο ώστε να μην βλέπεται το αντικείμενο - στόχο. Δοκιμάστε να τον ανιχνεύσετε. Βλέπετε ότι το καταφέρνετε κάθε φορά.
Τώρα σκεφτείτε νοερά ότι ο στόχος σας δεν βρίσκεται εκεί που τον βάλατε, αλλά 5 μέτρα δεξιότερα. Θα δείτε πλέον ότι η διαδικασία ανίχνευσης "κολλάει".


Εύρεση χαμένου αντικειμένου
Το μέλος της ομάδας FB περιέγραψε τι έκανε για να βρει το φίλτρο νερού της βρύσης. Ποια είναι η εξήγηση του φαινομένου.
Γράφει: "Πριν λίγες ημέρες θέλησα να αλλάξω το φίλτρο νερού στη βρύση έλα ντε που να θυμόμουν πριν 8 μήνες που είχα βάλει το καινούριο,και έτσι λοιπόν παίρνω στα χέρια μου τη βέργα και της κάνω την ερωτήσει που είναι το φίλτρο του νερού καθόμουν στο σαλόνι και με πάει στην κουζίνα στη βρύση που έχω το φίλτρο..Λάθος ΕΡΏΤΗΣΗ..Και ξανά ρωτάω δείξε μου που είναι το καινούριο φίλτρο και με πάει στο σαλόνι στο γραφείο και μου δείχνει τα συρτάρια και ψάχνοντας το βρήκα εκεί"
Βλέπουμε ότι στην αρχή έκανε μια ερώτηση στο ραβδοσκοπικό όργανο (βέργα) η οποία δεν ήταν ακριβής και οδηγήθηκε στο παλιό φίλτρο πάνω στη βρύση.
Μετά έκανε τη σωστή ερώτηση και οδηγήθηκε στο νέο φίλτρο.
Τι μας λέει όλο αυτό; Ότι τα πάντα υπάρχουν καταγεγραμμένα και μπορούν να ανακτηθούν!
Η περαιτέρω ανάλυση του φαινομένου γεννά νέες ερωτήσεις, οι οποίες θα απαντηθούν σε άλλη ανάρτηση. Όπως η ερώτηση αν μπορούμε να ανιχνεύσουμε αυτά που τοποθετήθηκαν από άλλους;
Οι αισθήσεις μας καταγράφουν τον κόσμο. Από τις καταγραφές ένα πολύ μικρό μέρος το βιώνουμε συνειδητά. Οι υπόλοιπες αισθητικές μνήμες παραμένουν στις αποθήκες του μυαλού μας και συγκεκριμένα στο υποσυνείδητο.
Κρατώντας ένα όργανο ραβδοσκοπίας ή μπαίνοντας σε διαισθητική σκέψη (θα το αναλύσουμε άλλη φορά) λέμε στον εγκέφαλό μας να ξεκινήσει τη διαδικασία ανάσυρσης της μνήμης και ορίζουμε δείκτη τη βέργα που μας οδηγεί στο νέο φίλτρο. Το πως κινείται και γιατί θα το αναλύσουμε και αυτό άλλη φορά.
Ο εγκέφαλός μας είναι ένας υπερυπολογιστής. Δίνοντάς του το σωστό πρόγραμμα (εικόνα νέου φίλτρου, εύρεση τοποθεσίας) μας οδηγεί στο αποτέλεσμα. Όσο πιο κατανοητό είναι αυτό που τον προγραμματίζουμε να κάνει, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα. Η εικόνα του αντικειμένου στον εγκέφαλο ενισχύεται από την ανάγκη να αλλάξει το φίλτρο.
Αυτό μπορεί να το καταφέρει ο καθένας μας και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα.
Με την εξάσκηση κάνουμε τη διαδικασία προγραμματισμού καλύτερη.
Εννοείται ότι αν είμαστε σκεπτικιστές και δεν πιστεύουμε ότι μπορεί να γίνει ή δεν αποτελεί λογικό στοιχείο της πραγματικότητάς μας, δεν θα τα καταφέρουμε.
Και αυτό γιατί θα μπλοκάρουμε μόνοι μας την πραγματοποίησή της.
Είναι σαν προγραμματίσουμε έναν υπολογιστή να κάνει κάτι και την ίδια στιγμή να τον επαναπρογραμματίσουμε να μην το κάνει!


Συνεργασία Ραδιαισθητικών με τις Αρχές
Μετά τον 1ο ΠΠ ο αβάς Αλέξης Μερμέτ έγινε διάσημος ραβδοσκόπος βοηθώντας τη Γαλλία να ανακαλύψει άσκαστες βόμβες των γερμανών. Έγραψε το βιβλίο "Αρχές και πρακτική της ραδιαισθησίας". Η εκκλησία (Βατικανό, 1935) αναγνώρισε το έργο του!
Στα "Αστυνομικά Χρονικά" (15ημερος έκδοση αρχηγείου αστυνομίας πόλεων, Αττική 1955) στο θέμα "η χρησιμοποίηση των ψυχικών φαινομένων από την εγκληματολογική αστυνομία" διαβάζουμε για τις αστυνομικές επιτυχίες του γάλλου ραβδοσκόπου αβά Μερμέτ. Πως χρησιμοποίησε το εκκρεμές για να βρει έναν εξαφανισμένο νέο, σε ποιο δρόμο πήγε αρχικά, που και πως δολοφονήθηκε, που βρισκόταν το πτώμα του και πως μετά μερικές μέρες επιβεβαιώθηκε.
Εκτός από την Γαλλία ραδιαισθητικούς χρησιμοποιούσε και η Scotland Υard για την εξιχνίαση εγκλημάτων. Γνωστή η περίπτωση του Τζακ του αντεροβγάλτη που τον ανακάλυψε ένας διαισθητικός (χωρίς χρήση εκκρεμούς/βέργας). Και μία άλλη υπόθεση δολοφονίας που διελευκάνθηκε δια της ψυχομετρίας.
Στην Ελλάδα της τότε εποχής υπήρξε μεγάλη βοήθεια από την εταιρεία ψυχικών ερευνών.


Προσπάθειες εξήγησης της ραβδοσκοπίας
Η γνωστή με διεθνή απήχηση εταιρεία ψυχικών ερευνών (1923-1957) υπό του Άγγελου Τανάγρα (1875-1971) διεξήγαγε σειρά πειραμάτων για διάφορα ψυχικά φαινόμενα. Διαβάζουμε στα απομνημονεύματά του ότι η ραβδοσκοπία πίστευε ότι προερχόταν από το φαινόμενο της διόρασης, ένα είδος ψυχικών ακτίνων Χ όπου με μία ράβδο στο χέρι συγκεντρώνονται οι ραβδοσκόποι χωρίς να υπνωτιστούν, με ελαφριά μείωση των αισθήσεων διαπιστώνουν την ύπαρξη υπόγειων πηγών νερού και άλλων ουσιών...
Φιλοξενούμενος του Τανάγρα ήταν και ένας διάσημος ξένος ραβδοσκόπος της εποχής εκείνης ο A. Lambert που έψαχνε για νερό, διατύπωσε μια θεωρία ότι επειδή το νερό κυλά υπόγεια προκαλώντας τριβή στα τοιχώματα του εδάφους παράγει ηλεκτρισμό ο οποίος γίνεται αντιληπτός σε όσους είναι διαισθητικοί. Επίσης και ότι το νερό επιδρούσε ραδιενεργητικά στο νευρικό του σύστημα κι αυτό με τη σειρά του, επηρέαζε τη βέργα Υ που κρατούσε και εκτελούσε ασυνείδητα ελαφρές κινήσεις...
Πριν τον 2ΠΠ στην Μεγάλη Βρετανία υπήρχαν πολλές εταιρείες εύρεσης νερού, απασχολώντας επαγγελματίες ραβδοσκόπους. Το εργαλείο τους ήταν χλωρό κλαδί λεπτοκαρυάς ή ιτιάς ή χάλκινη ράβδο Υ.
Τότε ένας ραδβοσκόπος ο Τσαρλς Γκρέιβς διατύπωσε τη δική του θεωρία για την εξήγηση του φαινομένου της ραβδομαντείας, όπως αποκαλούσαν τότε τη ραβδοσκοπία. Ότι αποδίδεται σε ακτινοβολίες όπως η ηλεκτρική ή η μαγνητική που πηγάζουν από τη γη και προκαλούν ένα είδος μυικής συστολής σε ορισμένους ευαίσθητους ανθρώπους....
Συνέχεια σε επόμενες αναρτήσεις


Ποια είναι τα πιο γνωστά εργαλεία ενός (φυσικού) ραβδοσκόπου και ποια τα ασυνήθιστα.


Ραβδοσκόπος δεν είναι αναγκαστικά αυτός που ασχολείται μόνο με την εύρεση χρυσού, αλλά αυτός που ψάχνει για νερό, για σπήλαια, για ενεργειακά πεδία και πολλά άλλα ακόμη.
Αναλόγως της τεχνικής του ραβδοσκόπου και κατά πόσο την έχει αναπτύξει μπορεί να λάβει πληροφορίες για την κατεύθυνση, την εύρεση περιοχής, το βάθος, την απόσταση, το είδος και αρκετές ακόμη πληροφορίες ανάλογα με τον στόχο. Για παράδειγμα για το νερό μπορεί να λάβει πληροφορίες για την ποσότητα, τη ροή, την κατεύθυνση, το βάθος, την καθαρότητα, κτλ.
Οι 2 βέργες Γ και το εκκρεμές είναι από τα πιο γνωστά. Άλλα είναι η μικρή μονή Γ, η μονή ταλαντευόμενη Γ και η παλλόμενη.
Ασυνήθιστα είναι η βέργα Υ, οι δίδυμες, η βέργα με ελατήριο και διάφοροι συνδυασμοί των παραπάνω. Την βέργα με ελατήριο θα την συναντήσουμε σε εργαστήρια βιοσυντονισμού.
Το εκκρεμές λειτουργεί πιο γενικά και με διαφορετικούς τρόπους, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για όλες τις αναζητήσεις.
Από τις πιο γνωστές τεχνικές ραβδοσκοπίας είναι με «μάρτυρα» με την οποία κρατάμε στο χέρι μας ή έχουμε πάνω μας το ίδιο ή σχετικό αντικείμενο με αυτό που θέλουμε να βρούμε.
Πως να χρησιμοποιήτε ενα ραυδοσκοπικό ζεύγος


Δοκιμές


Πως να κατασκευάσω μια ραβδοσκοπική βέργα


Update 2  https://www.youtube.com/watch?v=X8OKo5SrqFQ Ρουλεμαν
Ekremes 5 https://www.youtube.com/watch?v=BeyAEr2IgB8

Τι είναι η ραβδοσκοπική βέργα οργονίτη
Ο πρώτος που κατασκεύασε Οργονίτη στην μορφή που τον γνωρίζουμε σήμερα και πατεντάρισε το όνομα orgonite® είναι ο Karl Hans Welz. Οι Οργονίτες ουσιαστικά είναι Αιθερικοί Μετατροπείς και Γεννήτριες Θετικής Ενέργειας. Δηλαδή, απορροφούν την αρνητική ενέργεια, την ουδετεροποιούν και την μετατρέπουν σε θετική, εκπέμποντας την, συνεχώς στον χώρο που τοποθετούνται, καθώς και στα άτομα που ζουν μέσα σ΄ αυτόν.

Συγκεκριμένα οι Οργονίτες:Προστατεύουν από Ενεργειακή & Γεωπαθητική Μόλυνση σε χώρους και άτομα
  • Ξεμπλοκάρουν τα Τσάκρας, ενισχύουν & θωρακίζουν την Αύρα
  • Ουδετεροποιούν την ακτινοβολία από ηλεκτρομαγνητικές συσκευές (κινητά, ασύρματα, οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, κεραίες κινητής τηλεφωνίας 4G & 5G)
  • Mετουσιώνουν την αρνητική ενέργεια από το φαγητό, τα ποτά, τα προϊόντα κ.α.
  • Ενισχύουν την Πρόθεση του ατόμου & φέρνουν θεραπεία σε μέρη του σώματος

Το Εργαστήριο «Φωτεινή Ενέργεια, Καθαρή Ζωή» είναι εδώ και δέκα χρόνια το πνευματικό εργαστήριο μου (Νίκος Μύτικας) που μέσα σ΄ αυτό υλοποιώ τις εμπνεύσεις, ιδέες, μέσα από πνευματική – αγγελική καθοδήγηση που λαμβάνω. Έτσι ακολουθεί ο σχεδιασμός και η παραγωγή καινοτόμων ενεργειακών Χειροποίητων κατασκευών/οργονίτες, μέσα από Δυνατή Πρόθεση για Προστασία και Σύνδεση με τον Εσώτερο Φωτεινό Εαυτό.

Τα Υλικά επιλέγονται μέσα από Διαισθητική, Πνευματική Διαλογιστική Διαδικασία και Ενεργοποιούνται με ειδικούς Κβαντικούς Διαλογισμούς και μέσω Θεραπευτικής Ραδιαισθησίας. Συνήθως αποτελούνται από καθαρό ομοιόμορφο Χαλκό, Κρυστάλλους Διαμάντι Hermiger Xαλαζίες, Σύμβολα Ιερής Γεωμετρίας, Ρητίνη, Θετικές Προθέσεις και Δονήσεις Θεραπευτικής Ραδιαισθησίας. Όλα τα καλούπια είναι προϊόντα ακρίβειας των σχημάτων και της άριστης λειτουργικότητας τους.

Η Ραβδοσκοπική βέργα που είναι κατασκευασμένη από Οργονίτη βοηθάει τον ραβδοσκόπο να απελευθερώσει τις εσωτερικές του ενέργειες, μετατρέποντας το σώμα του σε ένα πηνίο της γης για την ανακάλυψη πολύτιμων μετάλλων και θησαυρών. Τον προτρέπουν να ταξιδέψει αρμονικά μέσα στο έδαφος της γης και να βρει ευγενή και μη ευγενή μέταλλα που είναι κρυμμένα από ανθρώπινα χέρια
ΠΡΟΣΟΧΗ Τίποτα δεν έχει αποδεικτεί και τεκμηριωθεί για τον οργονίτη.



Εκπαίδευση Ραυσοσκοπίας

1 Πρώτο επίπεδο εκπαίδευσης
Ο χειριστής θα πρέπει να τοποθετήσει ο ίδιος σε εσωτερικό χώρο δυο διαφορετικά μέταλλα σε δυο διαφορετικά σημεία ( ένα ευγενή μέταλλο ‘’χρυσό’’) και ( ένα μη ευγενή‘’σιδηρούχο ).
Στην συνέχεια θα απομακρυνθεί από τα σημεία που έχει τοποθετήσει τα δυο αντικείμενα και θα ξεκινήσει την αναζήτηση με την χρήση των μαρτύρων , αμέσως ο χειριστής θα παρατηρήσει ότι το ραβδοσκοπικό όργανο θα αρχίσει να κάνει κινήσεις κατεύθυνσης προς το αντικείμενο που έχει των ίδιο μάρτυρα στο ραβδοσκοπικό όργανο ,πχ αν ο μάρτυρας είναι χρυσό, το ραβδοσκοπικό όργανο θα δείχνει την κατεύθυνση που βρίσκετε το αντίστοιχο αντικείμενο που είναι από χρυσό . Όσο πλησιάζουμε το αντικείμενο θα παρατηρήσουμε ότι το ραβδοσκοπικό όργανο αρχίζει και κάνει είτε κυκλικές κινήσεις αν το όργανο είναι εκκρεμές , είτε αν είναι βέργες κάνουν σταύρωμα. Μόλις φτάσουμε στο σημείο μηδέν που βρίσκετε το αντικείμενο , το εκκρεμές θα κάνει κυκλικές κινήσεις αριστερόστροφες η δεξιόστροφες ανάλογα τη ταυτότητα του αντικείμενου Αν το ραβδοσκοπικό όργανο είναι βέργες τότε θα κάνουν σταύρωμα σε σχήμα Χ

2. Δεύτερο επίπεδο εκπαίδευσης
Ο χειριστής θα πρέπει να κάνει την ίδια διαδικασία, με την μονή διαφορά ότι θα βάλει κάποιον άλλον να τοποθετήσει τα αντικείμενα στον περιβάλλων χώρο χωρίς να γνωρίζει τα σημεία που τα κρυφτούν τα αντικείμενα . και ο χειριστής στην συνέχεια θα ξεκινήσει την αναζήτηση και των εντοπισμό .

3. Τρίτο επίπεδο εκπαίδευσης
Στο τρίτο επίπεδο οι στόχοι πρέπει να τοποθετηθούν σε εξωτερικό χώρο και να θαφτούν τουλάχιστον 30 εκατοστά κάτω από το έδαφος , χωρίς να γνωρίζει ο χειριστής τα σημεία αλλά και τα αντικείμενα όπου έχουν κρυφτεί .ο χειριστής θα πρέπει μέσω των μαρτύρων να ανιχνεύσει τα αντίστοιχα αντικείμενα και να αποκαλύψει τους στόχους. Εφόσον ολοκληρώσει την εκπαίδευση στον εντοπισμό , τότε ο χειριστής είναι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο να ξεκινήσει να κάνει και πραγματικές έρευνες . Βεβαία ο νέος χειριστής έχει πολλά να μάθει ακόμα για τις τεχνικές αναζητήσεις και σε κάθε επιθυμητή έρευνα θα συλλέγει χρήσιμες πληροφορίες.

4.Έρευνα σε φυσικό περιβάλλων
Ο χειριστής πρέπει να τοποθετείτε στο κέντρο του περιβάλλοντας χώρου που επιθυμεί να κάνει ερευνά κάνοντας μια περιστροφή γύρο από τον εαυτό του σιγά ,σιγά , ώσπου το όργανο να λάβει πιθανή εκπομπή από πολύτιμα θαμμένα οι επιφανειακά αντικείμενα , αμέσως το ραβδοσκοπικό όργανο θα αρχίσει να κάνει κίνηση προς το σημείο του αντικείμενου.
Ο χειριστής θα πρέπει να περιμένει λίγα δευτερόλεπτα ώσπου να ολοκληρωθεί η κίνηση και να σταθεροποιηθεί προς μια κατεύθυνση που πιθανών να βρίσκετε ο επιθυμητός στόχος, αφού έχει προσδιορίσει το όργανο την κατεύθυνση του πιθανού στόχου , ο χειριστής αρχίζει να προχωρεί στην γραμμή κατεύθυνσης με αργό βηματισμό ,ανά 200 με 300 ο μέτρα ο χειριστής θα πρέπει να στάματα και κάνει μια αργή περιστροφή γύρο από τον εαυτό του ώστε να επιβεβαιώνει την εκπομπή του στόχου. Φτάνοντας στο σημείο μηδέν του πιθανού στόχου το ραβδοσκοπικό όργανο, αν είναι βέργες θα αρχίσει να κίνηση σταυρώματος Χ μέχρι να σταθεροποιηθεί σε θέση κλειδώματος. Αν είναι εκκρεμές θα αρχίσει να κάνει κυκλικές κινήσεις ανάλογες με την ταυτότητα του αντικείμενου ( δεξιόστροφες η αριστερόστροφες ) Όταν το ραβδοσκοπικό όργανο κλειδώσει τότε ο πιθανών στόχος βρίσκεται κάτω από τα πόδια του.
Επαλήθευση στόχου Για να επαληθεύουμε έναν στόχο ,ακλουθούμε την πάρα πάνω διαδικασία από 2 διαφορετικές κατευθύνσεις του περιβάλλοντος χώρου που ερευνούμε , αν επιβεβαιωθεί ο ίδιος στόχος στο ίδιο σημείο τότε έχουμε επαληθέψει τον στόχο .

5. Μέτρηση βάθους
Για να μπορέσουμε να μετρήσουμε το βάθος που βρίσκεται ο πιθανών στόχος θα πρέπει ο χειριστείς να κάνει βήματα προς τα πίσω από το σημείο μηδέν ( κλειδώματος) ώσπου το ραβδοσκοπικό όργανο από θέση κλειδώματος να μας δείξει κατεύθυνση . Το βάθος του πιθανού στόχου είναι όσα βήματα έχει κάνει προς τα πίσω από το σημείο μηδέν + η – 30 εκατοστά .

Παραπομπές
Οι αναφερόμενοι ( μάρτυρες ) είναι γνωστό από την αρχαιότητα ότι χρησιμοποιηθήκαν σε συνδυασμό των ραβδοσκοπικών οργάνων για τον εντοπισμό αντικειμένων πολυτίμων αντικειμένων .Η μέθοδο έρευνας με μεταλλικούς μαρτύρων προσφέρουν στο χειριστή ποιο καλή συγκέντρωση κατά την στιγμή της αναζήτησης, το κάθε γυάλινο μπουκαλάκι περιέχει συγκεκριμένηποσότητα μετάλλου από κάθε είδος ( Χρυσό , Ασήμι , Χαλκό , Ορείχαλκο, Αλουμίνιο , Σίδηρο ,Μαγνήτες ) .Οι συγκεκριμένη ποσότητα που έχει το κάθε μπουκαλάκι (μάρτυρας) είναι τόση ώστε να προσφέρει την μέγιστη αγωγιμότητας στο χειριστής και στο ραβδοσκοπικό όργανο για τον εύκολο και γρήγορο εντοπισμού του όμοιου μετάλλου αναζήτησης .

1 Τρόπος εντοπισμού με μάρτυρες
Κάθε φορά που ο χειριστής θέλει να εντοπίσει ένα συγκεκριμένο μέταλλο (Χρυσό )σε έναν περιβάλλοντα χώρο , θα πρέπει στο δεξί χέρι που κρατεί το ραβδοσκοπικό όργανο να τοποθετήσει και στην παλάμη του των ανάλογο μαρτυρά μπουκαλάκι με ( Χρυσό ), με αυτή την τεχνική ο χειριστής και το ραβδοσκοπικό όργανο δημιουργούν αγωγιμότητα και συχνότητα έλξης στο συγκεκριμένο μέταλλο και ο εντοπισμός γίνεται ευκολότερα και ποιο αποτελεσματικός.Η μέθοδο έρευνας με μεταλλικούς μαρτύρων προσφέρουν ακόμα και μια επιπλέων δυνατότητα στον χειριστή , να κάνει διαχωρισμό των μετάλλων και να απορρίπτει τα μέταλλα που δεν επιθυμεί να εντοπίζει σε έναν περιβάλλοντα χώρο . Σε αυτή την τεχνική ο χειριστής θα πρέπει να τοποθετεί στην αριστερή παλάμη το μπουκαλάκι μάρτυρα.Οι μάρτυρες χρησιμοποιούνται με δυο τρόπους , ο πρώτος είναι για την εύρεση του επιθυμητού μετάλλου ,όπου ο χειριστής τοποθετεί το μπουκαλάκι μάρτυρα στην δεξιά παλάμη του μαζί με το ραβδοσκοπικό όργανο ( Βέργες Γ η Υ – Εκκρεμές ) .

2 Τρόπος απόρριψης με μάρτυρες
Και ο δεύτερος τρόπος είναι οι απορρίψεις των μετάλλων που δεν επιθυμεί ο χειριστής να εντοπίζει, όπου ο χειριστής τοποθετεί το μπουκαλάκι μάρτυρα στην αριστερή παλάμη του μαζί με το ραβδοσκοπικό όργανο ( Βέργες Γ η Υ – Εκκρεμές ).Οι τεχνικές αυτές εξασφαλίζουν στον επαγγελματία ερευνητή να ανακαλύπτει αμέσως την ταυτότητα του κρυμμένου η θαμμένου αντικείμενου που έρευνα στον περιβάλλοντα χώρο .

3 Τρόπος φόρτισης με μαγνήτες ραβδοσκοπικού οργάνου
Λίγες ώρες πριν από κάθε έρευνα ο χειριστής θα πρέπει να τοποθετεί τους συγκεκριμένους μαγνήτες νεοδυμίου συγκεκριμένης έλξης στο ραβδοσκοπικό όργανο για φόρτιση αγωγιμότητας . Η φόρτιση του ραβδοσκοπικού οργάνου είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη πριν από κάθε έρευνα , με αυτήν την τεχνική της φόρτισης το ραβδοσκοπικό όργανο παίρνει συγκεκριμένη αγωγιμότητα και εντοπίζει με ξεκάθαρες κινήσεις κάθε επιθυμητό μέταλλο χωρίς να επηρεάζατε από τις εδαφικές και ατμοσφαιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή έρευνας ( πετρώματα , οξειδώσεις ,μαγνητικά και ηλεκτρικά σήματα , κλπ ) .Αλλά και ο ποιο σημαντικός παράγοντας στην φόρτιση είναι ότι το σωστά φορτισμένο ραβδοσκοπικό όργανο δεν επηρεάζεται από την επιθυμία του χειριστή .

4 Τρόπος ανίχνευσης μαγνητικών παρεμβολών ραβδοσκοπικού οργάνου
Οι μάρτυρες των μαγνητών μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλές τεχνικές κατά την ώρα της έρευνας στον περιβάλλοντα χώρο, μια ακόμα τεχνική είναι , όταν εντοπίσει ο χειριστής ένα σημείο που βρίσκεται ένα επιθυμητό κρυμμένο η θαμμένο πολύτιμο αντικείμενο . Να τοποθετήσει και στης δυο παλάμες του από έναν μάρτυρα μαγνήτη μαζί με το ραβδοσκοπικό όργανο.Αν το ραβδοσκοπικό όργανο αλλάξει σημείο εντοπισμού μερικών μέτρων , τότε σημαίνει ότι ο στόχος δεν ήταν πραγματικός και κάποιο μαγνητική παρεμβολή υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο την συγκεκριμένη ώρα ,που κινείτε γύρο από το πρώτο σημείο εντοπισμού .Αυτό το φαινόμενο συμβαίνει λόγο εδαφικών και ατμοσφαιρικών καταστάσεων που επικρατούν την συγκεκριμένη στιγμή στο συγκεκριμένο σημείο ,οι συνθήκες αυτές συνήθως σε μερικές ώρες αλλάζουν και ο χειριστής θα πρέπει να επανέλθει στις προηγούμενες τεχνικές αναζήτησης για να επαλήθευση των στόχο.

5 Τρόπος απομακρυσμένης έρευνας ( χάρτες φωτογραφείς )
Οι μάρτυρες είναι οι απαραίτητοι στις απομακρυσμένες έρευνες για τον εντοπισμό πολυτίμων αντικειμένων . Ο χειριστής με την τεχνική των ραβδοσκοπικών οργάνων σε χάρτη και φωτογραφίες θα πρέπει να βάζει τον κάθε επιθυμητό μάρτυρα στο σημείο εντοπισμού για να επιβεβαιώνει τα σημεία ενδιαφέροντος και την ταυτότητα του αντικειμένου .Οι μάρτυρες στις απομακρυσμένες έρευνες θα βοηθήσουν των κάθε ερευνητή νέο η πεπειραμένο να κάνει μια αξιόπιστη έρευνα αποκλείοντας τελείως την πιθανότητα του λάθους .

*** Επισήμανση : Oι μάρτυρες δεν πρέπει να αφαιρούνται από τα γυάλινα μπουκαλάκια γιατί θα μειωθεί η αγωγιμότητα τους ,ο χειριστής θα πρέπει να τα χρησιμοποιεί με το γυάλινο περίβλημα τους .Για να είναι σε πλήρη φόρτιση και να έχουν την πλήρη αγωγιμότητα οι μάρτυρες προτείνεται μετά από την κάθε χρήση να τοποθετούνται πάντα στο ειδικό κουτί

Η ραδιαισθησία στο ζωικό βασίλειο και στον άνθρωπο

Οι βιολόγοι γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι οργανισμοί διαθέτουν την αίσθηση των μαγνητικών πεδίων της γης (ορολογία: magnetoreception).
Έχουν ανακαλύψει ότι τα αποδημητικά πτηνά βρίσκουν το δρόμο τους μέσω της αίσθησης των μαγνητικών πεδίων της γης, βοηθούμενα και με τις βασικές αισθήσεις τους (περιοδικό Science 2004).
Στους ανθρώπους αυτήν την αίσθηση την λέμε ραδιαισθησία. Όλοι την διαθέτουν, ελάχιστοι την γνωρίζουν και πιο λίγοι την έχουν αναπτύξει. Στα παλιότερα χρόνια υπήρχε μεγάλος σκεπτικισμός και είχαν γράψει διάφορες άσχετες θεωρίες. Στο μεσαίωνα θεωρούσαν ότι ήταν οι σκοτεινές δυνάμεις που κινούσαν τη βέργα ή το εκκρεμές.
Μόλις πρόσφατα το Μάρτιο του 2019 ερευνητές ανακάλυψαν ότι ο άνθρωπος διαθέτει μαγνητική αίσθηση η οποία επιτρέπει στον εγκέφαλο να ανιχνεύει το μαγνητικό πεδίο της Γης. Σιγά σιγά η επιστήμη επιβεβαιώνει αυτά που γνωρίζουν οι ραβδοσκόποι αιώνες τώρα χωρίς να μπορούν να τα τεκμηριώσουν.
Η μαγνητική αίσθηση που ανακάλυψαν οι επιστήμονες, βρήκαν ότι κατά τις αλλαγές του μαγνητικού πεδίου οι αποκρίσεις της περνάνε στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, χωρίς αυτός να μπορεί να τις νοιώσει άμεσα.
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ότι το υποσυνείδητο βρίσκεται στο δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας και ότι η ραβδοσκοπία λειτουργεί με το υποσυνείδητο.
Σιγά σιγά όλα βρίσκουν τη θέση τους.


Μία απλή και χρήσιμη πρακτική ραβδοσκοπίας είναι η μέτρηση της πίεσης, μικρής και μεγάλης με το εκκρεμές.


Μια παλιά τεχνική την οποία γνωρίζουν αρκετοί. Μια έρευνα που έκανα για το θέμα ανακάλυψα ότι την ασκούσαν πόντιοι πρόσφυγες αρχές του 20ου αιώνα!
Είναι εύκολη και μπορεί να την κάνει ο καθένας. Τα αποτελέσματα έχουν επιβεβαιωθεί με πιεσόμετρο (όχι ηλεκτρονικό) και έχουν ακρίβεια συν μείον 0,5.
Θα χρειαστείτε μία μεζούρα, ένα λάστιχο, ένα εκκρεμές και έναν υποψήφιο.
Αν δεν έχετε εκκρεμές, μπορείτε να το κάνετε με μια κλωστή περασμένη σε δαχτυλίδι (στρογγυλό ή βέρα), με μήκος τόσο ώστε να ταλαντώνεται ελεύθερα (15-20 cm).
Βάζουμε την μεζούρα κατά μήκος του αριστερού χεριού, με αρχή την αρχή καρπού-παλάμης εσωτερικά και την υπόλοιπη πάνω προς τον αγκώνα. Βάζουμε το λάστιχο γύρω από τη μεζούρα ώστε να μην πέσει από το χέρι.
Το βάζουμε 1 εκατοστό ακριβώς πάνω από τη μεζούρα και το χέρι. Όπως το κρατάμε περιμένουμε να σταματήσει να κινείται. Το μετακινούμαι σε κάθε μισό και σε κάθε ένα εκατοστό της μεζούρας, μία φορά από την μία μεριά και μία από την άλλη και ανεβαίνουμε. Ορίζουμε αρχή π.χ. τον αριθμό 6 και πάμε 6,5 --- 7 --- 7,5 κτλ.
Μόλις το εκκρεμές πιάσει την μικρή πίεση θα αρχίσει να ταλαντεύεται κυκλικά πάνω από τον αριθμό. Το ίδιο θα συμβεί αργότερα και με την μεγάλη πίεση. Διαβάζουμε τον αριθμό στην μεζούρα. Αν π.χ. έχουμε 7 μικρή πίεση και ταλαντεύεται, βάζοντας το εκκρεμές στο 7,50 ή στο 8 θα σταματήσει και θα ξαναξεκινήσει όταν βρει τη μεγάλη πίεση.
Όσες φορές και αν το κάνετε, το ίδιο θα συμβαίνει. Δεν μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά ακόμη.



Professional Long Range Metal Detector 6 Antennas Underground Gold Detector Search Series ??? OR A Sinple remote control for garage door.

Το βίντεο εξηγεί ότι το gold gun είναι ένα απλό τηλεκοντρόλ γκαραζόπορτας που ανάβει φωτάκια. και ο καθηγητής εξηγεί ότι είναι κινέζικη απάτη.







ΒΟΟΚS PDF

https://www.youtube.com/watch?v=K74qLQa94GM