Δωρεάν Σχεδιαστικό Λογισμικό για ηλεκτρολόγους


Σχεδιαστικό Λογισμικό VectorCad

Το VectorCad είναι απλό σχεδιαστικό πρόγραμμα, το οποίο στηρίζεται σε κάποιες απλές εντολές από το AutoCad. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την διδασκαλία του μαθήματος Σχεδίαση ΕΗΕ με τη χρήση Η/Υ , αλλά και για ατομική -προσωπική χρήση. Υπάρχει η δυνατότητα κατασκευής βιβλιοθηκών με σύμβολα ηλεκτρολογικά και άλλων ειδικοτήτων. Έχει ελάχιστες απαιτήσεις τόσο σε χώρο στον σκληρό δίσκο όσο και σε μνήμη και επεξεργαστή. Το πλεονεκτημά του ελιναι οτι είναι ενα πολύ απλό σχεδιαστικό πρόγραμμα το οποίο είναι μικρός αδερφός του AutoCAd, με πολύ λιγότερες δυνατότητες βέβαια, αλλά αρκετά εύχρηστο και με μικρές απαιτήσεις σε υπολογιστή. Το πρόγραμμα αυτό χρησιμοποιείται από το μεγαλύτερο μέρος των σχολείων που διδάσκεται το μάθημα. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ κάνοντας κλικ στο παρακάτω αρχείο:

#1 VectorCad Download File 
#2 VectorCad Download File

Λήψη Ασκήσεων και Συμβόλων
Βιβλιοθήκες υλικώνΒιβλιοθήκες ηλεκτρολογικών συμβόλων και υλικά που δημιουργήθηκαν με το VectorCad.blocks_library.zip Download File YLIKA.zip Download File a4.dwg Download File
Κυκλώματα που δημιουργήθηκαν με το πρόγραμμα VectorCad PINAKAS 5 GRAMMWN.zip Download File

TinyCAD


Το TinyCAD είναι ένα πρόγραμμα για να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε διαγραμμάτα κυκλωμάτων. Έρχεται πλήρης με βιβλιοθήκες συμβόλων για να ξεκινήσετε αμέσως. Υπάρχει η δυνατότητα να εκτυπώσετε τα σχέδια σας, επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το TinyCAD για να εισάγετε τα σχέδια σας με αντιγραφή και επικόλληση σε ένα έγγραφο του Word ή την αποθήκευση ως bitmap PNG για το web. Tinycad Download File - TinyCad - Download Alternative


profiCAD


Ενδιαφέρον δωρεάν και συνεχώς εξελισσόμενο λογισμικό για εύκολη και γρήγορη σχεδίαση ηλεκτρικών κυκλωμάτων & εγκαταστάσεων. Το profiCAD είναι ένα εύκολο, ευέλικτο και ελεύθερο λογισμικό για σχεδίαση ηλεκτρικών κυκλωμάτων εγκαταστάσεων, αυτοματισμού κ.λπ. - το οποίο συνεχώς βελτιώνεται - και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επαγγελματίες και εκπαιδευτικούς ηλεκτρολόγους, αλλά και από σπουδαστές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. 
Λήψη του προγράμματος ProfiCAD  -  Update only
Λήψη αρχείου οδηγιών του προγράμματος Downloads

Το ProfiCAD είναι εξειδικευμένο λογισμικό για τη σχεδίαση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών κυκλωμάτων, σχηματικών αναπαραστάσεων, σχεδιαγραμμάτων των κυκλωμάτων ελέγχου και μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί για πνευματικά, υδραυλικά και άλλα είδη τεχνικών διαγραμμάτων.

Χαρακτηριστικά:
  • Το ευκολότερο CAD για ηλεκτρικά κυκλώματα: Η μέγιστη φροντίδα καταβλήθηκε στην εργονομία και την ευκολία χρήσης. Απλά τοποθετήστε ηλεκτρολογικά σύμβολα στο σχέδιο και συνδέστε τα καλώδια.
  • Συλλογές με περισσότερα από χίλια σύμβολα: Μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε και τα δικά σας σύμβολα στον επεξεργαστή συμβόλων.
  • Υποστηρίζει αυτόματη αρίθμηση των συμβόλων, δημιουργεί λίστες υλικών, λίστες καλωδίων, κοστολόγια υλικών και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά (στην εμπορική έκδοση).
  • Το πρόγραμμα υποστηρίζει παραπομπές μεταξύ καλωδίων και συμβόλων που ανήκουν σε ένα εξάρτημα (π.χ. πηνίο ρελέ + επαφές). Ένα συνδεδεμένο σύμβολο σε διαφορετική σελίδα μπορεί να προσπελαστεί κάνοντας κλικ στην παραπομπή.
  • Εξαγωγή των σχεδίων σε μορφή DXF.
  • Πολύγλωσσο περιβάλλον χρήστη.
  • Χαμηλή χρήση πόρων συστήματος.
  • Δωρεάν για προσωπική χρήση.



Εναλλακτικά δωρεάν σχεδιαστικά - Alternativer Simple free CAD

FreeCAD - Λήψη
Δωρεάν λογισμικό με βιβλιοθήκες και εφαρμογές για το AutoCAD. Το πρόγραμμα είναι σχεδιασμένο με κύριο στόχο την μηχανολογική ανάπτυξη και το βιομηχανικό σχέδιο, αλλά λόγω του αρθρωτού σχεδιασμού είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο ώστε να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εφαρμογές.

KiCAD - Λήψη
Είναι ένα πρόγραμμα που θα φανεί χρήσιμο κυρίως σε όσους ασχολούνται με κυκλώματα, πειράματα και κατασκευές. Ο σχεδιασμός είναι αρκετά εύκολος, έχει και μεγάλες βιβλιοθήκες εξαρτημάτων. Είναι πλήρης λύση που θα βοηθήσει να δημιουργήσετε ένα τρισδιάστατο μοντέλο του κυκλώματος ολοκληρωμένο στη πλακέτα.

FreePCB - Λήψη
Ικανή εφαρμογή σχεδίασης ψηφιακών αλλά και ηλεκτρονικών πλακετών. Έχει τη δική του πλούσια βιβλιοθήκη η οποία μπορεί και να εμπλουτιστεί. Το FreePCB είναι πρόγραμμα ανοιχτού κώδικα για την κατασκευή ηλεκτρονικών κυκλωμάτων και τυπωμένων κυκλωμάτων και τρέχει μόνο σε περιβάλλον windows.

Reblog
https://sxoleio.eu/Hlektrologia.php
https://www.proficad.com/screenshots.aspx
https://www.ti-soft.com/el/products/software/electricalinst/ekpaideytikh-ekdosh-mathhtes-epal